• امروز : دوشنبه - ۱۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 31 March - 2025
کل 4505 امروز 1
6
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی خراسان رضوی مطرح کرد:

بایدها و نبایدهای توسعه اقتصادی استان در سال آتی

  • کد خبر : 48409
  • ۰۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۰
بایدها و نبایدهای توسعه اقتصادی استان در سال آتی
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: ناترازی انرژی در سال‌های اخیر، حوزه تولید و سرمایه‌گذاری را تحت تاثیر قرار داده است و در راستای توسعه اقتصادی استان باید تلاش شود که زنجیره های تامین و ارزش، کمترین آسیب را از این ناترازی‌ها متحمل شوند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «حسین محمدیان» در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: طی چند سال اخیر به رغم وجود پتانسیل های موجود در خراسان رضوی، وضعیت اقتصادی استان مناسب نبوده است به طوری که اگر در مقاطعی در برخی از شاخص ها از سایر استان ها جلو بودیم، در حال حاضر از آنان عقب ماندیم و نتوانستیم در حوزه های مختلف اعم از گردشگری، صنعت، کشاورزی و… که دارای مزیت انحصاری در کشور و جهان هستیم، پیشرفت چشمگیری داشته باشیم. با این حال، امید می رود با حضور استاندار اقتصادی بتوانیم شکاف های بین صنعت و اقتصاد استان را کاهش داده و مانند گذشته پیشتاز باشیم.

وی افزود: براساس بررسی های صورت گرفته از سوی اتاق بازرگانی، فضای کسب و کار خراسان رضوی از رتبه بیستم به چهارم در کشور بهبود یافته و این مهم بسترساز ایجاد امید بین کارآفرینان و فعالان اقتصادی شده است، با این حال نباید به این رتبه غره شویم بلکه باید از اقدامات مرسوم دنیا به منظور تمرکز بر روی مزیت های استان استفاده کنیم. قطعا این مزیت ها می تواند استان خراسان رضوی را به عنوان استان پیشتاز معرفی کند.

محمدیان ادامه داد: توسعه گردشگری، توجه به فولاد (به دلیل زنجیره ارزش آن در استان)، مس (ایجاد صنایع پایین دستی و ضرورت تکمیل زنجیره ارزش آن) و تکمیل زنجیره ارزش زعفران می تواند در آینده اقتصادی استان نقش موثری داشته باشند. البته در وهله نخست باید زیرساخت های آن فراهم شود که  لجستیک و حمل و نقل یکی از مهم ترین این زیرساخت هاست. در چند وقت اخیر اتاق بازرگانی و تشکل های بخش خصوصی بر تکمیل خطوط ریلی، راه های زمینی و پروازها تاکید بسیار داشته اند، چرا که تکمیل این زیرساخت ها نقش موثری در توسعه استان دارد.

رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی خراسان رضوی یادآور شد: بر این باورم که تجارت محلی می تواند یکی از گزینه های خروج از بن بست تحریم ها باشد و با توجه به اینکه خراسان با چندین کشور همسایه و آسیای میانه مبادلات اقتصادی خوبی دارد، بایستی با تکیه بر دیپلماسی اقتصادی، بتوانیم گام های موثری در توسعه صادرات غیرنفتی استان داشته باشیم.

وی عنوان کرد: بخش خصوصی بارها مطرح کرده خراسان رضوی در بحث تولید برق و گاز که چالش اصلی کشور است مشکلی نداشته بلکه با مازاد تولید مواجه است؛ اما چرا فعالان اقتصادی این استان باید تاوان قصور سایر استان ها را در بحث تولید انرژی پاک و خورشیدی بپردازند و برق این استان به سایر استان‌ها منتقل گردد و واحدهای خراسان رضوی با قطعی مواجه شوند؟

محمدیان یادآور شد: در واقع اگر مازاد انرژی در خراسان رضوی داریم، بخش اعظمی از آن توسط بخش خصوصی ایجاد شده است از این رو اولویت نخست باید تامین برق صنایع استان باشد و مازاد آن به استان های دیگر ارسال گردد. اگر مقرر است ناترازی انرژی در سال 1404 تداوم داشته باشد، باید زنجیره تامین و ارزش، کمترین آسیب را در این حوزه متحمل شوند. به طور مثال اگر قطعی برق امری ناگزیر است نباید قطعی برق فولاد و هتل ها در اولویت قرار بگیرد، چرا که این موارد جز زنجیره های ارزش استان است.

رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی خراسان رضوی افزود: علاوه بر این در حال حاضر با ناترازی منابع بانکی و تسهیلات در استان مواجه هستیم به طوری که نسبت مصارف به منابع بانکی استان ما کمتر از میانگین کشوری است و سرمایه از خراسان رضوی خارج می‌شود. در واقع نقدینگی در استان ما بالاست و سوال این است که چطور باید از این پتانسیل در استان استفاده کرده و اجازه ندهیم سرمایه از استان خارج شود. در این خصوص با رئیس کل بانک مرکزی، استاندار، مدیر کل بانک های کشور جلساتی برگزار شده تا در وهله نخست بتوانیم منابع خود را حفظ کرده و در مرحله بعدی بتوانیم منابع مازاد سایر استان ها را در خراسان رضوی هزینه کنیم.

وی از مهیاسازی بسته سرمایه گذاری در استان با کمک اتاق بازرگانی خراسان رضوی خبر داد و گفت: امیدواریم این بسته به مرحله اجرا برسد. بسیاری از سرمایه گذاران تمایل دارند به دلیل وجود حرم رضوی در این استان سرمایه گذاری کنند و پیش بینی می شود سال 1404 به دلیل عزم جزم بخش خصوصی و استاندار، سال بهتری به لحاظ سرمایه گذاری در استان رقم بخورد.

 

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=48409
  • نویسنده : روابط عمومی
  • ارسال توسط :
  • منبع : اتاق مشهد
  • 62 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای بایدها و نبایدهای توسعه اقتصادی استان در سال آتی بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.