• امروز : سه شنبه - 18 دی - 1403
  • برابر با : Tuesday - 7 January - 2025
کل 4205 امروز 6
4
در شانزدهمین جلسه کمیسیون برند و تولید بدون کارخانه اتاق مشهد مطرح شد؛

تاکید بر ایجاد شبکه ارتباطی میان ذی‌نفعان حوزه تولید بدون کارخانه

  • کد خبر : 43112
  • ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۸
تاکید بر ایجاد شبکه ارتباطی میان ذی‌نفعان حوزه تولید بدون کارخانه
در شانزدهمین جلسه کمیسیون برند و تولید بدون کارخانه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، موضوع همکاری‌ها و شبکه‌سازی میان ذی‌نفعان در بحث تولید بدون کارخانه و نیازسنجی نهادهای موثر در حوزه برندیگ تخصصی طرح و بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «فاطمه جمیلی»، رئیس کمیسیون برند و تولید بدون کارخانه اتاق بازرگانی مشهد در ابتدای این جلسه، اظهار کرد: با بهره‌گیری از روش تولید بدون کارخانه، ایده‌های خلاق و نوین بروز می‌کند و توسعه صادرات و سرمایه‌گذاری با تکیه بر این مدل، رخ خواهد داد. این امر با بهره‌گیری از ظرفیت کارخانجات دارای ظرفیت خالی امکان‌پذیر است.

وی تاکید کرد: به دلیل شرایط خاص کشور و بازار، برخی از کارخانجات تعطیل و نیمه تعطیل هستند و تولیدکنندگان بدون کارخانه می‌توانند با بهره‌گیری از ظرفیت‌های خالی موجود در کارخانجات، ایده و فعالیت خود را گسترش دهند. با این روش، ایده‌ها پخته شده و محصول خوبی به بازار عرضه می‌شود. درحال حاضر، وزارت صنعت، معدن و تجارت طرح تولید بدون کارخانه را مورد پذیرش قرار داده و برای این افراد پروانه اختصاصی صادر می‌کنند. پروانه اختصاصی تولید بدون کارخانه، مزایای متعددی برای فرد صاحب ایده فراهم می‌کند و فرد می‌تواند از ویژگی و ظرفیت‌های درنظر گرفته شده برای یک تولیدکننده استفاده کند.

جمیلی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ضروری است برندهای ملی به بین‌المللی تبدیل شود، تصریح کرد: بر همین اساس، توسعه فرهنگ برند و توجه به برندپروری، از اهداف اصلی کمیسیون برند و تولید بدون کارخانه است. در این راستا، ایجاد شبکه ارتباطی میان فعالان اقتصادی و گروه‌های ارتباطی مورد نیاز آنان امری ضروری است.

در سال‌های آتی، تولید بدون کارخانه یکی از بزرگ‌ترین روش‌‌های فعالیت اقتصادی در دنیا خواهد بود

«محمدحسین روشنک»، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی مشهد نیز در ابتدای این جلسه، خاطرنشان کرد: پوشاک موجود در کشورهای اروپایی اغلب تولیدات بنگلادش و کشورهای جنوب غربی آسیا (بخشی از پاکستان و هندوستان) است و اکثر برندهای معروف دنیا،  محصولات خود را به شرکت‌ها و کارخانجات دارای ظرفیت تولیدی در کشور‌های دیگر سفارش می‌دهند. برخی از محصولات تولیدی در کشور بنگلادش، امکان فروش در جغرافیای آنان را ندارند و به اروپا ارسال می‌شود. این امر سبب شده که تولید بدون کارخانه در بنگلادش گسترش پیدا کند.

وی افزود: در سال‌های آتی، تولید بدون کارخانه یکی از بزرگ‌ترین جریان‌های اقتصادی در دنیا خواهد شد. درحال حاضر، راه‌اندازی کارخانه در شرایط اقتصادی کشور توجیه اقتصادی ندارد و با بهره‌گیری از طرح تولید بدون کارخانه، می‌توان از ظرفیت‌های موجود استفاده نمود و فعالیت تولیدی را گسترش داد. درصورتی که ایران بخواهد به عرضه اقتصاد جهانی وارد شود، باید طرح تولید بدون کارخانه را گسترش دهد و توجه داشته باشیم که ایجاد کارخانه جدید مزیت نیست. نکته اینکه تولید بدون کارخانه بدون توجه به مقوله برند معنا ندارد.

روشنک با اشاره به اینکه برند یک ارزش برای بنگاه اقتصادی است، بیان کرد: یک برند می‌تواند کارخانه تولیدی نداشته باشد؛ اما باید برای آن، تلاش و هزینه کرد. باید هزینه تبلیعات به شرکت‌ها برای گسترش این ایده پرداخت گردد. مردم از برندها استقبال می‌کنند و پس از ایجاد یک برند مهم و مطرح، هزینه تبلیغات بازخواهد گشت.

تاکید بر ایجاد بانک اطلاعاتی در حوزه برند و تولید بدون کارخانه

«عباس ملت‌خواه»، نایب رئیس کمیسیون برند و تولید بدون کارخانه اتاق بازرگانی مشهد نیز در بخش دیگر این جلسه، عنوان کرد: باتوجه به شرایط کشور امکان خرید تجهیزات، امکانات و سرمایه‌گذاری مجدد وجود ندارد و ضروری است به مقوله تولید بدون کارخانه به طور جدی توجه شود. با ایجاد بانک اطلاعاتی مختص به این حوزه، برخی از چالش‌ها رفع می‌شود.

تشریح طرح پژوهشی ایجاد شبکه و زنجیره اطلاعاتی در حوزه برند و تولید بدون کارخانه

سپس، «شهریار زهدی»، دبیر کمیسیون برند و تولید بدون کارخانه اتاق بازرگانی مشهد تشریح کرد: طرح پژوهشی ایجاد شبکه و زنجیره اطلاعاتی در حوزه تولید بدون کارخانه توسط رئیس کمیته تحقیقات ­بازار وکارشناسان کمیسیون برند و تولید بدون کارخانه اتاق بازرگانی مشهد تهیه شده است. در این طرح پژوهشی، به ایجاد شبکه و زنجیره اطلاعاتی در حوزه تولید بدون کارخانه پرداخته می‌شود. هدف اصلی در این زمینه، توسعه یک ساختار اطلاعاتی منسجم برای بهبود زنجیره ارزش در صنایع مختلف است. این شبکه به شرکت‌ها امکان می‌دهد با دسترسی به اطلاعات دقیق و به‌روز، رقابت‌پذیری خود را افزایش دهند.

وی افزود: تمرکز بر مدل تولید بدون کارخانه، کاهش هزینه‌های ثابت و افزایش انعطاف‌پذیری در صنایع را به همراه دارد. این طرح می‌تواند به بهبود کیفیت محصولات، توسعه صادرات، ایجاد فرصت‌های شغلی جدید و بهبود سیاست‌گذاری صنعتی کمک ‌کند. همچنین، افزایش شفافیت و ظهور مدل‌های کسب‌وکار نوآورانه، از نتایج مورد انتظار از این ایده است.

زهدی با طرح این چالش که فقدان یک شبکه اطلاعاتی منسجم و کارآمد در حوزه برند و تولید بدون کارخانه وجود دارد، بیان کرد: هدف اصلی این پژوهش، ایجاد یک دیتابیس و زنجیره اطلاعاتی کارآمد در حوزه تولید بدون کارخانه است. ذی‌نفعان اصلی توسعه شبکه اطلاعاتی تولید بدون کارخانه، تولید‌کنندگان دارای ظرفیت خالی، صاحبان برند، شرکت‌های طراحی صنعتی و مهندسی، آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت و تست، ارائه‌دهندگان خدمات کسب‌وکار، دفاتر حقوقی و مشاوره قانونی، صندوق‌های کراد فاندینگ و مراکز تحقیق و توسعه، هستند. در این راستا، پلتفرمی در حوزه آشنایی ذی‌نفعان و گروه‌ها در برند و تولید بدون کارخانه ایجادخواهد شد.

معرفی پلتفرم جهانی در حوزه شناسایی ظرفیت‌ها و گروه‌های ذی‌نفع برند و تولید بدون کارخانه

«آقایی­ زاده»، عضو کمیسیون برند و تولید بدون کارخانه اتاق بازرگانی مشهد نیز در خصوص پلتفرم شناسایی ظرفیت‌ها و گروه‌های ذی‌نفع در بحث برند و تولید بدون کارخانه، اظهار کرد: در دنیا کتابچه‌ای تهیه شده است که اطلاعات تولید و صنعتی ۱۹۶ کشور جهان در آن تنظیم و در نمایشگاه‌های بین‌المللی در اختیار بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد؛ اما در ایران، یکی از چالش‌های همیشگی و متداول، عدم ارائه آمارهای درست در حوزه‌های مختلف است. کتابچه‌هایی که در این حوزه در کشور تولید می‌شود، متاسفانه دارای اطلاعات کامل و طبقه‌بندی شده صحیحی نیست. درحالی که در کتابچه‌های معرفی ظرفیت‌های تولیدی و صنعتی دنیا، اطلاعات بسیار کاملی از واحدها و ظرفیت‌ها وجود دارد. این اطلاعات از کیفیت بالایی برخوردار است. اطلاعات در سایت‌های «کامپس» به زبان‌های مختلف ترجمه می‌شود. با بهره‌گیری از سیستم کامپس می‌توان از ظرفیت‌های تولیدی و صنعتی کشورهای جهان استفاده کرد و با آنان آشنا شد.‌ همچنین، می‌توان مشتریان بالقوه خود را از سراسر دنیا شناسایی کرد و مورد هدف قرار داد. با چاپ این کتابچه‌ها در ۱۹۶ کشور دنیا، ظرفیت بالای معرفی فراهم شده است.

آقایی‌زاده افزود: کتابچه‌هایی در این حوزه برای توریست‌های ورودی ایران منتشر شد اما اطلاعات مفیدی به آنان ارائه نداد.‌ درصورتی که در نمایشگاه‌های بین‌المللی، غرفه‌داران از واحد‌های هم‌صنف خود در دنیا دعوت به عمل آوردند، زمینه توسعه همکاری و آشنایی آنان فراهم می‌شود. این درحالی است که در نمایشگاه‌های بین‌المللی، غرفه‌‌داران و تجار اطلاعاتی از بازدیدکنندگان و نیاز آنان ندارند.

«رضا نقی‌زاده کاشانی»، فعال اقتصادی عنوان کرد: بهترین نقطه برای رفع چالش‌ها، ایجاد زنجیره ارزش در تولید است. از تامین مواد اولیه تا بازاریابی و فروش، چالش و مشکلات متعددی وجود دارد. به دلیل عدم برندینگ، تولیدکننده سود قابل توجهی دریافت نمی‌کند‌. به همین خاطر، هزینه‌های بازاریابی تولیدکننده افزایش پیدا می‌کند. از سویی، تولیدکننده پوشاک هزینه زیادی برای مواد اولیه پرداخت می‌کند.

وی افزود: استفاده از دانش و تجربه طراحان لباس در تولید پوشاک به خلاقیت، نوآوری و برندسازی کمک شایانی می‌کند. مشهد دارای فارغ‌التحصیلان زیادی در حوزه طراحی لباس است؛ اما متاسفانه از ظرفیت آنان به درستی استفاده نمی‌شود‌. سازمان‌ و نهادها می‌توانند شرایط را تسهیل کنند. با ایجاد یک نهاد رسمی تسهیل‌کننده وضعیت بهبود پیدا خواهد کرد. همچنین ضرورت دارد که برای معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های طراحان پوشاک استان، شبکه‌ای مناسب شکل بگیرد.

«حکمت یزدانی»، عضو کمیسیون برند و تولید بدون کارخانه اتاق بازرگانی مشهد نیز گفت: باید به سمت برندسازی و صادرات حرکت کرده و به صنعت پوشاک با عمق بیشتری نگاه کرد. زیر مجموعه تولید پوشاک، شغل‌های متعددی وجود دارد که زمینه آن باید فراهم شود.

«شکوه میرشاهی»، دیگر عضو کمیسیون بیان کرد: مجوز ایجاد واحد تولیدی پوشاک در مناطق مرکزی شهر و توده‌های جمعیتی صادر خواهد شد.

در بخش دیگر این نشست «نیکا خواجه‌پور»، عضو کمیسیون بیان کرد: برای برنامه‌ریزی در حوزه‌های مختلف باید منافع تمامی ذی‌نفعان در نظر گرفته شود. نقش شرکت‌های خرد و کوچک و استارت‌آپ‌ها در ایجاد زنجیره ارزش و شبکه ظرفیت‌های موجود در حوزه برند و تولید بدون کارخانه اهمیت زیادی دارد. با تدوین سندی جامع، زمینه برای رشد و توسعه صنعت فراهم می‌شود.

«افسانه صادقی ماهانی»، طراح لباس با اشاره به شرایط نامناسب کاری برای طراحان در مشهد، بیان کرد: متاسفانه طراحان لباس در شهر مشهد از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند. ایده‌های خوبی توسط طراحان به واحد‌های تولیدی ارائه می‌شود؛ اما متاسفانه تولیدکننده درخواست طراحی مدل لباس موجود در بازار دارد. مشهد دارای فارغ‌التحصیلان متعدد در حوزه طراحی لباس است که دانش و خلاقیت زیادی دارند. در سال‌های اخیر مقطع کارشناسی ارشد برای رشته طراحی لباسی ایجاد شد؛ اما متاسفانه اجازه طراحی به طراحان لباس در بخش صنعت داده نمی‌شود.

وی تاکید کرد: درصورتی که طراحی لباسی صورت گیرد، تولیدکنندگان پوشاک سود بسیار زیادی به دست خواهند آورد‌. تولیدکنندگان پوشاک خراسان رضوی تمایل کمتری به حضور طراح لباس در واحد‌های تولیدی دارند‌‌. متاسفانه هزینه اندکی برای طراحی لباس پرداخت می‌شود. اداره کل ارشاد اسلامی استان نیز علی‌رغم گفت‌وگو و جلسات مختلف، اجازه پوشیدن لباس‌های طراحی شده توسط طراحان لباس در ایونت‌های خصوصی را نمی‌دهد.

روشنک، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی مشهد در این خصوص تاکید کرد: طراحان لباس باید سوددهی طرح‌های خود را به کارآفرینان و سرمایه‌گذاران اثبات کنند تا از نظرات و ایده‌های آنان به بهترین شکل استفاده شود.

«کاظم شیردل»، عضو کمیسیون هم در بخش پایانی اسن جلسه بیان کرد: باید از ظرفیت اصناف برای تولید و عرضه بیشتر کالاها استفاده کرد. همچنین، برخی برندها باید تجمیع شده و با سرعت به نیاز مشتریان و سفارشات جدید پاسخ دهند.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=43112
  • نویسنده : روابط عمومی
  • ارسال توسط :
  • منبع : اتاق مشهد
  • 436 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای تاکید بر ایجاد شبکه ارتباطی میان ذی‌نفعان حوزه تولید بدون کارخانه بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.