به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، مژگان ثابت تیموری، رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی مشهد در این نشست اظهار کرد: هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری مشهد 24 تا 27 اردیبهشت ماه سال جاری بعد از سالها وقفه برگزار خواهد شد، این رویداد فرصتی مغتنم برای معرفی توانمندی های استان خراسان رضوی در سطح کشور است. امید میرود این رویداد صرفا جنبه بازدید خانوادگی و غیرتخصصی نداشته و با شکوه و رونق هر چه بیشتر برگزار شود.
وی درخصوص عملکرد حوزه گردشگری استان در نوروز 1404 نیز گفت: تعاملات ما با معاونت فرهنگی استانداری خراسان رضوی در خصوص آمارهای نوروزی و بررسیها حاکی از آن است که برای حل برخی از مسائل، باید بدون تعارف به آن پرداخته شود و از هم اکنون برنامه ریزی های بهتری برای کاهش چالشها صورت بگیرد. به همت تشکلها و انجمنهای گردشگری استان، در سال جاری تخفیفات خوبی برای مراکز اقامتی رسمی در نظر گرفته شد که این مساله سبب افزایش ماندگاری زائران و گردشگران در استان شد؛ این مهم نشان از آن داشت که تخفیفات ویژه سبب افزایش ضریب اشغال مراکز اقامتی رسمی خواهد شد.
رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی خراسان رضوی افزود: طی سال گذشته کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی خراسان رضوی مسائل و چالشهای کلیدی استان را به کمیسیون متناظر خود در اتاق ایران ارجاع داده که مورد استقبال اتاق بازرگانی ایران قرار گرفت و دستاوردهای خوبی نیز عاید شد.
هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری، فرصتی برای احصا برند گردشگری مشهد
در ادامه، ناصر غفران، نایب رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی خراسان رضوی تصریح کرد: کمیسیون گردشگری استان سال گذشته بخشی از چالشهای پیش روی کسب و کارهای گردشگری اعم از مسائل مالیاتی، تابلوهای شهرداری، پروژههای کلان شهری (که در دورههای مختلف ریاست جمهوری بلاتکلیف مانده بود) را طرح و مورد پیگیری قرار داد که درصدی از این مسائل با کمک اعضای کمیسیون به سرانجام خوبی رسید تا عملا چالشهای صنعت گردشگری کاهش یابد.
وی یادآور شد: به رغم وجود مشکلات و چالشهایی که در حوزه برگزاری نمایشگاه طی سنوات گذشته وجود داشته اما هنوز دست اندرکاران پر قدرت درصدد برگزاری نمایشگاه هستند. لذا به نظر میرسد احصا برند گردشگری مشهد و ارتقا آن به جایگاه اصلی صرفا در چنین نمایشگاهی امکان پذیر باشد. همانطور که برند گردشگری سلامت 2 دوره در نمایشگاه تهران و یک دوره در نمایشگاه مشهد به منصه ظهور درآمد که دستاوردهای بسیار خوبی داشت. امید میرود از این فرصت پیش آمده به نحو احسن به منظور تقویت گردشگری استان استفاده شود.
برگزاری نمایشگاه بینالمللی گردشگری مشهد پس از ۱۰ سال وقفه
امید خدادادی، دبیر کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی خراسان رضوی در ادامه اظهار کرد: تمامی اطلاعات مرتبط با هزینهها و پیوستهای نمایشگاه به کمیسیونهای گردشگری استانهای دیگر ارسال شده است. این اطلاعرسانی بهطور گستردهای در سراسر کشور انجام شده تا هیچگونه تداخل با رویدادهای دیگر در کشور نداشته باشیم و تمام تمرکز به برگزاری این نمایشگاه معطوف شود.
پیشبینی برگزاری جشنوارههای غذا و موسیقی در نمایشگاه
سید علیرضا صدرزاده، مدیرعامل شرکت مدیریت پروژههای نمایشگاهی در این نشست افزود: تاکنون ۱۰ استان آمادگی خود را برای حضور در نمایشگاه بهصورت پاویونهای اختصاصی با مساحت ۱۵۰ تا ۲۵۰ متر مربع اعلام کردهاند تا ظرفیتهای گردشگری استان خود را به نمایش بگذارند و ۴ کشور نیز، آمادگی خود را برای حضور اعلام کردهاند.
وی همچنین به برنامههای خاص نمایشگاه اشاره کرد و گفت: سالنهای ویژه برای نمایش تجهیزات گردشگری، آفرود، صنایع دستی، سوغات و هدایا در نظر گرفته شده است. چشمانداز ما این است که این نمایشگاه بهعنوان یک رویداد سالانه در خراسان رضوی برگزار شود و امیدواریم در سالهای آینده، کشورهایی که بهطور تاریخی جزو قلمرو خراسان بزرگ محسوب میشدند، در این نمایشگاه حضور یابند.
وی افزود: با همکاری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، دورههای آموزشی در حوزه مدیریت گردشگری در خلال نمایشگاه پیشبینی شده است که پس از تایید وزارتخانه، برگزار خواهد شد. همچنین دو جشنواره غذا و موسیقی در نمایشگاه برنامهریزی شده است. جشنواره غذا نهایی شده است، اما جشنواره موسیقی هنوز به تایید مدیرکل ارشاد نرسیده است. امیدواریم این جشنواره نیز با تایید نهایی برگزار شود.
توجه ویژه به گردشگری سلامت
صدرزاده به اقدامات انجامشده در حوزه گردشگری سلامت نیز اشاره کرد و گفت: برای این بخش، غرفهای به مساحت ۴۰۰ متر مربع بهصورت پاویون اختصاص یافته است. جلسات متعددی با دانشگاه علوم پزشکی برگزار شده و شرکتهای فعال در این حوزه در کشورهای افغانستان و عراق نیز به معرفی ظرفیتهای خود در نمایشگاه خواهند پرداخت. این اقدامات میتواند به توسعه گردشگری سلامت در استان کمک کند.
صدرزاده در ادامه گفت: برگزاری این نمایشگاه برای ما هیچگونه انتفاعی ندارد و هدف اصلی ما برگزاری آن با کیفیت بالا است. از تشکلها درخواست میکنیم که از ظرفیتهای خود برای اطلاعرسانی این رویداد استفاده کنند. رایزنیهایی با شهرداری مشهد انجام شده و فعلاً با نصب بیلبوردی در سطح شهر موافقت شده است. امیدواریم این اطلاعرسانی گسترش یابد و از فضای شهری برای تبلیغات بیشتر بهرهبرداری کنیم.
چالشها و راهکارها برای برگزاری موفق نمایشگاه
محمد نیکو، رئیس جامعه حرفهای هتل آپارتمانداران خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: با توجه به اینکه این نمایشگاه پس از ۱۰ سال دوباره برگزار میشود، چالشهایی در مسیر آن وجود دارد. با این حال، به نظر میرسد که اطلاعرسانی مناسبی صورت گرفته است. او پیشنهاد کرد که تبلیغات وسیعی در داخل ایرلاینها و سایر فضاها انجام شود تا نمایشگاه با بازتاب خوبی همراه باشد. همچنین، جوامع و هتلها نیز تخفیفات ویژهای برای میزبانی از مهمانان در نظر خواهند گرفت که این امر به موفقیت بیشتر نمایشگاه کمک خواهد کرد.
استفاده از ظرفیت دانشجویان بینالملل در برگزاری نمایشگاه گردشگری مشهد
نگار حسینیان، نایب رئیس انجمن علمی طبیعتگردی ایران نیز در این نشست با اشاره به ویژگیهای چندفرهنگی مشهد گفت: این شهر ظرفیت بالایی از دانشجویان بینالمللی در رشتههای مختلف و از کشورهای گوناگون دارد. پیشنهاد میشود از این ظرفیت در برگزاری جشنوارههای غذا و موسیقی استفاده شود. اگر هدف نمایشگاه بینالمللی گردشگری مشهد این است که به جایگاه بینالمللی خود برسد، باید مشارکت را افزایش داده و دانشجویان بینالمللی را در این رویداد دخیل کنیم. انجمن علمی طبیعتگردی آمادگی خود را برای جذب مشارکت دانشجویان بینالمللی در این نمایشگاه اعلام میکند.
فرصتهای نمایشگاه برای معرفی صنایع دستی
عبدالله احراری، عضو کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی مشهد و از فعالان حوزه صنایع دستی نیز در این نشست تأکید کرد: برگزاری نمایشگاه بینالمللی گردشگری فرصتی عالی برای معرفی صنایع دستی است. همانطور که در برگزاری نمایشگاه تخصصی فرش در دهه 80 شاهد بودیم، تبلیغات و اطلاعرسانی صحیح موجب جذب علاقهمندان و متخصصان شد. به نظر میرسد با اطلاعرسانی مناسب، میتوانیم شاهد برگزاری باشکوهتری از این نوع نمایشگاهها باشیم.
لزوم جذب بازدیدکنندگان تخصصی در نمایشگاه
مرجان شاه ولایتی، مدیرعامل جامعه حرفهای هتلداران خراسان رضوی نیز اظهار کرد: نمایشگاه گردشگری مشهد باید به جذب بازدیدکنندگان تخصصی توجه ویژهای داشته باشد. بهویژه فعالان صنعت هتلینگ از دیگر استانها باید دعوت شوند تا از سالنهای تجهیزات و خدمات هتلینگ بازدید کنند. تبلیغات و اطلاعرسانی باید در فضاهای مختلف انجام شود تا جذب مخاطبان خاص موفقیتآمیز باشد.
وی همچنین از حمایت کامل جامعه هتلداران از نمایشگاه خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این نمایشگاه چه در بعد تخصصی و چه عمومی بهخوبی برگزار شود.
حضور گسترده استانها در نمایشگاه بینالمللی گردشگری مشهد
در ادامه، محمد اسماعیل اعتمادی، معاون صنایعدستی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی گفت: سالن عطار با مساحت 4 هزار و 500 مترمربع برای نمایشگاه صنایع دستی در نظر گرفته شده است که از این مساحت، 2 هزار و 256 مترمربع بهطور مؤثر برای نمایش اختصاص دارد. تاکنون ۳۰ استان برای حضور در نمایشگاه اعلام آمادگی کردهاند و سه غرفه رایگان برای هر استان در نظر گرفته شده است. همچنین برای استانهایی که دارای شهرها و روستاهای جهانی هستند، غرفه رایگان اختصاص یافته است.
وی افزود: برای شهر مشهد بهعنوان شهر جهانی گوهرسنگها، چهار غرفه در نظر گرفته شده و مجموعاً بیش از ۱۵۰ غرفه رایگان برای نمایشگاه پیشبینی شده است. تمامی غرفهها از خدمات اسکان، وعدههای غذایی و ایاب و ذهاب رایگان بهرهمند خواهند شد.
اعتمادی همچنین اعلام کرد که برای سازمانهایی مانند بهزیستی، کمیته امداد، و سازمان زندانها نیز غرفههای رایگان در نظر گرفته شده است.
در ادامه نشست، محمد رکنی، رئیس اداره نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی بر لزوم استفاده از فرصت برگزاری نمایشگاه برای تبلیغ گردشگری سبز تأکید کرد.
وی با اشاره به علاقه ویژه سرکنسولگریهای مستقر در مشهد به طبیعت گردی، پیشنهاد داد که از این نهادها برای حضور فعال در نمایشگاه دعوت شود. همچنین، مجموعه نادر و فردوسی به عنوان فضای مناسبی برای انجام تبلیغات محیطی و اطلاعرسانی در خصوص برگزاری نمایشگاه معرفی شد.
رکنی افزود: هتلها میتوانند از طریق انتشار کلیپها، گردشگران و زائران را برای حضور در نمایشگاه ترغیب کنند.
او همچنین به مسیر ریلی سرخس اشاره کرد و اعلام کرد که جامعه محلی، فرمانداران و مسئولان شهرستانها باید از این فرصت برای جذب گردشگر استفاده کنند.
وی در ادامه از برگزاری نخستین رویداد زمین گردشگری شمال شرق کشور با مشارکت دانشگاه فردوسی، کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی، اداره کل میراث فرهنگی، سازمان زمینشناسی و انجمنها و کانونهای مرتبط، از 9 تا 12 اردیبهشت ماه خبر داد و گفت: در این رویداد کارگاههای آموزشی و تورهای سه روزه به 30 نقطه استان پیشبینی شده است و خراسان جنوبی و خراسان شمالی نیز در این برنامه مشارکت خواهند داشت.
ورود حدود 6 میلیون زائر و گردشگر به مشهد در ایام نوروز
سید مسعود منتجبی، مسئول دبیرخانه ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی در بخش دیگری از نشست به ارائه گزارش وضعیت سفرهای نوروزی پرداخت و اعلام کرد که بیش از 5 میلیون و 980 هزار و 340 زائر از 25 اسفند 1403 تا 15 فروردین ماه 1404 به خراسان رضوی وارد شدند. این زائران از طریق فرودگاه، راهآهن، وسایل حملونقل جادهای و وسایل حملونقل شخصی وارد استان شدهاند.
منتجبی افزود: مشهد بیشترین رزرو اقامت در مراکز رسمی را به خود اختصاص داد و درصد اشغال واحدهای اقامتی در استان به 57 درصد و در مشهد به 60 درصد رسید.
وی همچنین، از کاهش 24 درصدی تعداد متوفیان در تصادفات جادهای و کاهش 14 درصدی مجروحان نسبت به سال گذشته خبر داد و در ادامه گفت: بازدید از موزهها و اماکن تاریخی نیز نسبت به سال قبل 13 درصد افزایش یافته است.
منتجبی خاطرنشان کرد: بیش از 60 درصد زائران در منازل بستگان یا مراکزی که در آمارگیری در نظر گرفته نشدهاند، اقامت داشتهاند که این مسأله نیاز به آسیبشناسی دارد.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰