به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی مشهد، «احمد اثنی عشری»، نایب رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: امروزه ورزش فراتر از یک تحرک جسمانی بوده و به یک صنعت چندبعدی و اثرگذار در اقتصاد دنیا تبدیل شده است. دایره وسیع صنعت ورزش از تجهیزات و زیرساختهای ورزشی گرفته تا تبلیغات، گردشگری و حقوق پخش رسانهای، زنجیرهای از فرصتهای اقتصادی را به وجود آورده که میلیاردها دلار ارزش اقتصادی دارد.
وی با اشاره به ظرفیتهای بیشمار انسانی در حوزه ورزش کشور گفت: متاسفانه به دلیل نبود انگیزه کافی و کمبود سرمایهگذاریهای کلان و عدم انسجام در سیاستگذاریهای حوزه ورزش کشور، ظرفیتهای بالقوه آن به فعلیت نرسیده است.
وی اظهار کرد: سرمایهگذاری در صنعت ورزش هم بستر توسعه اقتصادی را فراهم میکند و هم آثار اجتماعی از اشتغالزایی گرفته تا بهبود وضعیت معیشتی مردم دربرخواهد داشت.
اثنی عشری خاطرنشان کرد: کشورهایی که در ورزش سرمایهگذاری کلان داشتهاند، سطح رضایت اجتماعی و هویت ملی را ارتقا دادهاند که نمونه های آن را میتوان در کشورهایی مانند قطر، انگلستان و اسپانیا دید؛ چرا که سرمایهگذاری در صنعت ورزش یک سرمایهگذاری پرسود و ماندگار است. این در حالی است که در کشور ما تاکنون به ورزش به عنوان یک مقوله ارزشی توجه شده و کمتر به جنبههای اقتصادی آن پرداخته شده است؛ لذا ضروری است از تجربیات سایر کشورها در نگرش اقتصادی به صنعت ورزش بهره گیریم.
لزوم شناخت سرمایههای موجود در صنعت ورزش
«سیدمرتضی عظیم زاده»، دبیر جشنواره جذب سرمایه در صنعت ورزش نیز در این مراسم گفت: در این جشنواره تلاش میکنیم جوانب مختلف سرمایههای مرتبط با صنعت ورزش را بررسی کنیم چرا که سرمایهپذیران و سرمایهگذاران دو حوزه مهم در صنعت ورزش هستند.
وی به چگونگی تشکیل این جشنواره اظهار کرد: یکی از جنبه های مهم ورزش، موضوع صنعت ورزش است که در زمان ورود به جلسات اتاق بازرگانی استان در این خصوص پروپوزالی ارائه شد و در آن به قدمت بیش از ۱۰۰ ساله صنعت ورزش در قاره های مختلف اشاره کردیم.
وی ادامه داد: در همین زمینه، نخستین انجمن صنعت ورزش کشور در خراسان رضوی شکل گرفته و نگاه ملی دارد، این جشنواره نیز ملی است که 45 روز برای برگزاری آن تلاش شده تا برند آن شکل گیرد و آماده اجرا شود.
رئیس انجمن صنعت ورزش خراسان رضوی تصریح کرد: سرمایه در صنعت ورزش بسیار مهم است اما اینکه چگونه این سرمایه و به چه نحو در اختیار سازمان مربوطه قرار گیرد باید جوانب مختلف آن بررسی شود، سرمایههای انسانی زیادی در تشکلها و سازمانها وجود دارد و تا زمانی که به آن بها ندهیم و روی آن ارزشگذاری صورت نگیرد، به رشد و توسعه نمیرسد.
ضرورت توجه به سرمایههای مادی و معنوی ورزش
عظیم زاده با اشاره به بعد مادی سرمایه در صنعت ورزش، خاطرنشان کرد: در هیاتهای ورزشی و سازمانهای ورزشی سرمایههای مادی و زیرساختی متعددی وجود دارد اما اینکه چقدر بهرهور هستند باید بیشتر توجه شود.
دبیر جشنواره جذب سرمایه در صنعت ورزش، تاکید کرد: اما سرمایه معنوی صنعت ورزش که کمتر مورد توجه قرار میگیرد، دارایی مهمی است که نامش برند بوده و باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. در این جشنواره تلاش میکنیم جوانب مختلف سرمایههای مرتبط با صنعت ورزش را بررسی کنیم چرا که سرمایهپذیران و سرمایهگذاران دو حوزه مهم در صنعت ورزش هستند.
وی با اشاره به سه دلیل عمده برای برگزاری این جشنواره اظهار کرد: اهمیت پرداختن به ورزش شهروندی با حضور گروههای کاری هشت کلانشهر کشور در این رویداد، سرمایه بی حد و حصر انسانی موجود در ورزش دانش آموزی و اهمیت مشارکت شهرداری و اداره آموزش و پرورش در این بخش و جذب سرمایه در هیاتهای ورزشی به سبب مشکلاتی که در آنها وجود دارد موضوعاتی است که روز پنجشنبه در جشنواره حول این محورها بحث و گفتگو خواهد شد.
نگاهی به آثار مثبت سرمایهگذاری در حیطه ورزش
«مرتضی کرباسی»، رئیس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: امروز ورزش پلی میان سلامت فرد و ایجاد انگیزه در جامعه و در نهایت رسیدن به رشد اقتصادی محسوب میشود؛ لذا سرمایه گذاری در این بخش نه تنها به ایجاد فرصتهای شغلی کمک میکند؛ بلکه میتواند هزینههای درمان را کاهش دهد.
وی افزود: جامعه ای که دارای افراد سالم و کار سلامت محور است، بهرهوری بالا و نیروی کار سالم داشته و رشد اقتصادی در آن شکل میگیرد.
کرباسی اظهار کرد: ورزش فقط صنعت نیست و کاملا چندبعدی بوده و ابزاری قدرتمند برای ساختن آیندهای سالمتر و پویاتر است؛ لذا باید به ارزش سازی در ورزش توجه بیشتر کرد و سرمایه گذاری در این صنعت را یک ارزش گذاری بزرگ محسوب نمود که نه تنها سودآور است؛ بلکه زندگی بهتر را رقم می زند.
مغفول ماندن ورزش بانوان در سرمایهگذاریها
در بخشی دیگری از این نشست «فاطمه سلیمی» رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد به اهمیت توجه به ورزش بانوان در مشهد اشاره کرد و گفت: ظرفیتهای بیشماری در حوزه ورزش بانوان این شهر وجود دارد که عناوین قهرمانی بینالمللی را کسب کردهاند اما در فقر منابع و زیرساختها و تجهیزات ورزشی به سر میبرند.
عضو شورای شهر مشهد گفت: ظرفیت ورزشی بانوان در این شهر ظرفیت پنهانی است که تاکنون روی آن سرمایه گذاری نشده است، در مجموع به مسائل زنان و بانوان در این شهر کمتر پرداخته شده، در این راستا برای نخستین بار کمیسیون زنان و خانواده در شورای شهر مشهد شکل گرفت و چندین فضای ورزشی ویژه بانوان در مناطق مختلف شهر ایجاد شد. هم اینک شاهد حضور پرشور بانوان در بوستانهای ویژه آنان در سطح شهر هستیم، لذا لازم است به ورزش بانوان، تامین تجهیزات برای ورزشکاران و تولید مکملهای ورزشی توجه بیشتر از سوی سرمایه گذاران شود زیرا این جامعه از حمایت سرمایه گذاران بویژه صنعتگران بی بهره هستند. این در حالی است که هزینههای سرمایه گذاری در ورزش بانوان یک هفتم هزینههای سرمایه گذاری در ورزش آقایان است.
صنعت پرسود محصولات غذایی ورزشکاران
«فرشته حسینی»، رئیس پژوهشکده علوم و مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهد نیز در این نشست به دستاوردهای دانش بنیانی جهاد دانشگاهی در حوزه غذا و مکمل های ورزشی پرداخت و گفت: غذا در حوزه افزایش مهارت و عملکرد ورزشکار بسیار حایز اهمیت است، تغذیه مناسب ورزشی باعث می شود که ورزشکار نتیجه بهتری در میادین ورزشی ملی و بین المللی داشته باشد.
وی اظهار کرد: محصولات غذایی ورزشکاران به یک صنعت پرسود در دنیا تبدیل شده است که شامل غذاهای فراسودمند و مکملهای غذایی – ورزشی میشود که در این زمینه در قالب پروژهای تولید این موارد را هدفگذاری کند. ما در این زمینه توسعه دانش فنی و محصولات دانش بنیان غذایی – ورزشی را دنبال میکنیم و خود را موظف می دانیم این چرخه را کامل کنیم.
شریعتی، معاون پارک علم و فناوری خراسان گفت: در فرآیندهای مربوط به حوزه فناوری و دانش بنیان تاکنون کمتر به موضوع ورزش پرداخته شده است، برگزاری چنین جشنواره هایی به هم افزایی و توسعه تجاری سازی در صنعت ورزش کمک شایانی خواهد کرد.
وی اظهار کرد: در اکوسیستمی که از شرکتهای فناور شاهد هستیم، لازم است که بخش فناوری در حوزه ورزش بیشتر مورد توجه قرار گیرد، نیازمند راه اندازی پاویون های تخصصی در نمایشگاه ها و رویدادها ویژه ورزش هستیم، لازم است که متخصصان ورزشی را در کنار داوران داشته باشیم. پارک علم و فناوری خراسان به عنوان هاب اصلی فناوری در شرق کشور به شمار می رود و جزو پارکهای تراز اول کشور است. می توان از این ظرفیت برای توسعه فناوری در ورزش و حضور شرکتهای دانش بنیان در این خصوص بهره گرفت.
«سیف الله سعدالدین»، رئیس دانشگاه صنعت سمنان نیز در این نشست به نقش دانشگاه ها در توسعه ورزش در جامعه اشاره کرد و گفت: خط دادن به دانش پژوهان در دانشگاه ها در حوزه ورزش و ایجاد زنجیره ارزش در این صنعت بسیار اهمیت دارد، یکی از مشکلاتی که در صنعت و فناوری کشور وجود دارد، نپرداختن به زنجیره ارزش به طور کامل است، در حالی که تحقیقات دانشگاهی در هر یک از این حلقه های زنجیره باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. باید به اکوسیستم ورزش پرداخته شود تا زنجیره ها کامل شود، باید مجموعه هایی داشته باشیم که محصولات و ایده های در حوزه ورزش را ارزیابی کنند که بهترین مکان در این بخش دانشگاه است.