• امروز : پنجشنبه - 8 آذر - 1403
  • برابر با : Thursday - 28 November - 2024
کل 4042 امروز 5
16

خریداران و فروشندگان طلا باید مالیات بپردازند؟

  • کد خبر : 18130
  • ۰۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۴
خریداران و فروشندگان طلا باید مالیات بپردازند؟
از ابتدای دی‌ماه باید طلا‌فروشان صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه تجارت ثبت کنند، ولی آنچه در بازار سکه و طلا پررنگ شد و این رویداد را موردتوجه قرارداد، موضوع مالیات بود .هفته گذشته شایعه شد که مردم باید طلاهای قبلی خود را در سامانه مؤدیان ثبت کنند و در هنگام فروش، دولت به اندازه ۲۵درصد تفاوت نرخ خریدوفروش مالیات دریافت می‌کند، اما سخنگوی سازمان مالیات این شایعه را تکذیب کرد و گفت: «هیچ حکم جدید مالیاتی برای طلافروشان وجود ندارد.» به گفته مهدی موحدی بک‌نظر، در حال حاضر اصل کالای طلا، جواهر و پلاتین از مالیات معاف است و فقط 9درصد مالیات ارزش افزوده از اجرت، حق‌العمل و سود این کالا دریافت می‌شود.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد گفت: فروشندگان از این پس ملزم به نصب دستگاه پوز فروشگاهی متصل به سامانه تجارت هستند.

به گفته یوسف تقی‌زادگان، دو موضوع در این‌باره مطرح است که یکی مربوط به تبصره۴ ماده ۱۸ است که باید موجودی صنوف اعلام شود و دیگر استفاده از دستگاه پوز فروشگاهی در واحد‌های صنفی طلا و نقره است. وی افزود: باید آموز‌ش‌هایی در این زمینه ارائه شود که بر اساس دستورالعمل‌های اعلام شده کلاس‌های مرتبط برای صنف طلافروشی برگزار شود. مقرر شده کلاس‌های آموزشی از امروز در مشهد برگزار شود. وی افزود: ازاین‌پس هر خریدوفروش طلا با اعلام کد ملی در سامانه ثبت و مشخص خواهد شد. این طرح باوجود ایراداتی که دارد، ملزم به انجام آن هستیم. حفظ اطلاعات شخصی مردم از نکات مهمی است که باید مدنظر قرار گیرد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد گفت: مفاد اطلاعیه یادشده با قانون ثبت مشخصات و اطلاعات خریدار و فروشنده در سامانه جامع تجارت که ذیل تبصره ماده۱۸ قانون مبارزه با قاچاق ارز، از سال گذشته لازم‌الاجرا و تا حدود دو ماه پیش هم به دلایل مختلف به‌تعویق‌افتاده بود، متفاوت است. ثبت در سامانه جامع تجارت از سال گذشته لازم‌الاجرا شد و باید واحدهای صنفی در سامانه جامع تجارت ثبت‌نام و اطلاعات معاملات خود در هر حوزه‌ و تمام مشخصات خریدوفروش، خریدار، فروشنده و سرمایه اولیه فروشنده را ثبت می‌کردند که همکاران ما چندان به این موضوع تمایل نداشتند و می‌گفتند که چرا باید سرمایه خود را در این سامانه ثبت و اطلاع‌رسانی کنیم! از سوی دیگر به جلسات متعدد و ایجاد بسترهای لازم آموزشی هم نیاز بود.

وی یادآور شد: از سال ۱۳۸۸، قانون مالیات بر ارزش‌افزوده بر صنعت طلا و جواهر به‌نوعی تحمیل شد و پس از گذشت دوازده سال، تازه به این نتیجه رسیدند که اصل طلا، معاف از مالیات بر ارزش‌افزوده باشد؛ طی این دوازده سال تجربه تلخی برای این صنعت بود و همکاران ما در صنف طلا و جواهر آسیب‌های مالی بسیاری را متحمل شدند، این قانون اصلاح شد اما پس از دوازده سال! سامانه جامع تجارت نیز هنوز دارای ابهامات و نیازمند اصلاحاتی است، باید بازهم برنامه‌ریزی‌هایی شود و تصمیم‌گیری‌ها نیاز به مشورت با خود اصناف و تبادل نظر با آن‌ها دارد.

به اعتقاد این مقام صنفی، نیاز است که اجرای این قوانین و فعالیت ذیل این سامانه‌ها از طریق مجلس، سازمان امور مالیاتی و… که تصویب می‌شود، زمان مناسب برای اجرایش در نظر گرفته شود و تا آن زمان بسترهای لازم برای اجرا فراهم شود و ابهامات، سؤالات و اصلاحات پیگیری شود. در اجرای این سامانه‌ها باید با درایت و مدیریت بیشتر عمل کرد و آموزش‌ها، آماده‌سازی بسترها و اطلاع‌رسانی در جامعه برای مردم فراهم شود که بدانند موضوع اصلی چیست، اما متأسفانه تا این اقدامات انجام شود، در فضاهای مجازی اظهارنظرهای غیرکارشناسی صورت می‌گیرد و اخباری منتشر می‌شود که ابهامات را بیشتر می‌‎کند و مردم هم نگران می‌شوند که چه اتفاقی خواهد افتاد.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=18130

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.