• امروز : چهارشنبه - 21 شهریور - 1403
  • برابر با : Wednesday - 11 September - 2024
کل 3723 امروز 0
3
در دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان مطرح شد؛

تاکید بر همکاری و تعامل شهرداری مشهد با واحد‌های صنفی و تولیدی آهن‌آلات منطقه خین‌عرب

  • کد خبر : 34404
  • ۱۵ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰
تاکید بر همکاری و تعامل شهرداری مشهد با واحد‌های صنفی و تولیدی آهن‌آلات منطقه خین‌عرب
در بیست ونهمین جلسه دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی، سازوکار اجرایی پیرامون حل اختلاف بین واحدهای صنفی و تولیدی آهن‌آلات منطقه طرح‌چی(خین عرب) و شهرداری مشهد (به دلیل طرح تفضیلی عوارض ورود به محدوده)، طرح و بررسی گردید.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «علی‌اکبر لبافی»، رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان در ابتدای این جلسه، اظهار کرد: واحد‌های صنفی و تولیدی آهن‌آلات مشهد پیش از گسترش شهر و خدمات‌دهی مجموعه خدمات شهری در منطقه خین‌عرب، فعالیت می‌کردند. این واحد‌ها تا پیش از تصویب طرح تفصیلی، خارج از حوزه خدمات شهری قرار داشتند و با اجرای طرح تفصیلی و توسعه شهر، این منطقه داخل محدوده خدمات شهری قرار گرفته است. هم‌اکنون شهرداری عوارض ورود به محدوده را از این واحدها درخواست می‌کند. عوارض ورود به محدوده حدود 4 تا 15 میلیارد تومان است. این واحدها سالیان زیادی در این منطقه با اخذ مجوزهای مربوطه فعالیت می‌کردند. به همین خاطر؛ اختلافاتی پیرامون قانونی بودن درخواست شهرداری، شاخص‌های تعیین مطالبات مورد ادعا و سازوکار برآورد مطالبات و فرآیند ابلاغ و پلمپ وجود دارد که می‌بایست با تعامل حل و فصل گردد. لبافی تاکید کرد: پیش از این نیز، مشکلات واحد‌های صنعتی در محدوده محور غرب مشهد در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان طرح و پیگیری گردید. واحد‌های صنعتی واقع در منطقه خین‌عرب از حقوقی برخوردار هستند و در حل این اختلافات باید رسیدگی جدی شود. وی افزود: از پیشنهادات موجود برای رفع چالش‌های شهرداری و واحد‌های تولیدی و صنفی آهن‌آلات در منطقه خین‌عرب، عدم پرداخت عوارض ورود به محدوده شهری تا پیش از تغییرات جدید در واحد صنفی است. مشابه این توافق در محور غرب میان دستگاه‌های متولی نیز صورت گرفت.

واحد‌های صنفی و تولیدی آهن‌آلات در خین‌عرب موجب رشد و توسعه منطقه شده‌اند

«حسن صادقی»، مشاور اتاق اصناف مشهد با تاکید بر لزوم پرداخت حقوقات شهرداری، عنوان کرد: واحد‌های صنفی به پرداخت حقوقات شهرداری مشهد تاکید می‌کنند اما باید وحدت‌رویه برای پرداخت و مطالبات در شهرداری وجود داشته باشد. وی افزود: واحد‌های صنفی و تولیدی آهن‌آلات در منطقه خین‌عرب، پیش از تدوین طرح تفصیلی در این منطقه حضور داشته و فعالیت می‌کردند. شهرداری مدعی دریافت عوارض ورود به محدوده با نرخ روز است، درحالی که سابقه فعالیت واحد‌های صنفی به 40 سال می‌رسد. در شرایط اقتصادی حاکم در جامعه، واحدهای صنفی و تولیدی امکان پرداخت عوارض ورود به محدوده شهری را ندارند.‌ از دستگاه‌های متولی درخواست می‌شود که همکاری بیشتری با بخش خصوصی در شرایط اقتصادی فعلی انجام داده و پرداخت عوارض ورود به محدوده شهری را در زمان تغییرات و ساخت و ساز واحد صنفی، طلب کنند. وی خاطرنشان کرد: وجود واحد‌های صنفی و تولیدی آهن‌آلات در خین‌عرب موجب رشد و توسعه منطقه شده است. تاثیر رشد در منطقه خین‌عرب متقابل است. مدیریت شهری نیازمند مدیریت رویه واحد است. به همین خاطر؛ ضرورت دارد که شهرداری منطقه دو مشهد لایحه‌ای با موضوع وحدت رویه اجرای طرح تفصیلی در این منطقه و در راستای کاهش اختلاف با واحد‌های صنفی و تولیدی آهن‌آلات منطقه طرح‌چی به شورای شهر مشهد ارسال کند و تسهیل‌سازی صورت گیرد.

تاکید بر تعامل و همکاری نهادهای متولی در رفع چالش‌های واحد‌های صنفی منطقه خین‌عرب با شهرداری مشهد

«مهدی وطن‌پرست»، رئیس گروه تولید استانداری خراسان رضوی نیز در بخش دیگر این جلسه، اظهار کرد: اهرم قانونی شهرداری مشهد، کمیسیون ماده ۱۰۰ است. شهرداری، تنها مجری قانون است. با طرح اختلافات و چالش‌ها در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان‌ها، همکاری و تعامل میان بخش خصوصی و دولتی فراهم و پیشنهادات لازم به نهادهای متولی مربوطه ارائه می‌گردد. وی افزود: چالش اصلی واحد‌های صنفی و تولیدی آهن‌آلات منطقه طرح‌چی، دریافت عوارض ورود به محدوده شهری است. پیشنهاد می‌شود؛ مادامی که واحد صنفی و تولیدی آهن‌آلات در منطقه خین‌عرب اقدام به تغییر نکرده است، عوارض دریافت نشود.

ساخت‌وساز در منطقه خین‌عرب باید ضابطه‌مند شود

«سمیه سیگاری»، رئیس اداره طرح‌های کالبدی اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی نیز در بخش دیگر این جلسه، عنوان کرد: در سال ۹۰ اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی، برای ساماندهی ساخت‌وساز‌ها در حریم شهر طرحی در قالب ۳۵۰ هکتار طراحی و تدوین کرد. پس از تصویب طرح جامع شهر مشهد در سال ۹۶، طرح پیشین ابتر ماند.

وی افزود: در طرح تفصیلی، پهنه برای انتقال کارگاه‌های مزاحم شهری در حریم شهر مشهد تعیین گردید. بر این اساس، ساخت و سازهای نابسامان در منطقه طرح‌چی باید ساماندهی شود. این محدوده متصل شهری بوده و باید به صورت ضابطه‌مند ساخت‌وساز شود.

هزینه و عوارض تغییر کاربری زراعی به صنعتی باید پرداخت شود

سپس «شایسته خسروی»، معاون شهرسازی شهرداری منطقه دو مشهد نیز بیان کرد: تا پیش از سال ۹۸، طرحی برای منطقه خین عرب وجود نداشت اما پس از آن با ارائه طرح‌های موضعی، تسویه حساب اعیان برخی واحد‌های صنفی صورت گرفت. واحدهای صنفی و تولیدی آهن‌آلات در زمین‌های زراعی فعالیت می‌کنند که باید عوارض ورود به محدوده شهری و تغییر کاربری زراعی به صنعتی را پرداخت کنند. وی با تاکید بر مجری بودن شهرداری در اجرای قانون و مقررات، تاکید کرد: شهرداری مشهد یک ارگان خودگردان است. ممکن است؛ پرداخت عوارض ورود به محدوده شهری برای این صنوف سخت باشد اما قیمت‌گذاری براساس نظر کارشناس رسمی دادگستری صورت گرفته و لایحه برای تسهیل‌سازی پرداخت عوارض تدوین و به شورای شهر مشهد ارسال شده است. شهرداری منطقه دو تابع مصوبات شورای شهر است. خسروی تاکید کرد: ساماندهی منطقه خین عرب به هزینه نیاز دارد و شهرداری باید این هزینه را از منطقه دریافت کند. وی افزود: پیشنهاد می‌شود که نهادهای متولی پیشنهادات و نظرات خود را نسبت به این موضوع تدوین و جمع‌بندی کرده و سپس برای تصمیم‌گیری نهایی به شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی ارسال کنند. کمتر از 10 درصد واحد‌های صنفی خین‌عرب عوارض اعیان پرداخت کردند

«سید حامد گنجی‌زاده»، رئیس ناحیه دو منطقه دو شهرداری مشهد عنوان کرد: لایحه تقسیط سازی عوارض ورود به محدوده شهری توسط شهرداری منطقه دو تدوین و به شورای اسلامی شهر مشهد ارسال شده است. وی افزود: از سال ۹۲ تا ۹۳ کمتر از ۱۰ درصد پلاک‌های صنفی منطقه خین‌عرب تسویه عوارض اعیان شدند. همچنین این واحدها، نسبت به پرداخت دیگر عوارض پس از ارسال طرح تفصیلی متعهد شدند.‌عوراض عرصه و اعیان ۹۰درصد واحد‌های صنفی منطقه خین‌عرب تسویه نشده است. حقوقات عرصه بر اساس قوانین روز باید پرداخت شود؛ اما پس از تصویب و ابلاغ طرح تفصیلی به شهرداری مشهد، متاسفانه همکاری در این زمینه از سوی اصناف صورت نگرفت.

تاکید بر اصلاح روش برخورد شهرداری با واحدهای صنفی و تولیدی آهن‌آلات

«سید محمد عادل»، عضو اتحادیه آهن‌آلات و صنایع پروفیل مشهد با تاکید بر ضرورت همکاری نهادهای متولی در رفع چالش‌ها، عنوان کرد: متاسفانه در طرح‌های شهرداری، منطقه خین‌عرب بافت صفر در نظر گرفته شده، درحالی که در زمان تدوین طرح‌ها بافت این منطقه به حالت صنفی و تولیدی شکل گرفته بود. وی افزود: روش برخورد و اجرای دریافت عوارض ورود به محدوده شهری با واحد‌های صنفی و تولیدی آهن‌آلات در منطقه خین‌عرب باید اصلاح گردد. امکان برخورد یکپارچه با تمام واحد‌های صنفی این محدوده نیست و باید اطلاعات شهرداری نسبت به این موضوع تکمیل گردد. عادل با تاکید بر تعامل شهرداری مشهد با واحد‌های صنفی و تولیدی آهن‌آلات منطقه خین‌عرب، بیان کرد: در این شرایط اقتصادی کشور، واحد‌های صنفی و تولیدی آهن‌آلات، امکان پرداخت این عوارض را ندارند. حتی ۴۰ درصد از واحد‌های صنفی این محدوده به شهرداری منطقه دو مراجعه نکردند. در ادامه «محمد طیرانی»، رئیس کارگروه ساماندهی مشاغل شهری اتاق اصناف مشهد عنوان کرد: در گذشته، صنوف تولیدی آهن‌آلات از سطح شهر جمع‌آوری و به منطقه خین‌عرب منتقل شدند. در آن زمان خسارت صنفی زیادی به این واحدها وارد شد. این واحد‌های صنفی، خدمات زیادی را از شهرداری دریافت نکردند. در آن زمان، نقشه اجرایی شهری در این منطقه وجود نداشت. وی افزود: واحد‌های صنفی تحت فشار عوارض ورود به محدوده شهری را پرداخت کردند. از شهرداری مشهد درخواست می‌شود که واحد‌های صنفی آهن‌آلات در این منطقه را پلمپ نکنند. درصورتی که تغییر وضعیت در واحد صنفی صورت گرفت، عوارض عرصه و اعیان از آنان دریافت شود.

 در پیشرفت منطقه خین‌عرب، واحد‌های صنفی و تولیدی آهن‌آلات نقش بسیار زیادی دارند

«محمدرضا هوشیار»، مشاور اتحادیه اتاق اصناف مشهد، بیان کرد: هزینه خدمات با عوارض متفاوت است. از ابتدا خدماتی به واحد‌های صنفی و تولیدی آهن‌آلات در منطقه خین‌عرب داده نشده است. منطقه خین‌عرب دارای ۱۲۵ پلاک ۲۴ هزارمتری بوده که پس از ساخت و ساز، میزان عوارض هر واحد و پلاک بنا به میزان ساخت آن متفاوت است. بخشی از هزینه‌های ورود به محدوده شهری توسط واحدها پرداخت شده و دریافت مجدد آن قانونی نیست. درصورتی که این موضوع به دیوان عدالت اداری ارسال گردد، لغو خواهد شد.

در پایان این جلسه، «مهدی وطن‌پرست»، رئیس گروه تولید استانداری خراسان رضوی گفت با توجه به نکات مطرح شده پیشنهاد می شود اتاق اصناف و اتحادیه مربوطه و دستگاه های اجرای و شهرداری مشهد و شهرداری منطقه ظرف یک هفته پیشنهادات نهایی جمعبندی و برای دبیرخانه شورا ارائه نمایند تا در جلسه شورا ارائه گردد شهرداری مشهد و منطقه نیز مساعدت نمایند  تا تعیین تکلیف نهایی از پلمپ واحد‌های صنفی و تولیدی آهن‌آلات در منطقه خین‌عرب، جلوگیری شود.

 

 

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=34404

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.