• امروز : چهارشنبه - 7 آذر - 1403
  • برابر با : Wednesday - 27 November - 2024
کل 4035 امروز 6
3
در نشستی با همکاری کمیسیون‌های «سلامت» و «برند و تولید بدون کارخانه» اتاق مشهد صورت گرفت؛

واکاوی ظرفیت‌های ورود تولید بدون کارخانه به حوزه تجهیزات پزشکی در مشهد

  • کد خبر : 40589
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۷
واکاوی ظرفیت‌های ورود تولید بدون کارخانه به حوزه تجهیزات پزشکی در مشهد
با همکاری کمیسیون‌های سلامت و برند و تولید بدون کارخانه اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی، در نشستی تخصصی، ظرفیت‌های ورود تولید بدون کارخانه به حوزه تجهیزات پزشکی بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی خراسان رضوی،«مرتضی کرباسی»، رئیس کمیسیون سلامت اتاق مشهد در این نشست تخصصی با تاکید بر اهمیت خودشناسی در مدیریت مطلوب یک واحد صنعتی گفت: آنچه جامعه را به سمت توسعه پایدار و صنعت را به سمت پیشرفت مستمر سوق می‌دهد، در بازنگری فردی و خودشناسی افرادی نهفته است که در این امر دخیلند؛ در واقع، باید با به‌روز کردن نگرش‌ها، یک واحد تولیدکننده صادرات محور را به درستی مدیریت نمود.

وی اظهار کرد: امروز همکاری خوبی بین دانشگاه علوم پزشکی مشهد و تمام سازمانها و اتاق بازرگانی برقرار است که باید از این فرصت بهره‌گیری کرد و با ابتکار و هوشمندی، بر اقتصاد استان اثرگذار بود.

کرباسی با اشاره به قابلیت‌های خراسان رضوی در تولید تجهیزات پزشکی گفت: به طور قطع با توجه به ظرفیت‌های موجود در استان و ایران، پتانسیل تبدیل شدن به هاب منطقه‌ای تولید و صادرات تجهیزات پزشکی و دارو وجود دارد. این امر در صورتی محقق می‌گردد که مشکلات و چالش‌های این حوزه مرتفع شود.

«محمدحسین روشنک»عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: برای نخستین بار بین تمام اتاق‌های بازرگانی در کشور، کمیسیون های سلامت و برند و تولید بدون کارخانه در اتاق بازرگانی استان ایجاد شده است و این امر، نشان دهنده توجه اتاق مشهد به این دو حوزه مهم است.

وی در ادامه با اشاره به ارتباط متقابل حوزه برند و تولید بدون کارخانه گفت: در حوزه تولید بدون کارخانه باید برندسازی را یک صنعت دانسته و آن را مهم بدانیم،در خصوص کالاهایی که صاحب برند هستند، مرغوبیت کالا، تعیین کننده قیمت است؛ اما متاسفانه در کشور قیمت‌گذاری دستوری این موضوع را زیر سوال برده است.

احصای چالش‌های حوزه تولید بدون کارخانه در کمیسیون برند و تولید بدون کارخانه اتاق مشهد

«فاطمه جمیلی»،رئیس کمیسیون برند و تولید بدون کارخانه اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیزاظهار کرد: از ابتدای تشکیل این کمیسیون در اتاق ۱۵ نشست با حضور متخصصان و مسئولان این حوزه در محل اتاق مشهد برگزار شده و چالش‌ها و موانع پیش رو در اخذ مجوز تولید بدون کارخانه احصا شده است.

وی اذعان کرد: مجوز تولید بدون کارخانه هم اکنون از سوی وزارت صمت صادر می شود و فعالان اقتصادی اگر صاحب ایده و برند هستند و ادبیات فروش و صادرات را می‌دانند، می توانند با استفاده از مجوز تولید بدون کارخانه بخش زیادی از مشکلات خود را حل کنند.

نگاهی به شروط اخذ مجوز تولید بدون کارخانه

«عبدالناصر آزادبخت»،مدیرکل دفتر صنایع، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی وزارت صمت نیز در این نشست به تشریح بخشهای مختلف مجوز تولید بدون کارخانه و چگونگی دریافت آن پرداخت و گفت: یک واحد بازرگانی برای اخذ پروانه تولید بدون کارخانه، باید از شرایط لازم برخوردار باشد. از جمله این شرایط میتوان به برخورداری از شخصیت حقوقی، شرکت ثبت شده، نشان تجاری و برند ثبت شده، دارا بودن محل مناسب بلامعارض ملکی و استیجاری، بخش تحقیق و توسعه یا دارای قرارداد معتبر با مراکز دارای صلاحیت، داشتن قرارداد معتبر تولید محصول با حداقل یکی از تولیدکنندگان دارای پروانه بهره برداری اشاره کرد.

وی، مزایای صدور مجوز تولید بدون کارخانه را کاهش هزینه ها، کاهش سرمایه اولیه، سرمایه گذاری در حوزه ایده و نوآوری برشمرد و گفت: در استراتژی تولید بدون کارخانه تمرکز کسب و کار به جای تولید، بر سیستم طراحی مهندسی و نوآوری، بازاریابی و برندینگ خواهد بود، در مقابل واحدهایی که تنها کارشان تولید است، می توانند بر استفاده از فناوری و تکنیک های نوین تولید تمرکز کنند.

وی اظهار کرد: لزوم شناخت و تسلط کامل به ابعاد مختلف برون سپاری از جمله فناوری مورد استفاده در فرآیند تولید باکیفیت و فرآیند تولید، هزینه تمام شده زمان لازم برای تولید و میزان تعهد شریک تجاری در ایفای تعهدات در مجوز تولید بدون کارخانه ضرورت دارد ؛لذا از مهمترین چالشهای این حوزه می توان به کاهش امکان نظارت بر کیفیت محصول و مسائل مربوط به حفظ حقوق مالکیت صنعتی اشاره کرد.

آزادبخت بیان کرد: صدور مجوز تولید بدون کارخانه از سال گذشته در کشور آغاز شده است، قبل از آن موضوع صدور دو پروانه بهره برداری در یک پلاک ثبتی نیز حل شده بود، گواهی تولید بدون کارخانه اعتبار یکساله دارد لذا صاحبان این مجوز باید گزارش تولید ماهیانه خود را در سامانه جامه تجارت به ثبت برسانند، ضمن اینکه صدور مجوز تولید بدون کارخانه در مناطق آزاد نیز میسر شده است.

وی اضافه کرد: مجوز تولید بدون کارخانه در حوزه کالاهای بهداشتی و غذایی برای کالاهایی صادر می شود که با تولیدات واحدهای صنعتی که قصد استقرار در آنها را دارند، رسته تولیدی مشترک داشته باشد؛ در غیر این صورت  شناسه و کد آیسیک مورد نظر از سوی وزارت صمت و وزارت بهداشت براییک کالا صادر نخواهد شد.

به زودی دستورالعمل اجرایی صدورپروانه تولید قراردادی تجهیزات و ملزومات پزشکی صادر می‌شود

«مجبتی نجفی»، معاون اداره نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو نیز در این نشست گفت: در وزارت بهداشت سه رویکرد نسبت به تولید بدون کارخانه وجود دارد؛ رویکرد نخست آن است که فرد دارای مجوز تولید بدون کارخانه در فضای کارخانه دیگری عینا محصول آن را تولید می کند، رویکرد دوم آن است که طراحی و ساخت یک محصول متعلق به دارنده مجوز تولید بدون کارخانه بوده و از فضای آن کارخانه برای تولید بهره می گیرد و رویکرد سوم، این است که مجوز تحقیق و توسعه، طراحی و ساخت مربوط به دارنده مجوز تولید بدون کارخانه بوده و صاحب این مجوز از ماشین آلات اجاره اییک کارخانه دیگر استفاده می‌کند.

وی اظهار کرد: به زودی دستورالعمل اجرایی نحوه صدور، اصلاح و تمدید پروانه تولید قراردادی تجهیزات و ملزومات پزشکی توسط سازمان غذا و دارو صادر می شود. تولید قراردادی به فرآیندی اشاره دارد که در آن یک شرکت یا سازمان به نام تولیدکننده، برای تولید محصولات یا ارائهخدمات، با یک شرکت دیگر به نام سفارش‌دهنده یا مشتری، یک توافق قراردادی منعقد نموده و بر اساس آن، محصولات یا خدمات مورد نیاز مشتری تولید یا ارائه می‌شود. در این فرآیند، تولیدکننده مسئولیت تولید محصولات یا ارائه خدمات را بر عهده دارد؛ در حالی که سفارش‌دهنده مسئول پرداخت هزینه‌های مربوط به تولید یا ارائه خدمات است.

وی در ادامه به تشریح شرایط صدور «تولید قراردادی» پرداخت و به سوالات در این زمینه پاسخ داد.

«محمد‌مهدی پویافر»، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم و تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و دندانپزشکی مشهد نیز در این نشست گفت: اعتقاد داریم که تمام توزیع کنندگان به صورت بالقوه یک تولیدکننده هستند و تلاش می کنیم بسیاری از مسائل این حوزه را به طور دوستانه حل کنیم، صدور مجوز شغلییا پروانه شغلی از وظایف ماست و تاکید داریم که صدور این پروانه باید در سریع ترین زمان ممکن انجام گیرد و در این بخش شتاب دهنده باشیم.

سپس، «محسن شرکا»، از فعالان اقتصادی استان گفت: در کشور ما کارخانه‌های زیادی وجود دارد؛ اما اغلب آنها به جز صنایع غذایی و صنایع دارویی، با ظرفیت کامل کار نمی‌کنند. کارخانه هایی با هزاران میلیارد سرمایه گذاری خوابیده و از امکانات آن به نحو مطلوب استفاده نمی‌شود. حال آنکه با صدور پروانه “تولید بدون کارخانه” می توان یاریگر جوان دارای ایده بود و از این ظرفیت های خالی استفاده نمود.

وی تاکید کرد: باید زمینه‌ای فراهم شود تا یک جوان بتواند ایده خود را در بخشی از فضای واحد تولیدی پیاده سازی کند، دلیلی ندارد که این افراد درگیر قوانین تجاری متعدد و بوروکراسی اداری پیچیده شوند. بهترین راه آن است که از داشته‌هایمان با بهره‌وری بالا استفاده کنیم تا برای کشور ثروت آفرینی داشته باشیم چرا که ثروت می‌تواند مشکل اشتغال را حل کند.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=40589

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.