• امروز : پنجشنبه - 1 آذر - 1403
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
کل 4007 امروز 1
10
در نهمین جلسه کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی و ارتقای اخلاق کسب‌وکار اتاق خراسان رضوی بررسی شد؛

نقش‌آفرینی بنگاه‌های اقتصادی در جبران کمبود سرانه‌های خدماتی

  • کد خبر : 33759
  • ۰۵ شهریور ۱۴۰۳ - ۹:۴۱
نقش‌آفرینی بنگاه‌های اقتصادی در جبران کمبود سرانه‌های خدماتی
نهمین جلسه کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی و ارتقای اخلاق کسب‌وکار اتاق بازرگانی خراسان رضوی با موضوع ارائه گزارش و هم‌اندیشی در خصوص اقدامات این کمیسیون و بررسی نتایج برگزاری دوره سود پنهان ویژه کسب‌وکارها و همایش همدلانه با سلامت با رویکرد مسئولیت اجتماعی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «رضا حمیدی»، رئیس این کمیسیون در ابتدای نشست اظهار کرد: خیرین شهریار در سال 1398 توسط شهرداری مشهد تاسیس گردید تا با همکاری خیرین و شهرداری اقدامات ضروری و ثمربخشی انجام بگیرد و تاکنون چند اقدام ارزشمند نیز انجام یافته که البته با همکاری بیشتر میان شهرداری و بخش خصوصی می‌توان اقدامات بسیاری در سطح شهر انجام داد. در واقع، شهرداری می‌تواند در حوزه ارائه آموزش‌های مورد نیاز به شهروندان، کاهش آسیب‌های اجتماعی، احداث پارک‌های مورد نیاز، کنترل حاشیه‌نشینی، حفظ و بهبود محیط زیست، رشد سلامت مردم، توسعه ورزش‌های عمومی، حفظ هنرها و سنت‌های اصیل ایرانی، حفظ آثار تاریخی مشهد، توجه به رشد و حفظ برندهای ملی در تولیدات صنعتی، توجه به انواع توریست اعم از زیارتی، گردشگری، سلامت و…، ایجاد صنایع بهینه سازی مصرف ضایعات، گرامیداشت روز ملی مشهد، گسترش خیرین ایمنی، گسترش مصرف انرژی‌های پاک و… در راستای انجام مسئولیت‌های اجتماعی وارد میدان شود.

وی تصریح کرد: آنچه مسلم است باید از شعارزدگی در تمامی حوزه‌ها پرهیز کرد و تمام تلاش خود را برای پیاده سازی اهداف و چشم اندازهای بیان شده به کار گرفت. این مهم هم باید در بخش دولتی و هم بخش خصوصی سرلوحه امور قرار بگیرد.  تا زمانی که به شعار دادن بسنده کنیم مسائل و آسیب‌های اجتماعی به قوت خود باقی خواهند ماند و مسئولیت‌های اجتماعی احیا نمی‌شود. پیشنهاد می‌شود بخش خصوصی و بخش دولتی با همکاری یکدیگر در راستای رفع یا کاهش آسیب‌های اجتماعی شاخصی که در جلسات قبلی کمیسیون شناسایی و احصا شده، اقدام نمایند.

لزوم تعامل هر چه بیشتر بخش خصوصی با سازمان بازآفرینی شهرداری در راستای احیای مسئولیت‌های اجتماعی

در ادامه، «محمدحسین روشنک»، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی خراسان رضوی تصریح کرد: سازمان بازآفرینی شهرداری می‌تواند در حوزه‌های بسیاری به مقوله مسئولیت‌های اجتماعی ورود کند. در این راستا و در گام نخست باید وظایف مرتبط این سازمان با حوزه مسئولیت اجتماعی به خوبی تبیین شود.

او افزود: مناطق محروم و هدف در حوزه بازآفرینی شهری باید مشخص شود تا شهر دوباره احیا گردد و قطعا در این مسیر کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد. کمیسیون می‌تواند از حوزه‌های مختلف شهرداری دعوت به عمل آورد تا با برگزاری جلسات مشترک، در خصوص اقداماتی که دو طرف می‌توانند انجام دهند، تبادل نظر صورت پذیرد.

شهرداری باید پیشرو در ایفای مسئولیت‌های اجتماعی در شهر باشد

«حسین خانی زاده»، نایب رئیس کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی و ارتقاء اخلاق کسب‌وکار اتاق بازرگانی خراسان رضوی تصریح کرد: امیدواریم شهرداری به نوبه خود به حوزه آسیب های اجتماعی ورود پیدا کند. کمیسیون نیز به سهم خود در حوزه احیای مسئولیت‌های اجتماعی وارد میدان می‌شود. انتظار ما این است اگر کمیسیون مسئولیت اجتماعی گامی ‌در این راستا برمی‌دارد شهرداری چندین قدم بیشتر به‌این میدان وارد شود؛ چرا که در صورت انجام هر اقدامی، محاسن آن به شهرداری باز می‌گردد. این برنامه‌ها باید عملیاتی باشد و شهرداری در این مسیر به عنوان پیشرو بخش خصوصی عمل کند.

امکان نقش‌آفرینی بخش خصوصی در مدل جدید بیمه بیکاری اقشار آسیب‌پذیر

در بخش دیگری از نشست، «محمود عبدالله زاده»، مدیرعامل سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری مشهد در خصوص ایجاد بستر لازم در زمینه اجرای طرح بیمه بیکاری اقشار آسیب پذیر با استفاده از ظرفیت شرکت‌های بیمه غیردولتی افزود: در بحث بیمه بیکاری، بیمه جامع فراگیر مدنظر ماست. از آن جا که ممکن است فردی که بیمه بیکاری دریافت می‌کند، تعهدی به اشتغال نداشته باشد، پیشنهاد می‌شود بیش از یک ماه به وی بیمه بیکاری تعلق نگیرد تا برای یافتن شغل مورد علاقه‌اش تلاش کند. پس از آن بایستی شرکت‌های آموزشی ایجاد شود که برابر با نیاز صنعت و خدمات به بیکاران آموزش ارائه کنند و بعد از ماه دوم، کسانی که بیمه بیکاری دریافت می‌کنند مکلف هستند به دوره‌های آموزشی ورود پیدا کنند و برحسب نیاز سازمان درخواست کننده آموزش ببینند. اگر این رویکرد دنبال شود از یکسو شخص بیکاری در جامعه نخواهیم داشت و از سوی دیگر در حوزه نیروی متخصص و توانمندسازی جامعه نیز گام‌های موثری برداشته خواهد شد.

او یادآور شد: یک مدل بیمه‌ای کاملا سودده با مشارکت اجتماعی و بخش خصوصی را در دستور کار قرار دادیم. در مدل اولیه با حضور بخش خصوصی قطعا نتایج خوبی عاید خواهیم کرد. این مساله دغدغه نخست ماست. در گام های بعدی بحث نقش آفرینی در کمبود سرانه‌ها با حضور بخش خصوصی و مدل بیمه سلامت از برنامه‌های آتی ما خواهد بود.

عبدالله زاده گفت: سازمان بازآفرینی در مناطق هدف باید به حوزه توانمندسازی ورود پیدا کند. وظیفه سازمان بازآفرینی شهری قبل از هر اقدامی‌ توانمندسازی افراد ساکن در محلات حاشیه شهر است تا بتوانند در جبران خدمات و بهبود محیط زندگی شان مشارکت لازم را داشته باشند.

وی افزود: بازآفرینی یعنی بازآفرینش در کلیه روابط حاکم بر جامعه. چنان که رابطه شهرداری با مردم، رابطه کمیته امداد با مردم، رابطه اتاق با جامعه، رابطه پزشک با مردم، رابطه شهرداری با سایر نهادها و… مورد بازنگری و بازآفرینی قرار بگیرد. باید وضعیت کنونی جامعه را بپذیریم. علی رغم پیشرفت‌های خوب و تلاش‌های انجام شده در تمامی حوزه‌ها، اهداف و برنامه‌های متعالی داریم که تحقق آن مستلزم آن است که تمامی نهادهای متولی بخش خصوصی در ارتباطشان با جامعه بازآفرینی داشته باشند.

مدیرعامل سازمان عمران و بازآفرینی فضای شهری شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: ما می‌دانیم که در حوزه بیمه باید از ظرفیت شرکت‌های بیمه‌ای استفاده کنیم از این رو از اتاق بازرگانی تقاضا داریم از شرکت‌های بیمه برای حضور در این عرصه دعوت کرده و از آنان در اجرای اهداف بازآفرینی مطالبه‌گری شود.

ضرورت تدوین سند جامع شهروندی در راستای احقاق حق شهروندان

در بخش دیگری از نشست، «مرتضی کرباسی»، رئیس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی خراسان رضوی یادآور شد: نشست «همدلانه با سلامت» اولین نشست فعالان اقتصادی و خیرین حوزه سلامت با رویکرد مسئولیت‌های اجتماعی بود که با همکاری اتاق بازرگانی، دانشگاه علوم پزشکی، خیرین سلامت، سازمان هلال احمر، سازمان انتقال خون و … در 21 مردادماه سال جاری برگزار شد. در این نشست، حوزه مسئولیت‌های اجتماعی با سلامت گره زده شد و تعریف جدیدی از مسئولیت‌های اجتماعی ارائه گردید.

وی افزود: در این نشست مشخص شد که تاکنون پروژه‌های سلامت خیرخواهانه خوبی در استان راه اندازی شده است؛ البته کسری های موجود در حوزه سلامت نیز در این نشست مطرح گردید که می‌توانیم در جلسات آتی ضمن تکریم خیرین، این مسائل را مطرح و بررسی کنیم.

رئیس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی خراسان رضوی عنوان کرد: در حوزه بازآفرینی می‌توان میزهایی به منظور ارائه آموزش، شغل، مهارت‌های فنی و حرفه‌ای و تبدیل جوانان به نخبگان طراحی کرد. اتاق بازرگانی نیز به نوبه خود می‌تواند در اتصال زنجیره دانشگاه، شهرداری و سایر دستگاه‌ها وارد میدان شود که خوشبختانه امروز شاهد این پیوند و انسجام هستیم. تاکنون این گام به صورت اجرایی برداشته نشده بود که باید این اقدام را به فال نیک گرفت.

کرباسی یادآور شد: در این خصوص باید رویکرد فرد گرایانه را فراموش کرد و با رویکرد جمع گرا به مسائل نگریست. سازمان بازآفرینی شهری می‌تواند در سنجش کیفیت زندگی و مسئولیت‌های اجتماعی به شدت نقش آفرینی کند.

اهمیت ورود بنگاه‌های اقتصادی به مقوله مسئولیت اجتماعی شرکتی

«سهیل پروازی» دبیر کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی و ارتقاء اخلاق کسب‌وکار اتاق بازرگانی مشهد در ادامه این نشست با تاکید بر اهمیت ورود بنگاه‌های اقتصادی به مقوله مسئولیت اجتماعی شرکتی گفت: شرکت‌ها با بهره‌گیری از اصول صحیح مسئولیت اجتماعی، می‌توانند به منافعی دست یابند که فراتر از سودهای آشکار و مالی است و به آن سود پنهان می‌گویند. این سود پنهان شامل مواردی مانند افزایش اعتماد عمومی، بهبود تصویر برند و تقویت ارتباطات اجتماعی است که در نهایت منجر به رشد و توسعه پایدار شرکت‌ها می‌شود.

پروازی با اشاره به تجربه موفق برخی از شرکت‌های مطرح که با ورود به حوزه مسئولیت اجتماعی به جایگاه والایی در جامعه دست یافته‌اند، اظهار کرد: خوشنامی و اعتبار این شرکت‌ها مرهون تعهدشان به مسئولیت اجتماعی و توجه به مسائل کلان جامعه است.

وی در ادامه افزود: کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی با نگاهی ویژه به موضوعات مختلف اجتماعی از جمله اعتیاد، سوءمصرف مواد و سایر آسیب‌های اجتماعی ورود پیدا کرده و این رویکرد، نه تنها به بهبود وضعیت جامعه کمک می‌کند، بلکه به ارتقای بهره‌وری و کارآمدی کسب‌وکارها نیز منجر می‌شود. در این راستا، اولین سمینار آموزشی با عنوان «سود پنهان؛ با رویکرد تأثیر مسئولیت‌های اجتماعی در ارتقا و بهره‌وری کسب‌وکارها» با حمایت هیات رئیسه کمیسیون و اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد.

دبیر کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی اتاق مشهد با اذعان به ارتقا کیفیت سمینار برگزار شده، تاکید کرد: ما در تلاشیم تا با تحلیل و شناسایی نقاط ضعف این رویداد، سمینارها و برنامه‌های آتی را با قدرت و کیفیت بیشتری برگزار کنیم تا اهمیت و نقش مسئولیت اجتماعی شرکتی در توسعه برندها و کسب سود پنهان به طور کامل تبیین و شناخته شود و در این مسیر اتاق خراسان رضوی، پیشرو است.

حمایت جامعه یاوری از دانشجویان کم برخوردار و با استعداد

در ادامه این نشست، تریبون در اختیار «علی دادور»، مدیرعامل جامعه یاوری خراسان قرار گرفت. او با اشاره به اقدامات این نهاد در حمایت از دانشجویان و دانش‌آموزان کم برخوردار مستعد عنوان کرد: واضح و مبرهن است که در شرایط فعلی صدها نفر دانشجوی فقیر اما مستعد در شهر وجود دارند؛ این دانش آموزان بعضا از روستای محروم استان هستند که توسط بنیاد نخبگان و آموزش و پرورش شناسایی و کشف شده اند، امیدواریم در آینده بتوانیم تعداد بیشتری از این دانش آموزان را تحت پوشش قرار دهیم.

لزوم ورود استارتاپ ها به طرح «نذر آموزشی و وقف علم و فناوری»

در بخش دیگری از نشست، «عباس قلی زاده»، عضو کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق مشهد تصریح کرد: بسیاری از پروژه‌های خیرخواهانه با پیشرفت فیزیکی 30 الی 40 درصد نیمه تمام مانده است، لذا باید از داوطبین فعال در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی خواسته شود به جای کلید زدن پروژه جدید، پروژه‌های ناتمام را به سرانجام برسانند.

قلی زاده افزود: طی بازدید از کانون اصلاح و تربیت به ‌این نتیجه رسیدیم که ‌این آسیب‌ها و حوادث اتفاق افتاده ناشی از عدم آموزش صحیح بوده است. تقاضا می‌شود خیرین از کانون های اصلاح و تربیت بازدید داشته باشند و در جهت کارآفرینی برای این کودکان و نوجوانان تلاش کنند. دو هنرستان توسط فعالان بخش خصوصی احداث شده که یکی از آن ها بلااستفاده است که می‌توان از این مراکز در جهت آموزش این قشر بهره گرفت.

وی یادآور شد: ما آمادگی داریم مجموعه‌ای را ذیل کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی تحت عنوان «اورژانس اجتماعی» ایجاد کنیم. نذر آموزشی و وقف علم و فناوری از دیگر برنامه‌های ماست. این امکان وجود دارد که بسیاری از استارتاپ ها و مجموعه‌های بزرگ فعال در سراسر کشور، بخشی از فعالیت‌هایشان را به  نذر علم و فناوری معطوف کنند.

در ادامه، «فرخ وارسته اکبرپور»، از مدیران شرکت‌های خدمات بیمه‌ای تصریح کرد: به نظر می‌رسد بحث بیمه‌های مطرح شده در این جلسه بیمه‌های بازرگانی باشد نه بیمه‌های اجتماعی. در حوزه بیمه‌های اجتماعی خود سازمان تامین اجتماعی ورود پیدا کرده و خود سازمان مسئول جبران خلاهای موجود است. طرح بیمه مطرح شده در این جلسه انحصارا باید توسط شرکت‌های بیمه‌ای پیگیری و اجرا شود. از این رو طرح باید توسط یک شرکت بیمه‌ای ارائه و با قانون تطبیق داده شود و بحث بازار هدف، نحوه صدور، نرخ، خدمات تحت پوشش، شرایط، وظایف و تعهدات بیمه گذار و بیمه گر باید مشخص و به بیمه مرکزی ارائه شود. قطعا گام نهادن در این مسیر ساده نبوده و طرح باید کامل و جامع باشد و پس از آن باید به مرحله اجرای مقدماتی برسد.

پویش مهربانی به رنگ تحصیل در راستای کاهش نابرابری های آموزشی

«احمد شاهید»، از اعضای کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق مشهد نیز در این نشست در خصوص پویش «مهربانی به رنگ تحصیل» گفت: کمیسیون مسئولیت اجتماعی پویشی را با هدف حمایت از تحصیل کودکان نیازمند آغاز کرده است. در این پویش در تلاش هستیم بستری فراهم شود تا سمن ها، خیریه‌ها و بنیادهای فعال در حوزه تامین مایحتاج تحصیلی کودکان به فعالان اقتصادی معرفی شوند. اتاق بازرگانی در این فرآیند به مسائل مالی و توزیع کمک ها ورود نکرده و صرفا هدفش ایجاد پل ارتباطی است تا اعضای اتاق و فعالین اقتصادی بتوانند به صورت داوطلبانه و خیرخواهانه در این حرکت انسان دوستانه مشارکت کنند. ما با همکاری و همدلی می‌توانیم آینده بهتری را برای جوانان کشور مهیا کنیم.

گام نهادن در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی موجب افزایش بهره وری نیروی کار می‌شود

در ادامه، «علی ناصری»، مشاور و ایده پرداز بنیاد حرکت انسانی اظهار کرد: انجام مسئولیت‌های اجتماعی در کنار تجارت و سود مالی اقدام بسیار ارزشمندی است، چرا که قطعا خیر و برکت این اقدامات به کسب‌وکارها باز می‌گردد. صاحبان کسب‌وکار در صورت گام نهادن در این مسیر می‌توانند از همدلی کارکنان و بالتبع آن افزایش بهره وری نیروی کار خود بهره مند شوند.

«قاسم حیدریان»، رئیس کمیته مدیریت صادرات و بازاریابی کمیسیون توسعه صادرات اتاق مشهد با بیان اینکه مسئولیت‌های اجتماعی روح کسب‌وکارها را تشکیل می‌دهد، یادآور شد: شفافیت، رعایت خطوط قرمز، حفظ سلامت و محیط زیست و … از مهم ترین نتایج و دستاوردهای ورود به حوزه مسئولیت‌های اجتماعی است. به نظر می‌رسد حوزه مسئولیت‌های اجتماعی را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد. نخست آن دسته از مسئولیت‌هایی که در قاب قانونی و وظیفه محور است، دسته دوم تجاری و مسئولیت محور و دسته سوم اخلاقی و نقش محور است.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه قانونی، صاحبان کسب‌وکار باید مجوزات و استانداردهای حداقلی شروع کسب‌وکار را رعایت کند، چنان که اگر فعال اقتصادی مسئولیت‌های اجتماعی خود را در حداقل ممکن انجام ندهد، نمی‌تواند کسب‌وکار خود را آغاز کند. در صورت ورود به‌این حوزه، کشورهای دارای استانداردهای بالا به فعال اقتصادی اجازه فروش، صادرات و… می‌دهند تا محصول خود را وارد آن کشورها کند. گام نهادن در این حوزه ناخودآگاه سود بیشتری را عاید فعال اقتصادی می‌کند.

حیدریان افزود: مسئولیت‌های اجتماعی تجاری مربوط به گواهینامه‌های بین‌المللی است. پرداختن به‌این مسائل در راستای مسئولیت‌های اجتماعی است و گام نهادن در این مسیر برای فعال اقتصادی مزیت رقابتی و امکان برندسازی و ارزش آفرینی را فراهم می‌کند.

وی تصریح کرد: دسته سوم مسئولیت‌های اجتماعی نقش محور بوده که  فعال اقتصادی در این مرحله به دنبال هوادارسازی با انجام کار خیر است. گام نهادن در این مرحله به معنای حد اعلای انجام مسئولیت‌های اجتماعی است. لازم به ذکر است فعال اقتصادی باید این سه مرحله را به ترتیب پشت سر بگذارد در غیر این صورت به نتیجه غایی دست نخواهد یافت.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=33759

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.