به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «محمدرضا توکلی زاده»، رئیس اتاق مشهد در این نشست اظهار داشت: اعضای کنسرسیوم نهادههای دامی استان باید به این ساختار به عنوان یک شرکت سهامی اقتصادی (عام) بنگرند که شکلگیری آن و فعالیت در جهت رفع مشکل تامین نهادههای دامی استان، در نهایت برای تمامی اعضا و اقتصاد استان، مزیتهای قابل توجهی به همراه دارد.
وی با تاکید بر حُسن نیت اعضا در تشکیل این کنسرسیوم اذعان کرد: ایجاد این مجموعه قطعا به نفع مردم خراسان رضوی و تشکلهای حوزه کشاورزی استان خواهد بود و سبب کاهش مشکلات و موانع موجود در مسیر واردات نهادههای دامی و تامین این محصولات میشود.
توکلی زاده خاطرنشان کرد: امیدواریم در تشکیل این کنسرسیوم و فعالیت آن، شاهد همراهی و همافزایی نهادهای دولتی متولی در کنار تشکلهای تخصصی بخش خصوصی در استان باشیم؛ چراکه راهاندازی این ظرفیت به نفع اقتصاد خراسان رضوی خواهد بود و زنجیره تامین مواد اولیه تولیدات ما را در بخشهای مرتبط، تقویت میکند.
افزایش قدرت چانهزنی بخش خصوصی با تشکیل کنسرسیوم تامین نهادههای دامی
در ادامه «احمد سلحشور»، رئیس کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی ضمن اشاره به دلایل ایجاد کنسرسیوم تامین نهادههای تولید در استان اظهار کرد: ایجاد این کنسرسیوم و چنین ساختارهایی، موجب انحصارزدایی در واردات نهادههای دامی به کشور و رفع بخش عظیمی از چالشهای تولیدکنندگان در بخش کشاورزی میگردد.
سلحشور خاطرنشان کرد: این کنسرسیوم باید ابتدای امر به صورت پله ای نیاز استان را برای نهاده های تولید تامین کرده تا طی 5 الی 10 سال به 100 درصد تامین نیاز استان دست یابیم.
وی افزود: همگرایی بیشتر تشکلها در شکلگیری این کنسرسیوم موجب افزایش قدرت چانهزنی بخش خصوصی در این زمینه، در وزارتخانه و احقاق حق استان در زمینه تامین نیاز نهاده ها خواهد شد. این شرکت میتواند به عنوان یک بازوی کمک کننده به جهاد کشاورزی عمل کرده و ازطرفی، نیازهای بخش خصوصی را تامین کند.
وی گفت: به زودی اقدامات اولیه برای تشکیل کنسرسیوم جهت انجام امور ثبتی صورت میپذیرد و راهکارهای تامین مالی آن بررسی خواهد شد. برای فعالیت هر چه بهتر کنسرسیوم، نیازمند استفاده از تجارب و پتانسیلهای تشکلها هستیم. کنسرسیوم به دنبال تامین نهاده های تولید در استان با قیمت مناسب است.
رفع بخش عظیمی از مشکلات تامین نهاده استان با ایجاد کنسرسیوم
در ادامه «علی کبیر»، دبیر کل اتاق بازرگانی خراسان رضوی، هدف از تشکیل کنسرسیوم تامین نهادههای تولید استان را هم افزایی میان فعالان بخش کشاورزی در راستای رفع مشکلات این حوزه دانست و اظهار کرد: اتاق بازرگانی خراسان رضوی در تشکیل کنسرسیوم به دنبال منافع جمعی و جذب حداکثری تشکلها است.
وی حل حدود 80 درصد از مشکلات مربوط به تامین نهاده استان را منوط به ایجاد کنسرسیوم دانست و افزود: ایجاد کنسرسیوم 80 درصد مشکلات تامین نهاده استان را مرتفع خواهد کرد؛ عملکرد صحیح این ساختار خود موجب جذب سایر تشکلها در میانه راه خواهد شد؛ همگرایی تشکلها در این زمینه در غایت امر به نفع استان است و در این میان، حمایت بخش دولتی نیز میتواند موجب تسریع در روند کار شود.
همگرایی میان تشکلهای کشاورزی در ایجاد کنسرسیوم تامین نهادههای تولید در استان
در ادامه «حسن نوری زاده»، سرپرست معاونت اقتصادی استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: تشکیل این کنسرسیوم کار جدیدی بوده و بر تامین نیاز استان تاثیرگذار است؛ زیرا در خراسان رضوی سالانه نیازمند 1.5 میلیون تن نهاده تولید هستیم.
وی افزود: مسلما رقابت یک تشکل نوپا با شرکتهای بزرگ واردات نهاده تولید در کشور کار سختی است اما رقابتهای منفی در استان نیز مانع از پیشرفت کار خواهد شد بنابراین وجود همگرایی میان تشکلهای کشاورزی استان اتفاقات خوبی را رقم میزند.
نوری زاده ضمن تاکید بر عملکرد صحیح کنسرسیوم به منظور ایجاد اعتماد در میان تولیدکنندگان بیان کرد: تحویل به موقع نهادههای تولید موجب اعتمادسازی برای تولیدکنندگان شده و این مهم، وابستگی کشور به افراد و انحصار را کاهش میدهد و سود این اقدام در استان مشهود خواهد بود. بخش دولتی برای تشکیل کنسرسیوم پای کار بوده و از تمام ظرفیتهای موجود برای این منظور استفاده خواهد کرد.
«حمیدرضا رضوی خبیر»، مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: عملکرد مناسب کنسرسیوم در تامین و توزیع نهاده موجب حضور سایر تشکلها در کنسرسیوم خواهد شد. در خصوص تامین سرمایه مورد نیاز کنسرسیوم میتوان از ظرفیت بانک توسعه تعاون و از طریق اخذ تسهیلات استفاده نمود.
در ادامه «مجید جعفری»، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: منعی برای عضویت تشکلها در کنسرسیوم وجود ندارد و تشکیل این کنسرسیوم میتواند تمرینی برای کار گروهی در استان باشد.
«مجید مهدوی»، دبیر کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی بیان کرد: تشکلهای کشاورزی استان میتوانند نهاده مورد نیاز خود را از کنسرسیوم تهیه نمایند که این امر هم به نفع کنسرسیوم و هم به نفع تشکل خواهد بود.
اعلام آمادگی 14 تشکل برای عضویت در کنسرسیوم نهادههای دامی استان
در ادامه «سمیرا سبزواری»، رئیس دفتر کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در خصوص مکاتبات با تشکلها برای میزان سهام اعلامی شرکتها و اتحادیه های کشاورزی استان در کنسرسیوم بیان کرد: با پیگیری های صورت گرفته تاکنون 14 اتحادیه و شرکت در استان، میزان سهام درخواستی خود را در این کنسرسیوم اعلام کرده اند و برخی از اتحادیه ها به دلیل مباحث قانونی و عدم برگزاری مجمع، میزان سهم خود را اعلام نکرده و در این زمینه خواستار مهلت شده اند.
اختصاص جایگاه ویژه به اتحادیه های بزرگ کشاورزی استان در کنسرسیوم
در ادامه «حسین موسوی نژاد»، مدیرعامل اتحادیه کارخانه جات خوراک دام طیور و آبزیان خراسان رضوی مدیریت صحیح در کنسرسیوم تامین نهاده های دامی استان را ضروری خواند و گفت: یکی از دغدغه های مهم اتحادیه های بزرگ استانی اختصاص جایگاه ویژه در کنسرسیوم است و مسلما اجرای این مساله موجب افزایش استقبال تشکلها میشود.
وی ادامه داد: نگاه بلندمدت به کنسرسیوم موجب ایجاد اتحاد میان تشکلها شده و در این صورت، همه تشکلها زیر یک چتر واحد حرکت خواهند کرد.
«محمد پیوندزاده»، از فعالان بخش کشاورزی استان نیز اظهار کرد: ایجاد این کنسرسیوم باید هر چه زودتر رقم خورده و در این میان نباید از اهمیت مدیریت مطلوب این ساختار به منظور جذب تشکلها غافل شد. از سویی، با توجه به اینکه نگاه مصرف کننده به قیمت و کیفیت محصول است، عملکرد صحیح کنسرسیوم منجر به تبلیغات بهتر و درخواست خرید از استانهای همجوار خواهد شد.