محمدرضا توکلیزاده در گفتوگو با شهرآرا با اشاره به مشکلاتی که ناترازی انرژی برای حوزه صنایع ایجاد کرده است، گفت: بهطور عمده همیشه اولویت اول قطع برق و گاز صنایع هستند. این در حالی است که باید با مدیریت مصرف سایر بخشها مانند بخش خانگی بسترهای لازم برای تأمین برق را فراهم کرد. صنایع معمولا تا جایی که امکان دارد، مصارف برق را مدیریت میکنند، اما بخش خانگی اینگونه نیست.
وی تأکید کرد: در حوزه کاهش مصرف برق، اولین صنعتی که هدف قرار میگیرد صنعت سیمان است، این در حالی است که سیمان یک صنعت پایه است و تولیدات سیمان به توسعه کشور بیشترین کمک را میکند. اگرچه تاکنون با کمبود سیمان روبهرو نبودهایم، اما در صورتی که شرایط تأمین برق به صورت فعلی ادامه پیدا کند، میتواند به صنایع پاییندستی سیمان مانند بتن و ساختمان، صدمات فوقالعادهای وارد کند. توکلیزاده ادامه داد: در حال حاضر صادرات سیمان بهشدت کاهش یافته و این کاهش هم بهدلیل ناترازی انرژی است.
توکلیزاده افزود: بیشتر کارخانجات سیمان، کارخانههای جدید هستند و میانگین بین ۱۵ تا ۲۰سال از تأسیسشان میگذرد، ازاینرو تا آنجا که ممکن است، از انرژی استفاده بهینه میکنند، اما در مصارف خانگی انرژی در حوزه گاز و برق مصرفمان بیشتر از میانگین جهانی است. علت این است که نه ساختمانهایمان عایقکاری شده و نه سیستمهای گرمایشی و سرمایشی ما با بهرهوری بالا کار میکنند. در واقع هم برق و گاز در مصارف خانگی بسیار بد مصرف میشود در کنار این مسئله مصارف انتقال انرژی هم بسیار زیاد است. وی درباره آمار کاهش تولید سیمان در خراسان رضوی گفت: کارخانجات سیمان خراسان حدود ۲۵ تا ۳۰درصد کاهش تولید داشتهاند.