به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد، «فرهاد سحرخیز»، عضو هیات نمایندگان اتاق خراسان رضوی در این نشست، همراهی و همافزایی فعالان اقتصادی استان را عامل دستیابی به صدایی رساتر برای بخشخصوصی دانست و عنوان کرد: این همگرایی در بستر فعالیت تشکلی، به مراتب اثرگذارتر خواهد بود. اتاق بازرگانی، در حوزههای مختلفی کمیسیونهای تخصصی تعریف نموده که میتوان از ظرفیت عضویت و مشارکت در آنها برای طرح دیدگاههای تخصصی بهره جست.
او تعالی نهاد تشکلی اتاق را در گرو دغدغهمندی فعالان اقتصادی برای پیگیری منافع جمعی بخش خصوصی دانست و اظهار داشت: همه افرادی که پای در عرصه رقابت انتخاباتی اتاق گذاشتند، باور داشتند که میتوان از پتاسیل اتاق برای گشودن گره از مشکلات بخشهای صنعت، معدن، کشاورزی و تجارت بهره گرفت و در این مسیر باید از دیدگاهها و ایدههای جمعی بهره بگیریم.
سحرخیز تصریح کرد: اعضای هیات نمایندگان دوره دهم اتاق خراسان رضوی در کنار دیگر نامزدهای انتخابات، بایستی تلاش کنند تا با کمک یکدیگر اتفاقاتی مبارک از سوی بخش خصوصی استان و تشکلهای آن رقم بخورد. تقاضا دارم فعالان اقتصادی استان در قالب کمیسیون ها به یاری اتاق بشتابند و در صورتی که تشکیل کمیسیونی جدید را در یکی از موضوعات و محورهای اقتصادی ضروری دانستند، به ما اعلام کنند.
راهبرد اتاق مشهد بر پیگیری منافع کلیت جامعه اقتصادی استان استوار است
«علی کبیر»، دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این جلسه با اشاره به اثرات فعالیت تشکلی، عنوان کرد: تشکلهای بخش خصوصی در مسیر فعالیت خود نباید بر پیگیری مسائل و منافع فردی تمرکز پیدا کنند که اگر این چنین شود، از اهداف خود دور شدهاند. اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی تلاش نموده در این سالها راهبرد اصلی خود را بر پیگیری منافع کلیت جامعه اقتصادی استان متمرکز سازد. برگزاری جلسات مختلف با فعالان اقتصادی و تشکلی و در راس آن با کاندیداهای انتخابات دور دهم اتاق، در همین راستا انجام گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه تلاش ما این است که جایگاه استان را در مولفههای اقتصادی در سطح کشور ارتقا دهیم، یادآور شد: البته فراموش نکنیم که همه مطالبهگریها و پیگیریها الزاما به نتیجه مورد نظر منجر نمی شود و باید انتظارات نسبت به این تشکل فراگیر بخش خصوصی، مبتنی بر اقتضائات و واقعیت های روز اقتصاد کشور و رویکردهای موجود به بخش خصوصی در سیاستگذاری و اقدامات اجرایی کلان باشد. با وجود همه اینها، باور داریم که جایگاه اتاق طی دو دهه اخیر بسیار ارتقا یافته و در حال حاضر در حوزههای مختلف بخش اقتصاد، از این نهاد تشکلی نظرخواهی انجام میگیرد.
کبیر با اشاره به نظرخواهی از تشکلها در خصوص عناوین کمیسیونهای اتاق مشهد در دوره دهم فعالیت آن، بیان کرد: هدف هیات نمایندگان اتاق این است که با افزایش تعداد کمیسیونها، پوشش حداکثری اعضا را در دل این بازوان تخصصی-مشورتی داشته باشیم تا در نهایت، در سایه خِرد جمعی و مشارکت بیشتر، اثرگذاری و خروجی آنها را کارآمدتر سازیم.
وی تصریح کرد: توجه اتاق بازرگانی خراسان رضوی در دور دهم، بیش از پیش بر مطالبات ذینفعانش است. ما به دنبال آن هستیم که مطالبات اعضا و ذینفعان را بررسی کنیم تا بتوانیم با تقسیم کار، بهترین نتیجه را به نفع بخش خصوصی استان کسب نماییم.
کبیر در ادامه به مطالبات فعالان اقتصادی و تشکلها در قبال انعکاس عملکرد اتاق در دوره گذشته اشاره و بیان کرد: در همین راستا، کتاب «اتاق نهم» تدوین و در قالب نسخه فیزیکی برای تشکلها و نهادهای اقتصادی استان ارسال گردید. توامان فایل فیزیکی آن نیز بر روی سایت خدماتی و پایگاه اطلاعرسانی اتاق مشهد در دسترس قرار گرفت. این اثر مروری بر فعالیت بخشهای مختلف اتاق دارد و اقداماتی که به مدد مشارکت و همراهی فعالان اقتصادی استان در عرصه مطالبهگری، پیگیری و ظرفیتسازی انجام شده را تشریح میکند.
دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنانش به جایگاه استان در برخی مولفههای اقتصادی اشاره و اظهار کرد: خراسان رضوی از نظر فضای کسب و کار در جایگاه 21 کشور قرار دارد و این رتبه، از وضعیت نامطلوب استان در این عرصه حکایت دارد.
وی همچنین به موضوع سهم استان از مصارف بانکی اشارهای داشت و گفت: بررسیها نشان میدهد استانهایی بیشتر از منابع خود استفاده نموده اند که دارای طرح های ملی و پروژه های بزرگ بیشتری بودهاند. مقامات استان خراسان رضوی نیز بایستی در راستای اجرا و پیادهسازی طرحهای ملی مولد در استان بکوشند؛ زیرا به واسطه اجرای هر طرح بزرگ ملی، صدها واحد کوچک اقتصادی و تولیدی ایجاد می شوند و همینها زنجیره تولید و از پِی آن رونق اقتصاد این استان را رقم میزند.
کبیر با تاکید بر لزوم برقراری تعادل بین مطالبه گری از حاکمیت و رایزنی با مسئولان به منظور حل مشکلات بخش خصوصی، خاطر نشان کرد: یکی از وظایف اتاق، رایزنی با مسئولان برای رفع چالشهای فعالان اقتصادی در حوزههای گوناگون است. این مهم است بدانیم کجا مطالبهگری و چه زمانی رایزنی و لابیگری انجام بگیرد؟
تصمیمات اشتباه مسئولان در حوزه تجارت محصولات کشاورزی، به این بخش آسیب زده است
در ادامه این نشست، تریبون در اختیار فعالان اقتصادی و کاندیداهای دهمین دور انتخابات اتاق مشهد قرار گرفت.
«علیرضا بوستاني»، رئیس انجمن صنایع تبدیلی خراسان رضوی، با اشاره به مشکلات و چالشهای فراوان پیش روی بخش کشاورزی و حوزه تجارت محصولات این بخش، گفت: این حوزه مانند دیگر فعالیتهای اقتصادی کشور مملو از آزمون و خطاست. سالهاست که موضوع الگوی کشت و برنامهریزی برای اینکه چه محصولی در کجا کِشت شود، مورد بحث بوده است اما در عمل، پیادهسازی کامل این موضوع و اخذ نتیجه لازم از آن رقم نخورده است. از سویی، تصمیمات اشتباهی در حوزه تجارت محصولات کشاورزی اخذ میشود؛ به طور مثال، با صادرات هندوانه به عنوان محصول پُرآببر، باعث صادرات آب مجازی میشویم و محصولی مانند بادمجان، خوراک دام میگردد. در تصمیماتی دیگر، وام بلاعوض برای آبیاری مکانیزه پرداخت شده؛ اما متاسفانه برای مدیریت محصولات بیشتر و برداشت بالاتر با ایجاد صنایع تبدیلی وابسته و بازاریابی برای محصولات کشاورزی فکری نشده است. درخواست ما از اتاق بازرگانی ورود جدی برای مطالبهگری در این حوزه است.
وی با بیان اینکه اقتصاد دستوری آسیبهای جبران ناپذیری به صنایع وارد خواهد کرد، متذکر شد: ما در حوزه صنایع تبدیلی با مشکل قیمتگذاری دستوری برای محصولاتی همچون رُب گوجه فرنگی مواجه هستیم که این مساله زیان جدی برای کارخانجات فعال در این حوزه در پی داشته است. لذا باید برای این مساله راهکار اندیشید.
لزوم تشکیل کمیته مشورتی در اتاق بازرگانی
در ادامه، «حسن پورحسینی»، نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی استان در سخنانی تصریح کرد: در حوزه خدمات فنی و مهندسی، نخبگان و پتانسیل های بسیار خوبی در استان داریم که بعضا عضو اتاق نیستند و به نظر میرسد باید آنان را شناسایی و برای جذب آنها در کمیسیونهای اتاق تلاش کرد.
او از اهمیت تدوین یک بانک اطلاعاتی کارآمد در این بخش سخن گفت و بر بهکارگیری ظرفیت فعالان این حوزه تاکید نمود.
وی خواستار انعکاس شفاف عملکرد اتاق در حوزههای مختلف و تقویت برنامههای آموزشی آن شد و ادامه داد: همچنین، تشکیل کمیته مشورتی توسط اتاق یکی از ملزوماتی است که باید به آن توجه کرد؛ چرا که فعالان اقتصادی فراوانی، صاحب تجربه هستند و میتوان از تجارب آنان در اتاق استفاده نمود.
نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی خراسان رضوی یادآور شد: انتظار میرود اتاق بازرگانی در دعوت از نمایندگان مجلس، وزرا یا مقامات کشوری، به بازدید از چند کارخانه خاص اکتفا نکند و در این حوزه رویکردی عدالت محور و متمرکز بر صنایع فعال در بخشهای مختلف داشته باشد.
اتاق بازرگانی در شناساندن بازارهای هدف به فعالان اقتصادی کمک کند
در بخش دیگری از نشست، «فاطمه جمیلی» فعال اقتصادی حوزه نساجی اظهار کرد: بحث آموزش یکی از مباحثی است که باید جدی گرفته شود. اتاق بازرگانی باید به صورت عملیاتیتر و اجراییتر به این حوزه ورود کند و از آموزشهای آکادمیک بدون توجه به مهارتمحوری فاصله بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه باید از موازیکاری تشکلها در مباحث آموزشی اجتناب شود، بیان کرد: اتاق مشهد باید در شناساندن بازارهای هدف و معرفی نمایشگاههای مختلف به فعالان اقتصادی بکوشد و در این راستا باید برای صنایع جوان و نوپا اقدامات جدیتری را دنبال نماید.
جمیلی عنوان کرد: مواد اولیه نساجان وابسته به محصولات پتروشیمی است و مزیت ایران نیز به حوزه نفت و گاز برمیگردد؛ این در حالیست که منابع موجود تنها در اختیار چند حوزه بسیار کوچک قرار میگیرد و در دیگر صنایع استفاده نمیشود و صنایع کوچک حتی در تامین آن از بورس هم با چالش مواجهند.
این فعال صنعتی بیان کرد: اگر فرصت آن فراهم شود تا تمامی صنایع این بخش از مزیت ها استفاده کنند و چالش تامین مواد اولیه برای واحدهای کوچک و متوسط تولیدی مرتفع گردد، ارزش افزوده آن چندین برابر خواهد بود.
به گفته جمیلی، نساجی یکی از صنایع برجسته استان خراسان رضوی است که در کنار ظرفیت گردشگری زیارتی مشهد، میتواند بازار شاخصی نیز داشته باشد و اگر مشکلات و موانع متعدد برای تولیدکنندگان این بخش وجود نداشت، امروز بازار در دست تولیدات خارجی نبود.
او خواستار ورود جدی اتاق بازرگانی به این حوزه شد.
ضرورت افزایش تعداد کمیسیونهای اتاق به منظور گسترش دامنه مطالبهگری اتاق
«اشکناز اورعی»، فعال اقتصادی حوزه دانشبنیان نیز در بخشی از این نشست، با بیان اینکه عملکرد کمیسیونهای اتاق باید از خروجی مفیدی برخوردار باشد، اظهار کرد: به نظر میرسد افزایش تعداد کمیسیونها در اتاق کارگشا باشد؛ به طور مثال، شرکتهای دانش بنیان باید کمیسیون مختص به خود داشته باشند. در شناسایی افراد و دعوت آنان به جلسات کمیسیونها نیز باید دقت بیشتری صورت بگیرد.
وی افزود: اگر بتوان از نیروی جوان، اساتید دانشگاه، زنان کارآفرین و فعال اقتصادی و دانشجویان در جلسات دعوت به عمل آورد، قطعا خروجی کمیسیونها عملیاتیتر خواهد بود.
اورعی افزود: در دعوت از هیئتهای تجاری نیز باید تمامی حوزهها را مدنظر قرار داد و صرفا این دعوتها به هیئتهای چند حوزه خاص و بازدید از چند صنعت محدود نشود.
اهمیت وفاق دیدگاههای بخش خصوصی برای تقویت جایگاه پارلمان بخش خصوصی استان
در بخش دیگری از نشست، «سعید صالحی زاده»، فعال اقتصادی استان در سخنانی تصریح کرد: امید میرود در پارلمان بخش خصوصی استان شاهد وفاق دیدگاهها و نظرات متفاوت به نفع اقتصاد این خطه باشیم. همه موظفیم تمام تلاش خود را برای کسب موفقیت برگزیدگان اتاق بازرگانی به کار بندیم.
وی یادآور شد: با توجه به بحران انرژی در کشور، باید سیاستگذاری به سمت سرمایهگذاری در حوزه انرژی سوق یابد. در بخش برق و به ویژه آب با کمبود و بحران مواجه هستیم چنان که در حال حاضر سد دوستی خشک است و سد طرق نیز 24 متر تراز منفی نسبت به خروجیاش دارد. این بدان معناست که سال بسیار دشواری را در استان پیش رو داریم.
صالحی زاده ادامه داد: متاسفانه دولت سرمایهگذاری در حوزه آبیاری تحت فشار در بخش کشاورزی را از اولویت خارج کرده است. لذا باید برای این مسائل تدبیر اندیشید.
ضرورت پیگیری برای مهیاسازی بستر سرمایهگذاری در بخش کشاورزی
در ادامه، «رضا صادقی خباز»، فعال اقتصادی حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی گفت: انتظار ما از اتاق مشهد، پیگیری برای مهیا شدن بستر سرمایهگذاری در بخش کشاورزی است. تجربه حاکی از آن است که توسعه شتابدهندهها و استارتاپها در بخش کشاورزی، تغییر استانداردهای کیفی مطابق با استانداردهای روز دنیا، توسعه بهنژادی و بهزراعی، ایجاد هابهای کشاورزی، ایجاد شبکه تجاریسازی و تیمسازی در کشور از مهمترین اقداماتی است که باید در دستور کار قرار بگیرد، چرا که با انجام این اقدامات میتوان به سمت کشاورزی کیفی حرکت کرد.
لزوم بازتعریف جایگاه بخش خصوصی در استان و کشور
در بخش دیگری از نشست، «محمد سهامیان مقدم»، فعال حوزه صنعت استان با تاکید بر اینکه جایگاه بخش خصوصی باید در استان و کشور بازتعریف شود، تصریح کرد: تشکلهای زیادی در استان هستند که موازیکاری میکنند که باید از این مسئله جلوگیری شود و اتاق بازرگانی باید برای مدیریت این حوزه ورود جدی داشته باشد.
وی با انتقاد از عملکرد ضعیف برخی کمیسیونهای اتاق مشهد در دوره گذشته گفت: کمیسیونها پیشانی اتاق هستند و باید عملکرد بهتری در حوزه کارشناسی و مطالبهگری و بررسی مسائل داشته باشند. انتظار ما از مسئولان استان، نظرخواهی از بخش خصوصی در تعیین و انتخاب مدیران کل دستگاههای مرتبط با بخش صنعت و کشاورزی است و امیدواریم اتاق در این حوزه نقشآفرینی کند.
سهامیان مقدم با اشاره به اینکه تفاوت دیدگاه زنان و مردان در مسائل اقتصادی و لزوم استفاده از هر دو دیدگاه در اتاق، یادآور شد: اتاق بازرگانی باید از پتانسیلهای زنان فعال اقتصادی به خوبی استفاده کند؛ در این صورت شاهد رشد و پیشرفت بهتری در امور خواهیم بود.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش به پروسه طولانی دریافت مجوز در استان اشاره و اظهار کرد: صنایع استان برای دریافت مجوزهای صنعتی باید روندی طولانی مدت طی کنند. این در حالی است که فرآیند دریافت مجوز در استانی چون اصفهان به مراتب کوتاهتر است. از سویی، به رغم آن که خراسان دومین قطب صنعتی کشور است، وضعیت خدمات به صنایع شرکت شهرکها از میانگین کشوری پایینتر است که باید در این حوزه مطالبهگری صورت بگیرد.
درخواست توجه به صنایع فعال در حوزه پزشکی و سلامت در کمیسیونهای اتاق
در ادامه، «مرتضی کرباسی»، فعال حوزه صنایع پزشکی، با بیان اینکه اتاق بازرگانی میتواند با نظارت کامل بر عملکرد تشکلها از موازی کاری آنان جلوگیری کند، تصریح کرد: یکی از مسائلی که سبب عدم تحقق اهداف و چشم اندازها میشود، نامساعد بودن محیط کسب و کار و عدم برنامهریزی صحیح است. فقدان سرمایهگذاری کافی به دلیل عدم ثبات اقتصادی، حاکم بودن تحریمها بر اقتصاد ما، منابع محدود ارزی و ریالی و سیاستهای انقباضی سبب وضعیت فعلی شده است.
وی عنوان کرد: تقویت صنایع نوپا مانند صنایع فعال در حوزه سلامت، پزشکی، ارتوپدی، توانیابی و… مستلزم تشکیل کمیسیونی مرتبط با این حوزهها در اتاق است. تشکیل این کمیسیون قطعا در شرایط بحران میتواند کمک حال شهروندان باشد.
ضرورت افزایش سهم خراسان رضوی از منابع بانکی
در بخش دیگری از نشست، «محمدرضا حسینا»، فعال حوزه صنعت اظهار کرد: بیش از 95 درصد اقتصاد استان ما متعلق به بخش خصوصی است؛ اما خراسان رضوی در برخی موضوعات نسبت به بعضی استانها مظلوم واقع شده است. شاهد مدعا آن است که وقتی برق صنایع در خراسان قطع میشد؛ این اتفاق در استانهایی مانند اصفهان رخ نمیداد. گاز شهرک صنعتی خراسان در زمستان قطع میشد؛ اما صنایع یزد از این قاعده مستثنی بودند. لذا به نظر میرسد باید در این عرصه حرکتی جدی از سوی مسئولان استان و اتاق بازرگانی صورت گیرد.
وی با اشاره به سهم خراسان رضوی از تسهیلات بانکی در کشور تصریح کرد: استان خراسان رضوی پارسال 256 همت منابع بانکی داشته و کل تسهیلاتی که در استان پرداخت شده، 164هزار میلیارد تومان بوده است. چرا 100هزار میلیارد تومان منابع بانکی از استان ما خارج شده است؟ در حالیکه فعالان اقتصادی با مشکل تامین نقدینگی مواجهاند.
حسینا تصریح کرد: تنها حدود 60 درصد از منابع بانکی خراسان رضوی در این استان هزینه شده است. آمارها حاکی از آن است که 64 درصد تسهیلات بانکی کشور در تهران پرداخت شده و تنها 3 درصد از تسهیلات کشور به استان خراسان رضوی تخصیص یافته است. این در حالی است که تمامی صنایع استان برای تامین نقدینگی با مشکل مواجه هستند. بایستی در این حوزه از مسئولان مطالبهگری کرد.
درخواست توجه به حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی
«حسین پاسدار»، فعال اقتصادی حوزه خدمات نیز اظهار داشت: متاسفانه در دهه اخیر هر ساله بودجه عمرانی کشور به دلایل مختلف کاهش یافته است و این مساله عملکرد شرکتهای مهندسین مشاور را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
وی گفت: به واسطه بروز این مشکلات، بسیاری از فعالان این حوزه کسب و کارشان را تعطیل کرده یا تغییر دادهاند. از سوی دیگر، گروههای مهندس ایرانی در مقایسه با کشورهای همسایه از توان فنی و مهندسی بهتری برخوردار هستند؛ اما ارتباط و بازاریابی سازمان یافتهای برای انجام پروژه در این کشورها نیست.
این فعال اقتصادی به همین استناد پیشنهاد کرد: باید در این حوزه تشکیلاتی در اتاق در قالب کمیسیونهای مربوطه یا به صورت جداگانه در زمینه صادرات خدمات به کشورهای اطراف ایجاد شود.
ضرورت بهکارگیری نخبگان در بدنه اتاق بازرگانی
در بخش دیگری از نشست، «سید حسین بحرینیان»، فعال اقتصادی حوزه صنعت تصریح کرد: در این سالها فقر در کشور و استان به شدت افزایش یافته است و این مساله در قالب مهاجرت نخبگان مشهود است. با مهاجرت این قشر جامعه تهی خواهد شد و اتاق باید اثرگذاری خود در زمینه کاهش بحث مهاجرت نخبگان یا فقر اقتصادی را نشان دهد.
وی ادامه داد: اتاق بازرگانی باید از افراد نخبه و متخصص استفاده کند تا افراد توانمند ناامید نشوند و به مهاجرت تمایل پیدا نکنند.
این فعال صنعتی متذکر شد: اگر ما بتوانیم افرادی متخصصتر از خود را به عنوان نیرو به کار بگیریم و ترس از دست دادن جایگاه خود را نداشته باشیم، قطعا گام مهمی در جهت اعتلای اقتصادی استان برداشتهایم.
اهمیت توجه به بحرانهای بخش انرژی
«محسن نظری فر»، یکی دیگر از فعالان اقتصادی حوزه انرژی در استان نیز در بخشی از این جلسه اظهار کرد: با توجه به اینکه انرژی متشکل از زیرشاخههای نفت، گاز، آب و برق و… است، پیشنهاد میشود کمیسیون انرژی اتاق به این حوزهها به شکل ویژهای بپردازد.
وی بروز بحران در بخشهای مختلف انرژی را یادآور شد و از اهمیت آیندهنگری و آیندهپژوهی در این حوزه سخن به میان آورد و بر رسالت اتاق بازرگانی در این حوزه مهم، تاکید کرد.
ضرورت تشکیل اتاق فکر به منظور بازتعریف مفاهیم اقتصادی
در بخش دیگری از نشست، «محمد هاشم صفار»، مسئول امور کمیسیونهای اتاق بازرگانی خراسان رضوی تریبون را در در اختیار گرفت و گفت: ما نسبت به بسیاری از مفاهیمی که در جامعه مطرح می شود شناخت نسبی داریم و شناخت جامع و دقیقی از این اصطلاحات و مفاهیم نداریم. به طور مثال معنا و مفهوم دقیقی از توسعه، صنعت، خصوصی سازی، آزادسازی اقتصادی وجود ندارد.
وی تاکید کرد: ضروری است که اتاق بازرگانی، اتاقهای فکری در این رابطه ایجاد کند تا بار دیگر بر روی این مفاهیم و موضوعات بازنگری صورت بگیرد.
اتاق خراسان رضوی از همراهی تشکلهای اثرگذار استفاده کند
در ادامه، «سید احسان مصطفوی»، فعال اقتصادی حوزه کشاورزی پشت تریبون قرار گرفت و در سخنانی گفت: اتاق بازرگانی باید تشکلهایی را که میتوانند به اتاق کمک کنند، به رسمیت بشناسد و به آنان تفویض اختیار کند.
وی تاکید کرد: آمارها نشان میدهد که اکثر کشورهای توسعه یافته و موفق توسط سازمانهای مردم نهاد مدیریت میشود.
وی با تقدیر از ظرفیت فراهم شده برای همگرایی بیشتر در اتاق مشهد، یادآور شد: ما نیز در حد توان به اتاق بازرگانی کمک خواهیم کرد و در این مسیر از کوچکترین تلاشی فروگذار نمیکنیم.
اتاق بازرگانی باید به حوزه اقتصاد خلاق ورود کند
«علیرضا احمدیان»، فعال حوزه صنعت چاپ یکی دیگر از مدعوین این جلسه بود که خواستار پرداختن به ظرفیتهای جدید اقتصادی در بستر تشکلهای بزرگی همچون اتاق مشهد شد و گفت: صنایع خلاق میتوانند در حوزه اقتصادی بسیار کارآمد باشند.
وی بیان کرد: در واقع بخشی از 20 هزار رسته شغلی دنیا که در کشور ما وجود ندارد، در این حوزه قرار میگیرند. یکی از مشکلات کشور ما عقب ماندگی در حوزه اقتصاد خلاق است. لذا انتظار می رود که اتاق بازرگانی به حوزه اقتصاد و صنایع خلاق ورود کرده و از آنان حمایت نماید.
احمدیان یادآور شد: نظام آموزشی ما کارمندمحور است و ضرورت دارد تا اتاق بازرگانی با اصلاحات لازم در جهت تربیت کارآفرین گام بردارد که این موضوع قطعا نیاز جدی آینده اقتصاد کشور و استان ما خواهد بود.
لزوم پیگیری اتاق بازرگانی برای تسهیل شرایط تخصیص ارز و ارائه تسهیلات به واحدهای صنعتی استان
در بخش دیگری از این نشست، «عباس ملت خواه»، فعال حوزه صنایع غذایی با بیان اینکه فعالسازی بیشتر کمیسیونها و اعلام خروجی جلسات از مطالبات به حق اعضای اتاق است، تصریح کرد: شفافیت اتاق از نظر مالی و ارائه گزارش عملکرد یکی دیگر از خواستههای اعضا است.
وی خواستار پیگیری اتاق مشهد برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی استان در حوزه تخصیص ارز و ارائه تسهیلات شد و گفت: متاسفانه سختگیریهایی که در استان خراسان در حوزه تخصیص ارز و تسهیلات به واحدهای صنعتی صورت میگیرد در سایر استانها مشهود نیست. تداوم این روند منجر به تعدیل نیرو در صنایع خواهد شد و رفع این مسئله نیازمند پیگیری اتاق است.
اتاق بازرگانی جسورانه در خصوص مشکلات کشور اظهار نظر کند
در ادامه، «جواد نیشابوری»، فعال صنعتی استان تصریح کرد: انتظار می رود اتاق بازرگانی جسورانه در خصوص مشکلات کشور اظهار نظر کند. همچنین، بحث هدفگذاری سالانه باید توسط اتاق بیش از پیش جدی گرفته شود و در این حوزه اطلاعرسانی کافی در خصوص رویکرد اتاق در حوزه سیاستهای کلان کشوری صورت بگیرد. در گذشته هم مواردی بوده که میتوانست با حضور و نقشآفرینی جدیتری دنبال شود که چنین نشد.
وی با بیان اینکه بحث جانشین پروری و استفاده از پتانسیل جوانان میتواند در حوزه مدیریت اتاق راهگشا باشد، افزود: ضرورت دارد تشکلهای غیر موثر که تنها نامی از آنان باقیست شناسایی و حذف شوند تا تشکل جدید و موثر راهاندازی شود. این رسالت بر دوش اتاق قرار دارد و باید آن را مجدانه دنبال نماید.
بخش خصوصی باید برای نقشآفرینی در حل مشکلات تلاش کند
«سعید بامشکی»، فعال اقتصادی حوزه بازرگانی استان نیز در این نشست عنوان کرد: معتقدم بیش از 90 درصد مشکلات فعلی کشور مربوط به سیاست خارجی و نحوه تعامل ایران با دنیاست که حل این معضلات در اختیار بخش خصوصی نیست.
وی اضافه کرد: بخش خصوصی سهم اندکی در گره گشایی از مسائل اقتصادی دارد اما با این وجود بایستی برای نقشآفرینی در حل مشکلات تلاش کند و حل این مسائل نباید با بحث، جدل و اختلافات به حاشیه رانده شود.
بامشکی با بیان اینکه اتاق بازرگانی باید از تمامی پتانسیلهای موجود در مسیر مطالبهگری برای رفع مشکلات فعالان اقتصادی استفاده کند، ادامه داد: تنوع کمیسیونها و خروجی آنها میتواند در این زمینه مثمرثمر باشد.