• امروز : شنبه - 3 آذر - 1403
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
کل 4012 امروز 2
17
یک کارآفرین خراسانی تاکید کرد:

ضرورت همراهی دستگاه‌های اجرایی با سیاست‌های حمایت از کارآفرینی

  • کد خبر : 3991
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۱ - ۹:۳۲
ضرورت همراهی دستگاه‌های اجرایی با سیاست‌های حمایت از کارآفرینی
کارآفرین صنعت ورزش گفت: رویکرد برخی دستگاه‌های اجرایی با نگاه مثبت حاکمیت نسبت به کارآفرینی، هماهنگ نیست. درخواست ما همراهی دستگاه‌ها در عملی شدن سیاست‌های حمایتی از کارآفرینان است.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «سید مرتضی عظیم‌زاده» همزمان با هفته جهانی کارآفرینی در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: کارآفرینی نبض حرکت اقتصاد خلاق و پیشران یک کشور است و اگر وضعیت این مقوله در کشور مطلوب باشد، می تواند باعث پیشبرد سایر حوزه ها شود. در حال حاضر قوانین متعددی در این حوزه، در حال تصویب است و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقداماتی را انجام داده است. علاوه بر این نامگذاری سال جاری تحت عنوان «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» حاکی از رویکرد مثبت حاکمیت نسبت به این مقوله است؛ هر چند که بهتر بود این رویکرد از 1 الی 2 دهه قبل شکل می‌گرفت؛ اما باز هم باید این مهم را به فال نیک گرفت.

این کارآفرین صنعت ورزش ادامه داد: بدنه اجرایی دستگاه‌های ذی‌ربط باید از کارآفرین حمایت لازم را داشته باشند؛ چرا که کارآفرینان ریسک‌های متعددی اعم از مالی، اعتباری و… را  متقبل می‌شوند، صرفا به دلیل آن که عشق و تمایل زیادی به کارآفرینی و اشتغالزایی دارند. کارکنان و متولیان حوزه کارآفرینی در ادارات وزارتخانه‌های صمت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اقتصاد و … باید چابک‌تر از قبل اقدام کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد در مقایسه وضعیت کارآفرینی در ایران و  ترکیه تصریح کرد: آمارها حکایت از آن دارد که ترکیه در شاخص‌های متعدد حوزه کسب‌وکار، سرمایه‌گذاری، ریسک‌پذیری و… در رتبه‌های به مراتب مطلوب‌تری از ایران قرار دارد، علاوه بر این سیاست حاکم در این کشور در جهت حمایت از کارآفرینی مستحکم‌تر از کشور ماست؛ به طور مثال، ریسک بازار در آن کشور به طور معناداری پایین‌تر از ایران قرار دارد. نکته قابل توجه آن‌که ترکیه در مباحث اقتصادی، تحریم، نرخ دلار و … کنترل و نظارت بیشتری بر شاخص‌ها دارد. همچنین، ترکیه در حوزه روابط بین‌الملل وضعیت مطلوب‌تری نسبت به ایران دارد. در نتیجه طبیعتا این کشور در حوزه کارآفرینی نسبت به ایران پیشرو است و نتیجه آن در اقتصادش مشهود است.

عظیم‌زاده با بیان اینکه باید به کارآفرینان توجه کافی صورت بگیرد و برای این قشر ارزش قائل شد، تصریح کرد: چرا نباید در راستای حمایت از کارآفرینی در حوزه‌های مختلف، محل‌هایی را به نام کارآفرینی داشته باشیم و از عناوین ارزنده برای کارآفرینان استفاده کنیم؟ طبیعتا این موارد کارآفرینان را برای ادامه فعالیت دلگرم می‌کند. سوال دیگر آن که چرا کارآفرینان برای دریافت وام، باید در پیچ‌وخم‌های اداری و بوروکراسی‌ها از ادامه فعالیت دلسرد شوند یا نگران مباحث مالی، سرمایه‌گذاری و ریسک کسب‌وکارشان باشند. این مسائل بایستی در کانون توجه دولتمردان قرار بگیرد تا کارآفرینان به عنوان سرمایه‌های بزرگ جامعه، فعالیت در کشورشان را به فعالیت در سایر کشورها ترجیح دهند.

وی معتقد است برای ترویج کارآفرینی باید فرهنگ آن در جامعه نهادینه شود، فرهنگ بدان معناست که نگاه به کارآفرینی در جامعه باید مثبت باشد و حمایت‌ها و باورهای مثبت از این حوزه در جامعه نهادینه گردد. به طوری که سرمایه‌گذار نباید در زمینه‌هایی همچون بازگشت سرمایه، مراودات بانکی، تورم، تامین نیروی انسانی و… دغدغه خاطر داشته باشد. اگر کارآفرین با این چالش مواجه باشد، قطعا انگیزه کارآفرینی در جامعه کاهش خواهد یافت.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=3991

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.