• امروز : پنجشنبه - 1 آذر - 1403
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
کل 4007 امروز 1
3
در چهلمین جلسه دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان بررسی شد؛

الزامات کشت فراسرزمینی در کشور افغانستان

  • کد خبر : 39672
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۱
الزامات کشت فراسرزمینی در کشور افغانستان
چهلمین جلسه دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان با دستور کار بررسی و جمع‌بندی نهایی راهکارهای ارائه شده پیرامون الزامات کشت فراسرزمینی در کشور افغانستان جهت ارائه به جلسه اصلی شورای گفت‌وگو برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «علی اکبر لبافی»، رئیس این دبیرخانه در ابتدای این نشست اظهار کرد: چالش‌های آبی خراسان رضوی و خصوصاً مشهد ایجاب می‌کند که از تمام ظرفیت‌ها به منظور حل بحران در این زمینه استفاده کنیم. بر اساس اعلام شرکت آب منطقه‌ای، علی‌رغم اینکه 7 درصد مساحت و 8 درصد جمعیت کشور در این استان وجود دارد، 1.8 درصد اعتبارات آب کشور به خراسان رضوی تخصیص داده شده است

لبافی با اشاره به نشست این دبیرخانه با صاحب‌نظران و خبرگان بخش‌های خصوصی، دولتی و تعاونی استان، در خصوص چالش‌های حوزه آب خاطر نشان کرد: این چالش ها در قالب یک بسته ۱۳ بندی گردآوری و برای بررسی و تصویب در نشست شورا با حضور استاندار خراسان رضوی آماده سازی شده است.

وی تاکید کرد: در این مورد تصمیم‌سازی‌ها و توافقاتی انجام شد که پیشنهاد سند سازگاری با کم‌آبی  یکی از مهمترین این پیشنهادات بود که در دانشگاه فردوسی هم اقدامات خوبی در این مورد انجام شده بود.

وی گفت: به طور کلی این پروژه حدود 7 دستگاه متولی داشت و متولی هر دستگاه وظایف و ماموریت‌هایی داشت؛ اما وظایف و ماموریت‌ها متوقف شده و معلق مانده بود. به طور کلی در این مورد مطالعاتی انجام شده و پیشنهاداتی ارائه شده بود که یک جمع بندی برگرفته از نظر نهادهای مردمی، بخش خصوصی و بخش تعاونی و همچنین کمیسیون‌های اتاق و دانشگاهیان داشتیم که بر اساس این پیشنهادات و نظرسنجی ها، برنامه محلی و منطقه ای تهیه گردید.

رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان بیان کرد: موضوع کشت فرا سرزمینی آیین نامه دولتی دارد و تکالیفی نیز در این زمینه به عهده دستگاه‌های مربوطه گذاشته شده است. در ماده 2 این آیین نامه وزارت جهاد کشاورزی با همکاری وزارتخانه‌های امور خارجه و امور اقتصادی و دارایی و سایر دستگاه‌های ذیربط مکلف به انجام این پروژه گردیده است. تفاهم نامه‌های دوجانبه، حمایت‌های حقوقی و قانونی و جمع آوری اطلاعات لازم درباره کشورهای هدف جزو تکالیف وزارت امور خارجه است که در این آیین نامه‌ به آن پرداخته شده است.

در ادامه «سعید ناصری»، نماینده دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور بیان کرد: در کشورهای همسایه و محدودیت‌ها در این زمینه وجود دارد که می بایست  مدنظر قرار گیرد.

ضرورت ایجاد کنسرسیومی برای پیگیری موضوع کشت فراسرزمینی

سپس «علی اصغر پادارلو»، مسئول کشت فراسرزمینی سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: جهت روان‌تر شدن سرمایه‌گذاری در کشت فراسرزمینی، اساسنامه کشت فراسرزمینی استان تهیه شد که قرار است آن را پیگیری کنیم. باید یک کنسرسیوم یا انجمن در رابطه با کشت فراسرزمینی وجود داشته باشد تا بخش خصوصی بتواند در این حوزه فعالیت کند. یکی از اقدامات ما شناسایی سرمایه‌گذاران بوده که در حال انجام آن هستیم.

وی افزود: انتظار ما از نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق این است که سیمای کشاورزی و فرهنگی کشور‌های همسایه را به ما بدهد.

وی افزود کارشناسان ما آماده سنجش و شناسایی فرصت های سرمایه گذاری  در کشور افغانستان هستند. پیشنهاد می‌شود استان خراسان به عنوان استان معین در ارتباط با کشورهای دیگر به منظور شناسایی فرصت های صنعتی و سرمایه گذاری انتخاب گردد.

صندوق ضمانت صادرات در بحث مراودات و تعاملات با افغانستان پای کار باشد

«محمود سیادت»، رئیس اتاق مشترک ایران و  افغانستان در بخشی از این جلسه عنوان کرد: شاید تنها جایی که کشت فراسزمینی مفهوم پیدا کند، کشور‌های همسایه ماست؛ زیرا بعد مسافت وجود ندارد. برعکس ما، ازبکستان در این زمینه هوشمندانه عمل کرده و اقدامات و قرارداد‌های مشترکی بین افغانستان و ازبکستان منعقد شده و در حال حاضر ازبکستان به عنوان یکی از اصلی‌ترین طرف‌های تجاری افغانستان است.

سیادت با اشاره به اینکه امنیت پایدار در افغانستان برقرار شده است، گفت: کشورهای دیگر در حال اجرای طرح‌های بسیار گسترده از ایجاد کارخانجات صنایع تبدیلی گرفته تا کشت انواع محصولات گلخانه و حتی احداث دانشگاه در این کشور هستند و با اینکه دولت افغانستان به ما اعلام کرده است تمایل دارد طرح‌های مشترک با ما اجرا کند، آن طور که باید به این مهم نپرداخته ایم.

وی گفت: در جلسه ای که با وزیر مالداری و زراعت افغانستان داشتم وی به من قول داد که در  هیئت دولت بحث اجازه صدور وام زنده را پیگیری کند. این کشور در این مورد ظرفیت بسیار خوبی دارد.

او  پیشنهاد کرد با تشکیل کنسرسیوم مشترک با بخش خصوصی افغانستان، از توان موجود برای استفاده از پروژه ها و هم افزایی بین بخش خصوصی دو کشور استفاده کنیم.

رئیس اتاق مشترک ایران و  افغانستان تصریح کرد: صندوق ضمانت صادرات باید در بحث مراودات و تعاملات با افغانستان پای کار باشد. یکی از مسائل کنونی، موضوع اعتبارسنجی این صندوق است.

در ادامه «احمدرضا رضازاده»، دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: یکی از راهکار‌ها در شرایط بی‌آبی خصوصا جهت کشت محصولات آب‌بر، کشت فراسرزمینی است. در 30 سال گذشته آنچه که در کشت فراسرزمینی اتفاق افتاده نتایج خوبی نداشته است. در کشور‌های دیگر در اجرای چنین اقداماتی، منافع و سرمایه سرمایه‌گذار تضمین می‌شود، اما این امر در کشور ما مورد توجه قرار نمی گیرد.

همچنین «احمد سلحشور»، رئیس کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی در جمع‌بندی این جلسه اظهار کرد: مبحث کشت فراسرزمینی از زمانی مطرح شد که در کشور دچار خشکسالی‌های متعدد شدیم. مصوبه کشت فراسرزمینی توسط هیئت وزیران تصویب شده و به نظر می‌رسد باید قوانین کشت فراسرزمینی را از کشور‌های دیگر وام بگیریم.

او تصریح کرد کشور عربستان که به عنوان صادر کننده بزرگ گندم دنیا مطرح است، کشت گندم را در روسیه انجام می دهد و آن را محصول خودش می داند در حالیکه این فرهنگ هنوز برای ما جا نیفتاده است.

وی از دبیر خانه شورای گفت و گو در خواست کرد با انجام جلسات کارشناسی موضوع کشت فراسرزمینی را در سطح مدیران استان جمع بندی و تعیین تکلیف نماید.

وی اضافه کرد: در کشت فراسرزمینی، ایران باید محصول تولیدی در کشور دیگر را به عنوان محصول داخلی خود بپذیرد و سرمایه‌گذار را بیمه کند.

«مهدی وطن پرست»، رئیس کارگروه تولید استانداری خراسان رضوی نیز با اشاره به اینکه در تجارت باید به اصطلاح طوری بازی کنیم که طرف مقابل هم منفعت ببرد نه اینکه صرفا فقط به تجارت یک طرفه و موازنه تجاری یک طرفه بسنده کنیم، گفت: ما باید به یک همکاری اقتصادی با افغانستان برسیم. پیشنهاد می شود در جلسات تخصصی تر با دستگاه‌های مربوطه و وزارت امور خارجه موضوعات مربوط به کشت فراسرزمینی در افغانستان به صورت جزئی‌تر بررسی شود.

 

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=39672

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.