به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «احمد اثنیعشری»، رییس کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق استان به مناسبت هفته فرهنگ مالیاتی، در گفتگو با خبرنگار ما از مهمترین دغدغه های بخش خصوصی در حوزه مالیات گفت.
اثنی عشری با اشاره به اینکه تمرکز وصول مالیات از واحدهای شناسنامهدار است، افزود: اکنون افراد و کسب وکارهایی که دفتر امور مالی ندارند و به نوعی دلال بوده و زیرپلهای کار میکنند، شناسایی نشده و در صورت شناسایی هم میزان کمی از آنان مالیات وصول میشود.
اثنی عشری در خصوص موضوع مالیات بر ثروت، اظهار کرد: اخذ مالیات برثروت که در سالهای اخیر مطرح شده، زمانی منطقی است که در قبال فروش بخشی از اموال فرد، منفعتی حاصل شود؛ در غیر این صورت، اخذ مالیات از آن غیر منطقی و به نوعی ضعیفکردن مردم و داراییهای کسانی است که در واقع قصد دارند به طور مثال خودروی خود را تبدیل به احسن کنند. برخی از مردم هم به دلیل گرفتاری مالی ناچار به فروش بخشی از دارایی خود هستند.
رییس کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق مشهد خاطرنشان کرد: با اشاره به عدم اهلیت حرفه ای برخی سیاست گذاران در حوزه اقتصاد و مالیات گفت: از طرفی رفتار ممیزان مالیاتی هم در حوزههای مختلف یکسان نیست و در یک موضوع واحد نظرات متفاوتی ارائه میدهند که به مودیان مالیاتی منتقل میشود و باید در این حوزه هم راهکارهایی اندیشیده شود.
وی، تکریم ارباب رجوع در حوزههای امور مالیاتی را از ضروریات دانست و گفت: مسئولان حوزههای امور مالیاتی باید بدانند که مودیان مالیاتی مشتریانی هستند که باید تکریم شوند.
رفتار سلیقهای ممیزان مالیاتی
اثنیعشری درباره عدم شفافیت برخی از بخشنامهها که منجر به رفتار سلیقهای ممیزان میشود، عنوان کرد: متاسفانه نه تنها در خصوص امور مالیاتی بلکه در امور کار، تامین اجتماعی و محیط زیست هم بخشی از قوانین قابل تفسیر و برداشتهای متفاوتی است. البته در جلسات ستاد تسهیل و کمیسیون مالیات اتاق این موضوع مطرح شده و در حد مطلوبی کاهش یافته است اما هنوز وجود دارد.
رییس کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق بازرگانی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در حوزههای مدیریتی این مسائل تا حدودی حل و فصل شده اما در زیر مجموعههای این اداره در استان، هنوز این مسائل و رفتارها وجود دارد.
وی در خصوص مالیات شرکتهایی که از استان خارج می شود، توضیح داد: متاسفانه این مسئله بغرنجتر شده است و ما اکنون شاهد هستیم که تعدادی از واحدهای تولیدی استان، سرمایههای خود را برای سرمایهگذاری به خارج از کشور منتقل میکنند؛ زیرا بر این باورند که شرایط تولید و حمایت از سرمایهگذاری در آن کشورها مطلوبتر است.
اثنی عشری افزود: به هر حال پرداخت مالیات فشار سنگینی بر تولید وارد آورده و عواملی مانند سیاستهای قیمتگذاری، تعزیرات و کنترلهایی که اعمال میشود، به نوعی مدیران صنعت را درگیر چالشهایی کرده که به نظر میرسد این درگیری ها در خارج از کشور وجود ندارد و نگرانی ما از این بابت است.
وی تصریح کرد: طبق گزارش مسئولان استانی، تحقق مالیاتی در استان بیشتر از آن چه در بودجه پیشبینی شده، بوده است! این خبر خوبی نیست زیرا نشان میدهد که فشار بیشتری بر فعالان اقتصادی وارد شده است.
اثنی عشری در پایان با تبریک هفته مالیات به متولیان امور مالیاتی استان، اظهار امیدواری کرد با درایت و مدیریت خوب این مسئولان، مالیاتها به صورت منطقی و عادلانه وصول شود.