• امروز : پنجشنبه - 1 آذر - 1403
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
کل 4007 امروز 1
6
در نشست مشترک کمیسیون حمل‌ونقل اتاق بازرگانی خراسان رضوی با مدیر دایره کارنه تیر اتاق ایران مطرح شد:

لزوم تعریف سازوکاری مشخص در خصوص تمدید گواهی بین‌المللی ایرو

  • کد خبر : 34158
  • ۱۰ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۲
لزوم تعریف سازوکاری مشخص در خصوص تمدید گواهی بین‌المللی ایرو
نشست مشترک کمیسیون حمل‌ونقل اتاق بازرگانی خراسان رضوی با مدیر دایره کارنه تیر اتاق ایران پیرامون «بیان مسائل و مشکلات شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی در خصوص کارنه تیر و تمدید گواهی ایرو» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «احمد زمانیان»، رئیس کمیسیون حمل‌ونقل، ترانزیت و امور مرزی اتاق بازرگانی مشهد در ابتدای این نشست اظهار کرد: استان خراسان رضوی پس از تهران قطب ترانزیت و فعالیت شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی کشور است؛ به طوری که بیش از 250 شرکت حمل‌ونقل بین‌المللی در این استان مشغول فعالیت هستند. به صراحت می‌توان گفت بیش از 80 درصد حمل کالاهای ترانزیتی به آسیای میانه، افغانستان، پاکستان و آذربایجان توسط شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی خراسان رضوی صورت می‌گیرد که‌این مهم مایه فخر و مباهات ماست.

وی افزود: در حال حاضر تاسیس شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی مستلزم اخذ مدرک ایرو است. برای فعالان حوزه ترانزیت در خصوص اعتبار گواهی ایرو، ابهاماتی وجود دارد که امید می‌رود با ابلاغ هر چه سریع‌تر سازوکار مشخص در این حوزه، ابهامات موجود شفاف‌سازی شود.

زمانیان خاطرنشان کرد: اخیرا انجمن حمل‌ونقل ایران عضو سازمان جهانی حمل‌ونقل جاده  ایرو شده و بخشنامه‌هایی در خصوص آموزش ایرو و مشکلات گمرکی شرکت‌های تحت کنوانسیون تیر ابلاغ می‌کند. حال فعالان حوزه ترانزیت در این خصوص دچار سردرگمی ‌شده‌اند که آیا این انجمن دارای اختیارات موازی با دایره تیر اتاق بازرگانی ایران است یا خیر.

در ادامه، «علی خیاط»، مدیر خدمات اعضا و فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی خراسان رضوی اظهار کرد: این نشست به منظور تقویت ارتباط بین دایره کارنه تیر اتاق بازرگانی ایران با شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی استان برگزار شده است. ایرادات احتمالی وارده به روند صدور کارنه تیر، بایستی از سوی فعالان این حوزه با اتاق بازرگانی ایران مطرح شود و این اتاق نیز جهت تسریع مبادلات تجاری، مسائل و دغدغه‌های فعالان حمل و نقلی را پیگیری کند. اتاق بازرگانی استان نیز به نوبه خود در تلاش است که اطلاع رسانی بیشتری در خصوص رویه‌های تحت تیر داشته باشد.

اتاق مشهد می‌تواند پایلوت صدور کارنه آ.ت.آ باشد

در ادامه، «رحیم افروزنده»، مدیر امور کارنه‌تیر، آ.ت.آ و حمل‌ونقل بین‌المللی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی دارای چهار رکن است که‌ این ارکان شامل شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی، سازمان راهداری، گمرک و دایره کارنه تیر اتاق بازرگانی ایران است، افزود: گواهی کارنه تیر تنها تحت نظر موسسه ضامن اتاق بازرگانی ایران صادر می‌شود؛ در غیر این صورت این گواهی ها فاقد اعتبار و اصالت است. مدیریت ما در دایره کارنه تیر به صورت میدانی و بازدیدی است، چنان که از همان ابتدای امر به استان‌های آذربایجان شرقی، غربی و خراسان رضوی سفر کرده‌ایم تا مسائل و مشکلات شرکت‌ها را از نزدیک شناسایی، احصا و با همکاری گمرک و راهداری این مسائل را حل و فصل کنیم.

وی ادامه داد: صدور کارنه آ.ت.آ  مربوط به مباحث نمایشگاهی است که در اسرع وقت آموزش‌های لازم آن ارائه خواهد شد و هم اکنون در حال تعریف و پیاده سازی سازوکارهای مربوط به آن هستیم. مشهد می‌تواند به عنوان پایلوت در خصوص راه اندازی و توسعه صدور کارنه آ.ت.آ وارد میدان شود.

افروزنده با تاکید بر اینکه برای حل مسائل و چالش‌های حوزه کارنه تیر با کشورهای آذربایجان، ترکیه، افغانستان و پاکستان وارد مذاکره خواهیم شد، اظهار کرد: بر این باوریم احصا مشکلات شرکت‌ها تنها از طریق بازدید میدانی قابل رصد و پیگیری است. در این زمینه حتی‌الامکان راهکارها برای حل مشکلات شرکت‌های تزانزیتی ارائه خواهد شد. ما به دنبال پیشرفت شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی هستیم؛ چرا که ‌این مهم ماهیت ماموریت دایره کارنه تیر در اتاق بازرگانی ایران است.

ایران رتبه نخست صدور کارنه تیر را دارد

در ادامه، «هومن عظیمی»، مدیر منابع انسانی اتاق بازرگانی ایران و مدیر سابق امور کارنه‌تیر اتاق ایران نیز در همین خصوص گفت: گزارش 6 ماهه‌ امسال ایرو حاکی از آن است که ‌ایران مجددا رتبه نخست صدور کارنه تیر را از آن خود کرده است. کسب این موفقیت مرهون اعمال تغییرات در حوزه حمل‌ونقل اتاق ایران و  نتیجه اعتماد شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی است. البته‌ این به معنای نادیده گرفتن چالش‌های رویه تیر نیست ما کاملا به چالش‌های حوزه کارنه تیر واقف هستیم و با کمک سازمان راهداری و گمرکات کشور در صدد رفع آن خواهیم بود.

وی با بیان اینکه توسعه رویه تیر دغدغه اتاق بازرگانی ایران است، تصریح کرد: در بخشنامه اخیر در این زمینه، موسسه ضامن اتاق بازرگانی ایران به عنوان صادرکننده کارنه تیر شناخته شده است. در صورت فعالیت این موسسه بار سنگینی از دوش همکاران ما در اتاق ایران برداشته می‌شود و ما از این مهم استقبال می‌کنیم.

عظیمی با بیان اینکه یک هزار و 600 شرکت حمل‌ونقل بین‌المللی تحت نظر دایره کارنه تیر اتاق بازرگانی ایران مشغول فعالیت هستند، افزود: دایره کارنه تیر اتاق ایران خواستار تعامل و ارتباط با انجمن حمل‌ونقل بین‌المللی ایران است تا به طور متقابل از خدمات یکیدگر استفاده نماییم.

پیگیری چالش فک پلمپ ناوگان ایرانی تحت رویه تیر توسط آذربایجان در نشست آتی ازبکستان

در بخش دیگری از نشست، «رضا زندیه»، مدیر تحقیقات و فناوری دایره کارنه تیر اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: با سازمان ایرو به دنبال تعریف سازوکاری هستیم تا متقاضیانی که اعتبار مدارکشان به اتمام رسیده نیاز نباشد باز همان دوره‌های آموزشی گذشته را سپری کنند؛ اما لزوم بازآموزی در این حوزه قابل کتمان نیست.

وی خاطرنشان کرد: مدارک تحت عنوان آموزش رانندگان حرفه‌ای که با همکاری سازمان ایرو صادر می‌شود، به جای گواهینامه پایه یک نیز قابل استفاده است. مدارک ایرو بین‌المللی بوده و نیاز به تاریخ اعتبار، بازآموزی (به دلیل به‌روزسانی قوانین) و سازوکار مشخص دارد. این مدارک به صورت الکترونیکی صادر خواهد شد.

زندیه با تاکید بر اینکه اتاق بازرگانی ایران از صدور کارنه تیر به دنبال کسب سود نیست بلکه هدف ما تسهیل ترانزیت است، تصریح کرد: مدیران شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی خط شکن های تحریم هستند، چرا که بدون ترانزیت رشد اقتصادی امکان ناپذیر است. لذا درصدد هستیم حتی الامکان بحث ترانزیت را تسهیل کنیم.

وی یادآور شد: در سال 2015 اعتبار کارنه تیر از 90 روز به 120 روز افزایش یافت و غیرقابل تمدید شد. اگر کارنه تیر دیگر تمدید نمی‌شود، مطابق کنوانسیون بوده و امکان تمدید آن وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: دفترچه راهنمای دارندگان کارنه تیر بروزرسانی شده و حتما فعالان حوزه ترانزیت آن را مطالعه کنند، چرا که قوانین تغییر یافته است.

زندیه با تاکید بر اینکه بخشی از چالش‌های مربوط به شرکت‌های ترانزیتی در کشورهایی مانند آذربایجان در حیطه گمرکات بوده نه کارنه تیر، اظهار کرد: گمرک زیرمجموعه اتاق ایران و موسسه ضامن نیست تا نسبت به تخلفات گمرکات آذربایجان ورود پیدا کند. لذا اتاق ایران نمی‌تواند در خصوص موضوع باز کردن پلمپ ناوگان تحت تیر و بازرسی مجدد آن اقدام کند اما این مسائل در نشست آتی در کشور ازبکستان توسط کمیته اجرایی پیگیری می‌شود.

وی با بیان اینکه روح کنوانسیون تیر احترام به پلمپ گمرک مبدا در تمامی ‌گمرکات تا گمرک مقصد است، اظهار کرد: در نشست آتی در ازبکستان چالش‌های شرکت‌های ترانزیتی تحت کنوانسیون توسط کمیته اجرایی مطرح خواهد شد.

زندیه افزود: باز کردن پلمپ تحت رویه تیر، غیرقانونی نیست و این مساله در کنوانسیون پیش بینی شده است؛ اما بازگشایی این پلمپ ها در کشور آذربایجان، بیش از حد مجاز انجام می‌شود و باعث خسارت به صاحب کالا، راننده و شرکت حمل‌ونقل بین‌المللی و اعتبار کشورمان نزد صاحب کالا می‌شود.

اجرای طرح «تست ران» به منظور احصا و حل مشکلات ناشی از رویه تیر

«نصیر برادران»، رئیس اداره ترانزیت اداره کل راهداری خراسان رضوی تصریح کرد: طرحی را با همکاری ایرو و دفتر سازمان ترانزیت راهداری تحت عنوان «تست ران» کلید زدیم تا بتوانیم هزینه‌های تحمیل شده به ناوگان حمل‌ونقل بین‌المللی تحت رویه‌های «تیر» و «سی ام آر» را شناسایی کنیم.

وی افزود: در این خصوص داده‌های یک شرکت ترانزیتی به مقصد ازبکستان و نتایج گزارشات آن را دریافت کرده و در حال جمع آوری اطلاعات و آمارهایی برای تجزیه و تحلیل این هزینه‌ها هستیم. شرکت‌هایی که تمایل دارند در طرح تست ران، ما را یاری کنند و بار به مقصد ازبکستان، قرقیزستان و قزاقستان دارند فرم مربوطه را تکمیل کنند تا بتوانیم مقایسه بهتری در خصوص ترانزیت تحت تیر و بدون تیر داشته باشیم. اگر تعداد شرکت‌های تحت این طرح افزایش یابد قطعا نتیجه آن قابل اتکاتر و قابل اطمینان تر خواهد بود.

او اظهار کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا در صورت انقضای مدارک آموزشی، دوره بازآموزی برگزار می‌شود و اصولا این مبحث در خصوص تاییدیه مدارک آموزشی صدق می‌کند. ما نیز به دنبال آن هستیم که هر چه سریع تر مکانیزم تمدید پروانه‌ها مشخص شود تا ابهامات شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی را پاسخگو باشیم. بدون شک مشکل تمدید و اعتبار مدارک حل می‌شود و لذا شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی در این رابطه نگرانی نداشته باشند. ما بلافاصله بعد از مشخص شدن سازوکار در این زمینه، پاسخگوی متقاضیان خواهیم بود.

لازم به ذکر است در این نشست شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی استان به بیان چالش‌های خود در خصوص رویه تیر در کشورهای مقصد پرداختند و خواستار پیگیری و رفع آن توسط دایره تیر اتاق بازرگانی ایران شدند.

آمادگی مرکز آموزش اتاق خراسان رضوی برای برگزاری دوره‌های آموزشی ایرو

در بخش دیگری از نشست، «پیام رشیدی»، مدیر مرکز آموزش اتاق مشهد اظهار کرد: استان خراسان رضوی از نظر فعالیت شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی یکی از قطب های مهم ترانزیتی پس از تهران است. چنان که شرکت‌های تزانزیتی نقش پررنگی در اقتصاد استان دارد. از این رو اتاق خراسان رضوی رویکرد ویژه‌ای به منظور توسعه فعالیت‌های ترانزیتی دارد و اقداماتی را در حوزه آموزش در دستور کار قرار داده است.

وی با بیان اینکه اتاق خراسان رضوی با توجه به امکانات و فضای آموزشی موجود این آمادگی را دارد که دوره‌های آموزشی ایرو را برگزار کند، افزود: تاکنون 10 دوره آموزشی در حوزه‌ ایرو در اتاق بازرگانی خراسان رضوی برگزار شده و بالغ بر 500 الی 600 نفر از فعالان حوزه حمل‌ونقل موفق به اخذ گواهی آموزشی این دوره شده اند. این دوره‌ها منفک از دوره‌های آموزشی است که به درخواست فعالان حوزه حمل‌ونقل برگزار می‌شود. با این حال  آمادگی داریم در حوزه توسعه برنامه‌های آموزشی و استفاده از تکنولوژی‌های نوین در حوزه حمل‌ونقل، ایفای نقش کنیم تا توانمندسازی بیشتری را در این حوزه شاهد باشیم.

«امید خدادادی» دبیر کمیسیون حمل و نقل، ترانزیت و امور مرزی اتاق خراسان رضوی نیز در بخش دیگری از این جلسه عنوان کرد: درخواست داریم در سریع‌ترین زمان ممکن، راهکاری به منظور تسهیل روند تمدید مدرک ایرو پیشنهاد و اجرایی شود تا شرکت‌هایی که در این رابطه به مشکل دچار شده اند بتوانند این مدرک را تمدید کنند.

وی یادآور شد: تعامل و هماهنگی بین ارگان‌ها و دستگاه های مربوطه می تواند به حل این مشکل کمک شایانی نماید.

 

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=34158

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.