• امروز : چهارشنبه - ۳۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 21 May - 2025
4
از سوی اتاق بازرگانی مشهد و در همکاری با نهادهای دولتی متولی انجام گرفت:

تدوین کتاب جامع فرصت‌های سرمایه‌گذاری خراسان رضوی با معرفی ۵۲۰ ظرفیت جذب سرمایه

  • کد خبر : 51482
  • ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۲
تدوین کتاب جامع فرصت‌های سرمایه‌گذاری خراسان رضوی با معرفی ۵۲۰ ظرفیت جذب سرمایه
در سی‌وششمین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، به تدوین کتاب جامع فرصت‌های سرمایه‌گذاری خراسان رضوی با معرفی ۵۲۰ ظرفیت جذب سرمایه و رونمایی از این کتاب در همایش توسعه پایدار با رویکرد سرمایه‌گذاری اشاره شد.

مشهد اینوکس، فرصتی بی‌سابقه برای معرفی ظرفیت‌های استان

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی مشهد، محمدرضا توکلی‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی در ابتدای این نشست با اشاره به اهمیت نقش اتاق در اقتصاد استان و ضرورت پیگیری دغدغه بخش خصوصی در حوزه تامین مالی اظهار کرد: باید جایگاه اتاق در حوزه مطالبه‌گری مسائل بخش خصوصی در عرصه تامین مالی مشخص شود. برگزاری نمایشگاه مشهد اینوکس-فاینکس، گام مهمی در مسیر تسهیل جذب سرمایه در استان است و باید از این ظرفیت در مسیر توسعه خراسان رضوی بهره‌برداری کنیم؛ چرا که شرکت‌کنندگان در این رویداد با هدف سرمایه‌گذاری در این نمایشگاه حضور خواهند یافت.

وی برگزاری این نمایشگاه و همایش را  فرصتی بی‌سابقه در استان برای عرضه و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری دانست و افزود: همه ما از مشکلات و موانع موجود در حوزه سرمایه‌گذاری مطلعیم و سرمایه‌گذاران نیز شرایط را به‌خوبی می‌شناسند. در حال حاضر، تعداد سرمایه‌گذاران فعال کمتر از حد مطلوب است و نرخ سرمایه‌گذاری پایین‌تر از نرخ استهلاک سرمایه است؛ اگر بتوانیم این روند را معکوس کنیم و نرخ سرمایه‌گذاری را نسبت به نرخ استهلاک آن افزایش دهیم، به نقطه مطلوبی در این بحث خواهیم رسید.

وی افزود: وقتی بانک‌ها از پرداخت تسهیلات به واحدهای اقتصادی خودداری می‌کنند، به این دلیل است که آینده پروژه را نامطمئن می‌بینند؛ اگر بتوانیم نظام بانکی را به اصلاح و تغییر رویکرد تشویق کنیم، گام بزرگی در بهبود شرایط اقتصادی استان برداشته‌ایم.

فرصتی برای اثبات کارکرد نظام بانکی و بیمه‌ای در جذب سرمایه

در ادامه، محمدعلی چمنیان، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی مشهد گفت: مادامی که زیرساخت‌ها و کلیات اقتصاد اصلاح نشود، جلب اعتماد سرمایه‌گذاران دشوار خواهد بود. امنیت سرمایه‌گذاری یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران است. بسیاری از فعالان اقتصادی که در حوزه‌های مختلف سرمایه‌گذاری کرده‌اند، با موانع متعدد مواجه‌اند که ضرورت دارد این موانع مرتفع گردد. امروز فضای غیرمولد و واسطه‌گری برای سرمایه‌گذاری جذاب‌تر شده و باید سرمایه‌گذاری در بخش مولد، دارای توجیه باشد.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری، تامین مالی و اقتصاد کلان اتاق مشهد با اشاره به بودجه کشور در سال 1404 تصریح کرد: حجم سرمایه‌ای که شرکت‌کنندگان این نمایشگاه قادر به جابه‌جایی هستند، بسیار بالاست و با برگزاری این رویداد، فرصتی برای اثبات نقش‌آفرینی سیستم بانکی و بیمه‌ای کشور در حوزه سرمایه‌گذاری فراهم شده است.

سرمایه‌گذاری در گرو ایجاد فضای پایدار و باثبات اقتصادی است

محمدحسین روشنک، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی مشهد نیز با تاکید بر ضرورت ایجاد بستر مناسب برای سرمایه‌گذاری در استان گفت: تا زمینه و فضای لازم فراهم نشود، سرمایه‌گذاری محقق نمی‌شود. امروز در شرایطی قرار داریم که با هر اظهارنظر رئیس‌جمهور آمریکا ممکن است دارایی سرمایه‌گذاران افزایش یا کاهش یابد. از سویی، جذب سرمایه فرآیندی پیچیده و نیازمند بسترسازی است؛ تا این بسترسازی صورت نگیرد، در جذب سرمایه موفق نخواهیم بود.

وی به سرمایه‌های راکد در پروژه نوسازی اطراف حرم رضوی اشاره کرد و گفت: در اطراف حرم شاهد انباشت سرمایه‌های بلاتکلیف و پروژه‌های نیمه‌تمام هستیم و ضرورت دارد این وضعیت مدنظر مسئولان قرار گیرد.

پیشنهاد برگزاری سالانه نمایشگاه مشهد اینوکس- فاینکس

علی‌محمد شریعتی‌مقدم، رئیس کمیسیون دانش‌بنیان، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی اتاق مشهد نیز خواستار برنامه‌ریزی برای برگزاری سالانه این رویداد شد و اظهار داشت: چنین اقدامی می‌تواند نقطه‌عطفی برای تثبیت جایگاه اتاق در بحث جذب سرمایه برای استان باشد. با توجه به رتبه مناسب استان در فضای کسب‌وکار، اگر بتوانیم طرح‌های دارای توجیه اقتصادی بالا را با روش‌های نوآورانه حفظ سرمایه و سودآوری، معرفی کنیم، می‌توان گام مؤثری در جذب سرمایه برای طرح‌های خراسان رضوی برداشت.

لزوم حرکت به‌سوی سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت با توجیه اقتصادی

در ادامه این جلسه، محمدمهدی شکورزاده، رئیس کمیسیون حمایت حقوقی و قضایی از کسب‌وکارها اتاق مشهد با اشاره به اهمیت هم‌صدایی نهادهای مرتبط با سرمایه‌گذاری گفت: اگر این نهادها به دیدگاهی واحد در حوزه اقتصاد برسند، می‌توان انتظار فضای آرام‌تری برای سرمایه‌گذاری داشت. در غیر این صورت، نتیجه‌ای جز آشفتگی در این حوزه حاصل نخواهد شد.

وی تاکید کرد: باید به‌سمت سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت با توجیه اقتصادی حرکت کنیم، هرچند سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت در قالب تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی نیز مؤثر و مفید است.

مشهد اینوکس گامی عملی برای توسعه سرمایه‌گذاری در استان

در ادامه، علی کبیر، دبیرکل اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به فرآیند شکل‌گیری همایش توسعه پایدار با رویکرد سرمایه‌گذاری عنوان کرد: بیش از هشت ماه پیش، موضوع برگزاری همایش سرمایه‌گذاری از سوی آقای سحرخیز به‌عنوان رئیس وقت کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق مشهد مطرح شد و اکنون این ایده محقق شده است. این همایش قرار بود در دو محور ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری و نیز تبیین مقدمات و ابزارهای لازم برای توسعه سرمایه‌گذاری برگزار گردد.

وی افزود: در نمایشگاه مشهد اینوکس- فاینکس، تمامی شرکت‌های فولادی، مناطق ویژه، کارگزاری‌ها و ارکان بازار سرمایه حضور یافته‌اند و بیش از هزار مترمربع غرفه در آن مستقر خواهند بود. همچنین اتاق مشهد، استانداری، مرکز خدمات سرمایه‌گذاری و اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان دارای غرفه‌ای مشترک هستند.

کبیر همچنین اعلام کرد: در جلسه‌ای با مسئولان بانک مرکزی، تفاهم‌نامه‌ای با حضور مدیران بانک‌ها و نمایندگان وزارت اقتصاد تنظیم خواهد شد که هدف آن، رساندن نسبت مصارف به منابع بانکی استان به ۸۵ درصد (میانگین کشوری) است. به نظر می‌رسد با برگزاری این نمایشگاه، همایش و جلسات جانبی در روزهای آینده، فضایی در حال شکل‌گیری است که می‌تواند منافع مشخصی برای استان در عرصه جذب سرمایه داشته باشد.

بخش تولید باید متولی نهاد مالی شود

در بخش دیگری از این نشست، فرهاد سحرخیز، عضو هیات نمایندگان اتاق خراسان رضوی گفت: اگر بتوانیم در اتاق به گونه‌ای اقدام، مطالبه‌گری و برنامه‌ریزی کنیم که صنعت خود به یک متولی نهاد مالی مبدل شود، شاهد افزایش قدرت چانه‌زنی بخش تولید در حوزه‌های مختلف خواهیم بود.

وی تاکید کرد: ایجاد یک نهاد مالی قوی می‌تواند مسیر سرمایه‌گذاری صنعتی در استان را هموار کند و به دنبال آن، منابع مالی به بدنه اصلی تولید بازگردد. اگر مسیر ایجاد نهاد مالی خصوصی واقعی در استان دنبال شود، قدرت تاثیرگذاری ما در تصمیمات کلان افزایش خواهد یافت.

عبدالله یزدان‌بخش، رئیس کمیسیون صنعت اتاق خراسان رضوی نیز با اشاره به جذابیت موضوع سرمایه‌گذاری گفت: این حوزه نیازمند آینده‌نگری و ایجاد انگیزه است. متاسفانه، بانک‌ها در روند ارائه تسهیلات، موانعی ایجاد می‌کنند که فرایند اخذ تسهیلات را برای بنگاه‌های صنعتی با اخلال مواجه می‌سازد.

لزوم توجه به ظرفیت‌های خاص بخش معدن در جذب سرمایه

غلامرضا نازپرور، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی مشهد نیز با تاکید بر ظرفیت‌های خاص بخش معدن عنوان کرد: فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه معدن کاملاً متفاوت است و باید به این حوزه توجه شود. از سویی، طبق قانون معادن، سند معدن باید به‌عنوان وثیقه پذیرفته شود؛ اما هیچ بانکی این وثیقه را نمی‌پذیرد. ما تنها یک صندوق سرمایه‌گذاری معدنی داریم که باید در معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان به آن توجه ویژه شود. به نظر نمی‌رسد در نمایشگاه پیش رو، در جذب سرمایه برای حوزه معدن به نتایج چشمگیری برسیم؛ اما در صنایع معدنی می‌توان به نتایج بهتری دست یافت.

در بخش دیگری از جلسه، شهرام عیدی‌زاده، مدیر مرکز پژوهش‌های اتاق مشهد از انتشار کتاب جامع فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان به همت اتاق بازرگانی خراسان رضوی خبر داد و گفت: در این مجموعه، کلیه فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان به همت اتاق مشهد و به تفکیک دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف آورده شده است. مجموعه دو جلدی این کتاب شامل ۵۲۰ فرصت سرمایه‌گذاری است که از این میان، ۶۰ مورد مربوط به طرح‌های پیشران‌ است. بنا بر برنامه‌ریزی انجام شده، این فهرست هر شش ماه به‌روزرسانی خواهد شد.

روشنک، عضو هیات رئیسه اتاق مشهد نیز تدوین و انتشار این کتاب را اقدامی راهبردی دانست و گفت: این کار بزرگی است که سال‌ها پیش باید انجام می‌شد و امروز توسط اتاق مشهد پیگیری شده است. ضروری است با استفاده از ابزار رسانه نسبت به معرفی و تبیین این کار بزرگ و شایسته اتاق مشهد، اقدام شود.

در بخش پایانی این جلسه، از روند اقدامات اجرایی برای برگزاری همایش و نمایشگاه ارائه گردید.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=51482
  • نویسنده : روابط عمومی
  • ارسال توسط :
  • منبع : اتاق مشهد
  • 56 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای تدوین کتاب جامع فرصت‌های سرمایه‌گذاری خراسان رضوی با معرفی ۵۲۰ ظرفیت جذب سرمایه بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.