به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، فاضل خیاط در حاشیه نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ۱۴۰۴ (ایران اکسپو) در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: قاره آفریقا بازاری است که از کوچکترین تا پیشرفتهترین محصولات صنعتی و هایتک را میتوان در آن به فروش رساند. رقابت در این بازار بسیار اندک است؛ حتی در آفریقای جنوبی که توسعهیافتهترین کشور صنعتی آفریقا محسوب میشود، میزان رقابت در مقایسه با سایر نقاط جهان پایینتر است. در واقع، حضور محدود تولیدکنندگان و واردکنندگان در این کشورها باعث شده تا کالای مناسب با قیمت رقابتی، حتماً در بازار آفریقا مشتری پیدا کند.
وی ادامه داد: آفریقای جنوبی به واسطه توافقنامههای متعدد تجارت آزاد با آمریکا، اتحادیه اروپا و کشورهای منطقهای، میتواند بهعنوان هابی برای صادرات مجدد به دیگر نقاط جهان از جمله آمریکای شمالی، آمریکای لاتین و اروپا عمل کند.
خیاط تصریح کرد: یکی دیگر از مزیتهای موجود، وجود حملونقل دریایی نسبتاً مناسب است. هرچند خط مستقیم کشتیرانی میان ایران و آفریقای جنوبی وجود ندارد؛ اما با ترانشیپ کالا از طریق بندرعباس به جبلعلی و سپس به بنادر آفریقای جنوبی مانند دوربان و کیپتاون، امکان حمل کالا فراهم شده است. هزینههای کانتینری معقول و مدت زمان ترانزیت حدود ۲۰ تا ۲۵ روز است که برای بسیاری از کالاهای ایرانی مانند محصولات پتروشیمی، مواد غذایی و مصالح ساختمانی فرصت بسیار خوبی ایجاد کرده است.
وی در ادامه با اشاره به موانع موجود برای تجارت با آفریقا گفت: یکی از مهمترین چالشها، نبود خط مستقیم کشتیرانی میان ایران و جنوب آفریقاست. شرایط ایدهآل برای تجار ما، وجود خط مستقیم به آفریقا است و خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تا بندر دارالسلام به تانزانیا میرود و به بنادر جنوب آفریقا نمیرسد.
وی ادامه داد: هرچند کشتیرانی ایران علاقهمند به توسعه این مسیر است؛ اما برخی موانع حقوقی و شکایتهای خصوصی مانع از تحقق این امر شده است. رفع این مشکل میتواند به رونق تجارت دو کشور کمک قابل توجهی کند.
رایزن تجاری ایران در آفریقای جنوبی افزود: چالش دوم، مسائل مربوط به تراکنشهای مالی است. البته این مشکل تنها به آفریقای جنوبی محدود نمیشود و ناشی از شرایط تحریمی فعلی است. با این حال، راهکارهایی برای تسهیل نقلوانتقال مالی وجود دارد و این حوزه نیازمند بهبود و توسعه بیشتر است.
خیاط در پایان توصیه کرد: شرکتهای ایرانی باید رویکرد سنتی فروش FOB و CFR را کنار بگذارند و با ثبت شرکت، اجاره انبار و حضور مستقیم در آفریقای جنوبی، محصولات خود را به بازار معرفی کنند. مردم آفریقا شناخت کافی از کالاهای ایرانی ندارند و برای موفقیت در این بازار، حضور فعال و بازاریابی مستمر ضروری است. تجربه مجموعههایی که در ماههای اخیر با حضور میدانی در آفریقای جنوبی فعالیت کردهاند، نشان داده که تلاش هدفمند در این بازار قطعاً منجر به موفقیت خواهد شد.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰