• امروز : پنجشنبه - 1 آذر - 1403
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
کل 4009 امروز 2
14
رئیس اتاق ایران بر اهمیت توسعه مناسبات اقتصادی با کشورهای منطقه  تأکید کرد

ضرورت برقراری موافقت‌نامه تجارت ترجیحی بین ایران و تاجیکستان

  • کد خبر : 4750
  • ۳۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۶
ضرورت برقراری موافقت‌نامه تجارت ترجیحی بین ایران و تاجیکستان
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: سطح تعاملات تجاری و نوع محصولاتی که محور تجارت دو کشور ایران و تاجیکستان هستند، اقتضا می‌کند تا موافقت‌نامه تجارت ترجیحی میان دو کشور تعریف و به مرحله اجرا درآید. اثرات مثبت این توافق اقتصادی، دو کشور را منتفع خواهد کرد.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی،  «غلامحسین شافعی»، در نشست مشترک فعالان اقتصادی و کارآفرینان ایران و تاجیکستان که به منظور ارتقای تعاملات طرفین و بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری بین دو کشور در محل اتاق مشهد برگزار شده بود، عنوان کرد: نکته مهمی که بخش خصوصی ایران و تاجیکستان بایستی به‌طورجدی از دولت‌های خود مطالبه نمایند، فراهم شدن زمینه یک موافقت تجارت ترجیحی میان دو کشور است که پشتوانه آن نیز امکانات و اشتراکات طرفین و تعاملات دیرینه اقتصادی می‌باشد.

وی تأکید کرد: تاجیکستان در سنوات گذشته یکی از شرکای مهم تجاری ایران در میان همسایگان بوده اما در مقطعی بنا به دلایلی، میزان تجارت بین دو کشور به‌شدت تنزل یافت. با این وجود طی یک سال اخیر، بر اثر تحولاتی که صورت گرفته و به‌واسطه اراده دولت‌های دو کشور، حجم مناسبات اقتصادی با رشدی چشمگیر همراه شد.

وی با اذعان به اینکه ظرفیت‌ همکاری اقتصادی دو کشور بسیار بیشتر از رقم کنونی است، تصریح کرد: می‌توان حضور دو کشور در دو کانون‌های مهم اقتصادی منطقه (سازمان همکاری‌های شانگهای و اتحادیه گمرکی اوراسیا) را فصل جدیدی برای جهش در همکاری‌های اقتصادی قلمداد نمود و به همین واسطه، مسئولان دو کشور قادر هستند تا باتوجه‌ به این ظرفیت مهم، در راستای بهبود تعاملات و توسعه ارتباطات گام بردارند.

رئیس اتاق ایران با اشاره به منابع آبی سرشار کشور تاجیکستان، اظهار داشت: با توجه به محدودیت منابع آبی کشورمان و پتانسیلی که در بخش کشاورزی تاجیکستان فراهم است، می‌توان بخشی از نیاز موجود را، چه در بحث تامین محصولات کشاورزی و باغی و چه در موضوع کشت فراسرزمینی در تعامل با کشور تاجیکستان دنبال کنیم. در حال حاضر موضوعاتی از این دست با کشورهایی همچون برزیل و ونزوئلا هدف‌گذاری می‌شود؛ درحالی‌که از ظرفیت همسایگی تاجیکستان غفلت شده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش به مسئله حمل‌ونقل و نقش این حوزه در ارتباطات دو کشور اشاره و اذعان کرد: در مسیر صادرات کالاهای ایران به تاجیکستان، موانع ناخواسته‌ای وجود دارند که گاهی با دشوار نمودن روند حمل‌ونقل، آثار قابل‌توجهی بر مراودات دو کشور باقی می‌گذارند؛ لذا بایستی به شکلی جدی، موضوع حمل‌ونقل و بحث فراهم‌سازی زیرساخت‌های این حوزه در دستور کار دو کشور قرار بگیرد.

وی ضمن قدردانی از اتاق بازرگانی مشترک ایران و تاجیکستان به دلیل تسریع در اجرای تفاهم‌نامه روسای جمهور دو کشور در زمینه تشکیل شورای مشترک کارآفرینان، متذکر شد: امیدواریم این شورا در ادامه مسیر فعالیت خود، به اهداف پیش‌بینی‌شده در تفاهم مذکور دست پیدا کند و تعاملات بخش خصوصی دو کشور را قوام ببخشد.

شافعی با اشاره به اشتراکات فرهنگی و زبانی دو کشور خاطر نشان کرد: مجموعه روابط ما با تاجیکستان، ریشه‌ در مشترکات فرهنگی دو ملت دارد و این دو کشور اگرچه مرز میان آن‌ها فاصله انداخته‌ اما در تعاملات خود، روابط برادری را مبنا قرار داده‌اند.

 

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=4750

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.