• امروز : دوشنبه - 17 دی - 1403
  • برابر با : Monday - 6 January - 2025
کل 4199 امروز 2
2
در دیدار رئیس اتاق بازرگانی مشهد با اعضای هیئت مدیره انجمن حامیان پیوند اعضاء استان صورت گرفت؛

تأکید بر اهمیت ارتقای ظرفیت‌های حوزه پیوند اعضا در خراسان رضوی

  • کد خبر : 43040
  • ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۶
تأکید بر اهمیت ارتقای ظرفیت‌های حوزه پیوند اعضا در خراسان رضوی
رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی در دیدار با اعضای هیأت مدیره انجمن حامیان پیوند اعضای استان، بر نقش کلیدی سلامت در جامعه و ضرورت ارتقای ظرفیت‌های بهداشتی و درمانی استان تأکید کرد.

«محمدرضا توکلی‌زاده»، رئیس اتاق خراسان رضوی در این جلسه اظهار داشت: اهدای عضو اقدامی ارزشمند و انسانی است که زندگی را به دیگران هدیه می‌دهد. مراکز درمانی فعال در این حوزه نقشی حیاتی در ترویج این فرهنگ متعالی ایفا می‌کنند.

وی ضمن اشاره به تجربیات موفق شهر شیراز در زمینه پیوند اعضا گفت: شیراز توانسته با تعریف ردیف‌های مالی مشخص و بهره‌گیری از تجهیزات نوین، عملکردی برجسته در این حوزه داشته باشد. این الگو می‌تواند الهام‌بخش اقدامات مشابه در مشهد باشد.

توکلی‌زاده خاطرنشان کرد: اتاق بازرگانی مشهد از طریق کمیسیون‌های سلامت و مسئولیت‌های اجتماعی می‌تواند نسبت به طرح موضوع برای هم‌اندیشی لازم جهت تامین تجهیزات و وسایل مورد نیاز بیمارستان منتصریه، اقدام کند. این بیمارستان که تخصصی‌ترین مرکز پیوند اعضا در استان است، از جایگاه مهمی برخوردار است. از طرفی، چالش‌ تامین تجهیزات و وسایل مورد نیاز تنها بیمارستان تخصصی پیوند اعضای مشهد، فقط مختص به مسائل مالی نیست و بخشی از مشکلات تامین این امکانات، متاثر از بحث تحریم‌هاست.

وی همچنین بر اهمیت هم‌افزایی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود برای ترویج فرهنگ اهدای عضو، تاکید کرد.

تاکید بر اهمیت تعیین ردیف بودجه پایدار برای مراکز درمانی

«مرتضی کرباسی»، رئیس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی مشهد نیز عنوان کرد: بیمارستان منتصریه تنها بیمارستان پیوند عضو در مشهد است که تمامی فعالیت‌ها و خدمات خود در این حوزه را به صورت رایگان در اختیار عضو دهنده و عضو گیرنده ارائه‌ می‌کند. متاسفانه کمبود منابع اعتباری و مالی این بیمارستان سبب شده که شرایط نامناسبی از نظر تامین تجهیزات و وسایل لازم و نیازهای اولیه داشته باشد. با تعریف ردیف بودجه پایدار و ایجاد محل درآمدی، می‌توان تجهیزات و امکانات به روز و نوین برای این بیمارستان تهیه کرد.

کرباسی در بخش دیگر سخنانش بیان کرد: فعالان اقتصادی در شرایط فعلی با چالش‌های متعددی مواجه هستند؛ اما از فعالیت در کار خیر فروگذار نیستند. از سویی، بخش زیادی از درآمدهای دولت از طریق مالیات تامین می‌شود. فعالان اقتصادی نقش زیادی در تامین مالیات دارند؛ لذا پیشنهاد می شودبخشی از مالیات‌های مستقیم فعالان اقتصادی به انجمن حامیان پیوند استان اهدا شود. با تعریف این ردیف بودجه، نیازهای مالی بیمارستان و انجمن رفع می‌گردد.

وی با اشاره به توسعه فرهنگ اهدای عضو در جامعه، پیشنهاد کرد: در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی می‌توان فرهنگ اهدای عضو را از اتاق بازرگانی مشهد آغاز کرد. بالغ بر ۹۰ درصد درآمد خراسان رضوی از بخش خصوصی است و تجمع خوبی از مدیران و فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران در خراسان رضوی در این نهاد تشکلی صورت گرفته که درحال فعالیت هستند. وفاق و همدلی خوبی در اتاق بازرگانی شکل گرفته که می‌توان از آن برای گسترش فرهنگ اهدا عضو استفاده کرد.

کرباسی اولین گام در رفع چالش‌های بیمارستان منتصریه مشهد را ایجاد صندوق پیوند اعضا در این بیمارستان دانست و تاکید کرد: ضروری است مشوق‌های کسب‌وکار و مالیاتی برای فعالان اقتصادی درنظر گرفته شود تا درآمدزایی و تامین منابع برای بیمارستان منتصریه مشهد و انجمن حامیان پیوند اعضا استان صورت گیرد. ایجاد و راه‌اندازی مرکز آموزشی در حوزه پیوند اعضا در بیمارستان منتصریه از دیگر پیشنهادات موجود برای رفع چالش‌های این بیمارستان است. در این راستا می‌توان از ظرفیت برخی از نیروهای دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد نیز استفاده کرد تا مرکز آموزشی توانمندی ایجاد و توسعه پیدا کند. همچنین، باید زیرساخت‌های فناوری اطلاعات توانمند برای مدیریت پلتفرم‌ها در مراکز درمانی و پزشکی استان به خصوص بیمارستان منتصریه مشهد ایجاد شود.

وی اذعان کرد: با حمایت ویژه از پژوهش‌های علمی در حوزه پیوند اعضا نیز می‌توان اقدامات موثری در این حوزه انجام داد. برخی از واحد‌های تولیدی می‌توانند حمایت ویژه در این زمینه داشته باشند. تدوین استانداردهای صنعتی در حوزه پیوند اعضا، برنامه‌ریزی برای ایجاد یک کمپین تبلیغاتی هدفمند در حوزه اهدای عضو و پیوند، استفاده از ظرفیت کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی مشهد و ارتباط با سازمان‌ها و نهادهای متولی برای پوشش بیمه‌ای هزینه‌های درمانی پیوند و اهدای عضو و… از دیگر راهکارهای پیشنهادی برای رفع چالش‌های بیمارستان منتصریه مشهد و انجمن حامیان پیوند اعضا استان است.

بیمارستان منتصریه مشهد ظرفیت بالایی برای ایجاد بانک اعضای بدن دارد

«آذر کیانی نژاد»، نایب رئیس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی مشهد نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: برنامه‌ریزی برای بازدید از بیمارستان منتصریه مشهد و آشنایی فعالان اقتصادی و اعضای کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی مشهد با حوزه کاری انجمن حامیان پیوند اعضا سبب می‌شود که اعضا از نزدیک با ظرفیت و شرایط کاری در این حوزه آشنا شوند.

وی در بخش دیگر سخنانش بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد درحال ایجاد بانک قرنیه چشم است. بیمارستان منتصریه مشهد نیز ظرفیت زیادی در این حوزه دارد و بایستی از این ظرفیت استفاده شود.

«شكوفه برازنده»، دبير كميسيون سلامت اتاق بازرگانی مشهد در ابتدا به معرفی کمیسیون سلامت پرداخت و عنوان کرد: معضلات و مشکلات اصلی فعالان اقتصادی حوزه سلامت، دارو، تجهیزات پزشکی، درمان و… در این کمیسیون شناسایی و پس از بررسی، راهکارهای پیشنهادی درباره آن‌ها ارائه می‌شود وطی همکاری و هم‌افزایی با بخش دولتی،برای رفع آن‌ها اقدام می‌شود تا فضای حوزه سلامت بهبود پیدا کند.

وی افزود: کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی مشهد به حوزه خیرین نیز ورود پیدا کرده و همایش همدلانه با محوریت سلامت را با حضور جمع کثیری از خیرین و فعالان اقتصادی برگزار کرده است. یکی از طرح‌های مطرح شده در این همایش، طرح سفیران سلامت بود  با همکاری کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی مشهد و کانون زنان بازرگان استان در حال تهیه و تدوین می‌باشد.

سپس «محمد اشرفی»، رئیس هیئت مدیره حامیان پیوند اعضا استان بیان کرد: بیمارستان منتصریه مشهد خدمات بسیار زیادی به بیماران ارائه می‌کند که ضرورت دارد در سطح ملی و جهانی معرفی شود.

بیمارستان منتصریه مشهد به دلیل عدم منابع مالی کافی، امکان به‌روزرسانی تجهیزات و امکانات خود را ندارد

«محسن علي اكبريان»، رئيس بيمارستان منتصريه مشهد نیز عنوان کرد: یکی از قدیمی‌ترین بیمارستان‌های مشهد، منتصریه است که در یک دهه اخیر توسط آستان قدس رضوی بازسازی شده است. این بیمارستان از سال ۱۳۹۰ به صورت تخصصی در حوزه پیوند اعضا به بیماران خدمات ارائه می‌کند. تمامی خدمات در حوزه اهدا عضو در استان در بیمارستان منتصریه انجام می‌شود. مشهد پس از شیراز و تهران یکی از بزرگ‌ترین مراکز پیوند اعضا در کشور را داراست. بیماران پیوندی به خدمات خاصی نیاز دارند که در بیمارستان منتصریه به آنان ارائه می‌شود. تمامی خدمات و امکانات بیمارستان منتصریه برای این بیماران به صورت رایگان ارائه می‌گردد.

وی افزود: بیمارستان به دلیل عدم منابع مالی کافی، امکان به‌روز نگهداشتن تجهیزات و امکانات خود را ندارد. بیمارستان منتصریه مشهد نیاز فوری و مبرم به منابع مالی برای تامین امکانات و تجهیزات خود دارد. همچنین، برای انتقال اعضای پیوندی نیاز فوری به حمل‌و‌نقل هوایی وجود دارد؛ اما منابع مالی کافی در این حوزه وجود نداشته و از خیرین و بخش‌خصوصی درخواست می‌شود در این حوزه ما را یاری کنند.

اکبریان با اشاره به پیوند برخی از اعضای جانبی بدن، تاکید کرد: مرکز پژوهشی بیمارستان منتصریه می‌تواند زمینه همکاری‌های مشترک اتاق بازرگانی مشهد با بیمارستان را فراهم کند.

«ابراهیم خالقی»، مدیرعامل انجمن و مسئول واحد فراهم‌آوری اعضا پیوندی بیمارستان منتصریه نیز بیان کرد: عمل پیوند اعضا در بیمارستان منتصریه به صورت رایگان انجام می‌شود و پولی میان خانواده اهداکننده و دریافت کننده عضو جابه‌جا نمی‌گردد. بیماران پیوندی خدمات زیادیدریافت می‌کنند.

وی با بیان اینکه بیمارستان منتصریه مشهد با چالش‌های جدی مالی مواجه است، تصریح کرد: با بهره‌مندی از پتانسیل و ظرفیت اتاق بازرگانی مشهد می‌توان برای گسترش فرهنگ اهدای عضو در کشور و استان اقدام کرد. خراسان رضوی تاکنون دارای۱۶۰۰ مورد مرگ مغزی بوده که منجر به اهدای عضو شده است. از ابتدای سال جاری تاکنون، ۱۳۵ مورد ضربه مغزی درمشهد با رضایت خانواده آنان، منجر به اهدای عضو شده است.

«جواد شاد»، عضو انجمن حامیان پیوند استان نیز خاطرنشان کرد: تلاش زیادی برای دریافت رضایت از ولی فرد مرگ مغزی شده صورت می‌گیرد تا بتوان رضایت آنان را جلب کرد. بیمارستان منتصریه مشهد بالاترین سطح پروتکل‌های بهداشتی و درمانی را به بیماران پیوندی ارائه می‌کند. کمک به بیمارستان منتصریه در حوزه تجهیز و به‌روزرسانی امکانات بوده و در جهت درمان بیماران شهر و استان است.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=43040
  • نویسنده : روابط عمومی
  • ارسال توسط :
  • منبع : اتاق مشهد
  • 578 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای تأکید بر اهمیت ارتقای ظرفیت‌های حوزه پیوند اعضا در خراسان رضوی بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.