• امروز : جمعه - 5 مرداد - 1403
  • برابر با : Friday - 26 July - 2024
کل 3507 امروز 0
8
رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان در نشست مشترک فعالان اقتصادی بخش خصوصی ایران با مقامات دولتی افغانستان خواستار شد:

ضرورت هدایت همکاری‌های اقتصادی دو همسایه، به سمت سرمایه‌گذاری‌های مشترک

  • کد خبر : 15804
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۴
ضرورت هدایت همکاری‌های اقتصادی دو همسایه، به سمت سرمایه‌گذاری‌های مشترک
فعالان اقتصادی بخش خصوصی کشورمان در تهران با مقامات دولتی افغانستان دیدار کردند. در این نشست که در حاشیه سفر هیات عالی‌رتبه اقتصادی و تجاری از افغانستان به ایران به سرپرستی ملا عبدالغنی برادر آخوند، معاون اقتصادی نخست‌وزیر افغانستان، برگزار شد، راهکارهای توسعه همکاری های اقتصادی دو کشور بررسی شد.

محمود سیادت، رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان در این دیدار از ضرورت تغییر رویکرد دو همسایه از تجاری به سرمایه‌گذاری مشترک، سخن گفت و تاکید کرد: در حال حاضر فرصت‌های خوبی برای همکاری دو کشور  در حوزه‌های متعدد اقتصادی ازجمله حوزه کشاورزی، معدن و صنعت فراهم‌شده است. شهرک‌های صنعتی افغانستان که قبلاً امکان فعالیت در آنجا وجود نداشت، امن شده و امیدواریم افغانستان روزبه‌روز بیشتر از قبل در مسیر آبادانی و پیشرفت قرار بگیرد.

وی ادامه داد: شرایط اقتصادی افغانستان به‌طور چشمگیری در حال تحول است؛ اگر ایران صنایع تبدیلی را به افغانستان منتقل نکند، با توجه به افزایش تعرفه‌ها فرصت‌های طلایی بازار این کشور را از دست خواهد داد. از طرفی افغانستان هم چاره‌ای جز جذب سرمایه در کشور خود ندارد.

او تصریح کرد: امروز در افغانستان بازیگران جدید چون چین، ترکیه و غیره فعال‌شده‌اند و ما باید با همکاری با خود افغانستانی‌ها و سرمایه‌گذاری مشترک در حوزه‌ها متعدد در این بازار فعالیت کنیم. باید ایران رویکرد خود را از تجاری به سرمایه‌گذاری مشترک تغییر دهد و با انتقال دانش و فناوری خود به داخل خاک این کشور، نیازهای آن‌ها را تأمین کند.

رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان تصریح کرد: افغانستان در حوزه معادن ظرفیت بسیار خوبی دارد؛ حدود هزار تا سه هزار ذخایر معدنی در این کشور وجود دارد و امیدواریم با مشارکت افغانستان، زمینه همکاری بیشتر در این حوزه هموار شود تا به رشد و توسعه افغانستان کمک کند. در صورت توسعه افغانستان، می‌توانیم شاهد باشیم که مهاجران افغانستانی هم به کشور خود برمی‌گردند.

سیادت گفت: باید فرصت‌های همکاری موجود برای فعالان اقتصادی تبیین شود و از همه سرمایه‌گذاران بخصوص سرمایه‌گذاران ایرانی در افغانستان حمایت شود. البته افغانستان هم باید لیست کالاهای صادراتی و اولویت‌های سرمایه‌گذاری خود را تهیه‌کرده و در اختیار فعالان اقتصاد و سرمایه‌گذاری ایرانی قرار دهد.

او با تأکید بر ضرورت تسهیل رفت‌وآمد تجار بین دو کشور، ادامه داد: اگر می‌خواهید بخش‌های خصوصی دو کشور تقویت شوند و همکاری‌های خوبی شکل بگیرد، باید اتاق مشترک متناظر افغانستان و ایران تشکیل شود.

تاکید افغانستان بر همکاری با بخش خصوصی ایران است

نورالدین عزیزی سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان، توسعه معادن افغانستان محور تمرکز مسئولان این کشور است، عنوان کرد: اگرچه سرمایه‌گذاران زیادی از کشورهای مختلف برای سرمایه‌گذاری اعلام آمادگی کرده‌اند، اما تاکید ما بر همکاری و مشارکت با شرکت‌های ایرانی در این حوزه است. چرا که بسیاری از این معادن در نزدیکی مرزهای افغانستان با ایران قرار دارند.

او ادامه داد: ما ظرفیت‌های مختلفی از شرکت‌های ایرانی در بخش های مختلف معدن از جمله در اکتشاف، بهره‌برداری و فرآوری دیده‌ایم که ما را برای کار با بخش خصوصی ایران مشتاق کرده است.

عزیزی اظهار کرد: علاوه بر معدن، حوزه‌های کشاورزی، معادن، برق، آب و داروسازی امکان زیادی برای مشارکت دارند و ما امیدوار به آغاز همکاری‌های مشترک با طرف‌های ایرانی هستیم.

او با بیان اینکه دولت افغانستان در تلاش است تا مشکلات قوانین گمرکی و ترانزیتی خود را حل کند، ادامه داد: ما در تلاش هستیم که استانداردهای خود را به ویژه برای واردات محصولات کشاورزی و غذایی و همچنین سوخت و انرژی بالاتر ببریم. امیدوارم این موضوع از سوی تجار ایرانی قابل درک باشد که سلامت مردم افغانستان به دلیل عدم رعایت برخی استانداردها به خطر افتاده است.

عزیزی با بیان اینکه با فعال شدن استان‌های مرزی ایران و افغانستان در تجارت میان دو کشور، گام مهمی برای رسیدن به هدف‌گذاری 10 میلیارد دلاری تجارت میان دو کشور برداشته خواهد شد، افزود: ما می‌خواهیم تجارت دو کشور تسهیل شود. افزون بر این تأکید ما بر صادرات مشترک است.

آمادگی اتاق ایران برای تبیین فرصت‌های بازار افغانستان

پیام باقری، نایب‌رئیس اتاق ایران، در این نشست با بیان اینکه دو کشور ایران و افغانستان از استعداد غنی برای توسعه فعالیت اقتصادی و تجاری برخوردار هستند، گفت: همکاری اقتصادی و تجاری با افغانستان برای فعالان بخش خصوصی ایران بسیار مهم است و ما علاقه‌مند به توسعه کشور افغانستان و توسعه روابط با این کشور هستیم.

نایب‌رئیس اتاق ایران تصریح کرد: بخش خصوصی ایران در حوزه‌های مختلف توانمندی برجسته‌ای دارد. در صنایع مختلف ایران ظرفیت‌هایی دارد و می‌توان از این ظرفیت‌ها برای توسعه روابط تجاری بهره برد. یکی از این ظرفیت‌ها حوزه معدن و صنعت برق در ایران است.

او ادامه داد: البته در افغانستان هم ظرفیت بالایی برای کار وجود دارد که این حوزه‌ها فعالان اقتصادی به‌خوبی استقبال شده است. مثلاً در افغانستان برای سرمایه‌گذاری و توسعه فعالیت اقتصادی و همکاری مشترک و ایجاد خطوط تولید مشترک و صادرات به کشورهای منطقه، فرصت‌هایی وجود دارد که بسیار مغتنم است.

باقری افزود: اتاق ایران آمادگی دارد تا با محوریت اتاق مشترک ایران و افغانستان و با حمایت هیات رئیسه اتاق ایران این فرصت‌ها را تبیین کند و ظرفیت همکاری را افزایش دهد.

توسعه همکاری‌های تجاری به ایجاد ثبات و امنیت در ایران و افغانستان منجر می‌شود

حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه ایران در امور افغانستان در ادامه این نشست گفت: اراده مسئولان دو کشور ایران و افغانستان بر تقویت همکاری‌هاست و امیدواریم همکاری برای ثبات و امنیت بیشتر در افغانستان شکل بگیرد. ما سعی می‌کنیم در حوزه اقتصاد با افغانستان همکاری کنیم.

وی تصریح کرد: در حوزه تجارت غیرنفتی، نفتی، کریدورها، توریسم و گردشگری سلامت، ترانزیت و حمل‌ونقل، همکاری ایران و افغانستان شروع‌شده و ما بر اتصال زیرساخت‌ها اصرار داریم.

او ادامه داد: ایران و افغانستان از تهدید و منافع مشترکی برخوردارند. باید برای ثبات و امنیت بیشتر تلاش کنیم و در این مسیر یکی از این راهبردها توسعه همکاری اقتصادی است. تنقیح قوانین مزاحم تجارت وظیفه دولت است.

کاظمی قمی افزود: هنر دولت تسهیل قوانین و رفع موانع است. هوشمندسازی، سرمایه‌گذاری مشترک، ایجاد مناطق اقتصادی مشترک، فعال کردن همکاری استان‌های مرزی، که در ذیل سیاست کلان همکاری تجاری اقتصادی دو کشور قرار دارد.

او تأکید کرد: همکاری اقتصادی دو کشور را به استان‌های مرزی محدود نکنیم. توجه به همکاری دو کشور در جنوب و مرز و شهرهای مختلفی چون قندهار لازم است. همچنین سرمایه‌گذاری مشترک در داخل ایران و افغانستان از معدن تا انرژی پاک لازم است و برای همین باید پروژه‌های مشترک سرمایه‌گذاری تعریف شود. باید کریدورها را فعال کنیم و پروژه مشترک استراتژیکی بین ما و افغانستان و در راستای یک کمربند -یک جاده تعریف شود.

به گفته کاظمی قمی حوزه دانش‌بنیان حوزه خوبی برای همکاری است. او افزود: ایران حدود 7 هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های متعدد دارد که می‌تواند فرصت همکاری با افغانستان باشد.

او تأکید کرد: دو کشور ایران و افغانستان لیست پروژه‌های خود را مشخص کنند. کنسرسیوم افغان، ایران، چین هندوستان و غیره برای همکاری مشترک تشکیل شود و درنتیجه این تسهیل‌گری و توجه به زیرساخت‌ها، سهم تجارت دو کشور افزایش خواهد یافت.

زیرساخت‌های جذب سرمایه‌گذاری خارجی در افغانستان فراهم شده است

شفیع‌الله اعظم رئیس روابط اقتصادی وزارت خارجه افغانستان، با تأکید بر اینکه ما با پیشنهادهایی برای سرمایه‌گذاری و کار مشترک و تأمین منافع هر دو طرف به ایران آمده‌ایم، گفت: تلاش‌های زیادی برای جذب سرمایه‌گذاری در افغانستان صورت گرفته و یکی از مهم‌ترین موانع سرمایه‌گذاری که فراهم نبودن بستر امنیتی مناسب بود را برطرف کرده‌ایم.

او افزود: سرمایه‌گذاری و همکاری‌های مشترک در حوزه‌های معادن، کشاورزی، ترانزیت و انتقال انرژی می‌تواند بسیار برای سرمایه‌گذاران ایرانی سودآور باشد. ما تلاش می‌کنیم همه موانع بانکی را رفع کرده و بستر همکاری را بیشتر از گذشته فراهم کنیم.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=15804

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.