حسین محمدیان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: برای اولین بار در تاریخ ۸ تیر ماه سال ۱۳۹۳، ایجاد شورای عالی صادرات مورد تصویب هیات وزیران وقت قرار گرفت. در آن زمان به علت تسهیل صادرات در مباحث مقررات و برنامههای جامع و بخش توسعه صادرات غیر نفتی، تعریف و شناخت منابع و تنگناهای مورد نظر برای توسعه صادرات کشور این شورا با ریاست شخص رئیس جمهور و یا معاون اول رئیس جمهور ایجاد شد.
وی ادامه داد: در آن مقطع، شورای عالی صادرات غیرنفتی با حضور اعضایی از وزرای صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی، امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی، کشور، خارجه، نیرو، نفت، ارتباطات و فناوری، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، میراث فرهنگی، اتاق بازرگانی، سازمان توسعه تجارت و بانک مرکزی در صادرات تشکیل شد.
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی خراسان رضوی اضافه کرد: شورای عالی صادرات غیر نفتی با توجه به اینکه زیر نظر شخص رئیس جمهور و یا معاون اول ایشان فعالیت میکند، میتواند در بهبود توسعه صادرات کشور نقش بسیار موثری داشته باشد؛ اما متاسفانه در سالهای بعد این مهم مورد توجه قرار نگرفت و بخش زیادی از مشکلات صادرات در حال حاضر به علت بخشینگری به صادرات است.
محمدیان بیان کرد: از طرفی سازمانهای مختلف از بانک مرکزی گرفته تا وزارت صمت و دیگر ارگانها، دستورالعملها و بخشنامههای بسیاری را در این راستا ارائه کردند که اغلب مغایر یکدیگر بود. در ۲سال اخیر قسمت عمدهای از این بخشنامهها به جای اینکه صادراتمحور باشد، وارداتمحور شد و مشکلات امروزه کشور شاید دستاورد حذف این شورا و متاسفانه بها دادن به بخشنامههای روزمره است.
وی با اشاره به اینکه همواره تاکید مقام معظم رهبری بر اولویت قرار دادن صادرات است، عنوان کرد: به نظر من هیچگاه توجه جدی به صادرات نشده و در حال حاضر نیز مسائل و مشکلات بسیاری سد راه صادرات است. از مهمترین مسائل و مشکلات صادرات، موانع پیش روی تولیدات صادراتمحور بوده که از نبود زیرساختهای لازم مانند برق و گاز گرفته تا عدم و یا کندی ورود یا سهمیهبندی ماشینآلات به کشور را شامل میشود و طی ۲ الی ۳سال گذشته نتوانستهایم همگام با تکنولوژی روز جهان پیش رویم و از طرفی واحدهای صادراتمحوری که میخواهند مواد اولیه خود را از خارج از کشور تهیه کنند، درگیر بروکراسی اداری شدید و زمانبر میشوند.
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: توسعه و راهاندازی شورای صادرات غیر نفتی قطعا میتواند روند معکوس صادرات را دوباره متوقف سازد تا روزهای خوبی را برای صادرات کشور پیش رو داشته باشیم؛ زیرا که ایران ظرفیت ارتقاء صادرات را دارد و همچنین بایستی روز به روز درصدد کم کردن میزان صادرات مواد اولیه خود باشیم که متاسفانه امروزه مواد خام و اولیه زیادی از کشور خارج میشود.
محمدیان تصریح کرد: امیدواریم با احیای این شورا و شنیدن دغدغهمندیهای صادرکنندگان، بتوانیم صادرات را رونق ببخشیم؛ زیرا که نیاز حال حاضر کشور، صادرات و ورود ارز است و هر ارزی که از طریق صادرات وارد کشور میشود، به هیچ عنوان تورمزا نبوده و به هر میزان که ارزی از بانک مرکزی دریافت شود و یا چاپ پول داشته باشیم، دود این اوامر به چشم مردم رفته و ایجاد تورم میکند.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰