به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «علی محمد شریعتی مقدم»، رئیس کمیسیون کسبوکارهای دانشبنیان و اقتصاد دیجیتال اتاق مشهد در این نشست اظهار کرد: بسیاری از کارآفرینان به عنوان انسانهای خودساخته با مشکلات بسیاری در مسیر کارشان مواجه بودند؛ با این حال توانستند به جایگاه رفیعی در کسبوکارشان دست یابند. ناگفته نماند آنان در این ناملایمتها هیچگاه ناامید نشدند و از تلاش دریغ نکردند.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه بعضا در کشور ما سیستمهایی که وظیفهشان حمایت از کارآفرینی، رشد و توسعه اقتصادی است، درک کاملی از موضوع ندارند و ممکن است حتی در این مسیر نیز سنگاندازی کنند؛ البته بخشی از این مسائل به دلیل تغییر و تحولات سیستم اداری و قانونی است و صرفا منحصر به ایران نیست و در بسیاری از کشورها مصداق دارد.
رئیس کمیسیون کسبوکارهای دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به اینکه یکی از وظایف اتاق بازرگانی، شناسایی موانع کسبوکار و مطالبهگری برای رفع آنهاست، خاطرنشان کرد: ایجاد تفاوت و نوآوری، یکی از عوامل دستیابی به موفقیت است و در این مسیر باید از الگوهای موفق بهره برد.
وی با بیان اینکه حضور در بازار جهانی برای تمامیکسبوکارها حائز اهمیت بسیاری است، گفت: ناگفته نماند تمامیکسبوکارها در وهله نخست باید با بازاریابی صحیح، از فرصتهای بینالمللی برای توسعه کسبوکارشان به خوبی استفاده کنند و پس از شناساندن محصول و کالای خود در عرصه بینالمللی از پتانسیل بازاریابی معکوس بهره ببرند. در واقع، زمانی که یک محصول به دلیل کیفیت بالا میان کشورهای هدف زبانزد میشود، دیگر نیازی به صرف هزینه در حوزه تبلیغ به منظور معرفی محصول نیست.
وی عنوان کرد: عاشقانه کار کردن، نوآوری، مسئولیت پذیری و فعالیت در عرصه بینالمللی مولفههایی است که ضامن موفقیت شما در کسبوکارتان میشود البته در این میان نباید از حساب و کتاب غافل شد، چرا که بسیاری از شرکتهای موفق امروز دارای ساختار مالی قوی هستند. هدف یک فعالیت اقتصادی اگر چه خدمت است؛ اما در وهله نخست، آن کسبوکار باید سودآوری بالایی داشته باشد تا بتوان آن را توسعه داد. انجام مسئولیتهای اجتماعی، پیاده سازی ایدههای خوب و… باید در کنار تمرکز بر حسابگری مدنظر قرار بگیرد؛ چرا که بسیاری از شرکتها با مسائلی مانند امور مالیاتی، تامین اجتماعی، بانکی و… درگیر هستند که در صورت نداشتن نظم مالی با ورشکستگی مواجه میشوند.
شریعتی مقدم با اشاره به اینکه پیشرو بودن در اکثر کسبوکارها ضرورت دارد البته مولفههای موثر در این مقوله در هر کسبوکاری متفاوت است، خاطرنشان کرد: امروز دیگر نیازی نیست تمام امور مربوط به یک شرکت را خود به دست بگیریم چنان که میتوان طراحی، بستهبندی و … را به شرکتهای فعال و متخصص واگذار کرد و یا از شرکتهای برتر دیگر برای توسعه فعالیت، اطلاعات کسب کرد و سپس گروهی از متخصصان را برای عملیاتی کردن اهداف خود شناسایی و گرد هم آورد.
وی افزود: شرکتهای ایرانی بعضا هزینههای بسیاری بابت تولید، تامین و کنترل کیفیت صرف میکنند؛ این در حالی است که اغلب کشورهای اروپایی با تربیت پیمانکاران توانمند، مانع از اتلاف زمان، هزینه و… میشوند و کالای بیرقیبی را در سطح بینالمللی ارائه میکنند.
راهاندازی پنجمین رویداد بوتکمپ فرهنگستان نوآوری نوجوانان با هدف توسعه سرمایه انسانی
در ادامه، «لیدا تیموری»، دبیر اجرایی فرهنگستان نوآوری نوجوانان اتاق بازرگانی خراسان رضوی تصریح کرد: پنجمین رویداد بوتکمپ فرهنگستان نوآوری نوجوانان در اتاق بازرگانی خراسان رضوی با حمایت ارزشآفرینان و کارآفرینان برتر استان کلید خورد؛ چرا که ما بر این باوریم که باید بر روی توسعه سرمایه انسانی و جوان سازی آن تمرکز کنیم تا نوجوانان قبل از ورود به دانشگاه بتوانند شناختی نسبت به اکوسیستم و فضای کسبوکار داشته باشند.
وی افزود: دغدغه اصلی ما این است که محیط و بستری را فراهم کنیم تا یک نوجوان بتواند در آینده به یک کارآفرین تبدیل شود و به سمت ارزش آفرینی حرکت کند. اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی محل اجتماع کارآفرینان بزرگ کشور و برندهای معتبری است که این امکان را برای نوجوانان با استعداد استان فراهم کرده است.
تیموری یادآور شد: تمام نوجوانانی که از سال 1397 وارد این فضا شدند، در حال حاضر به عنوان یک عضو ارزش آفرین در یک سازمان بزرگ یا فریلنسر فعالیت دارند و برخی نیز تیم مختص به خود را تشکیل دادهاند. امسال تقریبا حدود 450 نفر برای این رویداد پیش ثبت نام داشتند که بیش از 300 نفر موفق به شرکت در آزمون ورودی شدند؛ 60 درصد از این تعداد را دختران و 40 درصد را پسران تشکیل دادند که در یک آزمون دو ساعته با یکدیگر به رقابت پرداختند. از این میان، 55 نفر منتخب شدند و فرهنگستان به مدت 21 روز آموزشهای لازم را به آنان ارائه میکند و پس از آن نیز نوجوانان میتوانند در جلسات کمیسیونها و سایر رویدادهای اتاق بازرگانی حضور داشته باشند.
دبیر اجرایی فرهنگستان نوآوری نوجوانان اتاق بازرگانی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: مجمع جهانی اقتصاد هر ساله 10 مهارت برتر را اعلام کرده و عنوان میکند که اگر افراد بخواهند در 5 سال آینده جزو کارآفرینانی باشند که سازمانها آنان را با قیمتهای بالا استخدام کنند، باید بر روی این 10 مهارت تمرکز کنند. سوالات فرهنگستان نیز بر اساس مقاله 200 الی 300 صفحهای مجمع جهانی اقتصاد طراحی شده و جوانان بر اساس آن ارزیابی میشوند.
تیموری تصریح کرد: مجمع جهانی اقتصاد بالاترین مهارت را در سال جاری «استراتژی یادگیری» اعلام کرده است؛ چرا که هر یکسال، دنیا دچار تغییر و تحول بسیار میشود؛ لذا تمامی افراد باید اطلاعات خود را بهروزسانی کنند و مهارتهایی یاد بگیرند که نظام آموزشی به آن ورودی نداشته است. ماموریت ما در فرهنگستان، ایجاد فرهنگ خودیادگیرندگی است. جوانان باید آموزش ببینند تا استراتژی یادگیری داشته باشند و به سیستم های آموزشی اکتفا نکنند و طبق علایقشان در فرآیندهای آموزشی شرکت و شبکه سازی کنند.