به گزارش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، مژگان ثابت تیموری، در گفتوگو با خبرنگار ما در حاشیه برگزاری هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایعدستی استان، ضمن ابراز رضایت از کیفیت برگزاری نمایشگاه امسال، اظهار کرد: نمایشگاه نسبت به دورههای گذشته بسیار بهتر جلوه کرده است. تنوع شرکتکنندگان و استقبال استانهای دیگر، بهویژه در حوزه صنایعدستی و برخی شرکتهای گردشگری، بسیار قابل توجهتر از قبل بوده و بهویژه در حوزه بومگردی و گردشگری عشایری، شاهد تمایز چشمگیری نسبت به نمایشگاههای گذشته بودیم؛ بهگونهای که ظرفیتهای مناطق کویری، مرکز و شرق کشور برجستهتر به نمایش درآمده بود و این خود بر جذابیت نمایشگاه افزوده بود. همچنین حضور بازدیدکنندگان تخصصی بیشتر از دورههای گذشته به چشم میخورد.
وی افزود: تعاملات خاصی که امسال میان فعالان حوزه گردشگری، صنایعدستی و بهویژه گونههای مختلف گردشگری شکل گرفته، نویدبخش آیندهای روشن برای توسعه این بخشها در استان است. پیوند شکلگرفته میان این حوزهها میتواند در آینده، خود را بهخوبی در پیشرفت گردشگری استان نشان دهد.
خاموشیها در مشهد، تهدیدی برای کیفیت خدمات گردشگری و رضایت مسافران
رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی مشهد در ادامه با اشاره به چالشهای زیرساختی در مسیر توسعه گردشگری، بیان کرد: یکی از مهمترین مشکلات فعلی ما، مسئله کمبود انرژی و ناترازی در تأمین برق است. هرچند در استان خراسان و شهر مشهد اقداماتی برای مدیریت مصرف مانند تنظیم ساعتهای خاموشی انجام شده، اما واقعیت این است که افزایش خاموشیها برای بسیاری از اصناف، بهویژه اقامتگاهها و واحدهای پذیرایی، چالشبرانگیز شده است.
وی با تأکید بر اهمیت رضایتمندی گردشگران خاطرنشان کرد: اگرچه تاکنون گزارشی از بروز حوادث جدی در اثر قطعی برق مانند گیر کردن در آسانسور دریافت نکردهایم، اما قطعاً کاهش کیفیت خدمات اقامتگاهها بهدلیل خاموشیها، میتواند رضایت گردشگران را کاهش داده و موجب افت وجهه شهر مشهد بهعنوان مقصد گردشگری شود.
ثابت تیموری با اشاره به طرحهای پیشنهادی برای حل این مشکل گفت: ایده احداث مزارع تولید انرژیهای تجدیدپذیر توسط اتحادیهها و تزریق برق تولیدی آنها به شبکه توزیع مطرح شده بود، اما بهدلیل ساختار متمرکز شبکه برق کشور و مدیریت آن از تهران، این راهکار عملاً پاسخگو نیست. حتی اگر برق در داخل شهر مشهد تولید و به شبکه تزریق شود، توزیع نابرابر آن میان مجموعههایی که در طرح مشارکت داشتهاند و دیگران، نارضایتیهای فرهنگی و رقابتی ایجاد خواهد کرد.
رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی مشهد بر لزوم ورود جدی شرکت توانیر به این موضوع تأکید کرد و افزود: اگر قرار است سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر انجام شود، باید سازوکاری طراحی شود که برق تولیدشده بهطور مشخص به مجموعههایی که در تأمین آن مشارکت داشتهاند اختصاص یابد و همچنین افکار عمومی هم در این زمینه توجیه شوند.
او خاطرنشان کرد: اگر مشهد میخواهد مقصد گردشگری بینالمللی باقی بماند، باید موضوع مدیریت انرژی در آن بهصورت جدی حلوفصل شود. حتی ممکن است در آینده با بحران آب هم مواجه شویم که آن هم نیازمند مدیریت جدی است.
رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی خراسان رضوی تصریح کرد: این کمیسیون وظیفه خود میداند که مسائل مرتبط با حوزه گردشگری را شناسایی و پیگیری کند. این کمیسیون تنها متولی گردشگری نیست بلکه تمام زیرساختهای حوزه مهماننوازی، از جمله اقامت، پذیرایی، صنایعدستی و سوغات، ذیل آن تعریف میشود. ما با استفاده از ظرفیت شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی بسیاری از مسائل را در سطح ملی پیگیری کردهایم و در تعامل با دستگاههای اجرایی موفق عمل کردهایم.
ثابت تیموری در ادامه بیان کرد: امیدواریم نمایشگاههای آینده با مشارکت گستردهتر استانها و کشورهای متنوعتری برگزار شوند تا فرصتهای بیشتری برای معرفی ظرفیتهای گردشگری و صنایعدستی ایران فراهم شود.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰