• امروز : پنجشنبه - 22 شهریور - 1403
  • برابر با : Thursday - 12 September - 2024
کل 3726 امروز 0
2
رئیس کمیسیون مدیریت واردات و بازرگانی داخلی اتاق بازرگانی مشهد بیان کرد

لزوم مانع‌زدایی برای فعالان اقتصادی در مسیر تجارت

  • کد خبر : 33962
  • ۰۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰
لزوم مانع‌زدایی برای فعالان اقتصادی در مسیر تجارت
با توجه‌ به ظرفیت‌های فناوری کشورهایی مانند روسیه و آلمان، فرصت تجارت با این کشورها به‌ویژه از دروازه تجاری خراسان رضوی که دارای پتانسیل‌های صنعتی بالاست، می‌تواند از اهمیت ویژه‌ای برای فعالان اقتصادی برخوردار باشد.

در همین راستا رئیس کمیسیون مدیریت واردات و بازرگانی داخلی اتاق بازرگانی مشهد چندی پیش در نشست هم‌اندیشی بررسی اعزام هیئت‌های تجاری به کشورهای هدف صادرات خراسان رضوی گفته بود: «کشورهایی همچون روسیه و آلمان، سطح فناوری بالایی در حوزه برق و الکترونیک دارند و در این زمینه بسیار پیشرفته هستند و می‌توان از ظرفیت صادرات بخشی از موارد موردنیاز به این کشورها استفاده کرد.» در زمینه بهره‌مندی از تجارب فعالان اقتصادی و لزوم مانع‌زدایی برای استفاده از چنین ظرفیت‌هایی سعید بامشکی در گفت‌وگو با شهرآرا گفت: در سال‌های گذشته با دعوتی که از سوی یکی از شرکت‌های روسیه به عمل آمد، بازدیدی از کارخانه‌های این شرکت در ایتالیا داشتیم که زمینه‌های همکاری دوجانبه بررسی شود. تا جایی که از کارخانه‌های اصلی این نمایندگی در مسکو و ورزشگاه‌هایی که برای مسابقات در سال 2018 تجهیز برق و الکترونیک آن‌ها را انجام داده بودند، صورت گرفت و نشان‌دهنده ظرفیت بسیار بالای این نمایندگی در زمینه برق و الکترونیک بود.
وی در ادامه بیان کرد: در این بازدیدها توان رقابت این شرکت با شرکت‌های آلمانی و فرانسوی کاملا محسوس بود و در آنجا بود که متوجه شدیم روسیه نه‌تنها به لحاظ نظامی، بلکه به لحاظ آی‌تی و تکنولوژی‌های الکترونیکی نیز کاملا پیشرفته است. وجود سیستم‌های کاملا رباتیک در کارخانه نشان‌دهنده این مسئله بود.
وی در ادامه تصریح کرد: با هماهنگی دفتری در مشهد و انباری در شهرک صنعتی، این زمینه را ایجاد کردیم که بتوانیم شریک تجاری را متقاعد به راه‌اندازی کارخانه‌ای در مشهد کنیم و حتی بتوانیم تحت لیسانس تولیداتی داشته باشیم و زمینه اشتغال برای جوانان را نیز فراهم کنیم. در این‌زمان باتوجه‌به ملغی‌شدن برجام و تحمیل تحریم‌های بیشتر برای ایران شرکای تجاری از ادامه همکاری منصرف شدند. یک دلیل این بود که کالای آن‌ها به دلیل کیفیت بالا گران بود و بازار ایران این کالا را پس می‌زد و بیشتر از کالاهای ارزان و چینی یا محصولات فرانسوی و آلمانی استقبال می‌کرد و این پروسه با شکست روبه‌رو شد.
رئیس کمیسیون مدیریت واردات و بازرگانی داخلی اتاق بازرگانی در ادامه با اشاره به مانع اصلی تحریم‌ها گفت: اگر محدودیت‌های ناشی از تحریم نبود علاوه بر واردات می‌توانستیم دانش فنی این متخصصان را نیز در اختیار فعالان اقتصادی ایران بگذاریم و این محصولات را در ایران تولید کنیم که علاوه بر رشد تکنولوژی، اشتغال‌زایی بیشتری نیز ایجاد می‌شد.
بامشکی تصریح کرد: تحریم‌ها علاوه‌بر اینکه آزادی تجارت را به حداقل رسانده است. دور زدن تحریم‌ها قیمت تمام شده را در واردات افزایش می‌دهد و باعث تورم می‌شود. در صادرات نیز مانند نفت و گاز مجبور به تهاتر با کالاهایی با قیمت ارزان‌تر می‌شویم و نه‌تنها از تکنولوژی‌های روز دنیا عقب‌مانده‌ایم که در زمینه تبادل دانش فنی با متخصصان دنیا نیز با چالش روبه‌رو شده‌ایم.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=33962

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.