سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آخرین آمار از تعداد گردشگر در سال جاری را اعلام کرد. بر این اساس میتوان گفت احتمالا درآمد گردشگری ایران در سال جاری به بیش از ۷ میلیارد دلار رسیده است.
در کشورهای توسعه یافته، گردشگری یکی از مهمترین منابع درآمدی محسوب میشود. آمارهای سازمان جهانی گردشگری از ۵۰ کشور توریستی جهان در سال ۲۰۲۳ نشان میدهد که اروپا مقصد اصلی گردشگران بوده است. بر اساس این آمار نزدیک به ۴۸۹ میلیون نفر به عنوان توریست به این قاره سفر کردند و درآمدی معادل ۴۷۱ میلیارد دلار را برای این قاره ارمغان آوردند.
طبق این آمارها، خاورمیانه پس از آفریقا کمترین میزان توریست و درآمدهای توریستی را به خود اختصاص داده است. این آمارها نشان میدهد در سال ۲۰۲۳ میلادی حدود ۱۳۵ میلیون نفر به خاورمیانه سفر کردند که نتیجه آن درآمدی معادل ۱۶۹ میلیارد دلار برای کشورهای این منطقه بوده است.
آمارهای سازمان جهانی گردشگری نشان میدهد در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۵ میلیون ۸۰۰ هزار نفر گردشگر به ایران سفر کردهاند. طبق استانداردهای جهانی و میانگین مخارج گردشگران در کشورهای مقصد، هر گردشگر معادل ۱۲۰۰ دلار در کشور مقصد خرج میکند. طبق این آمار، ایران در سال ۲۰۲۳ میتوانسته حدود ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار درآمد داشته باشد. طبق آخرین آمارهای اعلام شده میتوان گفت وضعیت گردشگری ایران در سال جاری نسبت به سال گذشته بهبود یافته است و انتظار میرود درآمد حاصل از گردشگری در سال جاری افزایش پیدا کرده باشد.
درآمد ۴۵۳ همتی ایران از گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳
سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در تاریخ ۸ دی ماه در جریان سفر به جزیره کیش گفت: « آمار گردشگران خارجی در حال حاضر ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است اما طبق برنامه باید به ۱۵ میلیون نفر برسیم»
از آنجایی که آمار تعداد گردشگران خارجی در سال ۲۰۲۳ معادل ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر و آمار تعداد گردشگران در ۸ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ معادل ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بوده است. میتوان برداشت کرد منظور وزیر میراث فرهنگی از کلمه «تعداد گردشگران در حال حاضر»، آخرین تعداد گردشگران در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ یا تعداد گردشگران ایران در یک سال گذشته (یعنی سال ۲۰۲۴ میلاد) بوده باشد.
با توجه به این که بر اساس استاندارد و میانگین جهانی اعلام شده هر گردشگر خارجی پس از ورود به کشور مقصد حدود ۱۲۰۰ دلار خرج میکند، میتوان گفت درآمد ایران از تعداد گردشگران وارد شده به کشور حدود ۷ میلیارد و ۵۶۰ میلیون دلار بوده است.
در این حالت اگر منظور وزیر میراث فرهنگی ۹ ماهه ابتدایی امسال باشد، وضعیت کشور از نظر تعداد گردشگر خارجی بهبود یافته است. همچنین اگر منظور وزیر میراث فرهنگی یک سال گذشته (یعنی سال ۲۰۲۴ میلادی) باشد، باز هم وضعیت گردشگری در ایران نسبت به سال گذشته میلادی بهتر شده است.
اگر میانگین قیمت دلار در سال جاری را حدود ۶۰ هزار تومان در نظر بگیریم احتمالا درآمد ایران از این تعداد گردشگر، حدود ۴۵۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده است. رقم حاصل شده بیش از ۸۰ درصد درآمد نفتی دولت در سال جاری بوده است. لذا میتوان گفت با سرمایهگذاری بر روی بخش گردشگری در ایران، میتوان به مرور وابستگی به نفت را در بلندمدت کاهش داد و از این طریق درآمد پایداری برای کشور ایجاد کرد. البته باید توجه داشت که این درآمد بر اساس فروضی مثل «میانگین جهانی هزینهکرد توریست در کشور» و «میانگین نرخ ارز» محاسبه شده و در صورت تغییر فروض، رقم بدست آمده نیز تغییر خواهد کرد.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0