به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «احمد زمانیان یزدی» همزمان با روز ملی حملونقل در گفتوگو با خبرنگار ما از معضلاتی گفت که سالهاست گریبان این حوزه را گرفته و فعالیت در این عرصه را دشوار نموده است.
زمانیان با اشاره به تولی گری حدود 23 سازمان در حوزه حملونقل بهعنوان یکی از مهمترین معضلات این بخش تصریح کرد: بخش اعظمی از مشکلات حوزه حملونقل مربوط به قوانین و مقررات دست و پاگیر است. شرکتهای حملونقل برای انجام امور خود بایستی با یک سازمان طرف باشند؛ اما امروز با بیش از 20 سازمان بایستی در ارتباط باشند. از سویی، هر سازمان بهنوبه خود بخشنامه خاصی تدوین میکند که گاهی حتی با بخشنامه و آییننامه سازمانی دیگر در تضاد است.
رئیس انجمن شرکتهای حملونقل بینالمللی خراسان رضوی، روان نبودن مرزها و توقف کامیونها در نقاط مرزی را یکی دیگر از مشکلات حوزه حملونقل و ترانزیت کشور برشمرد و گفت: متأسفانه تردد کامیونها در اکثر مرزهای ما روان نیست و شاهد توقفهای زیادی هستیم. کامیونها برای مدت زیادی در مرزها متوقف میشوند و رانندگان از این موضوع ناراضیاند؛ چراکه این توقفها، کرایههای حمل در مبدأ را افزایش میدهد. کرایههای حمل کالا مدام در نوسان است و شرکت نمیتواند حتی برای یک ماه، یک نرخ کرایه را ثابت در نظر بگیرد.
به گفته زمانیان، عدم استقرار نمایندگی برخی از سازمانهای در مرزها، باعث پیچیدگی کار فعالان حوزه حملونقل شده است. او اظهار کرد: به دلیل عدم استقرار نمایندگی سازمانها در مرز، گاهی شرکت حملونقلی در موضوع استاندارد یا قرنطینه و… باید به تهران یا مرکز استان مراجعه نماید. این موضوع نارضایتی شرکتهای حملونقل را به دنبال داشته و هزینهها و زمان حمل را نیز بهشدت افزایش داده است.
رئیس کمیسیون حملونقل و ترانزیت اتاق استان خاطرنشان کرد: همه این محدودیتها در حوزه حملونقل در حالی پیش روی شرکتهای این حوزه قرارگرفته است که کشور ما بهترین مسیر ترانزیتی منطقه به شمار میرود. متأسفانه در وضعیت کنونی؛ ما سرعت ترانزیت را از دست دادیم و هزینه ترانزیت نیز بهشدت افزایشیافته است. از طرفی، کشورهای همسایه ما مسیرهای جایگزین و موازی را برای ترانزیت کالاهای خود تعیین کردهاند. این طبیعی است که صاحب کالای خارجی به دنبال بهترین مسیر ترانزیتی با سرعت حمل زیاد و هزینه کم است و با توجه به اینکه ما این دو عامل مهم را ازدستدادهایم، صاحبان کالاهای خارجی هم مسیرهایی مثل پاکستان و آذربایجان و… را برای عبور کالاهای خود امتحان میکنند.
زمانیان به وعدههای برخی مسئولان در خصوص رشد و توسعه ترانزیت اشاره و اظهار کرد: برای ترانزیت کشور افق 20 میلیون تن در سال 1401 را در نظر گرفتند؛ اما باوجود مشکلات متعددی که شاهدیم و تلاشی نیز برای رفع آنها نشده است، این چشمانداز بههیچعنوان قابل تحقق نیست. دستگاههای متولی بهطور کامل از مشکلات این عرصه آگاهاند و امیدواریم قبل از اینکه تمامی فرصتها در این حوزه را از دست بدهیم، چاره و تدبیری برای رفع معضلات موجود بیندیشند تا بتوانیم از ظرفیتهای فراوان صنعت ترانزیت و حملونقل استفاده کنیم.