به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «علی اکبر علیزاده قناد»، رئیس این کمیسیون با اشاره به ضرورت برخورد قانونی با واحدهای اقامتی غیرمجاز، تاکید کرد: شهرداری مشهد می تواند با استناد به تبصره بند 24 ماده 55 قانون شهرداریها نسبت به جلوگیری از فعالیت واحدهای اقامتی غیرمجاز اقدام نماید.
علیزاده قناد، ایجاد شرایط ایدهآل سرمایهگذاری را تنها روش جذب سرمایهگذاران در هر حوزه ای به ویژه حیطه گردشگری عنوان کرد.
وی همچنین، به اهمیت نصب تابلوهای دو زبانه در ورودی مراکز خدمات مسافرتی با توجه به حضور گردشگران کشورهای مختلف در این کلانشهر اشاره و ابراز کرد: در این زمینه معتقدیم دریافت هزینه بابت نصب تابلوی دو زبانه در سر در مراکز خدمات مسافرتی، امر نامعقولی است که امیدواریم در این موضوع بازنگری شود. زائرانی که وارد مشهد میشوند عمدتا از کشور عراق بوده و به زبان انگلیسی مسلط میباشند لذا توجه و تاکید بر نصب تابلوهای دو زبانه در ورودی مراکز خدمات مسافرتی، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
نقش پررنگ تاکسیهای گردشگری در توسعه خدمات مسافرتی
سپس مژگان ثابت تیموری، نایب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق مشهد به اظهار سخن پرداخت و در خصوص اهمیت تاکسی های گردشگری در توسعه خدمات مسافرتی گفت: وجود تاکسیهای گردشگری به همراه نظارتهای لازم نقش پررنگی در توسعه خدمات این بخش دارد. بسیاری از شرکتهای خدمات مسافرتی در دنیا به منظور تسهیل در ارائه این خدمات، به مسائل حملونقلی توجهی ویژه دارند؛ اما در ایران، شرکتهای هواپیمایی بدون ارائه خدمات جانبی به فعالیتهای خود میپردازند. لذا در این زمینه میبایست بازنگری و تدوین الگوهای فعالیتی نوین مدنظر قرار گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: شرکتهای خدمات مسافرتی باید از ظرفیتها و پتانسیلهای موجود استفاده کرده و با ارائه خدمات اقامتگاهی، برخورداری از امکانات حملونقل و… به تجهیز خود بپردازند. به همین منظور بایستی در راستای اتحاد و گسترش فعالیت این واحدها چارهاندیشیهای شود.
جزئیات طرح «تاکسی گردشگری» در مشهد
سپس محمدحسین صائبی، معاون اجرایی سازمان تاکسیرانی شهرداری مشهد به تشریح طرح تاکسی گردشگری پرداخت و گفت: برای اجرای طرح تاکسی گردشگری در سال ۱۳۹۳ مطالعاتی انجام شد و نیازهای مشهد به انواع خودروها جهت گردشگری در نقاط مختلف شهر بررسی گردید.
وی افزود: مشهد کلکسیون گردشگری با گرایشهای مختلف است که این مهم پتانسیل منحصر به فردی را برای جذب انواع گردشگر در این شهر ایجاد میکند.
معاون اجرایی سازمان تاکسیرانی شهرداری مشهد توضیح داد: از نیازها و الزامات اجرای این طرح، میتوان به مواردی همچون ۲۰۰ دستگاه سدان کلاس۱، ۳۰۰ دستگاه سدان کلاس برقی، ۱۵۰ دستگاه ون و ۸۰ دستگاه مینی ون اشاره کرد. البته این آمار متعلق به سال ۱۳۹۳ بوده و در صورت بهروزرسانی اطلاعات، شاهد افزایش آمارها خواهیم بود.
صائبی در بخش دیگری از سخنانش، توجه به ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید را از جمله مواردی دانست که تحقق آن، موجب افزایش جاذبه سرمایهگذاری در بخش گردشگری میشود.
به گفته او، طبق ماده مذکور، با نوسازی و تعویض یک خودروی فرسوده با خودروی جدیدی که باعث صرفهجویی در مصرف انرژی بشود، دولت مکلف است معادل صرفهجویی انرژی را بلاعوض و به صورت رایانه در اختیار سرمایهگذار قرار دهد.
صائبی اضافه کرد: قانون ساماندهی صنعت خودرو نیز از دیگر قوانینی است که به واسطه آن میتوان اقدامات لازم جهت شروع عملیاتی کردن پروژه تاکسی گردشگری را انجام داد و خوشبختانه ما مقدمات کار جهت ثبت سفارش را انجام دادهایم.
معاون اجرایی سازمان تاکسیرانی شهرداری مشهد، همچنین از نقش آییننامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه بندی و نرخ گذاری تاسیسات گردشگری در حذف موانع اصلی سرمایهگذاری در حوزه حمل و نقل درونشهری گفت.
ضرورت تنظیم نرخهای حملونقل درون شهری متناسب با میزان تورم
وی اظهار کرد: در راستای پشتیبانی از طرح تاکسی گردشگری، میبایست نرخهای حمایتی از حملونقل درون شهری را متناسب با میزان تورم تنظیم کرد.
صائبی در خصوص موانع اجرایی طرح تاکسی گردشگری گفت: مسائلی همچون عدم جاذبه حمل و نقل درون شهری برای جذب سرمایهگذار، مشکلات بهرهگیری از ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، نرخهای ترجیحی و عدم همکاری در تصویب محدوده تاکسی گردشگری با نگاه فراشهری، از جمله موانع اجرای طرح مذکور است.
وی تاکید کرد: تناسب نداشتن هزینه و درآمد حوزه حملونقل در بخش گردشگری از جمله مسائلی است که در راستای رفع آن، به یاری و پشتیبانی کمیسیون گردشگری اتاق مشهد امید داریم. هم اکنون خدمات حملونقل در حوزههای مختلف گردشگری با ناوگانهای فرسوده و نامناسبی صورت میگیرد که باعث کاهش شأن اجتماعی و فرهنگی کشورمان خواهد شد؛ لذا خواستار پیگیری جدی مسئولان ذیربط در این زمینه جهت حفظ شأن و آبروی شهر و کشورمان هستیم.
صائبی در خصوص شرایط نوسازی خودروهای حمل ونقل گردشگری گفت: آییننامه نوسازی خودروها اصلاح شده و طبق آییننامه نوین، یک خودرو زمانی که دو بار پس از معاینه فنی مردود شود، فرسوده به حساب میآید و میتواند نوسازی شود. مشکلی که در این میان وجود دارد، نحوه انجام معاینه های فنی است؛ زیرا بعضی از خودروهای ما پس از ۱۵ سال استفاده مداوم همچنان از فیلتر معاینه فنی عبور می کنند و مردود تلقی نمیشوند.
پس از ارائه طرح تاکسی گردشگری توسط نماینده سازمان تاکسیرانی، علیزاده قناد، رئیس کمیسیون گردشگری اتاق خراسان رضوی به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداخت و گفت: با توجه به هزینههای سنگین حملونقل و محدودیتهایی که در این حوزه وجود دارد، میتوان پیشنهاد استفاده از ماشینهای مدل بالا و دریافت یارانه بابت آنها را به هتلهایی که از درجه و سطح کیفیت بالایی برخوردارند، ارائه داد. این امر باعث افزایش انگیزه هتلداران نیز خواهد شد.
علیزاده قناد اضافه کرد: متاسفانه عدم ثبات، محدودیتهای هزینهای و تغییر مستمر قوانین و مقررات باعث دلسردی سرمایهگذاران خارجی در کشورمان شده است.
انتقاد از عملکرد سختگیرانه شهرداری مشهد در حوزه پسماند مراکز اقامتی
در ادامه این نشست، تریبون در اختیار دیگر اعضای کمیسیون قرار گرفت. محمد نیکو، نایب رئیس جامعه هتل آپارتمانداران استان به موضوع پسماند به عنوان یکی از مسائل چالشآفرین برای مراکز اقامتی از گذشته تا به امروز اشاره کرد و گفت: شهرداری مشهد در خصوص عوارض، مالیات و سایر مباحثی که به پسماند مرتبط میشوند بیش از حد سختگیری کرده و به بهانه پسماند مبالغ هنگفتی را از فعالان این حوزه مطالبه میکند.
محمدباقر غفوریان، مدیرکل هتل الغدیر نیز گفت: استفاده از تاکسیها جهت حملونقل مسافران برای هتلداران هزینه سنگینی داشته و به صرفه نمیباشد. باید به هتلهای شهر به عنوان یک سمبل گردشگری، اختیار واردات ماشینهای نوین و جدید را داد و در این راستا از آنها حمایت نمود.
وی افزود: عدم نصب تابلوهای دوزبانه برای مراکز ارائه خدمات مسافرتی موجب سردرگمی تعداد بسیار زیادی از گردشگران و زائران شده است. امیدواریم شهرداری مشهد نسبت به این مسئله نگرش نوینتری داشته باشد و به تسهیل امور در این حوزه بپردازد.
همچنین سعید برزگر، رئیس گروه بازاریابی و توسعه گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانرضوی بیان کرد: دو سال گذشته دستورالعملی صادر شد که در آن وظایف شرکتهای حملونقل گردشگری مشخص و امتیازهای مرتبط به آن نیز تعیین شده بود؛ اما متاسفانه دستورالعمل مذکور به مرحله اجرا نرسیده است. در شهری مانند مشهد که سالانه تعداد زیادی گردشگر در آن رفتوآمد میکنند، وجود یک سازمان حملونقل گردشگری و ارائه خدمات ذیربط از ملزومات است.
وی افزود: این دستورالعمل دارای چارچوبهای مشخصی همچون تسلط بر زبان انگلیسی، تعداد خودروها و سرمایه گذاران، وجود ایستگاه در یک استان دیگر و… است. شرکتهایی که وضعیتشان با شرایط این دستورالعمل مطابقت دارد میتوانند نسبت به اخذ مجوز اقدام نمایند.
شهرداری مخالفتی با نصب تابلوهای دوزبانه سر در مراکز مسافرتی ندارد
فغانی، نماینده معاونت بهره برداری سازمان ساماندهی مشاغل شهری شهرداری مشهد، نیز ضمن تاکید بر این که شهرداری هیچ مخالفتی با نصب تابلوهای دو زبانه سر در مراکز مسافرتی ندارد، گفت: صاحبان دفاتر برای نصب تابلوهای دوزبانه میبایست مبلغ مشخصی را به شهرداری پرداخت کنند.
سپس سعید ولیزاده، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر مسافرتی خراسانرضوی به انتقاد از عملکرد شهرداری در خصوص اجازه نصب تابلوهای دوزبانه پرداخت و گفت: عدم تعیین چارچوبهای استاندارد برای نصب تابلو از جمله معضلات افراد فعال در حوزه خدمات مسافرتی میباشد؛ باتوجه به ورود گردشگران خارجی به مشهد، باید نسبت به دوزبانه بودن تابلوها توجه داشت.
نماینده شهرداری در پاسخ به این موضوع، اذعان کرد: ضوابط نصب تابلو در سایت شهرداری اطلاع رسانی شده است.
معرفی ظرفیتهای استان در چهلوششمین نمایشگاه بین المللی بازرگانی بغداد
در بخش دیگری از این نشست، سیدعلی صدرزاده، مدیرعامل شرکت مدیریت پروژههای نمایشگاهی استان پشت تریبون قرار گرفت و گفت: در آبان ماه سال جاری بزرگترین نمایشگاه بینالمللی در عراق با عنوان «چهل و ششمین نمایشگاه بینالمللی بازرگانی بغداد» برگزار میشود. مدت زمان این نمایشگاه ۱۰ روز است و ۲۴ کشور نیز در آن حضور خواهند داشت. این رویداد به عنوان قویترین و قدیمیترین نمایشگاه عراق نیز محسوب میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه خراسانرضوی به عنوان بزرگترین میزبان گردشگران عراقی در کشورمان، جایگاه ویژهای دارد، مقرر شد ظرفیتهای گردشگری این استان در ابعاد گوناگون بررسی شده و در نمایشگاه مذکور معرفی شوند.
صدرزاده ادامه داد: بخش عمدهای از گردشگرانی که به خراسانرضوی سفر میکنند افراد شیعهای هستند که با مجموعه گردشگری مشهد و خصوصا حرم مطهر رضوی آشنا هستند؛ البته به دلیل تسلطی که در بخشهای جنوبی کشور عراق داشته ایم، بسیاری از مردم شمال این کشور نسبت به ظرفیتهای خراسانرضوی آگاه نیستند که با برگزاری این نمایشگاه میتوانیم ظرفیتهای گردشگری مختلف استان را به سایر مردم عراق که از لحاظ مالی نیز در شرایط خوبی هستند، معرفی کنیم.
صدرزاده اضافه کرد: مطلوب است که تشکلهای اتاق بازرگانی خراسانرضوی نیز در این نمایشگاه شرکت کنند تا شاهد برقراری ارتباط مستقیم میان تشکلهای دو کشور و معرفی ظرفیتهای گردشگری آنها باشیم.
نجمه منوچهری، نماینده استانداری خراسانرضوی نیز در این جلسه اظهار کرد: استانداری برای برگزاری نمایشگاه بین المللی عراق و شرکت تشکلهای خراسانرضوی در این نمایشگاه تمام تلاش خود را به کار می بندد تا در پی برگزاری این نمایشگاهها شاهد تحولات و تغییرات مطلوبی در سطح استان باشیم.
وی افزود: در استانداری، پایگاهی با عنوان «قرارگاه زائرین خارجی» ایجاد شده است که ناظر به حضور گردشگران سلامتی هستند که از کشورهایی همچون عراق وارد مشهد میشوند.
فریدالدین عطار، مدیرعامل هلدینگ تارا نیز به اظهار سخن پرداخت و گفت: معضلات مربوط به آتشنشانی در ارتباط با مراکز مسافرتی نواقص و معضلات گستردهای دارد که امیدواریم با برگزاری جلسه با مسئولان ذیربط در این حوزه شاهد ساماندهی وضعیت موجود و تعیین موقعیتهای بحرانی با درستترین روش، باشیم.
همچنین ناصر غفران، مدیرعامل شرکت کاج نقره ای در این جلسه گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد درحال انجام اقداماتی است که باعث نزدیکتر شدن دیدگاههای افراد متولی در حوزه گردشگری سلامت میشود. همچنین برنامهریزی شده است طی هفتههای آتی جلساتی به منظور همگرایی و ایجاد یکدلی میان مسئولان ذیربط برگزار شود که امیدواریم منتج به نتایج مفیدی در این عرصه گردد.
لازم به ذکر است به دلیل عدم حضور نماینده سازمان آتش نشانی در این جلسه، مقرر شد موضوع صدور اخطاریه به هتلها، طی جلسات آتی کمیسیون با دعوت مجدد از سازمان ذیربط پیگیری گردد.