شرکتهای تکنولوژی امسال تابحال 34 هزار نفر را اخراج کردهاند، چراکه درحال بازنگری در نیروهای کاری خود برای سرمایه گذاری در حوزههای جدید چون هوش مصنوعی برای تقویت مرحله بعدی رشد خود هستند.
طبق اطلاعات وبسایت Layoffs.fyi، که کاهش نیروی انسانی در این صنعت را دنبال میکند، شرکتهای مایکروسافت، اسنپ، ایبی و پی پال همگی صدها یا حتی هزاران سمت شغلی را حذف کردهاند. 138 شرکت حوزه تکنولوژی در سال جاری اقدام به تعدیل نیروهای کاری خود کردهاند.
بااین وجود، این اخراج ها نسبت به ابتدای سال گذشته کمتر است، که گروه شرکتهای بزرگ تکنولوژی شامل متا، آمازون و مایکروسافت پس از یک دوره پرشور استخدامها در همه گیری کرونا دست به تعدیل نیروهای خود زدند. این اخراجها به گونهای بود که درحالت کلی 263 هزار شغل در طول سال گذشته در بخش تکنولوژی حذف شد.
تحلیلگران معتقدند که تازه ترین موج اخراجها گویای آن است که شرکتها درحال سازماندهی مجدد منابع خود با هدف سرمایه گذاری در حوزههای جدید چون هوش مصنوعی هستند و درعین حال به سهامداران نشان میدهند که تمرکز آنها روی نظم دادن به هزینهها همچنان ادامه دارد.
به گفته یک دانشیار مدیریت در مدرسه کسبوکار کلمبیا، شرکتها درحال ارزیابی مجدد در اولویتهای خود برای سرمایه گذاری هستند و موقعیتهای شغلی را که پرهزینه و در عین حال غیراصلی هستند را حذف میکنند؛ چون “پلتفرم پخش زنده ویدیویی توییچ آمازون” که امسال صدها شغل را حذف کرد.
آمازون، مایکروسافت، متا، آلفابت و اسپاتیفای در میان شرکتهایی هستند که برنامههایی را برای ایجاد چنین تعادلی اعلام کردهاند. مدیر عامل اسپاتیفای این ماه اعلام کرد که این شرکت نیاز دارد تا با حذف اولویت بندی برخی موارد موجود کارآمدتر شود، ولی همچنان باید در برخی موارد جدید سرمایه گذاری کند.
کاهش گسترده هزینهها در سال گذشته پس از درک این مساله رخ داد که تغییر به سمت سبک زندگی دیجیتالیتر فراتر از همه گیری کرونا دوام نیاورد.
یک ناظر تضمین کیفیت که در شرکت زنیمکس مدیا کار میکند به فایننشیال تایمز گفته است، هرکسی که در حوزه تکنولوژی یا بازی کار میکند تاحدی نگران اخراج است؛ زمانی که شرکتی اخراجی را اعلام میکند، کارکنان به این فکر می افتند که هفته بعد نوبت کیست.
در شروع سال، زمانی که شرکتها برنامههای خود را برای 12 ماه آینده مشخص میکنند اغلب دورهای است که اخراجهای نامتناسبی روی میدهد. اخراجهای امسال بیشتر استراتژیک بوده است، چراکه در زمان استخدام های فعال نیروی کار رخ داده است.