به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، علیمحمد شریعتیمقدم در حاشیه نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ۱۴۰۴ (ایران اکسپو) در گفتوگو با خبرنگار ما، ضمن اشاره به مهمترین موانع توسعه صادرات غیرنفتی در کشور، اظهار کرد: متاسفانه امروز بهجای آنکه با نگاه فعالانه و برنامهریزی شده به تحولات جهانی توجه شود، با بیتوجهی یا صرفاً با حسرت به آمار و اطلاعات نگریسته میشود. کشورهایی مثل چین با مقرراتزدایی و ایجاد مناطق آزاد مانند شانگهای توانستهاند صادرات خود را متحول کنند. از سوی دیگر، با فروپاشی جماهیر شوروی هر یک از کشورهای استقلال یافته به نظر میرسید که رو به افول حرکت کنند؛ اما در حال حاضر اقتصادی رو به رشد دارند. این در حالی است که ما در حوزههایی مانند خودروسازی، در دهه ۵۰ خورشیدی پیشرو بودیم و اکنون به واردکننده خودروهای بیکیفیت تبدیل شدهایم.
شریعتیمقدم تأکید کرد: ما از فرصتهای سرمایهگذاری در گردشگری، خطوط هوایی، ورزش و صنایع مختلف غفلت کردهایم و در حالی که کشورهای منطقه مانند عربستان با سرمایهگذاریهای چندصد میلیارد دلاری، به دنبال ساخت شهرهای هوشمند و پروژههای کلان هستند، ما هنوز برای فروش چند میلیون بشکه نفت درگیر تحریم و نبود زیرساخت هستیم.
وی با اشاره به توافقنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا که قرار است ۲۵ اردیبهشت اجرایی شود، تصریح کرد: فرصتهای بسیاری در این توافقنامه نهفته است و تهدیدهای آن بیشتر از جنس داخلی و ساختاری است. اگر ما در صادرات به کشورهایی مثل افغانستان و عراق هنوز مشکل رفع تعهد ارزی، انتقال پول، مسائل گمرکی و زیرساختی داریم، در تعامل با کشورهای اوراسیا این موانع سختتر نیز خواهد شد و بایستی فکری اساسی برای حل این مسائل بشود.
رئیس کمیسیون دانشبنیان، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: برای صادرات موفق به اروپا یا کشورهای پیشرفته، باید استانداردهای بینالمللی را در تولید، اسناد و تعاملات رعایت کنیم. این مسئله نهتنها بر عهده بخش خصوصی، بلکه وظیفه حاکمیت نیز هست.
وی تأکید کرد: رفع این گسست نیازمند تصمیمگیری و ارادهای جدی در حاکمیت برای ایجاد فرصتهای واقعی برای بخش خصوصی است. اگر این اراده شکل بگیرد، میتوانیم از شرایط فعلی عبور کرده و حتی از تحولات جدید در نظام تعرفهگذاری جهانی، فرصتی برای پیشرفت بسازیم.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰