• امروز : پنجشنبه - 1 آذر - 1403
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
کل 4007 امروز 1
5
در سی‌وسومین جلسه هیات رئیسه اتاق بازرگانی مشهد تاکید شد؛

تعمیق ارتباط صنعت و دانشگاه با هم‌افزایی اتاق خراسان رضوی و دانشگاه امام رضا(ع)

  • کد خبر : 38472
  • ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
تعمیق ارتباط صنعت و دانشگاه با هم‌افزایی اتاق خراسان رضوی و دانشگاه امام رضا(ع)
سی‌وسومین جلسه هیأت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی با دستور کار پیگیری مباحث مرتبط با حوزه کمیسیون‌های تخصصی، تبیین و بررسی آیین نامه مکاتبات اداری اتاق و بررسی زوایای همکاری اتاق مشهد و دانشگاه امام رضا(ع) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی مشهد، در ابتدای این نشست در خصوص رویدادهای اخیر برگزار شده در اتاق خراسان رضوی و اثر مثبت برگزاری نمایشگاه صادرات به آسیای میانه و افغانستان و نیز، برگزاری جشنواره روز ملی زعفران، بازتاب وسیع و گسترده این رویدادها در میان شرکت‌های خارجی و ایرانی و استقبالی که از این نمایشگاه و جشنواره صورت گرفت، سخن به میان آمد و اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی مشهد از تلاش دبیرکل اتاق و پرسنل و کارمندان پارلمان بخش خصوصی استان به ویژه تلاش صورت گرفته در حوزه اطلاع رسانی قدردانی نمودند.

تاکید بر آموزش رشته‌هایی مطابق با نیاز صنعت در دانشگاه‌ها

در ادامه این نشست که با حضور رئیس و معاونان دانشگاه امام رضا(ع) برگزار شد، «محمدرضا توکلی زاده» رئیس اتاق خراسان رضوی درباره همکاری و هم‌افزایی بخش صنعت و دانشگاه اظهار کرد: در اغلب کشورها، پس از فارغ‌التحصیلی دانشجویان، موقعیت‌های کاری به آنان پیشنهاد می‌شود و این پیشنهادات، ملاک ارزیابی دانشگاه‌ها در بحث تربیت دانشجو و نیروی کار و توانایی دانشجوی فارغ‌التحصیل شده است.

وی افزود: در راستای توسعه ارتباطات دانشگاه و صنعت و تامین نیروی بخش تولید از سوی دانشگاه، بایستی مشخص گردد که دانشجو در چه حوزه‌هایی توان بیشتری دارد و در صورت لزوم، مهارت‌های وی نیز به موازات دانش او، ارتقا پیدا کند. همچنین، ضروری است تا دانشگاه‌ها به سمت آموزش رشته‌هایی که مورد نیاز بخش های اقتصادی، تولیدی و صنعتی هستند، سوق یابند تا از این مسیر، پیوند بخش صنعت و دانشگاه نیز، تعمیق شود.

لزوم آموزش علوم مهارتی و تخصصی به دانشجویان در راستای تربیت نیروی ماهر

«محمود امتی»، عضو هیات رئیسه اتاق خراسان رضوی نیز اظهار کرد: هدف از نشست با مسئولان دانشگاه امام رضا(ع)، بررسی راه‌های همکاری و هم‌افزایی بین اتاق مشهد با این دانشگاه در قالب انعقاد تفاهم‌نامه در راستای بهبود و توسعه ارتباطات دانشگاه با بخش خصوصی است. تربیت دانش آموختگان دانشگاه در جهت بهبود محیط کسب و کار و آموزش علوم مهارتی و تخصصی به آنان از سوی دانشگاه و نیز، آشنایی دانشجویان با بنگاه‌های صنعتی، مباحثی است که می‌توان در قالب تفاهم میان اتاق مشهد با دانشگاه امام رضا(ع) پیگیری نمود. امیدواریم این تفاهم در عمل و در حوزه‌های کاربردی به مرحله اجرا برسد و شاهد ثمرات و نتایج مثبت این اتفاق در استان باشیم و نقیصه‌ای که در بحث کاربردی بودن علم در جامعه مطرح است، در قالب چنین تفاهماتی مرتفع گردد.

چالش بخش صنعت با بحث تامین نیروی کار 

«محمدعلی چمنیان»، نایب رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز اظهار کرد: یکی از مباحثی که در حوزه بهبود محیط کسب و کار با آن مواجهیم، چالش تامین نیروی کار ماهر است که یکی از دلایل و عوامل آن را می‌توان، خروج برخی نخبگان از کشور دانست. همچنین، برخی از دانشگاه‌ها در بسیاری از موارد، به ارتباط و اتصالی که با صنعت و تشکل‌ها می‌توانند ایجاد کنند تا به واسطه ایجاد فرصت‌های شغلی، امید را در میان دانشجویان شکل دهند، کمتر ورود کرده‌اند. با این شرایط، برخی از افراد توانمند از کشور خارج می‌شوند.

وی افزود: در صنایع بعضا نیروهایی استخدام می‌شوند که لازم است در محیط کاری آموزش مجدد ببینند تا بتوانند در محیط کار موثر واقع شوند؛ این امر هزینه و ریسک زیادی را برای واحدهای صنعتی در پی دارد. کیفیت خروجی دانشگاه‌ها باید افزایش یابد تا اثر آن در بحث اشتغال و در نهایت اقتصاد کشور نمایان گردد.

تبعات ناهمخوانی میان نیاز بخش صنعت و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در بازار کار

«محمدحسین روشنک»، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی مشهد در بخش دیگری از این جلسه اظهار کرد: در جامعه به شدت نیازمند نیروهایی هستیم که بتوانند در امور اداری و دبیرخانه‌ها و … ادارات فعالیت نمایند. همچنین، ضروری است در دانشگاه‌ها و در رشته‌های مرتبط با حوزه تجارت، به دانشجویان در خصوص نحوه مراودات تجاری و مالی ما با کشورهای همسایه اطلاعات لازم در دروس ارائه گردد. در زمینه امور فنی نیز نیازمند افرادی توانمند هستیم؛ اما متاسفانه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی فاقد شناخت کافی و لازم نسبت به مهارت‌های فنی هستند.

وی افزود: امروز بخش صنعت نیازمند نیروی کار ماهر است و از سویی، فارغ‌التحصیلان بیکار زیادی در کشور وجود دارد و این ناهمخوانی متاسفانه تبعات نامطلوبی در بازار کار ایجاد کرده است.

امکان ارتباط دانشگاه امام رضا(ع) با اتاق مشهد در برگزاری دوره‌های تحولات دیجیتال و کسب‌وکارهای نوین

در ادامه این نشست، «مرتضی رجوعی»، رئیس دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم این روزها، توسعه مفاهیم کسب و کار در دنیا و در هم آمیختگی آن با مقوله فناوری است و در صورتی که ارتباط اتاق بازرگانی و دانشگاه امام رضا(ع) با این محوریت شکل بگیرد و توسعه یابد، به نفع بسیاری از کسب و کارها خواهد بود.

وی با بیان اینکه دانشگاه امام رضا(ع) از وجود اساتید مجربی در حوزه‌های هوش مصنوعی و سایر مباحث فناوری برخوردار است، گفت: اساتید ما می‌توانند در برگزاری دوره‌های آموزشی به ویژه در بحث تحولات دیجیتال و کسب و کارهای نوین با اتاق بازرگانی همکاری داشته باشند. تاکید ما در بحث اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در بنگاه‌های اقتصادی این است که آنان باید با خود آورده علمی و مهارتی داشته باشند و به ظرفیت محیط کار در این حوزه بیفزایند.

وی از مشارکت دانشگاه امام رضا(ع) در اجرای طرح دستیار فناوری سخن گفت و اذعان کرد: استفاده از ظرفیت طرح بورس صنعتی را هم در راستای پیوند صنعت و دانشگاه در دستور کار قرار داده‌ایم. زنجیره ارزش دانشگاه ما مشخصا در رشته مدیریت بازرگانی وجود دارد. همچنین، در دانشگاه، بانک اطلاعاتی مهارتی در خصوص دانشجویان وجود دارد و دانشکده فنی و مهندسی، با سه رشته کامپیوتر، برق و مهندسی پزشکی قابلیت زیادی در تربیت نیروی متخصص دارد.

هدف‌گذاری برای توسعه دانش و فناوری در جهت حل مشکلات بخش خصوصی

«علی کبیر»، دبیرکل اتاق بازرگانی مشهد نیز با اشاره به اهمیت ارتقای کیفیت و کمیت همکاری اتاق خراسان رضوی و دانشگاه امام رضا(ع) در قالب تفاهمات بین دو طرف گفت: توسعه همکاری‌های علمی، پژوهشی، آموزش فناوری و مشاوره‌ای فی مابین اتاق و دانشگاه، از اهداف پیش بینی تفاهمات بین دو طرف است. بر اساس این اهداف موضوعاتی تعریف شده تا طرفین بتوانند از توان فکری، پژوهشی، کارگاهی، آزمایشگاهی، ارتباطات و داده‌های قابل استفاده در تحقیقات یکدیگر استفاده کنند و در راستای توسعه دانش و فناوری در جهت افزایش توان ملی و حل مشکلات بخش خصوصی، بومی سازی و انتقال فناوری‌ها و تربیت نیروهای متخصص گام بردارند.

«صادقی»، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه امام رضا (ع) گفت: شعار دانشگاه ما، دانش و مهارت در پرتو معنویت است و سعی کرده ایم در رشته های فنی و مهارتی حرفی برای گفتن داشته باشیم.

«علیرضا عزیزی»، معاون دبیرکل اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز گفت: برای کاربردی بودن تفاهم بین دانشگاه و اتاق، بررسی های لازم صورت گرفته است. یکی از موضوعاتی که مقرر شده به آن بپردازیم، حضور نمایندگان اتاق در حوزه های مختلف در دانشگاه است تا به سوالات دانشجویان در موضوعات تخصصی کسب و کار پاسخ گفته شود. امیدواریم با اثربخشی این تفاهم نامه، شاهد تاثیر آن در جامعه باشیم.

«پیام رشیدی»، مدیر مرکز آموزش اتاق مشهد گفت: برخی مباحثی که دانشجویان در فضای کسب و کار با آن مواجه می شوند برای آنان بیگانه است؛ لذا ما سعی کردیم در سرفصل دوره‌های آموزشی این خلأ را جبران کنیم و امیدواریم با تفاهم میان اتاق و دانشگاه، این پروسه در طول دوره تحصیل نیز برای دانشجویان تعریف شود تا فارغ التحصیلی آنان توأمان با مهارت آموزی آنان باشد.

«دبیری»، مدیر پژوهشی دانشگاه امام رضا نیز اظهار کرد: ضروری است اساتید دانشگاه در وهله نخست نسبت به فضاهای واقعی صنعت اطلاعات لازم را داشته باشند تا بتوانند مباحث را به دانشجویان منتقل کنند.

گفتنی است؛ بررسی آیین نامه مکاتبات اداری اتاق (که برای اولین بار تهیه شده است) و نیز، تبیین نامه درخواست حمایت موسسه حمایت از کودکان سرطانی از اتاق مشهد، دیگر مباحثی بود که در بخش نخست نشست هیات رئیسه اتاق مشهد عنوان شد و مقرر گردید جمع بندی در خصوص آیین نامه مکاتبات اداری اتاق در جلسه بعدی صورت گیرد و همچنین، در نشست کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق خراسان رضوی، موضوع نامه موسسه حمایت از کودکان سرطانی طرح گردد تا نسبت به آن تصمیم گیری شود.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=38472

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.