مدیرکل صمت استان گفت: در سال 1400 واحدهای راکد صنعتی890 واحد بود که در پایان 1402 ما این ها را تعیین تکلیف کرده ایم که از این میان پروانه 582 واحد تعلیق شد و 273 واحد به مدار تولید بازگشت.
رجبی در نشست خبری روز گذشته درباره گزارش عملکرد دستگاه متبوع خود در دولت سیزدهم بیان کرد: در سال 1400 پروانه فعال در حوزه صنعتی 4 هزار و 608 عدد با مجموع سرمایه گذاری 125 همت و اشتغال 213 هزار نفر بوده که این اعداد در پایان اردیبهشت امسال به 5 هزار و 682 عدد برای پروانه های صادر شده با مجموع سرمایه گذاری 236 همت و اشتغال 240 هزار نفر رسیده است.پ
وی بیان کرد: ما در این مدت 751 پروانه بهره برداری جدید و 637 پروانه بهره برداری توسعه ای صادر کرده ایم و مجموع سرمایه گذاری که ایجاد شده حدود 60 همت بوده است.
او درباره تعلیق پروانه های راکد صنعتی توضیح داد: در سال 1400 واحدهای راکد صنعتی890 واحد بود که در پایان 1402 ما این ها را تعیین تکلیف کرده ایم به طوری که 273 واحد به مدار تولید بازگشتند که اسم و نشانی آن ها وجود دارد؛ 35 واحد در چرخه راه انداز هستند و باقی مانده که در واقع به نوعی حبس منابع داشتند، پروانه بهره برداری شان را باطل یا تعلیق کردیم.
رجبی با اشاره به این که یکی از مشکلاتی که ما همواره داشته ایم، بحث زیرساخت هاست، افزود: یکی از این موضوعات بحث زمین است که ما توانستیم 26 درصد به زمین های قابل واگذاری شهرک های صنعتی اضافه کنیم.
مدیر کل صمت استان درباره جوازهای تاسیس صادر شده بیان کرد: 4هزار و 648 جواز صنعتی تاسیس در این مدت صادر شد که پیش بینی سرمایه گذاری 162 همت را در این زمینه داریم؛ اتفاقی که ما را در این راستا کمک کرد صدور بیش از یک پروانه بهره برداری برای هر واحد است که این به توسعه فعالیت ها کمک کرده است.
رجبی ادامه داد: یکی از اتفاق های دیگر حوزه دانش بنیان ها بود؛ خراسان رضوی در تعداد صدور پروانه های تحقیق و توسعه واحدهای صنعتی رتبه اول کشور را داراست. هم اکنون ۹۷ شرکت در استان که پروانه بهره برداری صنعتی دارند، دانش بنیان نیز هستند. در سال ۱۴۰۲، ۶۳ پروانه تحقیق و توسعه صادر شد که رتبه اول کشور را داشتیم و در مجموع در استان ۳۴۲ پروانه تحقیق و توسعه صادر شده که رتبه اول کشور را در این حوزه داریم.
او درباره بخش معدن گفت: تعداد صدور پروانه اکتشاف معدنی در خراسان رضوی از ۱۳۰ مورد در سال ۱۴۰۰ به ۳۴۵ مورد در پایان اردیبهشت امسال رسید که نشان دهنده رشدی ۱۶۵ درصدی در صدور پروانه های اکتشاف معادن است. در این مدت صدور پروانه بهره برداری معدنی در استان از ۸۴۵ مورد به هزار و ۶۷ مورد در پایان اردیبهشت امسال رسید و همچنین ۶۰۰ محدوده اکتشافی نیز در قالب مزایده به بخش خصوصی واگذار شد.
رجبی درباره ارقام واردات و صادرات استان خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۰ یک میلیارد و ۳۲۰ میلیون دلار از خراسان رضوی صادرات داشتیم که این عدد در سال گذشته به یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون دلار افزایش پیدا کرده است. واردات ما نیز از ۳۸۰ میلیون دلار به ۸۱۹ میلیون دلار رسیده که بخشی از این واردات مواد اولیه و ماشین آلات بوده است.
رجبی درباره ناترازی برق و خاموشی ها در بخش صنعت گفت: خواسته ما این است که بار مدیریت مصرف بر دوش تمام بخش ها باشد و طوری نباشد که فقط بخش صنعتی این بار را بر دوش بگیرد.