• امروز : شنبه - 3 آذر - 1403
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
کل 4011 امروز 1
11
رئیس و اعضای هیات نمایندگان اتاق خراسان رضوی در دیدار با مدیرعامل شرکت «الکترواستیل» خواستار شدند:

راهکاریابی برای حمایت از بنگاه‌های تولیدی خسارت‌دیده از حوادث

  • کد خبر : 7566
  • ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۴
راهکاریابی برای حمایت از بنگاه‌های تولیدی خسارت‌دیده از حوادث
رئیس اتاق ایران و جمعی از اعضای هیات نمایندگان اتاق خراسان رضوی با «مجید محمدزاده»، مدیرعامل شرکت «الکترواستیل» در محل این بنگاه اقتصادی دیدار کردند و در جریان روند احیا و پیگیری خسارت‌های این واحد تولیدی، پس از آتش‌سوزی خسارت‌بار 15 فروردین‌ماه امسال قرار گرفتند. تاکید بر حمایت دستگاه‌های دولتی جهت احیا و بازگشت این مجموعه به ظرفیت تولید گذشته خود و اعلام آمادگی برای هر نوع حمایت و کمک از جانب تشکل‌های بخش خصوصی و فعالان اقتصادی، محور تاکیدات حاضران این جلسه بود.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی؛ «غلامحسین شافعی» در آغاز این جلسه با ابراز تاسف نسبت به حادثه‌ای که یکی از برندهای برجسته تولیدی استان را به خسران دچار نموده، عنوان کرد: البته باور و اراده خانواده بزرگ الکترواستیل کمک خواهد کرد تا این مجموعه از نو ساخته شود و بهتر و قوی‌تر از گذشته در عرصه تولید و فعالیت اقتصادی، ظاهر شود.

وی با اشاره به دست حمایتی که دولت همواره بر شانه بنگاه‌های اقتصادی خود (حتی با وجود زیان‌دهی آن‌ها) داشته، عنوان کرد: طبیعتا اگر هدف، حمایت واقعی از تولید است؛ باید آنجایی که حادثه دامنگیر یک مجموعه تولیدی در بخش خصوصی می‌شود و خسارت‌هایش معیشت نیروی کار این مجموعه را تهدید می‌کند، به همان میزان حمایت و توجه وتسهیل‌گری، صورت بگیرد.

وی بیان کرد: این حادثه در این بزنگاه دشوار شرایط اقتصادی، یک فاجعه نه فقط برای یک تولیدکننده که برای جامعه اقتصادی استان است. اگرچه که اراده محکم و باورهای ارزشمند مدیران و کارکنان این مجموعه‌، کورسوی امیدی برای احیای آن و حضور قوی‌تر این برند در بازار است.

شافعی با اشاره به سجایای ارزشمند تولیدکنندگان در مواجهه با موانع و مبارزه با چالش‌ها، بیان کرد: این حادثه چنان کام مرا تلخ کرد که پیامی به بهانه همدردی برای آقای محمدزاده، مدیرعامل الکترواستیل ارسال کردم. پاسخ این تولیدکننده عزیز برایم در خور توجه بود. او شاکر بود که حادثه مزبور، منجر به خسارت جانی برای نیروهای فعال در این بنگاه اقتصادی، آتش نشانان و سایر افراد حاضر در صحنه حادثه نشده است. وی با امید از ساختن دوباره این مجموعه تولیدی نوشته بود و آنچه رخ داد را از مقدرات خداوندی دانست که حتی در نقمت‌هایش نیز حکمتی پنهان است.

وی تاکید کرد: این کارخانه و بنگاه اقتصادی از نو ساخته خواهد شد و حتی بهتر و توانمند‌تر از گذشته، در عرصه فعالیت اقتصادی حضور خواهد یافت. آنچه تا امروز از تلاش آقای محمدزاده سراغ داریم، عزم ایشان برای کمک به رونق اقتصاد و حفظ اشتغال است و معیشت کارکنان و کارگران این مجموعه را در اولویت قرار داده است.

رئیس پارلمان بخش خصوصی ایران متذکر شد: کارخانه «الکترواستیل» متعلق به بیش از 7 هزار شهروندی است که درآمد و معیشت‌شان به صورت مستقیم یا غیرمستقیم، با این مجموعه در پیوند می‌باشد و حضور امروز ما در اینجا، به جهت همدلی و از آن مهم‌تر همفکری پیرامون اقداماتی است که تشکل‌های بخش خصوصی می‌توانند در راستای کمک به احیای الکترواستیل به کار ببندند.

شافعی خاطرنشان کرد: امروز شاهدیم عده‌ای از معیشت مردم سخن می‌گویند و خود را از بابت آن دغدغه‌مند نشان می‌دهند ولی در چنین بزنگاهی که باید کاری انجام دهند تا یک بنگاه اقتصادی و ظرفیت تولیدی آن دوباره احیا گردد و معیشت جمع بزرگی حفظ شود؛ کوتاهی می‌کنند و همتی برای عمل به وعده‌هایشان وجود ندارند.

وی از ایجاد کمیته‌ای ویژه برای پیگیری پیشنهادات و عملیاتی نمودن ظرفیت‌های موجود جهت کمک به احیای شرکت الکترواستیل خبر داد.

رئیس اتاق خراسان رضوی تصریح کرد: چنانچه تیم مدیریتی الکترواستیل موافقت کند، تلاش می‌کنیم تا بخشی از روند تولید فعلی این شرکت را به بعضی از ظرفیت‌های خالی صنعتی موجود در سطح استان و کشور منتقل نماییم و این اقدام تا احیای کامل فضای تولیدی موجود، تداوم خواهد داشت. در این زمینه می‌توان از ظرفیت اتاق‌های دیگر استان‌ها نیز برای بررسی و پیگیری موضوع استفاده نمود.

او ابراز امیدواری کرد؛ همواره چنین همدلی‌ و اراده‌ای که در بخش خصوصی وجود دارد، در بزنگاه حادثه و خسارت به مدد فعالان اقتصادی بیاید تا قامت تولید در این بخش، استوار بماند.

ضرورت تهیه بیانیه‌ای برای بازسازی واحد آسیب دیده استان

در ادامه این دیدار، «محمود سیادت»، نایب رئیس اتاق بازرگانی مشهد گفت: آقای محمدزاده همیشه در راستای یکپارچگی اتاق و در جهت تعالی پارلمان بخش خصوصی استان تلاش کرده و بزرگوارانه هر چه در توان داشته، انجام داده است. وی، فردی بزرگ و دارای منشی ویژه است که همواره نقش خود را در لحظات حساس برای بخش خصوصی به طور فداکارانه انجام داده و ایمان داریم که بهتر از قبل این کارخانه را خواهند ساخت.

وی پیشنهاد داد بیانیه‌ای به منظور نقش‌آفرینی بخش‌های مختلف در راستای ساختن مجدد این واحد تولیدی استان تهیه گردد.

سیادت گفت: می‌توان بیانیه ای رسمی از سوی اتاق و تشکلها و شخصیتهای وزین بخش خصوصی امضا نمود و به دفتر ریاست جمهوری و رهبری و نمایندگان مجلس ارسال کرد تا کاری جمعی صورت گیرد و از طرفی، به صورت شخصی می توان از طریق تریبون های خود مطالبه گری نمود. روابط عمومی اتاق نیز در زمینه مطالبه گری و وعده هایی که به منظور بازسازی مجدد این واحد داده می شود، می‌تواند ایفای نقش نماید.

وی تصریح کرد: وقتی از بیت المال با گشاده دستی برای جبران آسیب و خسارت وارد شده به شرکت‌های دولتی پرداخت می شود، برای صنعتگری که سال‌ها در این کشور تلاش کرده و با وجود اینکه می‌توانست سرمایه اش را از کشور خارج کند، ماند و برای آبادانی و اشتغالزایی در این کشور تلاش نمود نیز بایستی یاری رسانی گردد.

سهم قابل توجه الکترواستیل در بازار لوازم خانگی کشور

در ادامه این دیدار، حسین محمودی خراسانی، نایب رئیس اتاق خراسان رضوی اظهار داشت: ما امروز در این نشست حضور یافتیم تا از یکی از بزرگترین واحدهای تولیدکننده لوازم خانگی سطح کشور که سهمی 25درصدی در بازار لوازم خانگی دارد، دلجویی نماییم. با بروز حادثه برای این واحد بزرگ استان، چندین هزار کارگر بیکار شده و کارخانه ای با این عظمت از بین رفته است. می‌خواهیم بدانیم هر یک چه کاری می‌توانیم برای راه اندازی مجدد این واحد انجام دهیم.

وی افزود: تقاضای من این است که به جای ستاد تسهیل، ستاد بحران برای این اتفاق تشکیل شود تا مشکلات شرکت مهم استان رفع و رجوع گردد. بیش از 40 سال است که این کارخانه در استان فعالیت می‌کند و صادرکننده ای مهم و دارای برند است که نباید به راحتی از کنار بحران به وجود آمده برای آن، عبور نمود.

سپس، تریبون در اختیار «محمدرضا توکلی زاده»، عضو هیات رئیسه اتاق خراسان رضوی قرار گرفت. وی گفت: این حادثه ممکن بود برای هر یک از ما اتفاق بیفتد و نظرم این است که هر کاری برای خود می‌توانستیم انجام دهیم، برای آقای محمدزاده نیز بایستی انجام دهیم. در این زمینه باید از تعلل بپرهیزیم و کمک کنیم طرح جدید این شرکت به ثمر برسد و طرحی بهتر و مفیدتر از گذشته به نتیجه برسد که باعث افتخار استان و شهرمان بشود.

فعالان اقتصادی باید درخواست جبران خسارت این واحد را به مثابه مطالبه‌ای برای بنگاه خود بدانند

«محمدحسین روشنک»، عضو هیات نمایندگان اتاق مشهد نیز گفت: اگر فعالان اقتصادی بخش خصوصی در فضای سیاسی، اجتماعی و مجازی و خبری کشور و استان در خصوص این رویداد، درخواست جبران و مطالبه گری کنند، وظیفه خود را انجام داده‌اند. ما حاضریم هر چه دکتر محمدزاده تشخیص می‌دهند را انجام دهیم. فعالان اقتصادی باید درخواست جبران خسارت این واحد را به مثابه مطالبه‌ای برای واحد خود بدانند وگرنه فضا را عده‌ای در اختیار می‌گیرند و ممکن است جوسازی‌هایی صورت گیر که امکان مقابله با آن وجود نداشته باشد.

«محمدعلی چمنیان»، دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی مشهد اظهار کرد: مسائل و چالش‌های پیش روی فعالان بخش صنعت زیاد است و صنعتگران همواره با مشکلات دست و پنجه نرم می کنند. ما حاضریم پا به پای آقای محمدزاده باشیم و برای راه اندازی مجدد این واحد کمک کنیم.

چمنیان خاطرنشان کرد: به نوبه خود می‌توانیم تا زمان راه اندازی شرکت الکترواستیل، تعدادی از پرسنل این واحد را به کار گیریم تا کمی از سنگینی بیکاری نیروها بکاهیم. حتی می‌توانیم بخشی از کار الکترواستیل را در سالنی از کارخانه خود انجام دهیم و بخشی از امکانات خود را در اختیار این شرکت قرار دهیم تا به فعالیت بپردازد.

«رضا حمیدی»، عضو هیات نمایندگان اتاق مشهد نیز با اشاره به تجربه مشابه خود در بروز چنین حادثه ای در چند دهه گذشته گفت: با شناختی که از آقای محمدزاده دارم، می‌دانم که با قدرت بار دیگر این مجموعه را سرپا خواهد کرد.

در ادامه، «محمود امتی»، عضو هیات نمایندگان اتاق خراسان رضوی ابراز کرد: مردان بزرگ و کسانی که افکار و اندیشه‌های بزرگی دارند، می‌توانند با فکر و اندیشه خود هر چیزی را بسازند. این خسارت‌ها و آسیب‌ها مشکل‌زاست؛ اما با شناختی که از آقای محمدزاده و منش و کردار ایشان به ویژه در حوزه مسئولیت اجتماعی داریم، مطمئنیم که ایشان به پشتوانه باوری که دارد، دوباره همه چیز را خواهد ساخت.

آنچه مهم است، برند و نامی است که باقی مانده و دچار آسیب نشده است

«مجید محمدنژاد»، عضو هیات نمایندگان اتاق مشهد نیز با بیان اینکه این شرکت بایستی بار دیگر راه اندازی شود زیرا بازار تشنه محصولات آن است، گفت: با توجه به اینکه برند این شرکت جا افتاده و در بازار ریشه یافته است، جای نگرانی نیست و به مثابه درختی است که شاخ و برگش سوخته؛ اما ریشه‌های آن که حیاتی‌تر است، باقی مانده و به سرپا شدن دوباره آن امید داریم.

«غلامعلی رخصت»، رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی مشهد نیز در این نشست ابراز امیدواری کرد با حمایت آقای شافعی و حمایت از سوی شورای گفتگو، اخذ خسارت از بیمه به نحو مطلوب و کاملی صورت گیرد. همچنین، اینکه ممانعتی در مسیر ساخت و ساز مجدد این شرکت صورت نگیرد، امری حائز اهمیت است.

تشکل‌های اقتصادی استان برای بازسازی الکترواستیل پای کار هستند

سپس «علی کبیر»، دبیر اتاق بازرگانی خراسان رضوی به ایراد سخن پرداخت و اظهار کرد: ما تشکل‌های اقتصادی استان تمام قد پای کار هستیم تا از تمام ظرفیت‌ها برای کمک به این شرکت بهره ببریم. ستاد تسهیل، شورای گفت‌وگو و… در حوزه‌های مالیات، تامین اجتماعی، بانک‌ها و… ظرفیت‌هایی هست که می‌توان از آنها استفاده نمود و آقای محمدزاده می‌تواند در این زمینه بگوید چه کاری صحیح است تا انجام شود.

«محمدمهدی شکورزاده»، عضو هیات رئیسه خانه صنعت، معدن و تجارت استان نیز اظهار کرد: دکتر محمدزاده با توانایی هایی که دارد به شکل بسیار مطلوبی الکترواستیل را بار دیگر سرپا خواهد نمود. درس مهم، اتحاد بخش خصوصی در کنار مدیریت این شرکت است و اینکه از این تجربه برای اتحاد بخش خصوصی و حمایتهایی که میتوان در این زمینه و حل چنین مسائلی به کار بست، استفاده نماییم.

«علیرضا اشرف»، دبیرکل پیشین اتاق بازرگانی ایران نیز گفت: معلوم نیست بیمه نامه چقدر از این خسارت را پوشش دهد. نیاز است که مجموعه ای روی این مسئله کار کنند. در حادثه کارخانه قند آبکوه در سال‌های دور، 5 سال طول کشید که خسارت از بیمه دریافت شود. لذا به نظرم تشکل‌های استان باید تدبیری در این حوادث داشته باشند. پیشنهادم این است که روسای تشکلها نشستی مشترک داشته باشند تا راه حل را در این زمینه بیابند. ستاد حوادث غیرمترقبه و ستاد تنظیم بازار، با توجه به مباحثی که در حوزه حمایت از تولید مطرح می‌شود، وظایفی در قبال اینگونه حوادث دارند و بایستی به ایفای نقش بپردازند.

«علی اکبر لبافی»، رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان نیز گفت: تاثیرگذاری چنین حوادثی بر سفره مردم پررنگ است. به نظر می‌رسد مشکل چندانی برای صدور مجوز بعدی ساخت و ساز این کارخانه وجود نداشته باشد. می‌توان با همت و تلاش بخش خصوصی از ظرفیت استان برای کمک به جبران خسارت این واحد مهم اقتصادی بهره گرفت. حتی می‌توان با توجه به ظرفیت‌های موجود در استان، پیگیر حل مسائل این شرکت بود و در شورای گفت‌وگو مباحث کار و تامین اجتماعی را پیگیری نمود.

«محمد سهامیان»، رئیس هیات مدیره شهرک صنعتی ماشین سازی و فناوری‌های برتر استان نیز گفت: پیشنهادم این است که با توجه به آسیب‌پذیری شرکتها در برابر آتش سوزی، تیمی به منظور پیشگیری از بروز حادثه ایجاد شود تا به طور دوره‌ای شرکتها را بررسی کند. بیمه‌های حوادث و آتش سوزی و… در جبران خساراتی این چنینی بسیار ناقص است. باید در وهله نخست برای پیشگیری از بروز حادثه چاره‌اندیشی کرد. پیشنهاد دیگرم این است که راهکاری برای نیروهای الکترواستیل داشته باشیم تا از جذب آنان در شرکت‌های رقیب و دیگر شرکت‌ها جلوگیری شود؛ زیرا یافتن نیروی متخصص و ماهر دشوار است.

برنامه‌ریزی برای ازسرگیری تولیدات الکترواستیل

در بخش پایانی این نشست، «مجید محمدزاده طبسی»، مدیرعامل شرکت الکترواستیل اظهار کرد: تاکید من به اطرافیانم پس از بروز این حادثه این بود که قرار نیست الکترواستیل را دفن کنیم. خدا را شاکریم که با بروز این حادثه، آسیبی به فردی وارد نشده است. این کارخانه بار دیگر سرپا می‌شود و لباس کار می‌پوشیم تا روزی که تولید مجدد از سرگرفته شود. پیش از این، تصمیم گرفته بودم از امسال کنار بروم و کار را به مدیرانم بسپارم؛ اما وقتی این حادثه اتفاق افتاد، دریافتم که زمان خداحافظی نیست و حالا که قرار است بمانم، سبد تنوع لوازم خانگی را تکمیل خواهیم کرد. اقدام کوتاه مدتی که می‌خواهم انجام دهم این است که با راهکارهای موقتی، در همین نقطه، تولید را با تعداد کمّی و تنوع کمتر انجام دهیم.

وی افزود: در گذشته 23 مدل یخچال و فریزر از نوع هتلی تا ساید بای ‌ساید تولید می‌کردیم و در این زمینه در ایران، تولیدکننده‌ای مانند ما فعالیت نداشت. امروز و با شرایط کنونی، امکان تولید مانند گذشته را نداریم و تصمیم داریم 4 مدل از محصولات پرمصرف را بار دیگر تولید نماییم. این اقدام را در سه شیفت کاری انجام خواهیم داد تا تعداد بیشتری از نیروها را به کار بگیریم.

محمدزاده تصریح کرد: برنامه ما برای سال جاری این بود که 30درصد از بازار یخچال- فریزر کشور را تامین کنیم. حق مصرف کننده این است که تا حدی که در توان داریم، سرویس دهی را به سرعت انجام دهیم تا دغدغه بازار مصرف را پاسخ دهیم.

وی ادامه داد: تقاضایم از دوستانم این است که علاوه بر کپسول آتش نشانی در واحدهای خود، خودروی آتش نشانی هم داشته باشند (ولو اینکه ایستگاه آتش نشانی در همسایگی شما وجود داشته باشد)، این امر برای جلوگیری از خسارات سنگین در هنگام بروز حوادث بسیار مهم است.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=7566

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.