محمدرضا عارف امروز، هجدهم فروردین ماه در نشست با فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران خراسان رضوی در مشهد افزود: لازم است تا قوانین با نگاه حمایتگری و تسهیل امور به تصویب برسد و دولت از این موضوع حمایت خواهد کرد.
وی با اشاره به این که نگاه دولت چهاردهم بر بهره گیری از نخبگان است، اظهار کرد: نه این که دولت برنامه ای برای اجرا نداشته باشد؛ اما این شجاعت و شهامت را داریم که با پیشنهاد سازنده نخبگان و کارشناسان بتوانیم راه را تغییر دهیم تا پاسخ مناسبی به مشکلات موجود در کشور داده شود.
معاون اول رییس جمهور گفت: در شرایط عادی باید قوانین اجرا شود ولی گاهی با توجه به نیاز و در شرایط خاص، قوانین برای اجرا اصلاح می شود و از این رو نشست های سران سه قوه برای تصمیم گیری برگزار می شود. به عنوان مثال برای مدیریت و تنظیم بازار در اسفند ماه سال گذشته نیاز به مداخله در بازار طی مدت کوتاه بودیم که با مشارکت اصناف و در آرامش کامل، سبدهای کالا برای دهک های مختلف بدون ایجاد تورم در بازار توزیع شود.
عارف گفت: در ابتدای انقلاب اسلامی و بنا بر ضرورت ، تمرکز اقدامات اقتصادی در اختیار دولت بود و سپس با توجه به اصل ۴۴ قانون اساسی و تایید رهبر معظم انقلاب اسلامی، نگاه به بخش خصوصی تغییر کرد.
عارف افزود: امروز در شرایطی هستیم که ثروت مشروع، مقدس است، کارآفرینان هم محترم هستند و افرادی که قصد سرمایه گذاری می کنند، شرایط مناسبی دارند و باید برنامه ها به گونه ای باشد که محور این اقدامات دولت، بخش خصوصی باشد زیرا این راهبردی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر آن تاکید داشتند و دولت نیز بر آن اصرار دارد تا در هر جایی که مردم میتوانند حضور داشته باشند، دولت برای حضور مردم تسهیلگری کند.
۹۰ درصد اقتصاد خراسان رضوی وابسته به بخش خصوصی است
غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی نیز در بخشی از این جلسه گفت: حدود ۹۰ درصد اقتصاد خراسان رضوی به بخش خصوصی متکی است. این آمار نشان میدهد که دولت سهم کمتری در سرمایهگذاریهای کلان داشته و این بخش خصوصی بوده که بار اصلی اقتصاد استان را به دوش کشیده است.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به پتانسیلهای استان در حوزه های مختلف اقتصادی اضافه کرد: با علم به الزام وجود نگاه ملی و یکپارچه در کشور، معتقدیم بخشی از مسائل و مشکلات میتوانند با تمرکززدایی و تفویض اختیار در استانها حلوفصل شوند.
مظفری گفت: در خراسان رضوی ۲ منطقه آزاد تجاری دوغارون و سرخس و پنج منطقه ویژه اقتصادی وجود دارد و ظرفیتهای بالقوه آنها باید احیا شود.
وی در ادامه تصریح کرد: با وجود استخراج سالانه بیش از ۲۶ میلیون تن سنگ آهن از معادن سنگان و جابهجایی روزانه آن توسط بیش از هزار و ۷۰۰ کامیون و تریلی از مسیرهای جاده های استان، سهم خراسان رضوی از این ظرفیت عظیم بسیار اندک است.
مظفری بیان کرد: شرکتهای معدنی بزرگ فعال در این منطقه نیز متأسفانه آنگونه که باید، حق استان را حتی در قالب مسئولیت اجتماعی ادا نکردهاند؛ البته ما امیدواریم با پیگیریهایی که از سوی شورای عالی معادن و مدیران مربوطه انجام شده، اختیارات بیشتری به استان واگذار شود.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰