از زمانی که سامانه رصد اشتغال کشور و استان راهاندازی شد، آمارهای اشتغال استان مستندتر شد. بااینحال هنوز در مسئله ایجاد ارتباط بین کارفرما و جوینده شغل، خللی وجود دارد که در این سالها وزارت کار و سازمان فنی حرفهای با راهاندازی دورههای آموزش یا دفاتر کاریابیها سعی در کم کردن فاصله بین کار و جوینده شغل کردهاند که بعضاً این تلاشها نتیجه مناسبی نداشته است. طی یکی دو سال گذشته وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سامانه دیگری را راهاندازی کرده که در این سامانه افراد میتوانند دنبال کار مناسب خود یا کارفرما دنبال نیروی کار متخصص خود بگردد. سامانه «جستجوی شغل» بهمنظور ایجاد پیوند بین کارجو و کارفرما راه اندازی شد تا بدون هیچ واسطهای بتوانند در راستای افزایش مشارکت اقتصادی و ایجاد فرصتهای شغلی گام بردارند. یکی از دغدغههای اصلی کارجویان و کارفرمایان در بازار کار، پیدا کردن شغل مناسب با شرایط خود است، کارفرما به دنبال کارجویی است که بتواند کار را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. از سوی دیگر کارجو به دنبال فرصت شغلی است که شرایط و درآمد مناسبی داشته باشد.
این سامانه بهگونهای است که کارجویان میتوانند بهصورت مستقل وارد سامانه شوند، ثبتنام کنند و پس از تکمیل رزومه، فرصتهای شغلی مدنظر خود را جستوجو و در صورت تمایل، درخواستهای استخدامی خود را ثبت کنند.با ثبت اطلاعات کارجویان و در صورت نیاز به مهارت خاصی، سازمان آموزش فنی و حرفهای وارد عمل میشود و با ارائه آموزشهای مهارتی، کارجویان را به سمت مهارتآموزی هدایت میکند.
درخور ذکر است، کارجویان و کارفرمایان میتوانند برای ثبت اطلاعات فردی و درخواستهای شغلی به وبسایت http://shoghl.mcls.gov.ir مراجعه کنند و طی هماهنگی با کاریابیها، اقدامات لازم را در راستای جذب نیروی کار انجام دهند. بنا بر اعلام سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۲ هزار کارجو از طریق سامانه «جستجوی شغل» در این استان بهکارگماری شدند. در گزارش پیش رو در نظر داریم بررسی کنیم کدام رستههای شغلی در استان بیشترین فرصت را برای اشتغال ایجاد کردهاند و کارجویان بیشتر دنبال پیدا کردن چه شغلی بودهاند. طبق دادههایی که معاونت کارآفرینی این اداره کل در اختیار ما قرار داده است، به بررسی فرصتها و عنوانهای شغلی ۹ ماه گذشته در استان خواهیم پرداخت.
کارگر ساده سالن در صدر شغلها
این دادهها نشان میدهد بالاترین تعداد فرصت شغلی ثبتشده در سامانه «جستجوی شغل» استان در ۹ ماهه امسال مربوط به کارگران ساده سالن بوده که بیشتر در حوزه مواد غذایی به خصوص رستورانهاست که بیش از ۴۲۶۰ فرصت شغلی توسط کارفرمایان استان ثبتشده و به همان میزان بیشترین تعداد درخواست شغل نیز در همین حوزه بوده است که بیش از ۱۷۳۳ نفر در استان خواهان اشتغال در رسته کارگر ساده سالن بودهاند و به همان نسبت بالاترین فرصت مازاد شغلی با بیش از ۲۵۲۷ فرصت شغلی متعلق به همین رسته است. یعنی کارفرمایان استان بیشتر خواهان کارگر ساده سالن هستند. این دادهها نشان میدهد در ۹ ماه گذشته بیشترین اشتغال استان در حوزه مواد غذایی و رستورانها ایجادشده که کارفرمایان هنوز نیازمند کارگر هستند.
مونتاژکاران موتور در رده دوم اشتغال
دومین رسته اشتغال استان که در سامانه «جستجوی شغل» توسط کارفرمایان فرصت شغلی ایجاد کرده، مربوط به رسته شغلی مونتاژکار نهایی و کارگر ساده در بخش مونتاژکاران موتور است که استقبال چندانی از سوی جویندگان شغل نداشته و در این مدت تنها ۵۶ نفر جویای شغل در این رسته بودهاند و بیش از ۱۵۶۰ فرصت شغلی مازاد در این رسته هنوز باقیمانده است. رده سوم نیز مربوط به مونتاژکاران است که سهم مهمی از فرصتهای شغلی را ثبت کردهاند اما استقبال چندانی از سوی جویندگان شغل در استان از این رسته نشده است. در تحلیل این رسته باید بیان کرد در طول دو سال گذشته فشار تورم و عدم همسانی حقوق بهخصوص در رستههای تخصصی باعث خروج نیروی کار تخصصی بهویژه در بخش صنایع استان شده و این مسئله همواره مورد تأکید واحدهای تولیدی بوده است که نیروی کار متخصص خود را ازدستداده و بخش صنایع با چالش اساسی در این بخش روبهرو شده است و نیروی کار متخصص امروز ترجیح میدهد در رسته کاری خود بهعنوان کارفرما خوداشتغالی راهاندازی کند تا این که بخواهد بهعنوان نیروی کار با حقوق و دستمزد قانون کار فعلی مشغول فعالیت باشد.
حسابداران رتبه سوم اشتغال در استان
سومین رسته پرطرفدار اشتغال در استان مربوط به دو بخش مدیر حسابداری و مدیر بازاریابی است که کارفرمایان در این دو بخش تقاضای نیروی کار داشتهاند. بیش از ۶۸۵ فرصت شغلی برای حسابداران که تنها ۲۵۴ نیروی جویای کار داشته است و هنوز بیش از ۴۳۰ فرصت شغلی برای حسابداران در سامانه «جستجوی شغل» موجود است.
فرصتهای شغلی بدون مشتری
برخی فرصتهای شغلی نیز در استان در ۹ ماهه گذشته مشتری نداشتهاند یا حداقل در سامانه «جستجوی شغل» استقبالی از آنها نشده است. در این مدت کارفرمایان استان خواهان ۵۹ نیروی کار حسابدار شدهاند که هیچ تقاضایی از سوی این جامعه کاری نشده است. علاوه بر این در این مدت حدود ۶۰ فرصت شغلی برای آهنگران ثبتشده که هیچ تقاضای کاری از سوی جویندگان شغل در این رسته ثبتنشده است. برای شغل بیمه نیز ۴۰ فرصت شغلی ثبتشده که هیچ تقاضایی نداشته است. جوشکاری، نقاش،مدیر تولید صنعتی و رسته دیگر حوزه تولید نیز فرصتهای شغلی زیادی ثبت کردهاند که تقاضایی از سوی جامعه کارگری در این رستهها در سامانه «جستجوی شغل» برای کار در این بخش اعلام آمادگی نکردهاند.در پایان باید اذعان کرد بخشی از نیروی کار استان در سامانه رصد اشتغال ثبت میشود که عمدتاً شرایط سختگیرانهای دارد و آمار رسمی از اشتغال است ولی سامانه «جستجوی شغل» درواقع بدنه اشتغال استان را نشان میدهد هرچند هنوز آنچنان که باید از این سامانه استقبال نشده است.
بر اساس داده های سامانه جست و جوی شغل استان مشخص شد
رونق اشتغال غذا ، رکود اشتغال تولید
در طول سالهای گذشته همواره یکی از معضلات اساسی در حوزه اشتغال عدم مطابقت فرصتهای شغلی با متقاضیان کار از یکسو و پیدا کردن شغل مناسب کارجویان از سویی دیگر بود. برخی دستگاهها که متولیان اصلی اشتغال استان هستند بر اساس ظرفیتها و سرمایهگذاریهایی که انجام دادهاند آمار فرصتهای شغلی خود را ارائه میدهند که این فرصتها بعضاً به شغل تبدیل نشدهاند و این مسئله منجر به وجود آمدن یک گپ بین فرصتهای شغلی و آمار اشتغال استان میشد و این فاصله به مجادلهای آماری بین مدیران دستگاهها تبدیلشده است
لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=41993
- ارسال توسط : روابط عمومی
- منبع : خراسان
- 20 بازدید
- بدون دیدگاه