به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، در دومین روز از برگزاری جشنواره جذب سرمایه در صنعت ورزش که در محل اتاق بازرگانی، سه نشست تخصصی برگزار شد. نشست فرصتها و چالشهای سرمایهگذاری در ورزش شهروندی کلان شهرها و راهبردهای مشارکت برای سرمایه گذاری در این عرصه، نشست فرصتها و چالشهای جذب سرمایه در ورزش دانش آموزی و راهبردهای جذب سرمایه در این عرصه و نیز، نشست بررسی راهبردهای مشارکت و همکاری با آموزش و پرورش و اداره کل ورزش و جوانان استان، از برنامههای دومین روز این جشنواره ملی بود که در محل اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد.
«سید مرتضی عظیم زاده» دبیر جشنواره جذب سرمایه در صنعت ورزش در خصوص برآیند خود از برگزاری نخستین دوره این جشنواره اظهار کرد: در این جشنواره در موضوع مهم جذب سرمایه و حامی مالی در ورزش، ایده های خوبی مطرح شد که در پِی پیگیری و عملیاتی کردن آنها خواهیم بود.
وی ادامه داد: باید ظرفیتهای موجود را شناسایی کنیم و همه نهادها و سازمانهای مرتبط به حوزه ورزش در استان دست به دست هم دهند و آن موقع خواهیم دید که سرمایهداران خودشان جذب چنین ظرفیتی خواهند شد. ما در انجمن صنعت ورزش با توجه به ظرفیت تشکلی خود به دنبال این بودیم که فضایی برای گردهمایی، گفت و گو و تبادل اطلاعات و راهکارها بین سرمایه داران و سرمایه پذیران ایجاد کنیم.
«محسن ترکی»، داور پیشکسوت فوتبال استان نیز در حاشیه نشستهای تخصصی جشنواره جذب سرمایه در صنعت ورزش، با تاکید بر اینکه در گام نخست باید این سوال پرسیده بود که چرا سرمایهگذار به ورزش مشهد و استان ورود نمیکند، تصریح کرد: برای حل مشکل نبود حامی مالی در ورزش استان باید مهندسی معکوس کنیم تا علت آن پیدا شود. در نشستهای اینچنینی کارشناسی و بررسی صورت می گیرد؛ اما در سمت دیگر باید از سرمایهگذاران دعوت کنیم و علت نبود حامیان را جویا شویم.
این داور بینالمللی فوتبال تصریح کرد: متاسفانه امروز شاهد هستیم که برخی سرمایهداران خراسان رضوی در ورزش قهرمانی سایر استانها هزینه میکند در حالی که ورزش خراسان رضوی به آنها نیاز دارد. شاید این موضوع تلنگری برای مجمع نمایندگان استان باشد که چرا برخی شرکتهای بزرگ معدنی و صنعتی خراسانی در استانهای دیگر و در قالب تیمهای بزرگ با ارقام بسیار بالا، از ورزش حمایت میکنند؛ اما در خراسان رضوی در رشته فوتبال تیمی در لیگ نداریم.
ترکی با اشاره به اینکه نیاز است که انجمن صنعت ورزش استان این راه را ادامه دهد و از صنعتگران و بخش صنعت به هر شکلی دعوت شود تا در این عرصه ورود نمایند، یادآور شد: باید پای حرف مالکان بنگاههای اقتصادی و صنایع بنشینیم و ببینیم چالش آنها در بحث سرمایهگذاری در ورزش استان چیست و با کمک آنها به راه حل برسیم.
«احسان حسن نژاد»، دبیر تخصصی نشست فرصتها و چالشهای سرمایهگذاری در ورزش شهروندی در کلانشهرها نیز در حاشیه این جشنواره با تاکید بر تفاوت درآمدهای پایدار شهرهای کشور، عنوان کرد: برخی شهرها با وجود شرکت و صنایع دولتی دارای درآمد پایدار بیشتری هستند به طوری که شهر اصفهان با وجود شرکتهای ملی دغدغه کمتری برای تامین درآمدها دارد. اما دیگر شهرهای ایران که فاقد شرکت و صنایع دولتی هستند، با چالش تامین سرمایه در حوزه ورزش مواجه هستند.
حسننژاد با اشاره به اینکه توسعه زیرساخت نیاز به هزینه دارد، تاکید کرد: یکی از موانع حضور حامیان مالی در حوزه ایجاد زیرساخت ورزش همگانی، عدم درآمدزایی آن است. دغدغه سرمایهگذاران بازگشت سرمایه است؛ اما سرمایهگذاران از ظرفیت تبلیغات محیطی و صدا و سیما و از طریق تیمهای ورزشی آنطور که باید، برخوردار نیستند.
وی پیشنهاد مشارکت اتاقهای بازرگانی استانها برای توسعه زیرساختهای ورزش همگانی را یکی از راه حلها خواند و خاطرنشان کرد: اتاق بازرگانی استانها حلقه اتصال بخش خصوصی با بنگاههای اقتصادی هستند. معافیت مالیاتی و ظرفیتهای قانونی نیز برای بنگاههای اقتصادی فعال در حوزه ورزش پیشبینی شده است که صنایع با کسب اطلاعات لازم در این حوزه می توانند با اطمینان و رغبت بیشتری به ورزش ورود کنند.
موانع بروکراسی اداری و نبود تبلیغات بر سر راه جذب سرمایه در حوزه ورزش دانش آموزی
«حسن محمدزاده» معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در حاشیه یکی از نشستهای این جشنواره به خبرنگار ما گفت: چالشهای پیش روی خیرین و بخش خصوصی در حوزه ورزش دانشآموزی باید رفع گردد. بروکراسیهای اداری سخت، پیچیده و خستهکننده برای فعالیت و مشارکت خیرین و بخش خصوصی در حوزه ورزش دانشآموزی وجود دارد. عدم اطلاعرسانی و پوشش رسانهای رویدادهای ورزش دانشآموزی نیز از چالشهای ایجاد شده در این حوزه است. برای ایجاد انگیزه و بازخورد بهتر فعالیت و مشارکت بخش خصوصی و خیرین در ورزش دانشآموزی، ضرورت دارد که پوشش رسانهای بهتری نسبت به این رویدادها صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: فعالیت مشارکتی در حوزه ورزش دانشآموزی با سازمانها و نهادهای خصوصی و دولتی انجام میشود؛ اما ظرفیتهای استان بیش از این است. همچنین ضرورت دارد؛ انگیزه به بخش خصوصی داده شود تا از ظرفیت آنان برای مشارکت بهرهبرداری شود و همچنین منفعت برای آنان نیز ایجاد شود.
صنعت ورزش در ایران جدی گرفته نشده است
«محمدرضا شریف»، عضو هیات مدیره انجمن سرمایهگذاری ایران و خارج نیز در حاشیه یکی از این نشستها گفت: ورزش در کشور جدی گرفته نشده و به تبع آن سرمایهگذاری در ورزش نیز جدی گرفته نشده است و این درحالی است که در دنیا ورزش، صنعت محسوب میشود. در سال ۲۰۲۴، درآمد صنعت ورزش در دنیا ۵۰ میلیارد دلار بوده است. در دنیا، رفتار مصرفکنندگان به سمت سلامت محور رفته و ورزش زنان پیشرفت زیادی کرده است. همچنین استفاده از پیشرفتهای تکنولوژی، تاثیرات زیادی در بهبود وضعیت اقتصادی ورزش گذاشته است.
وی افزود: سهم ورزش در تولید ناخالص داخلی کشورهای پیشرفته دنیا، ۲ درصد است. افزایش سهم ورزش در کشورها، تاثیر زیادی در کاهش هزینههای درمانی و بزهکاریها دارد. همچنین ورزش بر اقتصاد گردشگری خارجی اثرگذار است و با برگزاری رویداد بینالمللی ورزش، اقتصاد یک کشور رشد میکند.
شریف بخش دیگر سخنانش را به ضرورت ایجاد زیرساخت برای ورزش و ساخت ورزشگاههای چند منظوره اختصاص داد و تاکید کرد: دولتی بودن اقتصاد ایران، سبب دولتی شدن ورزش کشور و مانع ورود بخش خصوصی به این حوزه شده است. ضرورت دارد که حضور بخش خصوصی در ورزش توسعه و تقویت شود. متاسفانه زیرساختهای مناسب در حوزه ورزش نیست و سرانه ورزشی کشور، ۷ دهم مترمربع است. درحالی که سرانه ورزشی کشورهای توسعه یافته ۲.۵ مترمربع است. همچنین در اداره باشگاههای ورزشی از مدیریت نوین استفاده نمیشود.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰