• امروز : شنبه - ۳۰ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 19 April - 2025
کل 4565 امروز 6
4
جلسه کمیته ارتباط با صنعت ششمین کنگره قارچ شناسی ایران در اتاق مشهد برگزار شد

مروری بر چالش‌های صنعت قارچ در خراسان رضوی؛ از مقیاس کوچک تا موانع بیمه و مالیات

  • کد خبر : 49388
  • ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۲
مروری بر چالش‌های صنعت قارچ در خراسان رضوی؛ از مقیاس کوچک تا موانع بیمه و مالیات
جلسه کمیته ارتباط با صنعت ششمین کنگره قارچ شناسی ایران، به منظور معرفی کنگره و فرصت‌های مشارکت صنایع (حضور در نمایشگاه جانبی کنگره، حمایت مالی، ارائه محصولات و فناوری‌ها) و بررسی چالش‌ها و نیازهای صنعت در حوزه قارچ‌شناسی (بیماری‌های گیاهی، پرورش قارچ های خوراکی و دارویی، قارچ‌های صنعتی، فرآورده‌های دارویی و غذایی، قارچهای مفید عامل بیوکنترل آفات و بیماریها و متابولیتهای کاربردی قارچها)، به همت دفتر کشاورزی اتاق بازرگانی خراسان رضوی برگزار شد؛ این دفتر به عنوان رابط ارتباط با صنعت در کمیته اجرایی این کنگره تعیین شده است.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد، علی محمد شریعتی‌ مقدم، رئیس کمیسیون کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال اتاق بازرگانی خراسان رضوی پیرامون این نشست در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: یکی از اهداف مهم اتاق بازرگانی که در خراسان بیشتر از سایر استان‌ها نمود یافته، تقویت همکاری با دانشگاه‌ها به‌ویژه دانشگاه فردوسی است. در این راستا از تفاهم‌نامه‌های همکاری مشترک استقبال می‌کنیم و علاقه‌مندیم در جهت حل مسائل اقتصادی، تولیدی و حتی علمی هم‌راستا شویم و فرصت‌های نوینی را از پیوند دانشگاه و صنعت، به‌ویژه در حوزه نوآوری، برای توسعه اقتصادی رقم بزنیم.

فرصت‌های توسعه اقتصادی از دل قارچ؛ از امنیت غذایی تا صادرات محصولات دانش‌بنیان

وی ادامه داد: در جزئیات بسیاری از بخش‌ها از جمله حوزه قارچ فرصت‌های مناسبی وجود دارد که می‌تواند در ارتقاء امنیت غذایی مؤثر باشد.

رئیس کمیسیون کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: از دانشگاه فردوسی که مسئولیت برگزاری ششمین کنگره ملی را پذیرفته، باید قدردانی کرد. اتاق بازرگانی نیز با برخورداری از شبکه گسترده‌ای از کارآفرینان، سرمایه‌گذاران و مشاوران، می‌تواند در کنار ظرفیت علمی دانشگاه و سایر بخش‌ها، در دستیابی به اهداف مشترکی چون توسعه اقتصادی، ایجاد فرصت‌های شغلی، صادرات و جذب سرمایه نقش‌آفرینی کند.

وی تصریح کرد: همکاری چندجانبه میان دانشگاه، صنعت و اقتصاد از اهمیت بالایی برخوردار است. در همین کنگره، این همکاری می‌تواند به‌عنوان نمونه‌ای از هم‌افزایی میان نهادها با محوریت اقتصادی اتاق بازرگانی و محوریت علمی دانشگاه فردوسی مطرح شود.

یکی از چالش‌های اصلی تولید در کشور، مشکلات مشترکی همچون مسائل مالیاتی و تأمین اجتماعی است که بسیاری از واحدهای تولیدی را تحت فشار قرار داده است. در حوزه تولید قارچ نیز با وجود کارآفرینان فعال، بسیاری از واحدها، در مقیاس کوچک و کارگاهی باقی مانده‌اند. این در حالی است که ظرفیت توسعه این بخش در استان بسیار بالاست.

وی گفت: یکی از اقدامات مهمی که در قالب این کنگره ملی می‌تواند پیگیری شود، انجام یک آسیب‌شناسی جامع در حوزه‌های یادشده است تا مسیرهای عملی حمایت از تولید و نوآوری در سطح ملی روشن‌تر گردد.

شریعتی مقدم ادامه داد: ششمین دوره این کنگره که در خراسان برگزار می‌شود، به بلوغ نسبی رسیده است. این رویداد نه تنها جنبه ملی دارد، بلکه با پشتوانه تجربیات پنج دوره گذشته و حضور متخصصان، صاحبان مقالات علمی، نوآوران، فناوران و تحلیل‌گران اقتصادی می‌تواند فرصت‌های گسترده‌ای برای شناخت حق ثبت اختراع، بررسی نوآوری‌ها و درک جایگاه بین‌المللی این صنعت فراهم کند.

وی تصریح کرد: یکی از توصیه‌های ما به فعالان این حوزه آن است که حتی در مراحل ابتدایی کسب‌وکار خود، به صادرات، توسعه فعالیت و شناخت قوانین و مقررات توجه کنند. اتاق بازرگانی با ایجاد فرصت‌های مشاوره‌ای، برگزاری جلسات تخصصی و ارائه خدمات به اعضای خود، امکان ارتقاء دانش و گسترش فعالیت‌ها را فراهم کرده است. علاقه‌مندان نیز می‌توانند عضو اتاق شده و از ظرفیت کمیسیون‌های تخصصی مانند کمیسیون کشاورزی یا کسب‌وکارهای دانش‌بنیان بهره‌مند شوند.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه قارچ نیز با وجود تنوع جهانی و پیچیدگی اندک این صنعت، متأسفانه همچنان، در کشور ما بیشتر تمرکز بر قارچ‌های خوراکی است، در حالی که این حوزه ظرفیت‌های فناورانه و دارویی فراوانی دارد.

رئیس کمیسیون کسب‌وکارهای دانش‌بنیان اتاق مشهد تأکید کرد: کافی است بدانیم یکی از مهم‌ترین داروهای دنیا، یعنی پنی‌سیلین، از قارچ تولید شده است. این موضوع اهمیت و گستره کار را نشان می‌دهد. بر همین اساس، برگزاری چنین کنگره‌ای می‌تواند بستری متمرکز برای توجه به دانش و فرصت‌های اقتصادی در این حوزه باشد.

کنگره قارچ‌شناسی؛ فرصتی برای پیوند علم و صنعت

سمیرا سبزواری، رئیس دفتر کشاورزی اتاق بازرگانی مشهد نیز با اشاره به اهمیت ارتباط میان بدنه اجرایی، جامعه علمی و فعالان تولید قارچ، گفت: ششمین کنگره قارچ‌شناسی ایران که در سال جاری با مشارکت انجمن قارچ‌شناسی ایران و به میزبانی دانشگاه فردوسی در شهریورماه برگزار خواهد شد، مجموعه‌ای گسترده از مباحث تخصصی همچون پرورش قارچ‌های خوراکی و دارویی، فرآورده‌های زیستی، متابولیت‌های کشاورزی و مسائل مرتبط با سلامت گیاهی را پوشش می‌دهد.

با حضور دفتر کشاورزی اتاق به‌عنوان حلقه اتصال صنعت، دانشگاه و سیاست‌گذار، نشستی تخصصی میان تولیدکنندگان، شرکت‌های زیست‌فناور، نهادهای علمی و دانشگاهی، برگزار شد. در این نشست، محورهایی چون نیازسنجی تخصصی در حوزه قارچ، لزوم تأسیس آزمایشگاه‌های تخصصی تشخیص آلودگی، بررسی چالش های بیمه واحدهای تولیدی، حمایت از استارت‌آپ‌های نوآور، و طراحی زنجیره ارزش در صنعت قارچ مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: ارتباط مؤثر با دانشگاه فردوسی مشهد، یکی از دستاوردهای مهم دفتر کشاورزی اتاق مشهد در سال گذشته بود. این تعامل منجر به برگزاری نشست‌ها و سمینارهای تخصصی، انتقال تجربه، و در نهایت، شکل‌گیری یک همکاری رسمی با این دانشگاه شد؛ به‌گونه‌ای که دفتر کشاورزی اتاق به‌عنوان نماینده ارتباط با صنعت در ششمین کنگره قارچ‌شناسی ایران تعیین شد.

گامی برای کشاورزی دانش‌بنیان

سبزواری اذعان کرد: برنامه‌ریزی برای ارزیابی و داوری استارت‌آپ‌ها در حاشیه کنگره، با مشارکت اعضای کمیسیون دانش‌بنیان اتاق و همراهی دبیر علمی کنگره، یکی از اقدامات کلیدی دفتر کشاورزی در این زمینه است.

وی یادآور شد: هدف ما از این مشارکت، تنها همراهی نمادین نیست؛ بلکه تلاش داریم با نگاهی راهبردی، بستری برای جذب سرمایه، ارتقای فناوری، و خلق نوآوری در زنجیره تولید قارچ کشور ایجاد کنیم؛ حرکتی در مسیر تقویت امنیت غذایی و کشاورزی دانش‌بنیان. که در این راستا جلسات مشترک دیگری با همکاری کنگره برنامه ریزی و برگزاری پیش رویدادهایی به صورت مشترک  تا زمان کنگره ملی، تعریف و اجرا خواهد شد.

سبزواری از احصاء موانع و چالش های واحدهای فعال در این حوزه و نیازسنجی نیازهای این کسب و کارها در جهت توسعه واحدهای خود و شناسایی ظرفیت‌های موجود در استان در این حوزه با تمرکز بر نوآوری و دانش روز، به عنوان اهداف این جلسات نام برد. اهدافی که در راستای دستیابی به یکی از مهم‌ترین دستاوردهای برگزاری این کنگره، یعنی انجام آسیب‌شناسی در صنعت قارچ، شناسایی تهدیدها و بهره‌برداری از فرصت‌ها، تعریف شده است.

وی تاکید کرد: اتاق بازرگانی خراسان رضوی تلاش دارد تا با محوریت تحولات ملی، مسائل این حوزه را در سطح کشور پیگیری کند.

 

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=49388
  • نویسنده : روابط عمومی
  • ارسال توسط :
  • منبع : اتاق مشهد
  • 33 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای مروری بر چالش‌های صنعت قارچ در خراسان رضوی؛ از مقیاس کوچک تا موانع بیمه و مالیات بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.