• امروز : شنبه - 22 دی - 1403
  • برابر با : Saturday - 11 January - 2025
کل 4221 امروز 11
0
رئیس اتاق خراسان رضوی در دیدار با استاندار ایالت پنجاب پاکستان پیشنهاد داد:

برپایی نمایشگاه دائمی محصولات ایران و پاکستان در مشهد و لاهور

  • کد خبر : 43368
  • ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۱
برپایی نمایشگاه دائمی محصولات ایران و پاکستان در مشهد و لاهور
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی و استاندار ایالت پنجاب پاکستان در نشستی مشترک، بر ضرورت گسترش تعاملات تجاری میان ایران و پاکستان تأکید کردند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی مشهد؛ «محمدرضا توکلی‌زاده» در همین رابطه پیشنهاد داد: به منظور توسعه مراودات اقتصادی، می‌توان فضایی برای برپایی نمایشگاه دائمی محصولات در مشهد و لاهور برپا نمود. این نمایشگاه‌ها می‌توانند با حضور نمایندگان دو کشور و ارائه محصولات متناسب با فصول مختلف، زمینه‌ساز افزایش شناخت و توسعه همکاری‌های اقتصادی شوند.

وی با اشاره به اهمیت این نمایشگاه‌ها اظهار داشت: نمایشگاه دائمی عرضه محصولات، نه تنها اشراف بیشتری نسبت به تولیدات و توانمندی‌های اقتصادی طرف مقابل ایجاد می‌کند، بلکه به‌عنوان گام نخست در مسیر توسعه روابط اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی میان دو کشور عمل خواهد کرد.

*تبادل هیأت‌های تجاری؛ مسیری برای تقویت تعاملات اقتصادی

توکلی‌زاده همچنین از اعزام و پذیرش هیأت‌های تجاری بین خراسان رضوی و ایالت پنجاب به‌عنوان راهکاری مؤثر برای افزایش سطح تعاملات طرفین یاد کرد و افزود: افزایش مراودات اقتصادی میان ایران و پاکستان، علاوه بر تأثیرات مثبت بر اقتصاد دو کشور، به تحکیم روابط دوستانه و برادرانه میان دو ملت کمک خواهد کرد و دستاوردهای ارزنده‌ای برای هر دو طرف به همراه خواهد داشت.

رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به اشتراکات دینی، فرهنگی و تاریخی میان ایران و پاکستان خاطرنشان کرد: این اشتراکات می‌تواند نقش مهمی در تقویت همکاری‌های تجاری و اقتصادی ایفا نماید و افزایش سطح مبادلات اقتصادی، منفعتی دوطرفه برای ایران و پاکستان به همراه خواهد داشت.

وی تأکید کرد: استان خراسان رضوی با برخورداری از ظرفیت‌های چشمگیر در بخش‌های صنعت، گردشگری، خدمات، کشاورزی و معدن، آمادگی دارد تا در نشست‌های مشترک بازرگانان و صنعتگران پاکستانی، این توانمندی‌ها را معرفی کند. برگزاری این نشست‌ها می‌تواند گامی مؤثر در افزایش میزان تجارت دو کشور و تقویت روابط اقتصادی آن‌ها باشد.

تاکید بر تبادل تخصص و دانش بین ایران و پاکستان در حوزه صنایع معدنی

در ادامه، «سردار سلیم حیدرخان»، استاندار ایالت پنجاب پاکستان با تاکید بر اهمیت توسعه روابط اقتصادی و مناسبات دو جانبه ایران و پاکستان گفت: به نظر می‌رسد حجم تجارت فعلی مورد پذیرش طرفین نیست و قطعا با توجه به توانایی‌ها و قابلیت‌های دو کشور باید شاهد رشد مراودات اقتصادی بین دو طرف باشیم. در راستای دستیابی به این هدف، پیشنهاد می‌شود تجار و بازرگانان خراسانی در قالب هیاتی به پنجاب سفر کرده و با اعضای اتاق‌های بازرگانی پاکستان و تجار سرشناس این کشور به منظور توسعه مبادلات دیدار و گفت‌وگو کنند.

استاندار ایالت پنجاب پاکستان با اشاره به ظرفیت‌های ایران در حوزه معدن تصریح کرد: ایران، دانش و فناوری پیشرفته‌ای در این حوزه دارد و البته استان بلوچستان پاکستان نیز از پتانسیل خوبی در حوزه طلا و مس (با ارزش میلیاردها دلار) برخوردار است؛ لذا هر دو کشور می‌توانند در این حوزه تبادل تخصص و دانش داشته باشند.

استاندار ایالت پنجاب پاکستان اظهار کرد: طی جلسه ای با استاندار خراسان رضوی مقرر شد نمایشگاه های اختصاصی برای محصولات کاشی و سرامیک این استان در شهر لاهور برگزار شود و در مقابل، تجار پاکستانی بتوانند محصولات اختصاصی خود اعم از وسایل و تجهیزات جراحی و نساجی را در مشهد به نمایش بگذارند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اهمیت بازارچه‌های مرزی در مراودات دو طرف گفت: ایجاد بازارچه مرزی میان دو کشور از اهمیت بالایی برخودار است که در حال حاضر، قسمت مربوط به پاکستان جدیدترین بازارچه مرزی تکمیل شده و منتظر هستیم که طرف ایرانی نیز بخش مربوط به خود را تکمیل کند.

حیدرخان در واکنش به گلایه فعالان اقتصادی ایران در خصوص توقف کامیون‌ها در مرزهای پاکستان نیز اظهار کرد: در این زمینه، پیگیری‌های لازم انجام خواهد شد و این چالش حل و فصل خواهد گردید؛ چرا که مرزهای مشترک به منظور واردات سوخت به پاکستان و تامین نیاز این کشور بسیار حائز اهمیت است.

وی یادآور شد: قطعا بهترین انبه دنیا توسط پاکستان تولید و به سراسر دنیا صادر می‌شود، از این رو پاکستان تمایل دارد انبه مورد نیاز صنایع خراسان رضوی را نیز تامین کند.

پیشنهاد تشکیل نشست‌های مشترک بین دو کشور به منظور معرفی و شناسایی پتانسیل‌ها

در ادامه، «احمد اثنی عشری»، نایب رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی تصریح کرد: آمار مراودات تجاری بین ایران و پاکستان حاکی از آن است که ظرفیت‌های بلااستفاده بسیاری بین دو استان وجود دارد که می‌توان از این پتانسیل‌ها به نحو احسن استفاده کرد. امید می رود با برگزاری نشست‌های مشترک بین دو کشور، بتوانیم به صورت تخصصی به این مباحث بپردازیم و از قابلیت های دو کشور در سطح تراز استفاده کنیم.

ضرورت تسهیل در ترانزیت مرزی میان دو کشور

در بخش دیگری از نشست، «محمود امتی»، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی خراسان رضوی با بیان اینکه شهر لاهور به عنوان مرکز و قلب تمدن پاکستان یکی از شهرهای بزرگ تاریخی دنیا است که از سال 2006 رابطه خواهر خواندگی با مشهد دارد، تصریح کرد: لازمه و مقدمه توسعه مروادات تجاری، تسهیل ترانزیت مرزی است. در حال حاضر ایران دارای سه مرز فعال با کشور پاکستان اعم از میرجاوه- تفتان، پیشین- مند و چابهار- ریمدان است؛ اما یکی از علل افزایش هزینه های تجاری و ترانزیت دو کشور، توقفات مرزی است. در مرزها معمولا یا محموله سوختی و یا تجاری در حال ترانزیت بوده و عمده توقف‌ها به دلیل کندی و تاخیر در اخذ مجوزها برای واردکنندگان پاکستانی از سوی این کشور است.

وی یادآور شد: در گذشته موافقت نامه بین المللی میان ایران، پاکستان و ترکیه به نام کریدور ITI امضا شده اما بنا به دلایلی اعم از مباحث تجاری، حمل و نقلی و مرزی نتوانستیم از این ظرفیت استفاده مناسب و مطلوبی داشته باشیم و ضروری است از این ظرفیت استفاده شود.

امتی یادآور شد: سرکنسول پاکستان در مشهد نسبت به سهولت در صدور ویزا به منظور تسهیل در ورود و خروج رانندگان ایرانی به پاکستان اقدام نمود که این مسئله جای سپاسگزاری دارد.

حجم مبادلات تجاری میان ایران و پاکستان رضایت بخش نیست

در بخش دیگری از نشست، «حسین محمدیان»، رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق خراسان رضوی اظهار کرد: خراسان رضوی در 8 ماه نخست سال جاری 69 هزار تن معادل 49 میلیون دلار به پاکستان صادرات داشته و این کشور رتبه هشتم صادرات خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است. همچنین خراسان رضوی در 8 ماه نخست سال جاری  13 هزار تن معادل 13 میلیون دلار از پاکستان واردات داشته که از این حیث پاکستان رتبه 7 را در میان کشورهای مبدأ واردات خراسان رضوی به خود اختصاص داده است.

وی یادآور شد: در 8 ماه نخست امسال، صادرات خراسان رضوی به پاکستان از لحاظ وزنی 12 درصد رشد داشته؛ اما به لحاظ ارزش ریالی، 7 درصد افت داشته است.  همچنین خراسان رضوی در حوزه واردات از پاکستان رشد 22 درصدی را نسبت به سال گذشته تجربه کرده؛ اما به لحاظ ارزش ریالی در این زمینه، افت یک درصدی اتفاق افتاده است.

محمدیان افزود: حجم تجارت طرفین با توجه به جمعیت 250 میلیونی پاکستان و جمعیت حدود 90 میلیونی ایران بسیار پایین ارزیابی می شود لذا انتظار می رود سطح مبادلات اقتصادی بین دو کشور گسترش یابد تا بتوانیم از ظرفیت طرفین به نحو مطلوبی استفاده کنیم. به نظر می رسد با اعزام و پذیرش هیات های تجاری بین دو کشور تا حدوی بتوان سطح روابط را گسترش داد.

لزوم تبادل تجاری در حوزه صنایع معدنی میان دو کشور

در ادامه، «غلامرضا نازپرور»، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی مشهد تصریح کرد: خراسان رضوی به عنوان یک استان معدنی دارای رتبه نخست تنوع مواد معدنی در ایران است و تقریبا از 81 نوع ماده معدنی شناخته شده در ایران، 53 نوع آن در خراسان رضوی موجود است. این استان به لحاظ تعداد معادن رتبه یک و از لحاظ ذخیره رتبه سوم کشور را داراست. به طوری که این استان بالغ بر 4 میلیارد تن ذخیره مواد معدنی در حوزه های سنگ آهن، طلا، مس، سنگ های تزیینی و گوهرسنگ ها را داراست.

وی با بیان اینکه مشهد در سال‌های اخیر به عنوان پایتخت گوهرسنگ های جهان معرفی شد، افزود: با توجه به اینکه پاکستان نیز در حوزه گوهرسنگ بسیار فعال است به نظر می رسد بتوان از پتانسیل خراسان رضوی در حوزه طراحی و برش گوهرسنگ‌ها استفاده کرد.

نازپرور یادآور شد: خراسان رضوی در زنجیره تولید سنگ آهن حرف برای گفتن دارد و با توجه به اینکه پاکستان یکی از کشورهای مصرف کننده سنگ آهن است به نظر می‌رسد بتوانیم در این حوزه همکاری متقابلی با یکدیگر داشته باشیم. علاوه بر این خراسان رضوی تجربه خوبی در حوزه ماشین آلات فرآوری دارد.

لزوم افزایش سفرهای تجاری و تخصصی واردکنندگان خراسان به پاکستان

در بخش دیگری از نشست، «سعید بامشکی»، رئیس کمیسیون مدیریت واردات و بازرگانی داخلی اتاق بازرگانی خراسان رضوی اظهار کرد: فعالان اقتصادی خراسان رضوی با توجه به مزیت‌های رقابتی کشور پاکستان در زمینه محصولات کشاورزی اعم از برنج، چای، میوه، سنگ‌های قیمتی، نساجی، مواد اولیه دارویی و محصولات شیمیایی تمایل به افزایش حجم واردات از پاکستان دارند که تحقق آن در وهله نخست منوط به افزایش سفرهای تجاری، تخصصی و حرفه‌ای واردکنندگان خراسان به کشور پاکستان به ویژه ایالت پنجاب است تا روابط و نشست‌های B2B بین دو کشور توسعه یابد. همچنین امید می‌رود برگزاری نشست‌ها با صادرکنندگان پاکستانی نیز افزایش یابد تا پس از آن شاهد افزایش برگزاری نمایشگاه‌ها و سمینارها بین دو کشور باشیم که باید مقدمه آن فراهم شود.

«عبدالله یزدان بخش»، رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی خراسان رضوی اظهار کرد: به نظر می رسد در وهله نخست باید نمایشگاه های تخصصی چه در استان خراسان رضوی و چه در ایالت پنجاب به منظور معرفی و عرضه محصولات طرفین برگزار شود. صنایع غذایی تبدیلی در خراسان بسیار فعال هستند که از جمله مواد اولیه مورد نیازشان میوه به ویژه انبه است و ایالت پنجاب در تولید این میوه پتانسیل بسیاری دارد. همچنین، بیش از 90 درصد صنایع استان ما مربوط به بخش خصوصی است که یکی از حوزه های فعالیت نیز صنعت قطعه سازی خودرو است از این رو می توان در زمینه طراحی، مهندسی و انتقال دانش به ایالت پنجاب همکاری دو جانبه داشت.

در ادامه، «کاظم شیردل»، رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی تصریح کرد: در جلسه ای که با سرکنسول پاکستان برگزار شد، مقرر گردید به منظور استفاده از ظرفیت های استان خراسان رضوی، نیازها و توانمندی‌های این کشور احصا و به بازرگانان ایرانی منعکس شود و ما نیز متقابلا ظرفیت و توانمندی های خراسان رضوی را به صورت مکتوب ارسال کردیم تا با برنامه ریزی صحیح، شاهد بهبود تراز تجاری مثبت بین دو کشور باشیم البته تحقق این مهم مستلزم همکاری و کمک مسئولین کشور و استان است.

پیشنهاد تهاتر نمایشگاهی میان خراسان رضوی و پنجاب

«جیران جلایر»، کارشناس امور بین‌الملل اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز تصریح کرد: اعزام و پذیرش هیأت های تجاری می‌تواند در توسعه روابط تجاری بسیار موثر واقع شود. همچنین، پیشنهاد می‌شود علاوه بر موضوع تهاتر کالایی، بحث تهاتر نمایشگاهی میان دو کشور پیگیری شود؛ چنان که خراسان رضوی با توجه به ظرفیت‌هایش غرفه‌ای را در لاهور و ایالت پنجاب برپا کند و متقابلا این امکان برای تجار پاکستانی نیز در مشهد فراهم شود تا  هر یک از دو کشور بتوانند کالاهایشان را به منصه ظهور بگذارند.

«محمد شهریار»، سرکنسول پاکستان در خراسان رضوی نیز در بخش پایانی این نشست تصریح کرد: پیگیر آن هستیم که توافقنامه ای بین مرکز نمایشگاه های بین‌المللی لاهور و مشهد و حتی بین کراچی و مشهد منعقد شود تا طرفین بتوانند تولیدات خود را در حوزه های مختلف به ویژه صنایع غذایی به نمایش بگذارند.

وی یادآور شد: پاکستان در برگزاری نمایشگاه های بین المللی توانایی بسیار دارد و هر ساله نمایشگاه های بین المللی بزرگی برگزار می کند. در گذشته یادداشت تفاهمی میان دو کشور در خصوص برگزاری نمایشگاه به امضا رسیده که امید می رود توافق‌نامه جدیدی در این خصوص میان ایالت پنجاب و خراسان رضوی نیز منعقد گردد.

 

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=43368
  • نویسنده : روابط عمومی
  • ارسال توسط :
  • منبع : اتاق مشهد
  • 34 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای برپایی نمایشگاه دائمی محصولات ایران و پاکستان در مشهد و لاهور بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.