به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «منوچهر مالکی» در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: قطعی برق چاههای آب کشاورزی یکی از مهمترین چالشهای تولید زعفران است؛ چرا که این محصول باید در زمان مناسب و خاص آبیاری شود. علاوه بر این، افزایش سطح زیرکشت زعفران سبب شده که ما ماشین آلات کافی در حوزه برداشت، گل پاک کردن، خشک کردن زعفران و… نداشته باشیم. 90 درصد زعفران کاران خرده مالک بوده و فاقد تجهیزات و ماشین آلات لازم هستند. لذا پیشنهاد می شود در هر بخش و روستایی پایگاه هایی با حمایت دولت برای ارائه خدمات به کشاورزان خرده مالک فاقد ماشین آلات ایجاد گردد. تمام کشاورزان قادر به خرید این ماشین آلات نیستند، چرا که اکثر این تجهیزات و ماشین آلات ساخت داخل، بسیار گران هستند که خرید آن برای کشاورز فاقد توجیه اقتصادی است. دولت باید با ارائه تسهیلات بلاعوض و یا کم بهره و حمایت مالی از سازندگان ماشین آلات شرایط را تسهیل می کند.
این تولیدکننده نمونه زعفران با بیان اینکه پیاز استاندارد برای کاشت زعفران نداریم، یادآور شد: فقدان این ماشین آلات سبب شده تا از یکسو نتوانیم آن چنان که باید و شاید زعفران خوب و استاندارد تولید کنیم و از سوی دیگر بهره وری در تولید زعفران کاهش یافته است.
مالکی، بزرگترین چالش در بحث افزایش بهرهوری مزارع زعفران را فقدان آموزش خواند و گفت: 90 درصد کشاورزان آموزش لازم را در خصوص نحوه کاشت، داشت و برداشت ندیده اند و در این رابطه شاهد قصور هستیم.
این تولیدکننده نمونه زعفران با بیان اینکه ما باید در حوزه ایجاد ارزش افزوده زعفران تمرکز کنیم نه خام فروشی اظهار کرد: خوشبختانه نسل کشاورزان تغییر پیدا کرده و دیدگاه شان نسبت به این محصول ارتقا پیدا کرده اما حیف که آب کافی و خاک با کیفیت برای کشت این محصول نداریم و این مساله بهره وری زعفران را تحت شعاع قرار داده است.