به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، مدیریت سبز یک مفهوم آکادمیک به شمار میآید که در سالهای اخیر توجه بیشتری به آن میشود. اهدافی مانند کاهش استفاده از مواد مضر برای محیطزیست در محصول، سهولت مونتاژ و جداسازی، کاهش انرژی مصرفی برای تولید محصول و درنهایت کاهش قیمت تمامشده بهواسطه توجه به موضوعات فوق، در این مدیریت تعریفشده است.
«نورالهدی پور عباس»، دبیر کل انجمن مدیریت سبز ایران درباره لزوم توجه به این حوزه اظهار کرد: زمانی که درباره مدیریت سبز صحبت میشود، رویکرد، صرفاً محیط زیستی نیست؛ بلکه کاملاً اقتصادی است. بر اساس گزارش سازمان ملل هر اقدام اقتصادی که در بنگاهها انجام میشود، به دنبال استفاده از یک منبع صورت میگیرد و در پی آن، آلودگی محیط زیستی هم رقم میخورد. لذا توجه به حوزه محیطزیست، امروز امری ضروری در فعالیت بنگاههای اقتصادی است.
نایبرئیس کانون زنان بازرگان خراسان رضوی ادامه داد: هدف ما در موضوع مدیریت سبز این است که ضمن کاهش قیمت تمامشده کالا یا خدمات از طریق مصرف بهینه، اقداماتی به نفع محیطزیست هم صورت گیرد. درواقع، در مبحث مدیریت سبز، علاوه بر توجه به نیاز و خواسته مشتری، به استفاده از منابع بهصورت بهینه توجه میشود، قیمت کاهش پیدا میکند و آلودگی محیطزیست هم بهموازات، تنزل خواهد یافت.
نایبرئیس کانون زنان بازرگان استان بابیان اینکه مدیریت سبز یک مبحث جدید است، تصریح کرد: رویکرد حفاظت از محیطزیست درگذشته تنها به موضوعاتی چون حفاظت از حیوانات و مناطق زیستی خلاصه میشد؛ اما در حال حاضر شعار مدیریت سبز این است که «اقتصاد ما همان محیطزیست ماست». باید به این نکته توجه کنیم که درآمدزایی بر محیطزیست اثر میگذارد و بالعکس، محیطزیست نیز روی کسب درآمدها تأثیر دارد. متأسفانه عدهای معتقدند که پرداختن به محیطزیست فقط هزینه کردن است.
پور عباس با اشاره به نقش تشکلها و NGOهایی همچون انجمن مدیریت سبز در افزایش گرایش به اینگونه مدیریت در اقتصاد گفت: انجمن در ۱۵ سال اخیر، برنامهها و راهکارهای خود را بهمنظور گرایش شرکتها به این نوع مدیریت ارائه داده و برای علاقهمند کردن شرکتها بهسوی مدیریت سبز، کلاسهای آموزشی از طرف انجمن برگزارشده است. معتقدیم مهمترین کار برای دستیابی به این هدف، اطلاعرسانی و آگاهی دادن است؛ زیرا متأسفانه شرکتهای خصوصی هنوز توجیه نشدهاند و نگاهی منفی به مباحث محیط زیستی دارند.