• امروز : پنجشنبه - 1 آذر - 1403
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
کل 4007 امروز 1
3
عضو شورای ملی زعفران تاکید کرد:

لزوم ارائه آموزش به کشاورزان به منظور افزایش بهره وری در تولید زعفران

  • کد خبر : 38232
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۸
لزوم ارائه آموزش به کشاورزان به منظور افزایش بهره وری در تولید زعفران
عضو شورای ملی زعفران گفت: در حال حاضر بهره وری تولید زعفران بسیار پایین است که بخش عمده ای از این مساله ناشی از فقدان آموزش های لازم است.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «علی حسینی» در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: کشاورزان در بحث تولید زعفران با چالش جدی مواجه هستند، به طوری که در حال حاضر بهره وری تولید زعفران بسیار پایین است این در حالی است که در دهه 50 و اوایل دهه 60 حدود 6 الی 7 کیلوگرم زعفران در هر هکتار برداشت می شد؛ اما در حال حاضر این میزان کاهش یافته است. متاسفانه کشاورزان آن قدر درگیر توسعه کشت شدند که از ارتقا بهره وری و تولید اقتصادی این محصول غافل شده اند. به عبارت واضح تر طی سالیان اخیر سطح زیرکشت زعفران افزایش اما عملکردها کاهش یافته است. ما باید دانش کشاورزان را برای افزایش بهره وری بروزسانی کنیم قشر کشاورز در حال حاضر بنا به سلیقه خود نسبت به کاشت زعفران اقدام می کند و بخش عمده ای از این مساله ناشی از فقدان آموزش های لازم است.

حسینی اظهار کرد: متاسفانه عملکرد ما در حوزه صنایع تبدیلی نیز بسیار ضعیف است موید این مطلب آن است که در طول تاریخ 2800 ساله زعفران ایران، همچنان متکی بر خام فروشی هستیم. دولت باید در این حوزه حمایت لازم را از تولیدکنندگان داشته باشد.

وی یادآور شد: شناساندن زعفران ایران برای توسعه بازارهای هدف برعهده دولت است. سیاستگذاران باید راهکار معرفی و توسعه بازارهای هدف را در دستور کار قرار بدهند تا بستر توسعه صادرات این محصول به بازارهای جهانی تسهیل شود.

عضو شورای ملی زعفران ادامه داد: خوشبختانه اقدامات و پیشرفت مطلوبی در حوزه بسته بندی صورت گرفته اما نباید از این غافل شد که صرف بسته بندی ماده خام کفایت نمی کند لذا باید به حوزه صنایع تبدیلی ورود پیدا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: اسپانیا قبل از ایران در تولید زعفران پیشتاز بوده چنان که تا  دهه 70 بازارهای دنیا در قبضه اسپانیا بوده است اما پس از آن ایران در فاصله سال های 1365 الی 1367 توانست به لحاظ حجم تولید زعفران و قیمت به رقابت با این کشور برخیزد. چنان که اسپانیا خود نیز به یکی از خریداران زعفران ایران تبدیل شد.

عضو شورای ملی زعفران با بیان اینکه حدود 85 الی 90 درصد زعفران دنیا توسط ایران تامین می شود، اظهار کرد: تا سال 90 هیچ گونه اتفاق خاصی در راستای ارتقای کیفیت زعفران حاصل نشد اما پس از آن طرحی تحت عنوان «بهبود کیفیت و شناسنامه دار کردن زعفران ایران» تدوین گردید و روش های فرآوری، جمع آوری و رعایت بهداشت و حذف آلودگی‌ها از محصول زعفران را عملیاتی کردیم، این مساله باعث ارتقا کیفیت زعفران شد. هر چند که استانداردهای اروپا و آمریکا طی سالیان گذشته سختگیرانه تر شده اما استفاده از محصول سالم و عاری از هر گونه آلودگی حق هر مصرف کننده ای است.

حسینی افزود: 5 آبان ماه به عنوان روز ملی زعفران ایران در تقویم ثبت شد هر چند که نامگذاری روزی به اسم زعفران از صدها سال پیش ضرورت داشته است. انتظار این است که ایران به عنوان تولیدکننده برتر زعفران در دنیا بتواند با اتکا به توانمندی های خود در تولید زعفران با کیفیت این بازار را در قبضه خود نگه دارد.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=38232

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.