• امروز : جمعه - 2 آذر - 1403
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
کل 4009 امروز 0
8
استانداری جلوی قطعی برق دو هفته ای صنایع استان را گرفت

قطعی برق صنایع استان همچنان بر مدار 36 ساعت

  • کد خبر : 33357
  • ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۸
قطعی برق صنایع استان همچنان بر مدار 36 ساعت
27 مرداد خبری به نقل از یکی از صنعتگران شناخته شده مشهد، مبنی بر تعطیلی دوهفته‌ای صنعت استان در پی کمبود برق، روی خبرگزاری‌ها قرار گرفت که به علت غیرمترقبه بودن آن، به سرعت مورد توجه رسانه‌های مختلف قرار گرفت. موضوع توسط معاون اقتصادی استانداری خراسان رضوی منتفی اعلام شد.
البته معاون اقتصادی استانداری، تماس مرکز دیسپاچینگ مشهد با برخی صنایع را تایید کرد که در محتوای تماس دیسپاچینگ مشهد اطلاع داده که چنین برنامه ای بناست اجرایی شود؛ موضوعی که با پیگیری های خراسان توسط رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان نیز تایید شد.
ابراهیمی به خراسان گفت: یکی دو روز گذشته با تعدادی از مدیران شهرک های صنعتی استان ازجمله شهرک صنعتی طوس از طرف شرکت برق تماس گرفته شده و از آن ها خواسته شده که واحدهای صنعتی مستقر در این شهرک ها تنها از ساعت 10 شب تا صبح می توانند فعالیت داشته باشند و از ساعت 7 صبح تا 7 شب تعطیل باشند.
در حین دست به دست شدن این خبر، نوری زاده معاون اقتصادی استاندار خراسان رضوی، از تشکیل جلسه ای در 28 مرداد به ریاست استانداری خبر داد. خروجی جلسه چنان که از قبل قابل
 پیش بینی بود، با مخالفت جدی استاندار، لغو محدودیت دوهفته ای برای صنایع استان بود.
طبق صراحت تبصره 1 ماده 25 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، در زمان های اضطراری که قطع برق یا گاز واحدهای مسکونی، جان شهروندان را به خطر اندازد، شورای تامین استان محل ایجاد اضطرار می تواند برای حداکثر دو روز که قابل تمدید است، حکم این ماده را نقض کند و دستور دهد بدون تعیین نحوه جبران خسارت های وارده، برق یا گاز واحدهای تولیدی قطع شود.واضح است که قطع برق منوط به تصمیم شورای تامین استان که ریاست آن با استاندار است، گذاشته شده و هیچ دستگاه دیگری حق ندارد انرژی واحدهای صنعتی را مستقلا قطع کند. هرچند موارد دیگری مانند جبران خسارت و نهایتا دو روز قطعی نیز از سوی مسئولان مربوط تاکنون رعایت نشده است.

فقط باید با هماهنگی باشد

قاضی شریعت یار، معاون دادستان مرکز استان، در پاسخ به این سوال که آیا قطع برق صنایع بدون هماهنگی با شورای تامین قانونی است؟ گفت: به دلیل مشکلاتی در برق، قرار شده بود که طبق یک برنامه زمانبندی قطعی ها اتفاق بیفتد، البته من هم شنیده ام که بدون اطلاع قبلی در چند مورد قطع اتفاق افتاده است، ولی برای هرگونه قطعی یا برنامه جدید باید با هماهنگی با شورای تامین باشد و برنامه قطعی هم از قبل به صنایع اطلاع داده شود؛ چرا که برای بعضی از صنایع حائز اهمیت است و قطع برق ناگهانی به پروسه تولید ضرر می رساند.

3 تخلف وزارت نیرو از سال 1400 

سهامیان، رئیس کمیسون حقوقی اتاق بازرگانی استان، در همین زمینه به خراسان گفت: شرکت برق، نه با وزارت نیرو و نه در استان با استانداری هماهنگی نمی کند و این یک نقص بزرگی است. از خرداد 1400 ناترازی و کمبود برق جدی شد، در دوسال اول، ما 3.5 ماه خاموشی اجباری داشتیم، در سال جاری، وزارت نیرو 3 تخلف بزرگ داشت؛ اول این که 12 ساعت را به 36 ساعت قطعی افزایش داد، دومین تخلف نیز، قطعی بی خبر در دوهفته پایانی مرداد اعمال کرد؛ و سومین تخلف که به نوعی شاهکار بود، تماس با کارخانه ها برای کاهش 90 درصدی از 10 صبح تا 10 شب بود.

وزارت نیرو تخلف و وزارت صمت سکوت کرده است

سهامیان ادامه داد: برخلاف صراحت ماده 25 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، وزارت نیرو تخلف کرده و وزارت صمت نیز در این باره سکوت کرده است، اگر شورای امنیت ملی چنین دستوری را داده باید پاسخگو باشد، شرایط بحرانی چند وقت مگر ادامه دارد؟

درخواست عزل مدیر شرکت توانیر کشور را دارم

عضو هیئت مدیره انجمن مدیران استان، با اشاره به این که چطور می شود به جای این که پیامک داده شود به کارخانه ها زنگ زده شده است؛ بیان کرد: درخواست من عزل مدیر توانیر کشور مصطفی رجبی مشهدی است، به دلیل این که برخلاف ماده 25 برق رسانی به صنایع که ستون اقتصاد و تولید کشور هستند را اعمال می کند و وزارت نیرو برخلاف تاکید مکرر رهبری مبنی بر حمایت از تولید، عمل می کند.

صنایع باید ادعای خسارت کنند

نسرین یوسفی عارفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی استان نیز در پاسخ به این سوال که آیا صنعتگران با اطلاع شرکت برق باید به قطعی تمکین کنند یا ابلاغی از سوی شورای تامین؟ بیان کرد: قرار شده هر تصمیمی برای برنامه کاهش مصرف و قطعی صورت بگیرد، توسط وزارت صمت، هم با تشکل های مربوطه و هم با شرکت های توزیع، جلسه برگزار شود و هیچ قطعی قرار نبوده بدون برنامه ریزی اتفاق بیفتد؛ باید بر اساس مصوبه شورای تامین قطعی صورت بگیرد والا صنایع می توانند ادعای خسارت کنند و از شرکت برق خسارت دریافت کنند.
یوسفی عارفی درباره قطعی های بدون برنامه که چندی پیش اتفاق افتاده بود، بیان کرد: نامه شرکت توانیر به وزارت صمت که هیچ قطعی بدون برنامه نباید انجام شود موجود است و وزارت صمت نیز به همه تشکل ها این را اعلام کرده بود، وزارت نیرو چنین حقی را ندارد چرا که قطعی بدون برنامه باعث خسارت به واحدها خواهد شد، بنابراین واحدهایی که قطع برق بدون برنامه داشتند می توانند مدعی خسارت های ایجاد شده شوند.
لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=33357

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.