• امروز : جمعه - 2 آذر - 1403
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
کل 4010 امروز 0
7
بسیاری از شرکت‌هایی که بازگشت به دفتر کار را اجباری کرده‏‏‌اند، در جذب نیرو به مشکل خورده‏‏‌اند

مدل کار ترکیبی رفتنی نیست!

  • کد خبر : 33436
  • ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۲
مدل کار ترکیبی رفتنی نیست!
می‏‏‌خواهید بدانید بعد از دوران دورکاری کرونا، چند نفر در دنیا واقعا به محل کارشان برگشته‏‏‌اند؟ کافی است نگاهی به قراردادهای اجاره دفاتر کار بیندازید. با وجود تمام سر‌وصدایی که درباره لغو دورکاری توسط مدیران و دستور بازگشت به دفاتر شنیده می‌شود، بزرگ‌ترین ارائه‏‏‌دهنده فضای کار ترکیبی (حضوری/دورکاری) جهان گزارش داده که از نظر درآمد رکورد جدیدی زده است. گروه «فضای کار بین‌المللی» (IWG) به واسطه اجاره دفاتر کار و بعد اجاره مجدد آنها با شرایط منعطف، کسب درآمد می‌کند. به گفته این شرکت، در حال حاضر بیش از ۸ میلیون نیروی کار در هزاران مکان در بیش از ۱۲۰ کشور از فضاهای کاری IWG استفاده می‌کنند.

خبر خوب برای ارتش وسیع افرادی که در دوران قرنطینه کرونا از خانه و با لباس راحتی کار کردند و همچنان می‌‌‌خواهند همان فرمان را ادامه بدهند: طبق گزارش IWG، این شرکت در نیمه اول امسال ۱۹‌درصد بیش از نیمه اول سال گذشته قرارداد اجاره فضای کار منعطف بسته است.

IWG اعلام کرده که به خاطر افزایش روی‌‌‌ آوردن کارفرمایان به راهکار‌‌‌های کار ترکیبی، با رقم ۲.۱میلیارد دلار، بیشترین درآمد سازمانی خود تاکنون را به دست آورده است. این شرکت در بیانیه درآمد سه ماه دوم خود اعلام کرد که بخش قابل‌توجهی از این فضاهای کار ترکیبی تازه در حومه تشکیل شده‌‌‌اند و این مهر تایید دیگری است بر تغییر الگوهای کاری.

در عین حال، تحقیقات گوناگونی نشان می‌دهند که کسب و کارها در حال کاهش فضای دائمی کار خود هستند.

طبق آمار منتشر‌شده از سوی سازمان املاک تجاری جهانی جی‌‌‌ال‌‌‌ال، ۴۸‌درصد از مشتریان در بازارهای بزرگ ‌‌‌همچون بریتانیا، آلمان و فرانسه، به دنبال این هستند که در سه تا پنج سال آینده فضای کاری کوچک‌تری داشته باشند، چون سیستم میز اشتراکی و کار ترکیبی یعنی تعداد افراد کمتری در آن واحد در محل کار حضور دارند. در نتیجه، میل به کوچک‌‌‌سازی محل کار همراه با افزایش به‌‌‌کار‌‌‌گیری راهکارهای کاری انعطاف‌‌‌پذیر نشان می‌دهد که نبرد بر سر دورکاری دارد جان می‌‌‌بازد. حداقل در حال حاضر این‌‌‌طور به نظر می‌رسد که کار ترکیبی رفتنی نیست.

 فقط یک‌‌‌سوم مدیران انتظار دارند کارکنان برگردند

فقط داده‌‌‌های اجازه دفاتر کار نیست که به نرم شدن مدیران نسبت به دورکاری اشاره دارد. حتی خود مدیران عامل هم اذعان داشته‌‌‌اند که نظرشان تغییر کرده است. شرکت شبکه خدمات حرفه‌‌‌ای بین‌المللی KPMG از مدیران عامل شرکت‌هایی در آمریکا که حداقل ۵۰۰ میلیون دلار درآمد دارند نظرسنجی کرده و متوجه شده که تنها یک‌سوم از مدیران عامل انتظار دارند تمام کارکنانشان طی سه سال آینده به محل کار برگردند.

این رقم چرخش ۱۸۰ درجه‌‌‌ای نسبت به سال گذشته داشته است که ۶۲‌درصد از مدیران عامل پیش‌بینی می‌‌‌کردند دورکاری تا سال ۲۰۲۶ ریشه‌‌‌کن شود. آن زمان ۹۰‌درصد از مدیران عامل می‌‌‌گفتند به حدی برای بازگرداندن کارکنان به قلعه‌‌‌هایشان مصر هستند که برای جلب رضایت نیروها حقوق‌‌‌ها را افزایش داده‌‌‌اند، سمت‌‌‌ها را ارتقا می‌دهند و ماموریت‌‌‌هایی که طرفدار بیشتری دارند نصیب کسانی می‌شود که حضور بیشتری در محل کار داشته باشند. اما حالا مدیران نظر دیگری دارند. تقریبا نیمی از آنها به این نتیجه رسیدند که آینده بازار کار قطعا ترکیبی خواهد بود که این رقم نسبت به سال گذشته ۳۴‌درصد بیشتر شده است.

 این تغییر عقیده به‌خاطر چیست؟

بسیاری از مدیران عامل سال گذشته را صرف متقاعد کردن کارکنانشان کردند تا عادات دوران پاندمی را کنار بگذارند، اما تلاش‌‌‌هایشان با مقاومتی بیش از آ‌‌‌نچه انتظار داشتند، مواجه شد. تحقیقات نشان‌‌‌ داده که ۹۹‌درصد از شرکت‌هایی که برگشت به محل کار را اجباری کرده‌‌‌اند، با کاهش مشارکت کارکنانشان مواجه شده‌‌‌اند.

در همین اثنی، داده‌‌‌های دیگری نشان می‌دهند که تقریبا نیمی از شرکت‌هایی که بازگشت به محیط کار را اجباری کردند، با نرخ ترک‌‌‌کاری بیش از آنچه پیش‌بینی می‌‌‌کردند، مواجه شدند و ۲۹‌درصد از شرکت‌هایی که بازگشت به دفتر کار را اجباری کرده‌‌‌اند در جذب نیرو به مشکل خورده‌‌‌اند.

در واقعیت، تصمیم «دویچه بانک» برای قدغن کردن دورکاری دو روز جمعه و دوشنبه کارکنان، با واکنش خوبی مواجه نشد و طبق گزارش‌‌‌ها تعداد زیادی از ۹۰‌هزار نیروی کارش در پیام‌‌‌رسان داخلی شرکت انتقادات تند و تیزی کردند تا نارضایتی خود را از این تصمیم اعلام کنند. شرکت «گرایندر» هم زمانی که دستور بازگشت به محل کار را به صورت سفت و سختی اجرا کرد، در عرض دو هفته تقریبا نیمی از کارکنان خود را – از جمله بیشتر اعضای تیم مهندسی – از دست داد که شرکت را با مشکلات فنی عدیده‌‌‌ای مواجه کرد.

در شرکت آمازون که حدود ۳۰‌هزار نفر از کارکنانش دادخواستی را امضا کرده‌‌‌اند تا به سیاست بازگشت به محل کار اعتراض کنند و ۱۸۰۰ نفرشان تهدید به ترک کار کرده‌‌‌اند، مدیران همچنان شاکی هستند که کارکنان از سه روز حضور در محل کار که سال گذشته تعیین شده بود هم طفره می‌‌‌روند.

شاید جدیدترین داده‌‌‌های اجاره دفاتر کار نشان می‌دهد که در آینده کار، حد وسط مطلوب، کار ترکیبی باشد.

منبع: Fortune

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=33436

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.