به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی مشهد، غلامرضا نازپرور، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان رضوی، در بخش ابتدایی این نشست، اشارهای به وضعیت استان در حوزه معدن داشت و اظهار کرد: تمرکز این کمیسیون بر پایش معادن راکد و شناسایی مشکلات آنهاست و نتایج این بررسیها تا پایان سال جاری مشخص خواهد شد.
نازپرور همچنین به چالشهای حقوقی در حوزه معدن اشاره کرد و گفت: حوزه حقوقی معادن با سایر بخشها متفاوت است و یکی از بزرگترین مشکلات ما، مسئله معارضین معادن است. در راستای رفع مشکلات معدنکاران در این حیطه، آگاهی قضات از مسائل معدنی امری ضروری است.
برنامهریزی برای برگزاری همایشهای آموزشی و پژوهشی در حوزه معدن
وی افزود: در برخی موارد، قانون معادن به درستی اجرا نمیشود که این مسئله موجب ایجاد مشکلات متعدد شده است. بر همین اساس، ما در کمیسیون برنامهریزی برای برگزاری همایشهای آموزشی و پژوهشی در این حوزه را در دستور کار داریم.
نازپرور اذعان کرد: در سال آینده، همایش ایمنی در معادن برگزار خواهد شد و همچنین سمپوزیوم ملی معدن با همکاری دانشگاه فردوسی اجرایی خواهد شد.
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان رضوی در ادامه سخنانش، به برخی اقدامات این کمیسیون در دو سال اخیر اشاره کرد و از تلاش برای رفع مسئله واردات گوهرسنگها به عنوان یکی از اقدامات شاخص نام برد.
وی اظهار کرد: طبق بخشنامه سازمان توسعه تجارت ایران، گروه کالایی گوهرسنگها از ۴ به ۲۵ اصلاح شده و رفع ممنوعیت واردات گوهرسنگها صورت گرفته است.
اولویتهای زنجیره ارزش معدنی
آریوبرزن مافی، نایب رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق مشهد نیز، با تاکید بر اهمیت زنجیره ارزش معدنی گفت: پنج اولویت برای توسعه این زنجیره در استان احصا کردهایم که بر اساس میزان مواد معدنی موجود در استان و زیرساختهای ایجاد شده تعیین شدهاند.
وی همچنین به موضوع ایمنی در معادن و اهمیت توجه به آن پرداخت و بیان کرد: پس از حادثه معدن زغالسنگ طبس، برای بررسی وضعیت ایمنی این معدن بازدیدی انجام دادیم و چالشها و مسائل موجود را بررسی نمودیم.
مافی در ادامه، از برخی اقدامات در کشور برای بهبود ایمنی کارگران معادن گفت و اظهار کرد: یکی از مدلهای پیشنهادی در کشور، تولید مچبندهایی است که چهار گاز متصاعد در معادن را شناسایی کرده و وضعیت سلامت کارگران را نشان میدهد. این اختراع توسط یک جوان خراسانی ثبت شده و در حال پیگیری است.
سپس، عماد رجحانی، دبیر کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی مشهد، گزارشی از اقدامات این کمیسیون طی دو سال گذشته ارائه کرد و گفت: پایش و ارائه راهکار برای بهبود محیط تولید، شناسایی قوانین مخل افزایش تولید در بخش معدن و ساماندهی تشکلهای معدنی و… از مهمترین اهداف کمیسیون بوده است.
وی همچنین به اقدامات شاخص این کمیسیون، از جمله برگزاری دورههای آموزشی حقوقی در حوزه معادن، میزبانی از کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران به منظور بررسی مسائل این حوزه و ایجاد هسته همافزایی برای حل مشکلات انرژی صنایع فولادی اشاره کرد.
لزوم بررسی وضعیت زنجیره تامین و سرمایهگذاری در معادن
در ادامه، حسین محمدیان، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی، پرسشی در خصوص تکمیل زنجیره تامین حوزه معدن مطرح کرد و خواستار تعیین اولویتهای سرمایهگذاری برای هدایت صحیح منابع شد.
همچنین، عبدالله یزدانبخش، رئیس کمیسیون صنعت اتاق مشهد، به اهمیت بررسی مشکلات حوزه صنعت در تکمیل زنجیره ارزش معادن استان اشاره کرد.
ارائه گزارش بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۴ اتاق مشهد
در بخش دیگری از جلسه، علی کبیر، دبیرکل اتاق بازرگانی خراسان رضوی، به تبیین گزارشی از بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۴ اتاق مشهد ارائه نمود.
همچنین سعید ابراهیمی، مشاور طرح و برنامه اتاق خراسان رضوی، گزارشی از عملکرد بودجه ارائه کرد و به بررسی و دستهبندی مفاهیم مرتبط با آن پرداخت.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰