• امروز : یکشنبه - ۳ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 23 March - 2025
کل 4491 امروز 1
3
استاندار خبر داد:

کمیته تخصصی توسعه روابط اقتصادی خراسان رضوی و افغانستان تشکیل می‌شود

  • کد خبر : 47528
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۶
کمیته تخصصی توسعه روابط اقتصادی خراسان رضوی و افغانستان تشکیل می‌شود
استاندار خراسان رضوی گفت: کمیته تخصصی توسعه روابط اقتصادی خراسان رضوی و افغانستان تشکیل و موضوعات حوزه افغانستان پیگیری خواهد شد.
«غلامحسین مظفری»، استاندار خراسان رضوی در نشست با فعالین اقتصادی افغانستانی مقیم ایران که در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: معاونت‌های سیاسی و امنیتی و اقتصادی استانداری خراسان رضوی، اتاق بازرگانی خراسان رضوی، اتاق مشترک ایران و افغانستان، اداره کل اتباع و وزارت امور خارجه هسته اصلی این کمیته خواهند بود.

وی در ادامه پیشنهاد داد تا یک شورای مشورتی اقتصادی برای توسعه روابط ایران و افغانستان تشکیل شود که ۵۰ درصد اعضای آن را فعالان اقتصادی خراسان رضوی و ۵۰ درصد دیگر آن را افغان تشکیل دهند.

استاندار خراسان رضوی استراتژی دولت چهاردهم را تعامل بیشتر با همسایگان دانست و افزود: خراسان رضوی در این راستا با توجه به نزدیکی بیشتر با آسیای میانه در جهت توسعه روابط با همسایگان گام‌های موثری برداشته است.

مظفری بزرگترین شریک تجاری ایران در منطقه را افغانستان معرفی کرد و ادامه داد: برای فعالیت بیشتر باید باتوجه به ظرفیت‌ها توسعه تعاملات اقتصادی صورت گیرد.

وی بخش دیگر سخنانش را به ساماندهی اتباع اختصاص داد و عنوان کرد: امنیت در مرز‌ها راهکاری جز فعالیت‌های اقتصادی ندارد و باید با اتکا به ظرفیت‌های موجود فرصت لازم را برای این مهم ایجاد کرد. ضرورت دارد که تعادل نسبی میان واردات و صادرات افغانستان و ایران ایجاد شود.

استاندار خراسان رضوی با تاکید بر افزایش سرمایه‌گذاری در دو منطقه آزاد دوغارون و سرخس، بیان کرد: سرمایه‌گذاری و تجارت روابط را توسعه و پایدار می‌کند. اقتصاد پیوند دهنده است.

وی در بخش دیگر سخنانش از صدور مجوزتشکیل انجمن سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی افغانستان در آینده نزدیک خبر داد.

وی تصریح کرد: امیدواریم با همکاری و هم‌افزایی، گام‌های مثبت و مستحکمی در تحکیم روابط ایران و افغانستان برداریم.

«رضا جمشیدی»، معاون امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در بخش دیگر این جلسه، اظهار کرد: ۴ درصد از صادرات جمهوری اسلامی به افغانستان صورت می‌گیرد. برای اولین بار در ۱۰ سال اخیر و در طی ۱۰ ماه اخیر، صادرات استان به ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار رسیده که یک سوم آن برای صادرات به افغانستان است.

سهم ۴۰ درصدی افغانستان از صادرات خراسان رضوی

«محمود سیادت»، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان نیز با تاکید بر توسعه روابط تجاری ایران و افغانستان با بهره‌گیری از ریشه‌های فرهنگی، تاکید کرد: سهم افغانستان از صادرات استان، ۴۰ درصد است. جمع زیادی از فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاری افغانستان در خراسان رضوی حضور دارند که زمینه اشتغال زیادی ایجاد می‌کنند.

وی افزود: صادرات استان نسبت به سال گذشته، با ۳۰ درصد رشد همراه بوده است. ایجاد منطقه آزاد در مرز دوغارون و شرایط جدید دولت سبب این امر شده است. حضور مدیران توسعه‌گرا فرصت‌های جدیدی فراهم کرده است.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان عنوان کرد: در مسیر سرمایه‌گذاری و صادرات فعالان اقتصادی افغان مشکلاتی در مرز‌های مشترک وجود دارد که بخشی از چالش‌ها در کمیسیون مبادلات مرزی، رفع شد.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان افزود: باور داریم که خراسان رضوی با مدیران ارزشمند و تلاشگر خود در تمامی بخش‌های افغانستان پیشتاز و جلودار توسعه است. باید از ظرفیت‌های خراسان رضوی و افغانستان استفاده کرد. با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها حجم و جذب سرمایه‌گذاری افزایش پیدا می‌کند.

«میراجان سلیمان‌خیل»، رییس اتاق مشترک بازرگانی افغانستان و ایران (شعبه هرات) و سرمایه‌گذار و صادرکننده فرآورده‌های نفتی، نیز در این جلسه اظهار کرد: برنامه توسعه صادرات خراسان رضوی و هرات پیش از این تدوین شده بود که ضرورت دارد به پیگیری و اجرایی شود. این برنامه براساس تجارت دو کشور و ظرفیت‌ها تدوین شده است. با ایجاد یک کارگروه و کمیسیون، این موضوع پیگیری خواهد شد.

وی در بخش دیگر سخنانش به واردات ۱۶ میلیارد دلاری افغانستان اشاره و افزود: سهم ایران از واردات افغانستان اندک بوده و باید افزایش پیدا کند.

وی با بیان اینکه افغانستان دارای ۱۴۸ کالای صادراتی است، گفت: زمینه برای بازاریابی محصولات افغانستان در ایران فراهم نشده به همین خاطر سهم ایران از واردات از افغانستان نیز اندک است.

سلیمان‌خیل ادامه داد: بالغ بر ۱۰۰ نفر از تجار افغان مقیم خراسان رضوی، تمایل به سرمایه‌گذاری در صنایع و اشتغال‌زایی استان دارند، اما باید برای آنان مشوق‌هایی درنظر گرفته شود.

وی بخش دیگر سخنانش را به کشت فراسرزمینی اختصاص داد و تاکید کرد: موضوع کشت فراسرزمینی مدت زیادی است که مطرح می‌شود، اما کشاورزان ایرانی تمایل به سرمایه‌گذاری در افغانستان ندارد. باید دولت ایران پیش‌قدم برای این موضوع شود.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=47528
  • ارسال توسط :
  • منبع : شهرآرانیوز
  • 76 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای کمیته تخصصی توسعه روابط اقتصادی خراسان رضوی و افغانستان تشکیل می‌شود بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.