به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، احمد سلحشور در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: مطالعات وتحقیقات علمی نشان میدهد که پیشرفت و توسعه جز از طریق ساز وکار مردمی کردن اقتصاد میسر نیست. واقعیت این است، بخش خصوصی، اتاق بازرگانی و سایر تشکلها و ساختارهای متنوع مردمی، مزیتی برای اقتصاد کشور است که تاکنون از ظرفیتهای آنان استفاده حداقلی شده است. در واقع، اداره کشور متناسب با این ظرفیتها نبوده است و تصدیگری دولت و وزارتخانهها در اقتصاد و نبود روحیه خطرپذیری در مسائل اقتصادی به عدم بهرهگیری از ظرفیتهای اقتصادی کشور منجر شده است؛ این در حالی است که اساس کار دولت باید در حوزه اقتصاد سیاستگذاری، هدایت و نظارت (نه بنگاهداری) باشد.
وی در خصوص الزامات تحقق شعار سال تصریح کرد: واقعیت این است که هر راهبردی برای تحقق به الزامات و بسترهای مناسب متعددی وابسته است، در این راستا راهبرد کلی و محوری سرمایهگذاری برای تولید که بر مبنای اشرافیت رهبری بر چالشها، تحولات گوناگون و جهت رفع آسیبهای آشکار و پنهان و نیز تحرک ظرفیتهای پیشرفت اقتصادی برای سال ۱۴۰۴ برگزیده شده است، نیاز به الزامات عمومی و راهبردی واقع بینانه و هماهنگ با الزامات خاص اقتصادی دارد.
سلحشور یادآور شد: تأمین سرمایه در گردش بنگاههای تولیدی، ورود جریان پول به بخش تولید با پیش بینی پذیر کردن اقتصاد، توجه ویژه به بازار سرمایه و اصلاح ساختار بورس، اصلاح روند خصوصی سازی و رفع انحصارات و رانتها، تعدیل رویکرهای سیاسی در نظام اقتصادی، تکلیفمندی قانونی و عزم جهادی مدیران و تعادل بین منابع معیشت و سرمایهگذاری، از الزامات تحقق شعار سال است.
وی از نقش آفرینی مکمل مردم و دولت، فعالسازی قابلیتهای اقتصاد ملی، حذف مفت بری و فضای سوداگری و نوسان گیری از اقتصاد کشور، جایگزینی فرهنگ کار و تولید به جای فعالیتهایی که منجر به سود بی زحمت می شود و ضرورت ارائه گزارش اقدامات در خصوص شعار سال از سوی مدیران و متولیان، به عنوان دیگر الزامات تحقق شعار سال نام برد.
سلحشور ادامه داد: سرمایه گذاری در حوزه تولید نیازمند مشارکت همه بخش ها اعم از دولت، مجلس شورای اسلامی، بخش خصوصی و مردم است؛ مشارکت در دو سو و دو جهت میتواند اتفاق بیفتد، یعنی نظر و دیدگاه رهبری از دو جنبه مورد توجه است، نخست اینکه مردم باید در زمینه تولید ورود کنند و از طرفی، فرهنگ غلطی که خیلی ها به دنبال کسب سود بدون کار و تلاش هستند، باید اصلاح شود.
وی یادآور شد: در حقیقت تولید باید در حوزه کشاورزی، دامداری، صنعت، تولیدات صنعتی، فناورانه، مسائل دانش بنیان و استفاده از منابع فراوان موجود در دریا (رشد در همه حوزهها) اتاق بیفتد. لازمه این کار فرهنگسازی است، همچنین باید فرهنگ دلار فروشی، سکه فروشی، صف قرعه کشی و… توسط دولتمردان و متولیان به درستی اصلاح شود تا مردم به بازار تولید ورود کنند.
وی افزود: برای تحقق شعار سال مردم باید وارد میدان تولید شوند، نظارت دولت برای جلوگیری از واردات بی رویه در راستای افزایش کیفیت تولید، فرهنگسازی در راستای گرایش مردم به امر تولید و افزایش ارزش افزوده باشد که لازمه آن سرمایهگذاریهای داخلی، خارجی و جذب سرمایهگذاران از سوی دولتمردان و اصلاح قوانین برای وامهای کم بهره به متقاضیان عرصه تولید است، از طرفی قانونی کردن و عادلانه کردن مالیاتها، افزایش درآمدهای مالیاتی با فروش اموال مازاد دولت و بانکها، از دیگر راهحلها برای تحقق شعار سال خواهد بود.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی تصریح کرد: ظرفیت ذخایر شناسایی شده در کشاورزی، تجارت، صادرات، صنعت و … در کنار پتانسیلهای معدنی، اقتصاد دریا و جوانان تحصیلکرده در حوزه اقتصاد دیجیتال، تنها بخشی از ظرفیتهای شناسایی شده در کشور است که باید با اعتماد به بخش خصوصی و مردم از این نعمات الهی در راستای پیشرفت و توسعه کشور استفاده کنیم؛ بنابراین تحقق شعار سال جز با مردمی سازی اقتصاد و توجه دستگاهها به بخش خصوصی میسر نیست.
سلحشور افزود: با مردمی سازی اقتصاد میتوانیم همه بخشهای اقتصادی را بهصورت همهجانبه فعال کرده و ضمن تحرک بخشی اقتصادی به کل جغرافیای کشور و گسترش فعالیتهای اقتصادی و تجاری به خارج از مرزها، شاهد افزایش سرمایه گذاری در تولید با مشارکت مردم و بخش خصوصی باشیم، بنابراین یکی از الزامات مهم این حوزه، حمایت از فعالان بخش خصوصی است.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰