به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسانرضوی، «محسن شرکاء»، رئیس کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی اتاق مشهد در ابتدای این نشست اظهار کرد: معضلات و مشکلات اجتماعی از جمله مسائل مرتبط با بهزیستی و اشتغالزایی برای افرادی که تحت پوشش این ارگان هستند، از مواردی است که در کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی اتاق مطرح شده و مورد بررسی قرار میگیرد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: رسیدگی به مشکلات، دغدغه ها و معضلات اجتماعی در این کمیسیون با جدیت دنبال می شود و امیدوارم با همراهی اعضا بتوانیم گام های موثری در این مسیر برداریم.
تاثیر وضعیت اقتصادی در تشدید مشکلات اجتماعی
سپس مسعود فیروزی، مدیرکل بهزیستی خراسانرضوی به اظهار سخن پرداخت و گفت: تشکیل کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی در اتاق مشهد، نشان دهنده تخصص، آگاهی، احساس مسئولیت و وظیفهمندی این پارلمان میباشد.
وی تاکید کرد: وضعیت نامطلوب اقتصادی تاثیر مستقیمی بر تشدید آسیبهای اجتماعی و عواقب ناگوار آن دارد. لذا توجه به اشتغال افرادی که تحت حمایت بهزیستی هستند از جمله مطالباتی است که ما نسبت به آن تاکید زیادی داریم.
فیروزی، در ادامه گزارشی از فعالیت های بهزیستی خراسان رضوی ارائه کرد و اظهار داشت: تغییر اکوسیستمهای اجتماعی یکی از جدیدترین نظریههای جامعه شناختی در دنیای امروز است. نادیده گرفتن هر مجموعهای از جوامع انسانی، موجب قطع زنجیره روابط انسانی و آسیب وارد کردن به تمام انسانهای حاضر در یک جامعه خواهد شد. سازمان بهزیستی از جمله ارگانهایی است که افراد زیادی با قشرهای مختلف و متنوع با آن مرتبط هستند.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه افراد کمتوانی که معلولیت جسمی دارند حدود ۱۲ تا ۱۵ درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهند و بزرگترین اقلیت جهان معرفی میشوند، خاطرنشان کرد: یکی از ابتدایی ترین حقوق افراد کمتوان و معلول، دسترسی به امکانات اجتماعی از جمله اشتغال، ازدواج، توانمندی، فرزندآوری و… است. معضل اصلی ما از جایی شروع میشود که جامعه دسترسی افراد معلول به حقوق اجتماعیشان را محدود میکند.
فیروزی گفت: استان خراسان رضوی با توجه به وسعت و جمعیت زیادی که دارد میبایست از توجه و اهمیت ویژهتری در حوزه بهزیستی و کمک به مددجویان برخوردار باشد.
مدیرکل بهزیستی خراسانرضوی افزود: درحال حاضر حدود ۸ هزار نفر در مراکز بهزیستی دارای معلولیت خراسانرضوی به صورت شبانه روزی اقامت دارند.
وی تاکید کرد: وضعیت نامطلوب اقتصادی تاثیر مستقیمی بر تشدید آسیبهای اجتماعی و عواقب ناگوار آن دارد. لذا توجه به اشتغال افرادی که تحت حمایت بهزیستی هستند از جمله مطالباتی است که ما نسبت به آن تاکید زیادی داریم.
در ادامه، کاووسی، عضو کمیسیون مسئولیت های اجتماعی اتاق مشهد به ایراد سخن پرداخت و اظهار داشت: برقراری یک ارتباط مستمر و مستحکم میان کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی اتاق و محیط کسبوکار از جمله الزاماتی است که میبایست به آن توجه نمود. تعریف درست، طرحریزی و نگرش اختصاصی نسبت به این مسئله اولین گامی است که باید برای آغاز این مسیر برداریم.
ضرورت توجه کارآفرینان به دانش آموزان نقاط محروم برای ایفای مسئولیت های اجتماعی
سپس علی دادور، مدیرعامل جامعه یاوری خراسان پشت تریبون قرار گرفت و گفت: دانشآموزان و نوجوانانی که در روستاهای واقع در مناطق محروم هستند، سرمایههای عظیم و ارزشمندی محسوب میشوند که در صورت حمایت، شاهد آینده درخشانی برای این افراد خواهیم بود. لذا تقاضا داریم فعالان اقتصادی در ایفای مسئولیت های اجتماعی خود به این مقوله توجه نمایند.
امیر یعقوبی، نایب رئیس انجمن صنفی تانیر نیز در این جلسه بیان کرد: یکی از اقداماتی که هرکدام از ما به عنوان یک فرد تاثیرگذار در جامعه موظف به انجام آن هستیم، آموزش جلوگیری از وقوع و تشدید مشکلات و معضلات اجتماعی میان کارکنان داخلی هر ارگان یا سازمانی است.
اهداف و رسالتهای کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی اتاق مشهد
سپس سهیل پروازی، دبیر کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی اتاق مشهد با مروری بر دستورالعمل کمیسیونهای تخصصی مشورتی اتاق مشهد بیان کرد: کمیسیونها هستههای تخصصی-مشورتی اتاق هستند که طرف مشورت هیات نمایندگان، هیات رئیسه، اعضای اتاق و شورای گفتگو قرار میگیرند و محیط کسبوکار را در حوزه تخصصی خود پایش کرده و گزارشها را به اتاق ارائه میدهند.
وی افزود: وظایف کمیسیونها، بررسی، اظهار نظر و تنظیم گزارش در خصوص موضوعات ارجاع شده به کمیسیون از طرف هیات رئیسه، هیات نمایندگان و شورای گفتگو میباشد. همچنین بررسی و چارهجویی مشکلات عام اعضاء اتاق در حوزههای مربوط به کمیسیون و پیگیری جهت رفع آنها از دیگر وظایف کمیسیونهای اتاق مشهد محسوب میشود.
پروازی از کمیته های امور اجتماعی و شهری، دانش، اقتصاد و جامعه، خدمات اجتماعی و رفاهی، سرمایههای اجتماعی و پیشکسوتان، فرهنگ، هنر و اخلاق حرفهای، توسعه پایدار و محیط زیست به عنوان کمیته هایی نام برد که در دل کمیسیون مسئولیت های اجتماعی اتاق مشهد ایجاد شده یا در دستور کار قرار دارد.
مجید حیدری، پژوهشگر و مشاور اجتماعی نیز در خصوص تشکیل کمیته ها در کمیسیون مسئولیت های اجتماعی اتاق استان بیان کرد: یکی از نکات مهمی که هنگام کمیتهسازی میبایست مورد توجه قرار دهیم زمان ایجاد یک کمیته است. اگر کمیته مذکور در بازه زمانی زودتر از وقت مقرر ایجاد شود نه تنها عملکرد مطلوبی نخواهد داشت بلکه فواید و مزایای آن نیز به بار نخواهد نشست.
محمود عبداللهزاده، رئیس اداره توسعه ناحیهای شهرداری مشهد نیز عنوان کرد: پیش از تشکیل یک کمیته باید نسبت به هدفگذاری آن و توجه به توسعه متمرکز باشیم. درحال حاضر زمان مناسبی برای تشکیل یک کمیته نیست. ریشه اصلی مشکلاتی که در جامعه ما وجود دارد، عدم تنظیم قوانین صحیح است. بنابراین درحال حاضر راه سروسامان دادن وضعیت کنونی جامعه، تنظیم قوانین صحیح میباشد.
وحید حجتی نیکو، مدرس و کارآفرین برتر نیز با انتقاد به گستردگی موازی کاریها بیان کرد: پدیدهای با عنوان موازیکاری، یکی از ریشهایترین مشکلات موجود در جامعه ما است که نیازمند تعریف دقیق مشکلات و ارائه راهکارهای تخصصی جهت بهبود معضلات جامعه و جلوگیری از موازیکاری میباشد.
حسین خانیزاده، دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت استان نیز عنوان کرد: خانه صنعت، معدن و تجارت خراسانرضوی جهت اطلاع رسانی به صنعتگران برای بهبود مسائل و مشکلات موجود در جامعه اعلام آمادگی کامل و جامع میکند.
حسینزاده، فعال معدنی نیز در این جلسه اظهار کرد: بنا به عقیده بنده، ابتدا باید نسبت به ایجاد کمیته اقدام کنیم و سپس به برطرف نمودن نواقص و ایرادات موجود در هر کمیته بپردازیم. همچنین دریافت ضمانت اجرایی از مسئولان ذیربط نیز امر مهمی است که باید مورد توجه قرار دهیم.