به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد، در پنجمین دوره بوتکمپ نوآوری نوجوانان اتاق مشهد به سان دورههای پیشین، جمعی از نوجوانان مستعد، زیر چتر «فرهنگستان نوآوری» گرد هم جمع شدند و در دو هفته برگزاری «بوتکمپ نوآوری» ضمن آشنایی با مهارتهای «كارآفرینی»، «نوآوری» و «رهبری»، «فعالیت گروهی» را آموختند. در انتهای دوره نیز تیمها با حضور در یک «استارتآپ ویکند» پرشور و چالشی تلاش نمودند ایدههای خود را به یک مدل کسبوکار تبدیل کنند. ایدههایی که در اختتامیه این رویداد با یکدیگر رقابت کردند و در نهایت، برترین ایدهها از سوی هیات داوران انتخاب و معرفی شدند.
در پنجمین دوره این رویداد حدود 50 نوجوان از میان بیش از 450 متقاضی انتخاب شده بودند تا مسیر کارآفرینی را بیاموزند و با یکدیگر رقابت کنند. جمعی شاد و پرشور و هیجان که پس از دو هفته، در اختتامیه این رویداد در محل کارخانه نوآوری مشهد گرد هم آمدند تا سکانس پایانی این رقابت را با یکدیگر رقم بزنند.
در رقابت پایانی فرهنگستان نوآوری، 10 تیم در مقابل هیأت داوران به ارائه ایدههای استارتآپی خود پرداختند. ایدههایی که هر کدام به دنبال پاسخ به یک نیاز جامعه بود. ایدههایی که اغلب ناب بود و تاکنون کمتر به آن پرداخته شده و شاید هر کدام بتوانند به کسبوکاری بزرگ تبدیل شوند.
از تیم «یادیار» و «رکا گیمز» گرفته که دارای ایده درباره پلتفرمهایی برای یافتن یک همراه مناسب زمینه یادگیری و پیدا کردن یک همبازی مشتاق به بورد گیم بودند تا «ایرانیزه» که به فکر ایجاد بستری برای حل مشکلات و تعارضات فرهنگی و اجتماعی از طریق نقل بهروز داستانهای اساطیری و قدیمی کشور بود. «زیور» به فکر ایجاد گستردهترین پل ارتباطی میان طراحان و جواهرسازان در ایران بود و «جابزی» که مرتبط کردن کارفرما و کارمندان نسل زدی را دنبال میکرد.
تیم «تجربینو» با ایده راهاندازی پلتفرمی در حوزه گردشگری و بومگردی برای ارائه تجربه به مسافران، به ارائه طرح خود پرداخت و تیم دیگری با عنوان «سیبای» (See Buy)ایده نرمافزاری B2B را برای شرکتهای دکوراسیون داخلی ارائه داد تا بتوانند با واقعیت مجازی (AR) امکان امتحان محصول را در محیط مورد نظر مشتری فراهم کنند.
تیم «اکوورک»(EcoWork) بستری برای شناخت و تجربه شغل آینده از طریق بازی و بازدید از شرکتها را ایجاد کرده بود و «رایدو» پلتفرمی برای استفاده از دستگاههای ورزشی بلااستفاده در منزل از طریق ارتباط با سایر وزرشکاران و ایجاد حس انگیزه و رقابت با شبکهسازی بین افراد را مدنظر داشت. تیم «هلپینو» نیز ایده ایجاد یک پلتفرم برای بازی و چالش در زمینه یادگیری کودکان و خانواده را مطرح کرد.
پس از ارائه طرح تمامی تیمها، در پایان با رأی هیأت داوران تیم «ایرانیزه» به عنوان تیم برتر این رویداد معرفی شد. همچنین تیمهای «یادیار» به عنوان تیم شایسته تقدیر در حوزه ارزش پیشنهادی، تیم «سیبای» به عنوان تیم شایسته تقدیر در حوزه مدل کسبوکار و جریان درآمدی و تیم «رایدو» به عنوان تیم شایسته تقدیر در حوزه تشخیص مسئله معرفی شدند.
ضرورت دائمی شدن فعالیت فرهنگستان نوآوری نوجوانان
«علیمحمد شریعتی مقدم»، رئیس کمیسیون کسبوکارهای دانشبنان و اقتصاد دیجیتال اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در حاشیه این رویداد در گفتوگو با خبرنگار ما با اشاره به تجربه موفق برگزاری 5 دوره این رویداد، گفت: لازم است در ادامه، «فرهنگستان نوآوری» به شکلی دائمی به فعالیت بپردازد و رویداد بوتکمپ به عنوان یکی از برنامههای جنبی آن برگزار شود.
«سعید بامشکی»، رئیس کمسیون مدیریت واردات و بازرگانی داخلی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز با اشاره به تجربه متفاوت حضور خود در کنار نوجوانان در این رویداد، گفت: حضور پرشور نوجوانان در این رویداد، اتفاقی ارزشمند است و ضروری است با اطلاعرسانی همه جانبه در سنوات آتی، شاهد مشارکت نوجوانان بیشتری در این رویداد و نیز، حمایت کارآفرینان از این اتفاق باشیم.
در حاشیه این مراسم، در گفتوگو با تعدادی از اعضای این تیمها نظر آنان در خصوص ین رویداد را جویا شدیم.
دیدگاه نوجوانان از تجربه حضور خود در این رویداد
«نفس کفاش»، عضو تیم «رایدو» که ایدهای برای حل مشکل عدم استمرار ورزش در خانه را دنبال کرده بود، در خصوص نحوه آشنایی با فرهنگستان نوآوری و تجربه خود از حضور در این رویداد، گفت: تجربه بسیار متفاوتی داشتم که با کلمات قابل توصیف نیست و تصور میکنم نوجوانان و جوانان ایرانی در هیچ جای دیگری نتوانند چنین تجربهای را داشته باشند. امیدوارم بتوانم در ادامه مسیر زندگی از این تجربه بهره ببرم.
«مهرناز حاتمی»، دیگر عضو تیم «رایدو»، نیز با اشاره به استقبال داوران و شرکتکنندگان از این طرح، اظهار کرد: در زمان کوتاه بین ارائه و داوری، دو اسپانسر برای این ایده پیدا شد که ابراز تمایل کردند در صورت کار بیشتر بر روی ایده، از آن جهت اجرایی شدن حمایت کنند. بر این اساس تشویق شدیم تا این ایده را دنبال کنیم و امیدواریم بتوانیم آن را اجرایی نماییم.
«شهریار قلیزاده»، عضو تیم «سیبای» نیز با اشاره به محصول خود که امکان مشاهده سهبعدی محصولات شرکتهای دکوراسیون داخلی و مبلمان را در خانه مشتریان فراهم میکند، گفت: حضور در این رویداد تجربه بسیار متفاوت و فوقالعادهای بود. در این مدت توانستیم ضمن ارتباط با سایر دوستان شبکهسازی کرده و با افراد مختلف ارتباطگیری کنیم. امیدوارم در آینده بتوانم ضمن همکاری با تیمهای مختلف ایدههای خوبی را به اجرا برسانم.
«ایمان سجادی» عضو تیم «رکا گیمز»، که ایده ایجاد پلتفرم آنلاین بازیهای رومیزی را ارائه داده بودند، گفت: تجربه بسیار خوبی بود و توانستیم در یک دوره و طی یک فرآیند ارزشمند مطالب کاربردی مختلفی بیاموزیم و با افراد ارزشمندی آشنا شویم.
«اسما فکور»، عضو تیم «ایرانیزه»، که ایده ایجاد پلتفرمی برای ارائه داستانهای اساطیری و تاریخی از طریق کمیگ را ارائه داده بودند، به تجربه خود از حضور در این رویداد اشاره کرد و گفت: در این دوره به صورت عملی با نحوه ایجاد یک کسبوکار استارتآپی آشنا شدیم و توانستیم یک تیم تشکیل داده و ایدههای خود را به نتیجه برسانیم.
«حدیث صفری»، عضو تیم «تجربینو» نیز در خصوص نحوه آشنایی با این رویداد، گفت: از طریق کانالهای اطلاعرسانی و فضای مجازی با این رویداد آشنا شدم. ما برای یادگیری در این رویداد شرکت کردیم. در کنار هم یک جمع صمیمی داشتیم که به رشد هم کمک کردیم و مطالبی یاد گرفتیم که در هیچ جای دیگر به آن توجه نمیشد. در این میان، بیشتر یادگیری و رشد برای مهم بود تا آن رقابت.