غلامرضا نازپرور، در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: ماشینآلات در حوزه معدن به شدت فرسوده بوده و عمر ماشینآلات در این حوزه بالای ۲۵ سال است، یادآور شد: اگر هر معدندار با هر ظرفیتی بتواند ماشینآلات مورد نیاز خود را تامین کند، بخشی از مشکلات رفع میشود. اگر بهرهبرداران معدن بتوانند نوسازی ماشینآلات داشته باشند، با بسترسازی لازم و تقویت زیرساختها میتوان سهم قابل توجهی برای معادن در ایجاد توسعه پایدار کشور متصور شد؛ بهویژه آنکه قرار است در برنامه هفتم توسعه ۱۳ درصد در حوزه معادن رشد داشته باشیم و این رشد تنها با شعار امکانپذیر نیست.
وی خاطرنشان کرد: در زمینه استخراج و بهرهبرداری از معادن، نداشتن ماشینآلات اصلی و متناسب با معادن یکی از مشکلات پیش روی بهرهبرداران است که در این خصوص دستورالعملی با این مضمون که ماشینآلات با ظرفیت بالا را میتوان وارد کرد، وجود دارد؛ ماشینآلات با ظرفیت پایین را نیز باید از تولیدکننده داخلی تهیه کرد.
او متذکر شد: تولیدکننده داخلی نمیتواند پاسخگوی نیاز بهرهبرداران معادن در حوزه ماشین آلات و تجهیزات باشد، زیرا طبق بررسیهای ما تقریبا تنها ۲۰ درصد نیاز کشور توسط تولیدکننده داخلی تامین شده و بهرهبردار باید ثبت نام کند و یک سال در نوبت باشد تا بیل مکانیکی با ظرفیت پایین تهیه کند. از سویی، بایستی از ایجاد رانت در حوزه تولید تجهیزات معدنی از طریق واردات قطعات چینی و مونتاژ آنها در ایران و سپس، فروش دستگاههای مونتاژی به چند برابر دستگاه چینی به بهرهبرداران معدنی، جلوگیری گردد.