• امروز : سه شنبه - ۲۶ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 15 April - 2025
کل 4549 امروز 1
6
کارآفرینان و سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری در دیدار با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مطرح کردند:

مطالبه فعالان گردشگری خراسان رضوی؛ حمایت عملی دولت از بخش خصوصی

  • کد خبر : 48916
  • ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۲
مطالبه فعالان گردشگری خراسان رضوی؛ حمایت عملی دولت از بخش خصوصی
جمعی از فعالان و سرمایه‌گذاران صنعت گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی خراسان رضوی با «سیدرضا صالحی امیری»، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در محل اتاق بازرگانی خراسان رضوی دیدار و گفت‌وگو کردند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد، در این نشست که «محمدرضا توکلی زاده» رئیس اتاق خراسان رضوی و «غلامحسین مظفری» استاندار نیز حضور داشتند، مطالبات فعالان این حوزه به منظور کمک به توسعه و شکوفایی صنعت گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی استان، با این مقام عالی دولتی مطرح شد.

حمایت هدفمند از سرمایه‌گذاران؛ محور تحول در صنعت گردشگری

«محمدرضا توکلی‌زاده»، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی پیرامون این نشست عنوان کرد: صنعت گردشگری یکی از ارکان بنیادین توسعه پایدار و از مؤلفه‌های مهم در تنوع‌بخشی به درآمدهای غیرنفتی کشور است.

وی ادامه داد: در استان خراسان رضوی و به‌ویژه شهر مشهدالرضا (ع)، که سالانه میزبان میلیون‌ها زائر و گردشگر از اقصی‌نقاط ایران و جهان اسلام است، زمینه‌های متنوع و ارزشمندی برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های زیرساختی گردشگری، اقامت، حمل‌ونقل، خدمات فرهنگی و تفریحی فراهم است.

وی با تأکید بر اهمیت بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها، تصریح کرد: متأسفانه بخش قابل‌توجهی از این فرصت‌ها، به دلیل نبود حمایت‌های هدفمند، پیچیدگی‌های ساختاری در فرآیندهای صدور مجوز و فقدان مشوق‌های اقتصادی مناسب، همچنان مغفول مانده‌اند و نیازمند تدبیر و چاره‌اندیشی فوری هستند.

رئیس پارلمان بخش خصوصی با اشاره به دغدغه‌های فعالان حوزه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی استان، خاطرنشان ساخت: توسعه واقعی و پایدار این حوزه‌ها، جز با حضور مؤثر و سرمایه‌گذاری هدفمند بخش خصوصی امکان‌پذیر نخواهد بود. لکن این حضور نیازمند پشتیبانی عملیاتی دولت و نهادهای محلی است؛ از تسهیل در فرآیندهای اداری و کاهش ریسک سرمایه‌گذاری گرفته تا اعطای تسهیلات و تدوین سیاست‌های پایدار و قابل پیش‌بینی. این‌ها همه از ارکان اعتمادسازی و ایجاد انگیزه برای ورود سرمایه‌گذاران به پروژه‌های بلندمدت گردشگری هستند.

توکلی‌زاده متذکر شد: حمایت مدبرانه از سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری، نه‌تنها در گسترش زیرساخت‌ها و کیفیت خدمات اثرگذار است، بلکه به‌مثابه محرکی مهم برای اشتغال‌زایی، افزایش درآمد پایدار شهری، و معرفی شایسته‌تر و گسترده‌تر ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی خراسان رضوی در تراز ملی و بین‌المللی عمل خواهد کرد.

بیش از 64درصد از اقتصاد خراسان رضوی مربوط به بخش خدمات است

غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به نقش محوری بخش خصوصی در اقتصاد این استان، اظهار داشت: اقتصاد ما در خراسان رضوی ۹۰ درصد خصوصی است و سهم خدمات در اقتصاد این استان بالاترین رقم را در کشور دارد. بیش از ۶۴ درصد از اقتصاد استان مربوط به بخش خدمات است و به همین نسبت، نیازمند نگاه مثبت در این حوزه در سطح کشور هستیم. ظرفیت‌های متعددی در استان وجود دارد که کمتر به آن توجه شده است. اگر به این ظرفیت‌ها نیز توجه کنیم، اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.

وی با اشاره به موقعیت مکانی خراسان رضوی و هم‌مرز بودن با کشورهای عضو اکو، بر اهمیت توجه به این ظرفیت در راستای توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه تاکید کرد.

مظفری گفت: ما در مشهد به شدت نیازمند اجرای پروژه‌های بزرگ هستیم؛ زیرا این پروژه‌ها تحول‌ساز خواهند بود. از ابتدای سال تمرکز را بر پروژه‌های نیمه‌تمام گذاشته‌ایم، چرا که این پروژه‌های بزرگ بخشی از نیازهای کشور را رفع خواهند کرد.

ضرورت توجه دولت به پروژه قطار سریع‌السیر و قطار برقی مشهد- تهران

ناصر غفران، نایب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز با اشاره به پروژه‌های زیرساختی ناتمام استان از جمله قطار سریع‌السیر و قطار برقی مشهد- تهران گفت: کمیسیون گردشگری اتاق مشهد به طور مستمر در حال پیگیری برای اجرای این پروژه است و این موضوع در جلسه اخیر شورای گفت‌وگوی استان نیز مطرح گردید. امیدواریم با توجه ویژه دولت به این پروژه‌ها، شاهد رونق گردشگری خراسان رضوی باشیم.

غفران با تاکید بر اهمیت انجام فرآیندهای اجرایی برای ارائه خدمات به گردشگران ورودی و خروجی توسط واحدهای دارای مجوز، تصریح کرد: مهمترین قسمت این فرآیند، حوزه وزارت خارجه است که باید در راستای جذب گردشگران ورودی به ایران و صدور ویزا برای اتباع تلاش کند.

140 هزار تخت به عنوان ظرفیت هتل در استان وجود دارد

سیدجواد موسوی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: هم اینک 140 هزار تخت ظرفیت هتل در استان وجود دارد که در افق سال 1404 به 250 هزار تخت خواهد رسید، در حوزه زائرسراها نیز تاکنون 10 زائرسرا سامان گرفته است.

وی با اشاره به ظرفیت بالای صنعت غذا در استان گفت: گردش مالی صنعت غذا در ارایه خدمات به گردشگران بسیار بالا است اما با توجه به عوارضی و هزینه هایی که دستگاه های مختلف اجرایی و برخی نهادها از سرمایه گذار حوزه صنعت غذا اخذ می‌کنند، دیگر انگیزه ای برای سرمایه گذار نمی‌ماند.

موسوی با اشاره به سه طرح بلاتکلیف گردشگری در خراسان رضوی گفت: یکی از مهمترین آنها، مجتمع گردشگری آبادگران در مشهد است که درخواست داریم هر چه سریعتر نسبت به تسریع در این پروژه تصمیم گیری شود.

محمد نیکو، رئیس جامعه هتل آپارتمان‌داران خراسان رضوی نیز در این نشست با تاکید بر لزوم ارتقای کیفی خدمات در مراکز اقامتی، خواستار اختصاص تسهیلات بانکی برای به‌روزرسانی تجهیزات هتلها شد.

محمدامین ساقیان، نایب رئیس هیات مدیره گروه شرکت‌های پدیده شاندیز نیز در این نشست خواستار حمایت وزارت میراث فرهنگی از این شرکت شد و گفت: شرکت ما در حال حاضر پروژه خاصی در کیش ثبت کرده که ارزش آن ۵۰ همت برآورد شده است و انتظار ما از وزارت میراث فرهنگی این است که در جهت اجرای این پروژه در کیش که در حال حاضر بزرگترین پروژه عمرانی بخش خصوصی کشور تلقی می شود، ما را یاری کند.

درخواست راه‌اندازی مرکز ملی گوهرسنگ‌ها در مشهد

محمدجواد پیش بین، رئیس کانون جواهرات و سنگهای قیمتی ایران نیز در این نشست گفت: با وجود اینکه مشهد به عنوان تنها خوشه صنعتی جواهرات کشور و شهر جهانی گوهرسنگ‌ها از سوی یونسکو انتخاب شده است، فعالان این حوزه از کم‌توجهی دستگاه‌های اجرایی و نادیده گرفته شدن ظرفیت‌های این شهر در عرصه بین‌المللی گلایه دارند.

او اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین مطالبات فعالان این حوزه، راه‌اندازی مرکز ملی گوهرسنگ‌ها در مشهد است که به دلیل مشکلات اعتباری متوقف شده است. همچنین، مشهد در زمینه طراحی جواهرات پیشرو بوده و بیش از هزار و 500 طراح جواهرات در این شهر تربیت شده‌اند که بسیاری از آن‌ها جذب کشورهای همسایه شده‌اند.

پیش بین با اشاره به وجود گمرک تخصصی صادرات گوهرسنگ‌ها و تنها اتحادیه گوهرسنگ در مشهد، از لغو تفویض اختیار ارزش‌گذاری سنگهای قیمتی در استان انتقاد کرده و خواستار توجه ویژه مسئولان به این حوزه شد و گفت: در حال حاضر بخش زیادی از محموله‌های فیروزه در انبارهای گمرک مشهد متوقف شده‌اند و تنها امکان خروج آن‌ها به صورت همراه مسافر وجود دارد که این امر، مشکلات زیادی را برای صادرکنندگان ایجاد کرده است.

سپس، اسماعیل صمدی فعال حوزه طراحی و ساخت جواهرات گفت: روستای پیوه‌ژن در حدفاصل مشهد و نیشابور با دارا بودن هنرمندان جواهرساز متعدد و برند ثبت شده‌ پیوه ژن، با مشکل جدی در زمینه‌ صادرات محصولات خود مواجه است، با وجود اخذ مصوبه صادرات سه کیلوگرم نقره، این مصوبه هنوز عملیاتی نشده و بلاتکلیفی ادامه دارد. این در حالی است که بیش از 2 هزار و 200 کارگاه تولیدی در سازمان میراث فرهنگی ثبت شده و بیش از 20 هزار نفر در این بخش مشغول به کار هستند.

وی اضافه کرد: با تولید ماهانه بیش از 20 تن نقره در مشهد، تسهیل صادرات می‌تواند میزان صادرات را دو برابر کند، عدم اجرایی شدن مصوبه صادرات نقره، مانع از تحقق این پتانسیل و رونق تولید در منطقه می‌شود و نیازمند توجه و پیگیری جدی مسئولان است.

احراری، فعال حوزه صنایع دستی در خراسان رضوی نیز با تاکید بر لزوم سرمایه‌گذاری در حوزه تحقیقات، راه اندازی سایت جامع صنایع دستی و انتشار کتاب جامع صنایع دستی گفت: ایجاد یک نمایشگاه و فروشگاه دائمی در این زمینه می‌تواند ۲۵۰ هزار نفر فعال صنایع دستی را در کشور تحت پوشش قرار دهد.

وی همچنین با اشاره به اینکه ساماندهی بیمه هنرمندان صنایع دستی مصوبه مجلس شورای اسلامی را دارد، گفت: در انتظار یک اقدام جدی در این زمینه هستیم.

مصطفی شریف، مدیرعامل مجتمع گردشگری آبادگران مشهد نیز در این نشست گفت: با حمایتهای انجام شده از سوی مسئولان، این منطقه گردشگری با ۳۰ هکتار وسعت به مجتمع گردشگری تبدیل شد و امروزه به یکی از مقاصد گردشگری به لحاظ جانمایی خود، تبدیل شده است.

وی اظهار امیدواری کرد با تداوم حمایتها مسائل مجتمع آبادگران به صورت کامل حل شود.

رضا سعیدی، دبیر جامعه زائرسراهای خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: هدف از تشکیل این انجمن، ساماندهی حدود 700 زائرسرای خیریه و اوقافی در مشهد است که تاکنون بدون برنامه‌ریزی و نظارت مشخصی اداره می‌شدند. با تشکیل این انجمن، انتظار می‌رود که در آینده، برنامه‌ریزی مناسبی برای حمایت، کنترل و استانداردسازی این زائرسراها صورت پذیرد و از ظرفیت‌های آن‌ها به نحو احسن استفاده شود.

انتقاد از اختصاص 50درصد فروش بلیت قطارها به دفاتر اینترنتی مسافرتی

سپس، سعید ولی زاده، رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی خراسان رضوی با اشاره به وجود 70 دفتر خدمات مسافرتی در مشهد و 650 آژانس در کل خراسان رضوی، از اختصاص 50 درصد از فروش بلیت قطار به دفاتر اینترنتی توسط راه آهن انتقاد کرد و گفت: این مهم در استان زائرپذیر مشهد، باعث افزایش دفاتر اینترنتی غیرمجاز و صدور بلیت در فضایی فاقد امنیت لازم شده است؛ لذا خواستار برگزاری جلسه‌ای برای حل این مشکل با راه آهن هستیم.

وی گفت: در سه ماه گذشته، هیئت‌هایی از مشهد به پاکستان، افغانستان و ازبکستان سفر کرده و تعاملات خوبی بین ایران با این کشورها برقرار شده است. این تعاملات شامل راه‌اندازی پروازهای مستقیم مشهد-کراچی و مشهد-لاهور می‌شود و در آینده نزدیک نیز سفرهای مشابهی به چین و عربستان سعودی برنامه‌ریزی شده است که امیدواریم دستاوردهای خوبی برای حوزه گردشگری داشته باشد.

ولی زاده اظهار کرد: در خصوص پذیرش گردشگران عربستانی نیز، با افزایش بسترهای ورود گردشگر از جمله ایجاد پروازهای مستقیم، زمینه برای رونق هتل‌ها و مراکز اقامتی مشهد فراهم می‌شود و امید است که تسهیل در سفر مستقیم سعودی‌ها به ایران انجام شود.

علی ایزدی، رئیس جامعه واحدهای رفاهی و پذیرایی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: مشهد و طرقبه شاندیز سالم ترین و باکیفیت ترین غذاهای کشور را به گردشگران ارایه می‌دهد اما مشکل بزرگ در این زمینه، عدم شناخت برخی ارگانها نسبت به پروانه فعالیت در حوزه رستوران ها است؛ زیرا پروانه این نوع مراکز را که خدمات گردشگری ارایه می دهد، تا حد پروانه کسب تقلیل می‌دهند.

وی اظهار کرد: اداره کل امور مالیاتی 10 درصد مالیات بر ارزش افزوده را از کل فروش مرکز خدماتی در صنعت غذا دریافت می کند در حالی که باید این مالیات از فروش جزء گرفته شود، شهرداری نیز عوارض زیادی برای مراکز خدمات گردشگری در نظر می گیرد.

احمد معصومی‌فر، رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور نیز در این نشست، زیرساخت‌های مالی نامناسب در حوزه گردشگری، ایران هراسی و تبلیغات اندک ایران برای معرفی جاذبه های گردشگری خود، دشواری گردشگران خارجی در تهیه بلیت سفر به ایران، عدم تبیین حقوق گردشگران برای مسافران خارجی در ایران و عدم استفاده از تجربیات موفق سایر کشورها در حوزه گردشگری را از چالش‌های این حوزه برشمرد.

وی، فراهم کردن زمینه راه اندازی سامانه گردشگری سلامت برای استفاده گردشگران خارجی در استان، امکان دریافت ویزا به صورت آنلاین برای گردشگران خارجی، لغو روادید یکطرفه با بیش از ۵۰ کشور جهان، صدور ویزا به صورت ۲۴ ساعته از طریق دفتر فرودگاه مشهد، صدور بیمه مسافرتی همزمان با صدور ویزا، ارائه روادید رایگان برای اتباع خارجی، حضور فعال بخش خصوصی و فعال بخش گردشگری استان در برنامه‌ها و سفرهای استانی به کشورهای همسایه، برقراری پروازهای مستقیم از مشهد به لاهور (پاکستان) و برنامه‌ریزی برای پرواز مستقیم به چین و هند و برنامه‌ریزی و اجرای طرح‌های گردشگری با توجه به ظرفیت‌های بالای گردشگری در خراسان رضوی را از اقدامات و برنامه‌های نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور برای حوزه گردشگری ذکر کرد.

 

گزارش تصویری نشست جمعی از کارآفرینان و سرمایه‌گذاران خراسان رضوی با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=48916
  • نویسنده : روابط عمومی
  • ارسال توسط :
  • منبع : اتاق مشهد
  • 85 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای مطالبه فعالان گردشگری خراسان رضوی؛ حمایت عملی دولت از بخش خصوصی بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.