به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «فاطمه جمیلی»، رئیس این کمیسیون در ابتدای این جلسه، اظهار کرد: مهم ترین مسئله در حوزه تجارت، برخورداری از برند برای ارائه کالا به بازارهای جهانی است. بر همین اساس، از ابتدای شکل گیری این کمیسیون، درصدد بررسی موانع موجود در زمینه ثبت برند و راهکاریابی در این زمینه هستیم. واکاوی فرصتها و شرایط برای فعالیت علاقهمندان به حوزه تولید بدون کارخانه، از دیگر موضوعات محوری کمیسیون است. فرصتهای زیادی برای حضور علاقهمندان به این حوزه در استان وجود دارد و در صورت معرفی فرصتها، افراد با انگیزه، از امکانات و شرایط نهایت استفاده را خواهند کرد.
جمیلی بخش دیگر سخنانش را به ضرورت ایجاد بانک اطلاعاتی در حوزه تولید بدون کارخانه اختصاص داد و عنوان کرد: ایجاد بانک اطلاعاتی در حوزه تولید بدون کارخانه به مطالعات و برنامهریزی زیادی نیاز دارد و مستلزم به کارگیری توان افراد باتجربه و دارای تخصصص و نیز استفاده از ظرفیت جوانان خلاق در این حوزه است.
تولید بدون کارخانه، بدون برندسازی امکانپذیر نیست
سپس «محمدحسین روشنک»، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی مشهد از نقش برند در تولید بدون کارخانه گفت و بیان کرد: تولید بدون کارخانه، بدون برندسازی برای محصول امکانپذیر نیست. امروز برخی از کارخانهجات مهم و پیشرفته دنیا، خود فاقد محصول تولیدی هستند و با عقد قرارداد با برندها، اقدام به تولید محصول و کالا برای آنان میکنند.
وی تاکید کرد: تولید بدون کارخانه، ایدهای زمانبر است و با گذشت زمان ترویج پیدا خواهد کرد. در ایران نیز ایده تولید بدون کارخانه در گذشته باب نبود؛ اما بعد از گذشت چند دهه از پیروزی انقلاب اسلامی و فعالیت برخی برندها با استفاده از این ایده، این روش تولید به مرور زمان گسترش پیدا کرد.
روشنک در بخش دیگر سخنانش به تشکیل دولت چهاردهم اشاره و تاکید کرد: فعالیت دولت چهاردهم به صورت رسمی آغاز و دولت به رئیس جمهور منتخب تحویل داده شد؛ امیدواریم در آغاز فعالیت دولت چهاردهم، شاهد قدرتمند شدن قوه مجریه باشیم و در این مسیر، تمامی ارکان از جمله رسانه ملی در کنار دولت و همراه آن باشند. بایستی قدرت و دولت در اختیار رئیس جمهور باشد تا شاهد گام برداشتن در راستای اعتلای کشورمان باشیم.
وی در ادامه بر ضرورت ایجاد تحول در ساختار وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید و عنوان کرد: مادامی که تحولی در وزارت صمت ایجاد نشود، وزرای این وزارتخانه موفق نخواهند بود. متاسفانه ساختار این وزارتخانه، ایراد دارد و اشکالات آن باید رفع گردد. وزارت صنعت، معدن و تجارت با این حجم از زیرمجموعه و تشکل امکان مدیریت صحیح را ندارد و انتظارمان از دولت چهاردهم، اصلاح این وضعیت است. زیرمجموعههای وزارت صنعت، معدن و تجارت دارای تضاد منافع است و این امر، مدیریت را سخت و پیچیده میکند.
محدودیت در ارسال اظهارنامه ثبت برند، فرآیند این کار را طولانی و زمانبر میکند
در ادامه «عباس ملتخواه»، نایب رئیس کمیسیون برند و تولید بدون کارخانه اتاق بازرگانی مشهد در خصوص مشکلات ناشی از محدودیت ارسال بیش از یک اظهارنامه در ماه به منظور ثبت علائم تجاری، بیان کرد: متاسفانه مشکلات و محدودیتهایی در حوزه ارسال اظهارنامه ثبت علائم تجاری وجود دارد که برای افزایش تولید بدون کارخانه ضرورت دارد این امر اصلاح و ثبت برند به سهولت انجام شود. محدودیت ارسال تنها یک اظهارنامه برای ثبت علائم تجاری در ماه، فرآیند ثبت برند را طولانی و زمانبر میکند.
وی افزود: این موضوع در دبیرخانه کمیته حمایت از کسبوکار استان مطرح گردید و در همایش افق ثبت برند نیز یکی از دغدغههای مطرح شده از سوی فعالان اقتصادی استان بود. در خصوص رفع چالشهای این حوزه، از سوی مدیران کشوری وعدههایی داده شد و امیدواریم شاهد تحقق آن باشیم. به گفته مسئولان، با ثبت اظهارنامه علائم تجاری در سامانه جدید هوشمند تعیین نام، فعالان اقتصادی برای ثبت برند معطل نخواهند شد.
ایجاد بانک اطلاعاتی در حوزه تولید بدون کارخانه یک ضرورت اساسی است
همچنین، «شهریار زهدی»، دبیر کمیسیون برند و تولید بدون کارخانه اتاق بازرگانی مشهد بیان کرد: مشکلات در حوزه محدودیت ارسال بیش از یک اظهارنامه در ماه به منظور ثبت علائم تجاری در جلسات پیشین کمیسیون طرح و بررسی شد. همچنین معاونت هماهنگی اقتصادی استانداری خراسان رضوی طی مکاتبهای با رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در خصوص محدودیت ثبت برند و ایجاد محدودیت برای کسبوکارهای استان، خواستار رفع موانع موجود در این حوزه شده است. پیرو این مکاتبه، موضوع در شورای گفتوگو و در کمیته حمایت از کسبوکارهای استان و کارگروه کارشناسی طرح و بررسی گردید و بر ضرورت تفویض اختیارات به استانها در این زمینه، تاکید شد.
وی در ادامه، به ضرورت ایجاد بانک اطلاعاتی در حوزه تولید بدون کارخانه پرداخت و عنوان کرد: ایجاد بانک اطلاعاتی در حوزه تولید بدون کارخانه یک ضرورت و نیاز اساسی است. برای توسعه فعالیتها در این حوزه، به شناسایی زنجیره ارزش در تولید بدون کارخانه و برقراری ارتباط میان ارکان زنجیره تولید، نیازمندیم. بر همین مبنا، پیشنهاد تشکیل و ایجاد بانک اطلاعاتی تولید بدون کارخانه ارائه گردید. در چرخه بانک اطلاعاتی در حوزه تولید بدون کارخانه، ابتدا متقاضیان شناسایی میگردند و پس از برقراری ارتباط با آنان، شناخت بازار و پتانسیلها، ظرفیتهای خالی کارخانهجات و… آغاز میشود. شناخت جامعه هدف، متقاضیان احتمالی و استراتژی کلان در حوزه تولید بدون کارخانه به تبیین اطلاعات نیاز دارد و با ایجاد داده، دادهکاوی و در نهایت تحلیل در این حوزه، موفقیت حاصل خواهد شد.
تعیین شاخص برای ظرفیتهای تولید بدون کارخانه در بانک اطلاعاتی امری ضروری است
در بخش دیگر این نشست، «شهرام عیدیزاده»، مدیر مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی مشهد در خصوص سازوکار ایجاد بانک اطلاعاتی در حوزه تولید بدون کارخانه گفت: در گام نخست، اجرای طرح پژوهشی با عنوان ایجاد شبکه و زنجیره اطلاعاتی تولید بدون کارخانه آغاز میشود. این بانک اطلاعاتی باید دارای اطلاعات کافی از ظرفیت خالی کارخانهجات باشد. به همین دلیل، شناسایی ظرفیتهای موجود از موضوعات مهم در بانک اطلاعاتی مذکور است. تمامی ظرفیت و نیازها بر اساس شاخصهایی دستهبندی میشوند و ضرورت تعیین شاخص برای بررسی ظرفیتها امری الزامی است. پس از آن، گروههای مرتبط با برند و تولید بدون کارخانه در این بانک اطلاعاتی معرفی و ارتباط لازم میان آنان برقرار میشود. بانک اطلاعاتی در حوزه تولید بدون کارخانه پس از اجرای موفق در خراسان رضوی و مشهد میتواند به صورت پایلوت در کشور نیز اجرایی گردد.
«سید مرتضی عظیمزاده»، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در خصوص اهمیت ثبت برند عنوان کرد: ثبت برند، موجب ماندگاری محصول و کالا در ذهن مخاطب میشود و ضروری است مفهوم برند به درستی تبیین گردد. نکته مهم اینکه، تولید، فروش و سرمایهگذاری، از ارکان مهم در موضوع برند و تولید بدون کارخانه است. هم اکنون ایدههای متنوع و بکری در حوزه اقتصادی وجود دارد که به دلیل سرمایهگذاری به سرانجام نرسیده است و از طریق تولید بدون کارخانه میتوان آنان را محقق نمود. با ایجاد بانک اطلاعاتی در حوزه تولید بدون کارخانه، ارتباط میان بخشهای این حوزه شکل میگیرد.
یک نقطه ضعف در مجوز تولید بدون کارخانه
«کاظم شیردل»، رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی نیز در این جلسه، اظهار کرد: یک برند امکان تولید چندین محصول را دارد که میتواند با استفاده از ظرفیت خالی کارخانهجات اقدام به تولید این محصولات کند؛ اما متاسفانه مجوز بهرهبرداری تولید بدون کارخانه تنها برای یک محصول صادر میشود و برای تولید کالای دیگر، باید پروانه بهرهبرداری دیگری صادر شود که فرآیند صدور و دریافت بسیار زمانبر است.
وی تاکید کرد: با ایجاد بانک اطلاعاتی در حوزه تولید بدون کارخانه، سرمایهگذاران با برندها و ایدهها آشنا شده و زنجیره تولید بدون کارخانه شکل میگیرد. درصورتی که این طرح به صورت ملی اجرایی شود، ظرفیت خوبی برای اقتصاد کشور ایجاد خواهد کرد.
«هادی طاهرپور»، رئیس کمیته تحقیقات و بازاریابی کمیسیون برند و تولید بدون کارخانه اتاق بازرگانی مشهد عنوان کرد: تعیین سطح برداشت اطلاعات از بانک اطلاعاتی در حوزه تولید بدون کارخانه باید مشخص گردد. این بانک اطلاعاتی، شبکه ارتباطی و پیونددهنده میان نقشها در حوزه تولید بدون کارخانه خواهد بود.
«زهرا اطهری»، رئیس کمیته رفع موانع قانونی ثبت برند این کمیسیون نیز خاطرنشان کرد: دعاوی واهی یکی از چالشها در حوزه دادگاههای حوزه برند است. افراد برای بیان دغدغههای خود در این حوزه سند رسمی نداشته و امکان دریافت خسارت ندارند. همچنین عدهای سودجو با استفاده از نیاز تولیدکنندگان به ثبت برند پس از کسب اطلاع از این درخواست ها در روزنامه های کثیرالانتشار، اقدام به ثبت برند مشابه و یا درخواست دریافت مبالغی جهت آزادسازی برند را مینمایند. در قانون جدید مالکیت صنعتی قانونگذار پیشبینی آزادسازی برند در صورت عدم فعالیت در طول سه سال را نموده است که خود نکته مثبتی است.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰